Mandalay og de gamle kongebyer

Kom ind under huden på Burmas sidste kongeby. Mandalay er i dag en ægte boomby i rivende udvikling. Men rødderne stikker ualmindelig dybt her, og side om side med det moderne bybillede lever gamle traditioner og kunsthåndværk i bedste velgående.
Du oplever naturligvis udsigten fra Mandalay Hill og udforsker de mange smukke templer fra byens storhedstid. Du besøger også de tre tidligere kongebyer Sagaing med sine mere end 600 stupaer, Amarapura med sine væverier og fantastiske teaktræsbro samt Mingun, hvis enorme templer nås med båd på Irrawaddy-floden.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Ved ankomsten til Mandalay står en chauffør og guide klar til at køre dig til toppen af Mandalay Hill, hvor du får det fulde overblik over byen og de omkringliggende landskaber. Fra templet på toppen kan du tydeligt se voldgraven omkring det gamle paladsområde og de utallige templer og stupaer, der står rundt om i byen.
Tilbage for foden af bakken besøger du tre af Mandalays smukkeste templer: Først det fantastiske teaktræstempel Shwe Nanday Kyaung, der er dækket af udskæringer. Denne bygning er alt, hvad der er tilbage af det oprindelige royale palads. Du besøger også Kyauk Taw Gyi Pagode, der huser en enorm Buddha-statue i marmor. Det fortælles, at det tog 10.000 mand næsten to uger at flytte marmorblokken fra floden til sin nuværende plads. Næste stop er Kuthodaw-pagoden, der kaldes “verdens største bog” på grund af sine mere end 700 marmorplader med hellige skrifter. Hver i sin lille stupa.
Frokosten nydes på lokal vis på en karry-restaurant eller et te-hus, hvor der er mulighed for at smage byens berømte nudler.
Eftermiddagen er dedikeret til en helt anden side af Mandalay. Byen har stærke traditioner indenfor kunsthånd, der kan føres tilbage til de tidligere dage som royal hovedstad. Mange håndværk lever i bedste velgående, og det muligt at se de dygtige håndværkere arbejder med eksempelvis marmor, tekstiler og sågar bladguld.
Tilbage på hotellet kan du tage et hvil, inden aftenen byder på en meget anderledes tur rundt i Mandalay. Turen foregår bag på en scooter, der føres med sikker hånd af en erfaren chauffør. (Hjelm er obligatorisk). Det er fantastisk at suse igennem byens gader, der summer af liv til langt ud på aftenen. Første stop er Kyauk Taw Gyi-templet, der ligger badet i rødt og grønt lys. Dernæst går turen til Mandalays travle natmarked, hvor alt mellem himmel og jord sælges fra små butikker og boder på fortovet. Guiden fører dig dybt ind i markedets kringelkroge, hvor du blandt andet oplever nogle af de mange eksotiske frugter og grønsager, der indgår i Burmas køkken.
Man bliver tørstig af alle de oplevelser, så næste stop er en af byens populære ’beer stations’, hvor folk kommer for at drikke fadøl og hygge sig i tropenatten. Dette er godt sted at prøve lokale snacks og opleve en meget lokal side af livet i Burma. Efter denne pause, har du et valg mellem tre forskellige oplevelser, der viser meget forskellige sider af Mandalays rige kulturliv. Du kan enten prøve kræfter med karaoke, der er utrolig populært i Burma. Du også tage til komedy-show med de lokale legender The Mustache Brothers, der tidligere har siddet fængslet for deres satiriske kommentar om militærstyret. Showet er en bizar blanding af dans og jokes, der er unik for Mandalay. Sidste mulighed er en anden lokal specialitet fra Mandalay; traditionelt dukketeater.
Efter forestillingen går turen tilbage til hotellet.

Formiddagen byder på en sejltur op ad floden til den gamle kongeby Mingun. Det er en flot tur, der giver et godt indtryk af livet langs floden. Snart dukker Minguns enorme templer op forude. Mest imponerende er resterne af den enorme stupa. Planerne var store, og stupaen ville blive en af verdens største. Det kom aldrig længere end til konstruktionen af basen. Men selv denne er så kolossal, at man ikke er i tvivl om, hvor enormt et projekt, der var tale om. Blandt Minguns andre højdepunkter er den 87 tons tunge klokke. Du besøger også den hvide Hsinbyume-pagaoden, der repræsenterer det mytiske bjerg, Mount Meru. Der bliver naturligvis tid til at kigge i de små butikker og boder, inden turen fortsætter mod en anden af de gamle kongebyer omkring Mandalay; Sagaing.
Her er de lave grønklædte bjerge dækket med omkring 600 stupaer, mens de utallige klostre og templer genlyder af stemmerne fra byens mere end 3.000 munke. Dette er en af religionens helt store højborge i Burma, og det fornemmer du tydeligt, når du besøger templerne Swan Oo Pon Nya Shin og U Min Thone Sae. Du besøger også byens marked, der er en meget lokal affære. Du ser også, hvordan de allestedsnærværende vandkrukker i keramik bliver til, når du gør hold i en lille landsby i løbet af dagen.
Frokosten serveres på en lokal restaurant, inden turen fortsætter mod endnu en af de gamle kongebyer; Amarapura. I dag er Amarapura en lille landsby med en del aktive klostre og verdens længste bro af teaktræ, U Bein. Broen har mere end 160 år på bagen og er 1,2 km lang. Det er en fin oplevelse at spadsere en tur over broen til landsbyen på den anden side og eventuelt sejle tilbage i det bløde eftermiddagslys. Du besøger også et af byens væverier, hvor fantastiske tekstiler i blandt andet silke fremtrylles på store, gamle trævæve. Herfra går turen tilbage til hotellet i Mandalay.

Dagene starter tidligt i Burma, og allerede før daggry syder byen af liv. Det er værd at stille vækkeuret tidligt for at opleve Mandalay i de tidlige morgentimer. Klokken 4 holder bilen klar udenfor dit hotel for køre dig til Mandalays helligste pilgrimsmål; Mahamuni. Her sidder Burmas helligste Buddha-statue klar til at tage imod pilgrimme. Statuen er 3,5 meter høj og dækket af et så tykt lag bladguld, at den nogle steder næsten har mistet formen. Inden pilgrimmene ankommer, samles munkene for at vaske statuens ansigt og børste dens tænder. Et ritual man ikke oplever ret mange andre steder i verden.
Klokken er nu omkring 5, og byen vågner for alvor. Ud af byens klostre strømmer lange rækker af munke for at gå deres morgenrunde. De lokale indbyggere har taget opstilling langs vejene, hvor de tilbyder ofringer i form af mad til de forbipasserende munke.
Når de religiøse morgenritualer er ovre, kan fokus drejes mod dagens opgaver, og intet sted opleves dette bedre end på Mandalays centrale marked. Dette enorme kompleks af overdækkede gyder og små sideveje summer af liv, mens alt fra friske frugter og blomster til tørret kød og tykke tæpper ankommer med lastbil og rickshaw. Efter en tur gennem markedet er det tid til en velfortjent morgenmad, der naturligvis indtaget på et lokalt tehus side om side med burmeserne. Kaffe serveres også, men de fleste foretrækker den stærke te serveret med sød, kondenseret mælk. Maden kan eksempelvis bestå af klassiske Mandalay-nudler med alt, hvad der hører sig til. Eller prøv en af de andre retter med ris, karry eller indiske chappati-brød.
Efter en begivenhedsrig morgen, går turen tilbage til hotellet. Her kan du hvile ud, indtil det er tid at køre mod lufthavnen.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Asien

Vi kender de skønneste steder i Asien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Privat transport fra Mandalay Lufthavn til hotel t/r
  • 2 nætter på Mandalay Hill Resort inkl. morgenmad
  • Engelsktalende guide og chauffør
  • 1 x aftensmad
  • 1 x frokost
  • Privat sightseeing og udflugter ifølge program

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Se lignende rejser

Artikler

Få inspiration til dine rejser
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel