Ekspeditionskrydstogt ved Papua New Guinea

Få stednavne emmer af eventyr i samme grad som Papua New Guinea. Denne enorme tropeø nord for Australien gemmer på vidtstrakte regnskove, uberørte kyster, aktive vulkaner og bjergtoppe, der hæver sig over fire kilometer mod himlen. Andre steder snor mægtige floder sig dybt ind i junglen, der endnu ikke er fuldt kortlagt. I de skjulte dale genlyder morgengryet af paradisfuglenes sang, og videnskaben finder stadig nye dyrearter med jævne mellemrum. Også kulturelt er Papua New Guinea ufattelig rig. Mere end 1.000 forskellige kulturer er registreret på øen, hvoraf mange stadig lever en traditionel tilværelse i junglen eller på afsidesliggende småøer. De sidste folkeslag fik først kontakt med omverdenen midt i det 20. århundrede, og turister er en stor sjældenhed langt de fleste steder.

På denne rejse fra Cairns i Australien oplever du farvandet øst for Papua New Guinea om bord på et lille eksklusivt krydstogtsskib, der kan lægge til ved de småøer og koralrev, store krydstogtskibe ikke kan. Undervejs besøger du landsbyer langt fra de gængse turistruter, hvor du oplever hverdagen på kanten af verden. Du ser også aktive vulkaner, snorkler ved uberørte koralrev og sejler højt op ad den legendariske Sepik-flod, der snor sig gennem junglen mod Papua New Guineas indre. Alt sammen i en komfort, tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Eventyret starter allerede om formiddagen, når du går om bord på ekspeditionsskibet Coral Discoverer. Inden længe giver kaptajnen ordre til at støde fra kaj, og stille og roligt glider skibet ud af bugten og sætter kurs nordpå mod Papua New Guinea. Forventningerne bobler i maven, mens du ser Cairns forsvinde i det fjerne. Forude venter eventyret i Papua New Guinea.

I løbet af eftermiddagen vil besætningen byde velkommen og fortælle lidt praktisk information om rejsen og skibet. Coral Discoverer er et elegant og meget lille krydstogtsskib med blot 36 kahytter. Skibet er specielt udrustet til denne type ekspeditioner, og det er lille nok til at kunne lægge til ved koralrev og småøer, som større skibe ikke kan komme i nærheden af. Kahytterne er komfortable, og blandt fællesfaciliteterne kan nævnes trådløst internet, fuld barservice, spændende foredrag og et lækkert soldæk med spabad, hvorfra du kan nyde udsigten over havet og de øer, du sejler forbi. Stemningen om bord er afslappet, og det varer ikke længe, før du kender alle de andre gæster. Dagen igennem fortsætter skibet nordpå, og når mørket falder på, serveres den første lækre middag i skibets restaurant.

Skibet fortsætter nordpå og passerer på vejen spredte småøer og koralrev, der alle udgør en del af det mægtige Great Barrier Reef. Med et areal på størrelse med Storbritannien, Holland og Schweiz lagt sammen er Great Barrier Reef verdens største koralrev og et af jordens rigeste økosystemer. Ikke mindre end 5.000 slags bløddyr, 1.800 fiskearter og 125 hajarter lever i disse varme farvande. For ikke at tale om de utallige typer af koraler, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer, der holder til på og omkring koralrevet. Det hele bliver kun endnu mere utroligt set i lyset af, at revet er opbygget af levende organismer på størrelse med riskorn.

I løbet af dagen afholder skibets eksperter spændende præsentationer om de områder, der venter forude. Men der bliver naturligvis også masser af tid til at nyde udsigten fra soldækket med en kølig drink i hånden. Middagene om bord er altid hyggelige. Alle spiser sammen, og menuen er sammensat af friske ingredienser fra de områder, du sejler igennem. Te og kaffe er med i prisen, og et pænt udvalg af drikkevarer kan købes til fornuftige priser. Efter middagen er der mulighed for at nyde en drink i cocktailbaren, hvor samtalerne flyder let med de andre gæster om dagens oplevelser. Andre aftener byder skibets ekspeditionsledere på små foredrag, der forbereder dig bedst muligt på de eventyr, du har i vente.

Det nordligste Australien har nu sluppet sit tag, og skibet har krydset gennem China Strait og ind i Papua New Guineas farvande. Dagens mål er byen Alotau på Papua New Guineas fastland, hvor krydstogtsskibet lægger til mellem kanoer og fiskerbåde i den lille søvnige provinshovedstad. Her bydes du velkommen med traditionel dans, hvorefter det er tid at se sig om i byen på en guidet tur.

Alotau er bedst kendt for sin rolle under Anden Verdenskrig, hvor et berømt slag fandt sted om Milne Bay ud for byen. Netop dette slag anses af mange som et vendepunkt i krigen i Stillehavet, da det var de allieredes første store, afgørende sejr over japanerne. En sejr, der bremsede japanernes fremrykning i Sydasien lige nord for Australien. Tilbage på skibet, byder kaptajnen på cocktails, mens skibet fortsætter mod nye, fjerne øer.

Meget forskellige oplevelser venter i dag, hvor skibet ligger til ved Fergusson Island; en flot ø med aktive vulkaner og jungleklædte bjergskråninger. Målet er den varme kilde Dei Dei, der spiller en vigtig rolle i den lokale mytologi. Det er let at se, hvordan den kraftige termiske aktivitet med kogende vand og boblende mudderpøle kunne blive set som en guddommelig kræft.

Næste mål er Dobu Island, hvis indbyggere tidligere var del af den såkaldte Kula-ring. Kula-ringen handlede i alt sin enkelhed om at forære smykker lavet af skaller til samfund på andre øer – ofte øer meget langt væk, der kun kunne nås på farefulde sørejser i store havgående kanoer. Der var dog meget mere end smykker på spil, og bag Kula-ringen lå et komplekst udvekslingssystem med en dyb kulturel og social betydning. På Dobu bydes du også velkommen af de lokale skolebørn, der giver en opvisning af de lokale danse, og der bliver mulighed for at udforske livet under vandoverfalden i nogle af øens kilder med maske og snorkel.

Blandt antropologer står de afsidesliggende Trobiand-øer som noget ganske særligt. Det var her, den berømte antropolog Bronislaw Malinowski udførte sit banebrydende feltarbejde i årene omkring første verdenskrig, hvilket førte til en forståelse af Kula-ringen og de dengang praktisk talt ukendte folkeslag i denne del af verden. Ikke meget har ændret sig her de sidste 100 år, og Trobiand-øerne er stadig hjemsted for eksotiske, traditionelle folkeslag, der lever med et minimum af kontakt med omverdenen. Dette oplever du ved selvsyn, når skibet ligger til ved en afsidesliggende landsby på øen Kuiawa. Her bydes du velkommen på behørig vis med sang og dans af de lokale iført deres farverige traditionelle dragter. Dernæst er det tid at kigge sig rundt i landsbyen og høre om livet helt ude på kanten af verden. Et liv, der ligger uendelig fjernt fra noget, vi kender i Danmark. Fra Kuiawa fortsætter du til Kitava, hvor du også får en varm modtagelse af de lokale landsbyboere.

Når skibet nærmer sig MacLaren Harbour, bliver det mødt af lokale landsbyboere i traditionelle kanoer. De er her for at hente dig og de øvrige passagerer og føre jer til deres landsby inde i regnskoven. Folkeslaget her på øen er især kendetegnet ved deres overdådige klædedragter, der fuldendes med tunge smykker og farvestrålende hovedbeklædninger pyntet med fjer samlet i junglen. Med held oplever du dette under besøget i landsbyen, hvor du også får en introduktion til den lokale kultur og ikke mindst muligheder for at tage nogle fantastiske og meget eksotiske billeder.

Tilbage på skibet fortsættes mod en af Papua New Guineas bedst bevarede hemmeligheder: Tufi- fjordene. Her skaber ikke mindre end 25 vandfyldte kløfter et dramatisk landskab med smukke vandveje indrammet af høje basaltklipper og grønklædte bjergsider. Du har første parket til det storslåede sceneri fra soldækket, når skibet sejler ind i en af fjordene. Men du skal endnu tættere. Derfor sættes landgangsfartøjet i vandet, så du kan komme i land og udforske de frodige landskaber. Der bliver også mulighed for at snorkle over farvestrålende koralrev, inden mørket falder på, og skibet kaster anker for natten.

Flere dramatiske historier venter i dag, når du besøger Buna. Her fandt en række voldsomme slag sted mod slutningen af Anden Verdenskrig, hvilket mindes ved et monument i junglen. Turen ind til monumentet foregår til fods, hvilket giver gode muligheder for at opleve øens tropiske natur. Du hører mere om krigen på Sanananda, hvor du besøger det lokale krigsmuseum. Men det er naturligvis ikke krig det hele, og der bliver også tid til at hilse på de lokale i landsbyen Girewo, hvor livet går sin vante stille og rolige gang.

Når du vågner denne morgen ligger skibet ud for Fly-øerne, der byder på nogle af de bedste koralrev i hele Papua New Guinea. De skal naturligvis udforskes, så find maske og snorkel frem og hop ned i det varme vand blandt farvestrålende koraler og tropefisk i alle tænkelige størrelser og nuancer. Der er også mulighed for at dykke, hvis du har lyst til det. Skibet har sin egen dykkerinstruktør med. Så selv hvis du ikke har prøvet at dykke før, har du mulighed her – og det er svært at forestille sig et bedre sted at dykke for første gang. Foretrækker du at blive oven vande, kan koralerne også opleves fra landgangsfartøjet med glasbund, eller hop i en kajak og udforsk kysten og det turkisblå vand på egen hånd.

Tilbage på skibet fortsætter du til landsbyen Lababia, der ligger ved et af de vigtigste naturfredningsprojekter i Papua New Guinea; Kamiali. Området beskytter både regnskov og tropiske kyster på land, samt uberørte koralrev ud for kysten. Det er blandt andet til glæde for de store, sjældne læderskildpadder, der ligger æg på strandene. Men området er også hjem for adskillige dyre- og plantearter, der ikke findes andre steder end lige her. At området kun kan nås med båd, har sikret det en god beskyttelse, så fremtidige generationer forhåbentligt også vil kunne nyde Papua New Guineas utrolige naturrigdommene langs disse fjerne kyster.

Der er gode muligheder for at købe eksotiske souvenirs i dag, når du besøger Dregerhafen og Taum. Dregerhafen er især kendt for sine tami-skåle og pagajer skåret i træ. Kulturen på Taum derimod er en spændende blanding af kulturerne på fastlandet og dem, man finder på Bismarck-øerne, hvilket også ses i deres kunsthåndværk. Især halskæder og andre typer dekorationer lavet af hundetænder, muslingeskaller, balsa-træ og bark fra sago-palmer er populære. Du besøger naturligvis også landsbyen, hvor de lokale tager pænt imod med dans og åbne arme.

Med sine omkring 30.000 indbyggere er Madang en stor by af lokale standarder. Byen ligger på en halvø omgivet af småøer, der er berømt i dykkerkredse for sine mange vrag fra Anden Verdenskrig. Byens historie går dog tilbage til 1884, hvor den blev grundlagt af et tysk handelsselskab, der ønskede at opbygge en handelsstation i disse farvande. De måtte dog hurtig opgive på grund af malaria og flyttede i stedet videre til Rabaul. Alligevel fortsatte Madang med at vokse, og under Anden Verdenskrig var den en vigtig by, der blev kæmpet hårdt om. I dag har freden dog sænket sig over Madang, der først og fremmest lever af sit marked samt de store palme- og kardemommeplantager omkring byen. Sammen med ekspeditionslederen udforsker du Madang og besøger blandt andet markedet, hvor det ofte er muligt at finde kunsthåndværk fra Sepik-regionen i Papua New Guineas indre.

Det er tid at opleve nye sider af Papua New Guinea, når du i dag forlader havet og sejler dybt ind i junglen ad den legendariske Sepik-flod. Dette er en af verdens store floder, og den har altid være synonym med eventyr. Langs bredderne strækker regnskoven sig mod horisonten kun afbrudt af små plantager og agerbrug, og mellem træerne ligger afsidesliggende landsbyer, hvor livet ikke har ændret sig meget i generationer. Her oplever du Papua New Guineas fantastiske mangfoldighed af natur og kulturer i fuldt flor.

Normalt kan kun små skibe sejle op ad floden. Men fordi Coral Discoverer er særligt konstrueret til at sejle på lavt vand, er det muligt at sejle et godt stykke op ad floden til landsbyen Bien, hvor skibet ligger til. Folk i denne dele af landet er især kendte for deres træskærer-arbejde og flotte åndehuse, der er del af deres animistiske tro. Men også flotte masker og kanoer bliver fremtryllet af de dygtige håndværkere.

Efter besøget i Bien går turen tilbage ned ad floden mod havet og Manam Island, hvor du kan se den kegleformede vulkan fra skibet. Vulkanen er stadig aktiv, og med held står røgen måske op af krateret.

Garove Island er et storslået syn. Øen er i virkeligheden toppen af en udslukt vulkan, hvor den ene side er kollapset. Så det er muligt at sejle ind i det vandfyldte krater, der omgives af grønklædte klippevægge næsten hele vejen rundt. Øen kan kun nås med båd, men krydstogtsskibe finder sjældent vej hertil. Så du bliver budt hjerteligt og oprigtigt velkommen, når du senere lægger til ved en af områdets traditionelle landsbyer. Her går livet sin stille og rolige gang, og selvom penge naturligvis eksisterer, lever de fleste indbyggere en selvforsynende tilværelse. Tilbage på skibet er der mulighed for en dukkert, inden kursen sættes mod Rabaul.

Ankomsten til Rabaul er en oplevelse i sig selv. Byen ligger ud til en stor bugt, der i virkeligheden er et gigantisk oversvømmet vulkankrater. Rundt langs kraterkanten ligger adskillige mindre aktive vulkaner, der af og til sender røg og aske højt op i luften. Helt galt gik det i 1994, da vulkanen Mount Tavurvur gik i udbrud og dækkede Rabaul i vulkansk aske. Den gamle by stod ikke til at rede, og man lod den derfor ligge under asken og byggede en ny i stedet. Vel fremme ved Rabaul lægger krydstogtet til for sidste gang, og det er tid at tage afsked med besætningen og de øvrige passagerer, inden turen går tilbage til Cairns med fly.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Australien

Vi kender de skønneste steder i Australien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • 12 nætters krydstogt fra Cairns til Rabaul i Papua New Guinea i valgte kahyt
  • Fuldpension med vin og øl til måltiderne
  • Te, kaffe og sodavand døgnet rundt
  • Velkomst og afskedsdrinks med kaptajnen
  • Fuldt sightseeing program
  • Brug af skibets bibliotek
  • Adgang til øer og nationalparker
  • Brug af snorkel udstyr, aktiviteter og guidede ture
  • Fly Rabaul til Cairns

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Artikler

Få inspiration til dine rejser
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel