70 12 03 03
Åben:

Ibanfolket og Enseluai-vandfald

I drager ud på et spændende eventyr til iban-landsbyen Nanga Sumpa, hvor når I besøger landsbyens gæstfrie beboere, Ibanfolket, der vil indvie jer I deres kultur og traditioner og ikke mindst den smukke natur, der omgiver deres samfund.

Dagsprogram

Dag 1: Fra Kuching til Iban-folket i Nanga Sumpa

 Fra Kuching til Iban-folket i Nanga Sumpa

I drager ud på et spændende eventyr, når I efter morgenmaden forlader Kuching og kører dybt ind i Sarawak. På den fire timer lange køretur oplever I det landlige Sarawak, som er en fredfyldt kontrast til det pulserende byliv i Kuching. Undervejs i det storslåede landskab passerer I rismarker, gummitræshaver og frugthaver. I byen Serian handler I ind til de næste par dage på byens farvestrålende marked, der bl.a. lokker med spiselige bregner, bambusskud og en række tropiske frugter. I stopper flere steder undervejs. Bl.a. til frokost ved en lokal restaurant samt ved en lokal peberplantage. Ved søen ved dæmningen Batang Ai lægger I for alvor civilisationen bag jer, når bussen skiftes ud med små langbåde, der stævner ud på en uforglemmelig sejlads dybt ind i Borneos tætte jungle. Dette er de tidligere hovedjægeres territorium, og efter omkring halvanden times sejlads når I til iban-landsbyen Nanga Sumpa. Her indlogeres I i en lille simpel junglelodge nær landsbyen. Junglelodgen er bygget på pæle og ligger ned til floden få meter fra ibanernes traditionelle langhus. Her bor indbyggerne i et langt fælleshus med en stor veranda – kaldet ruai – og små familierum, hvor personlige ejendele opbevares. Før i tiden hang fjendernes afhuggede kranier ned fra loftet. Heldigvis hører denne skik fortiden til, og I får en noget varmere velkomst, når I besøger landsbyens gæstfrie beboere. Har I lyst, kan I tage en dukkert i floden sammen med landsbyens unger eller gå en tur rundt i landsbyen og langhuset. Aftensmaden indtages tilbage på lodgen, inden I igen vender tilbage til landsbyen og sætter jer godt til rette på langhusets brede veranda. Snart er hele landsbyen samlet her, og snakken går som oftest livligt. Dette er en enestående mulighed for tale med ibanerne og høre om deres liv i regnskoven. Hvis I er heldige, bliver I budt på et bæger af den hjemmebryggede risvin, mens de beretter om eksotiske ritualer og fortidens vilde hovedjægerbedrifter.

Dag 2: Iban-folket i Nanga Sumpa

Der er ikke noget detaljeret program for denne dag, da alt afhænger af vind og vejr samt ikke mindst hvilke dagligdagsaktiviteter, iban-folket har planlagt. Hvis vejret og flodens vandstand tillader det, arrangeres en længere sejltur op ad floden til et smukt vandfald midt inde i junglen. Her vil ibanerne tilberede en lækker frokost ved flodbredden, imens I har mulighed for at bade i vandfaldet og floden. Derudover vil der være mulighed for en vandretur gennem junglen, hvor I passerer langhusets rismarker, gravsteder, haver med gummitræer mm og lærer mere om skovens mange brugbare planter. Om aftenen samles man igen på langhusets veranda, hvor livshistorier udveksles, mens mørket sænker sig over junglen. Indbyggerne i landsbyen laver desuden en del kunsthåndværk, som der vil være mulighed for at kigge nærmere på.

Dag 3: Tilbage til Kuching

Efter morgenmaden er tiden inde til at sige farvel til iban-folket, inden I stiger om bord i langbådene og sejler tilbage ned ad floden. Efter at være tilbage på landjorden gøres der undervejs stop til frokost, og I køres herefter tilbage til jeres hotel i Kuching.

Pris pr. person

Ibanfolket og Enseluai-vandfald - 3 dage fra 2.825 kr.

Inkluderet i prisen

  • Transport fra Kuching til Batang Ai t/r
  • Sejltur med langbåd fra Batang Ai til Nanga Sumpa t/r
  • 2 nætter på jungle lodge
  • Udflugter og aktiviteter ifølge program
  • Engelsktalende guide
  • 2 x morgenmad
  • 3 x frokost
  • 2 x middag

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Krydstogt til Antarktis

Krydstogt til Antarktis

Denne ekspedition byder på det bedste af  Antarktis. Pingviner, sæler og hvaler ledsager jer på rejsen langs den antarktiske kystlinje.

LÆS MERE

15 dage fra 65.295 kr.

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol. Dette er naturens verden, og mellem de få småbyer venter et landskab af en sjælden rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen.

LÆS MERE

15 dage fra 72.395 kr.

Ekspedition til Nordpolen

Ekspedition til Nordpolen

Rejs i de legendariske opdagelsesrejsendes fodspor til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder og plant dit eget flag på 90 grader nord. På vejen besøges også Franz Josef Land.

 

LÆS MERE

14 dage fra 215.000 kr.

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder

Om bord på en kraftig isbryder udforsker du nogle af de fjerneste egne af Arktis. Fra det østligste Rusland nord om Sibirien og videre via Svalbard, Grønland og den legendariske Nordvestpassage gennem Canadisk Arktis.

LÆS MERE
Rejsetype: Natur, Polar, Unik rejse

76 dage fra 625.000 kr.

Smuttur til Svalbard, forår og vinter

Smuttur til Svalbard, forår og vinter

Vinter på Svalbard er en enestående oplevelse. Nordlys og det spæde forårslys oplyser de isdækkede landskaber, der udforskes i hundeslæde og på snescooter. Chancerne for at se isbjørne er også gode.

LÆS MERE

5 dage fra 8.395 kr.

Smuttur til Svalbard, sommer

Smuttur til Svalbard, sommer

Aldrig har den vilde arktiske natur været mere tilgængelig. Flyveturen til Svalbard er kort, så med 5 dage til rådighed er der god tid til at opleve polarområdernes enestående natur og dyreliv.

LÆS MERE

5 dage fra 8.995 kr.

Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Tag med på polarkrydstogt til Svalbard, hvor havfugle i tusindvis yngler på klippesiderne, og isbjørne jager sæler på isflagerne. På dette krydstogt oplever I det bedste af Svalbard på komfortabel vis.

 

LÆS MERE

13 dage fra 67.395 kr.

Polarkrydstogt - Nordlys i Østgrønland

Polarkrydstogt - Nordlys i Østgrønland

Oplev sjældent besøgte Østgrønland, hvor gigantiske isbjerge fylder fjordene, moskusokser græsser på den åbne tundra og nordlyset danser på nattehimlen.

LÆS MERE

10 dage fra 49.600 kr.

Syd for den sydlige polarcirkel

Syd for den sydlige polarcirkel

Denne ekspedition tager dig dybt ind i Antarktis’ forunderlige verden. Målet er at sejle længere mod syd end på vores øvrige krydstogter og krydse den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE

18 dage fra 115.200 kr.

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Tag med på det ultimative krydstogt ved Antarktis og oplev det rige dyreliv på South Georgia og den britiske stemning på Falklandsøerne, inden I sejler langs Antarktis’ kyster helt ned til den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE

27 dage fra 162.500 kr.

Krydstogt til Grønland og Nordvestpassagen

Krydstogt til Grønland og Nordvestpassagen

I århundreder drømte opdagelsesrejsende om at finde vejen gennem Nordvestpassagen. Nu kan I sejle i deres fodspor gennem dette enestående naturområde, der er rig på både dyreliv og kultur.

LÆS MERE

21 dage fra 105.600 kr.

Bestil tilbud