Smuttur til Svalbard, forår og vinter

Blot 1.300 km fra Nordpolen ligger en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. En fortryllende verden af lave sneklædte bjerge og enorme gletsjere, der møder Polarhavets næringsrige vand. Et storslået landskab af rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen, hvalrosser holder til i flokke langs kysten, og havfugle i millionvis yngler på stejle fuglefjelde. Vinter og forår synes måske ikke umiddelbart det oplagte tidspunkt at besøge Arktis. Men spørger man de lokale, hvornår på året man bedste oplever Svalbard, svarer de enstemmigt, at intet slår det tidlige forår.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Københavns lufthavn går ruten til Longyearbyen. Omringet af den arktiske ødemark har knap totusinde mennesker her skabt sig et liv i, hvad der må være et af verdens absolut mest afsidesliggende hjørner. På Svalbard er det i høj grad naturen, der bestemmer. Isbjørne kan holde folk indendørs, når de kommer tæt på menneskelig bebyggelse, isflager kan blokere sejlrender i dagevis, og når solen sænker sig under horisonten for sidste gang om efteråret, dukker den ikke op igen før måneder senere. Om foråret derimod kigger solen atter frem, og inden længe bades de nøgne klippeøer i evigt lys fra den arktiske midnatssol. Sneen smelter, og vilde blomster farver de brune fjelde i stærke nuancer. Havfuglene vender tilbage til Svalbard for at yngle, og dyrebørn oplever verden for første gang.

Midt i det hele ligger Longyearbyen som en moderne og komfortabel oase omgivet af vild natur. En lufthavnsbus møder alle fly, og denne er den letteste måde at komme lige til døren af Funken Lodge i hjertet af byen. Moderne komfort og historiske omgivelser går op i en højere enhed på Funken Lodge, der ligger med en flot udsigt over Longyearbyen og de storslåede omgivelser. Hotellet blev opført i 1947, og har tidligere været kendt som Spitsbergen Hotel. Men efter en totalrenovering i 2018 genåbnede hotellet under sit oprindelige navn; Funken. Renoveringen har tilført en masse moderne komfort uden at det er gået ud over hotellets historiske charme. Du kan stadig nyde stemningen i en blød lænestol foran pejsen som adelige, statsoverhoveder, minefunktionærer og polarforskere har gjort det i mere end 70 år. Eksempelvis med en god bog om fortidens store polarekspeditioner fra biblioteket med polarlitteratur.

Efter indlogeringen på Funken Lodge er resten af dagen fri til at udforske Svalbards “storby” på egen hånd. Husene er malet i stærke farver, og på skråningerne rundt om byen ses levn fra de gamle kulminer. Trods sin afsides beliggenhed byder byen på gode faciliteter, et fint lille galleri og et udvalg af butikker. Restauranten Kroa er et populært valg blandt de lokale. Men skal der fejres noget, kommer man ikke udenom Huset, der er blandt Norges bedste restauranter.

Svalbard - Longyearbyen

En bred vifte af dagsture gør det muligt at udforske naturen omkring Longyearbyen. Hvilke muligheder, der udbydes, afhænger af helt og holdent af årstiden, mængden af is samt vejret. Nedenstående er derfor et udvalg af de ture, I typisk vil finde i vinter- og forårsperioden fra januar til slutningen af maj. Derudover tilbydes en række længere ture, hvilket gør det muligt at komme ud i de mere afsidesliggende hjørner af ø-gruppen. Listen er langt fra komplet, så ring og forhør om mulighederne.

Hundeslædetur
Hundeslæde er bare den bedste måde at komme rundt på. I er i et med naturen, og der er ingen forstyrrende motorstøj. Det eneste, I hører, er naturen og hundenes hurtige åndedræt. Duften af sne fylder luften, og I kan mærke vinden i ansigtet, når I suser af sted over fjeldet. Med hjælp fra de dygtige guider bliver hundene fordelt mellem slæderne. Én person sidder i slæden, mens den anden står bagpå og styrer hundene. Selv uden tidligere erfaring med hundeslæde, føles det hurtigt naturligt, at give hundene kommandoer – og forbavsende ofte hører de faktisk efter, hvad man siger til dem. Hundeslædeture er kun mulige, når sneen tillader det. Hvilket de fleste år vil sige indtil sidst i maj.

Varighed: Ca. 4 timer
Min. antal.: 1 person
Max antal.: 12 personer

Pris:
Voksen fra kr. 1270,-
Børn under 12 år fra kr. 595,-

Snescooter-safari
Safari med snescooter er måske Svalbards mest populære vinteraktivitet, og det er da også en fantastisk mulighed for at bevæge sig langt væk fra Longyearbyen på en dagstur. Der er flere forskellige ruter. Nogle kører til den fascinerende russiske mineby Barentsburg. Men det er også muligt at styre langt udenom menneskelig bebyggelse og besøge Tempelfjorden og von Post-gletsjeren. Men de mest populære ture er nok dem til østkysten af Spitsbergen. Landskaberne her er så uberørte, som de kan blive, og naturen er ideel til isbjørne. Undervejs vil de dygtige guider fortælle om Svalbards historie, geografi samt naturligvis introducere jer til den storslåede natur, I kører igennem. Alle med kørekort kan køre snescooter, og selv uden erfaringer lærer man det hurtigt. Men selvom det er sjovt at køre, skal I huske også engang i mellem at slukke motoren og nyde den fantastiske stilhed, der hersker i disse hvide, arktiske vidder.

Varighed: Varierer alt efter rute.
Bemærk: Denne tur er kun mulig fra februar til maj (eller så længe sneen tillader). Kørekort til bil eller motorcykel kræves.

Pris:
Voksen fra kr. 2.595 for kører af snescooteren. Ring venligst og hør nærmere om priser og indhold af de forskellige snescooter-safarier. Frokost er inkluderet på samtlige ture.

Halvdagstur i snescooter
Selv en kort tur med snescooter i Longyearbyens nærområde giver en smagsprøve på det arktiske vinterlandskab. Efter introduktion til køretøjet sættes kursen gennem Advent-dalen. I får hurtigt følingen med køretøjet og tilbagelægger omkring 50 km med adskillige stop undervejs. Målet er en ægte iglo, hvor der serveres lidt varmt at drikke.

Varighed: ca. 3-4 timer
Min. antal.: 2 scootere
Bemærk: Denne tur er kun mulig fra februar til maj (eller så længe sneen tillader). Kørekort til bil eller motorcykel kræves. Børn over 8 år kan deltage som passager.

Pris:
Voksen fra kr. 1.575 for kører af snescooteren og fra kr. 875,- som passager.

Isgrottevandring
Fra Longyearbyen går turen til den nærliggende Longyear-gletsjer. Turen foregår i et specialkøretøj med larvefødder, der gør det muligt at komme frem til områder, der ellers ville være utilgængelige. Vel oppe ved gletsjeren iklædes I udstyret og begiver jer under jorden til de smeltevandskanaler, der løber under gletsjeren. Herinde venter en fremmedartet verden af is. I lyset fra pandelygten kan I se de fantastiske is-formationer og sten, der danner hjertet af gletsjeren. Flere steder er det nødvendig at kravle gennem smalle passager, men sikkerheden er høj, og gletsjeren bevæger sig ikke. Alligevel er turen ikke velegnet for folk med klaustrofobi eller gangbesvær. Alt udstyr og erfarne guider er naturligvis inklusiv. Det eneste, I skal komme med, er eventyrlyst og appetit på en enestående oplevelse udover det sædvanlige.

Varighed: Ca. 3 timer
Min. antal.: 2 personer
Max antal.: 12 personer
Bemærk: Turen er mulig fra midten af januar til isen smelter omkring maj. Aldersgrænse er 10 år.

Pris:
Voksne fra kr. 775,- pr. person
Børn fra 8 til 12 år fra kr. 395,- pr person.

Længere ekspeditioner:
Størstedelen af Svalbard kan ikke nås på dagture fra Longyearbyen. At nå de mere afsidesliggende egne kræver længere ekspeditioner ad flere dages varighed. Om sommeren kan disse foregå med skib, kajak, i hundeslæde eller til fods. I vintersæsonen er ski-ekspeditioner, længere hundeslædeture og snescootersafarier ad 2-5 dages varighed oplagte muligheder for at komme langt ud i naturen. Kontakt os for at høre om mulighederne.

Longyearbyen

Det er tid til hjemrejse. Alt efter flytiderne vil I sandsynligvis have tid til de sidste oplevelser i Longyearbyen, inden turen går mod lufthavnen. Igen er lufthavnsbussen en glimrende mulighed, men hotellet kan også arrangere en taxa.

Hvem kan klare turen?
Svalbard er et af klodens mest utilgængelige steder. Alligevel vil næsten alle kunne være med på en smuttur som denne. I bor under komfortable forhold på et godt førsteklasses hotel i Longyearbyen, hvor der også findes et forbavsende bredt udbud af restauranter. Udflugterne foregår typisk med enten skib, hundeslæde eller snescooter. Guiderne er yderst professionelle, og udstyret er tilpasset de særlige forhold i det høje Arktis. Terrænet er ujævnt de fleste steder uden for Longyearbyen, men de fleste udflugter inkluderer ikke længere gåture.

Klima og påklædning
På trods af at Svalbard har et typisk polarklima med blot 200 mm nedbør om året og hurtige vejrskift, er klimaet her mildere end andre steder så langt mod nord. Sne og frost kan forekomme året rundt, men gennemsnitstemperaturen i juli måned ligger typisk på omkring seks grader celsius. I ekstreme tilfælde er det dog muligt at opleve temperaturer op mod 20 grader celsius. I den anden ende af skalaen er vintertemperaturer ned til minus 30 grader ikke ualmindelige, og i marts 1986 målte man minus 46,3 grader! Varmt, vindtæt og vandskyende tøj er derfor vigtigt året rundt. Mange udflugter med snescooter og hundeslæde inkluder lån af den nødvendige påklædning.

På Svalbard er der tradition for, at man tager skoene af, når man går indenfor. Ikke blot i private hjem, men også på mange hoteller og lignende. Denne skik stammer fra dengang, kulminerne lå inde midt i byen, og man ikke ønskede at få sorte fodaftryk på gulvene. Så det er en god ide at medbringe hjemmesko eller tykke sokker til indendørs brug.

Sprog
Norsk er det mest udbredte sprog på Svalbard, hvor et væld af andre sprog dog også tales. De fleste guider samt personale på hoteller og i restauranter vil kunne tale norsk og/eller engelsk. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

Til og fra lufthavnen
Lufthavnsbusser møder alle fly i Longyearbyens lille lufthavn og kører til alle større hoteller inde i byen. Dette er klart den billigste måde at komme ind til byen. Alternativt holder der altid taxaer ved lufthavnens udgang.

Andre lignende ture
MarcoPolo samarbejder med Quark Expeditions, der i mere end 20 år har været blandt verdens førende udbydere af polarkrydstogter til klodens mest ufremkommelige egne. Deriblandt adskillige fantastiske polarkrydstogter til fjerne egne af Svalbard. Vi viser kun et lille udvalg af Quarks ekspeditioner på vores hjemmeside, men I kan se mange flere på Quarks hjemmeside – klik her.

Udvalgte hoteller på rejsen

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et nogle af vores foretrukne hoteller på Svalbard. Men vi har mange flere.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 mar 2019 - 30 apr 2019
ved 2 voksne
fra 9.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 31 dec 2019
ved 2 voksne
fra 8.495 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Longyearbyen t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på Funken Lodge i Longyearbyen
 • 4 x morgenmad
 • Guidet byrundtur i Longyearbyen
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Dagsture

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel