Polarkrydstogt til Østgrønland

Oplev den storslåede grønlandske natur, hvor isbjerge kælver i dybe fjorde, og moskusokser græsser på den åbne tundra under en høj blå himmel. Kun meget få mennesker bor langs Grønlands isolerede og sjældent besøgte østkyst. Så her er den arktiske natur stadig lige så uberørt og vild, som da de tidlige opdagelsesrejsende udforskede disse fjerne fjorde. Spredt rundt i de mægtige landskaber ses små inuitlandsbyer, hvis indbyggere stadig lever et meget traditionelt liv, og ruiner af gamle bosættelser fortæller historien om de folkeslag, der var her før. Men på størstedelen af rejsen, vil du være omgivet af den uberørte arktiske natur, der i Østgrønland viser sig i al sin skrøbelige skønhed.

Du rejser om efteråret, hvor tundraen fyldes med flammende gule, røde og brune nuancer. På dette tidspunkt af året vil du både have nat og dag, og det giver gode muligheder for at opleve nordlyset danse over den klare polarhimmel.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du til Islands hovedstad Reykjavik, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel. Brug resten af dagen på at udforske denne hyggelige lille by, der ligger flot mellem havet og lave græsklædte fjelde. Her er du tæt på Islands storslåede natur, og hvis tiden tillader det, er det i høj grad værd at leje en bil eller tage en organiseret tur ud af byen. Et oplagt mål kunne være vandfaldet Gullfoss, der vælter ned i en smal kløft med stor kraft. Herfra er der ikke langt til Geysir, hvor kogende vand med jævne mellemrum sendes 30 meter mod himlen. På vejen kan du også besøge Thingvellir, hvor to kontinentalplader mødes på det sted, hvor vikingernes demokrati blev født. Helt andre oplevelser venter i Den Blå Lagune, hvor du kan lade dig forkæle i de varme, mineralske bade, mens du nyder udsigten over Islands rå og golde lavamarker.

Island - Reykjavik by night

En flot køretur venter, når du bliver hentet i Reykjavik fra morgenstunden og kørt i bus til byen Akureyri på Islands nordkyst, hvor skibet ligger klar. Turen tager omkring seks timer og giver et godt indtryk af Islands vilde natur. Vel fremme i Akureyri kan du indlogere dig på skibet, der kaster fortøjningerne først på aftenen og sætter kurs over Danmark-strædet mod Grønland.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

I løbet af dagen krydser du polarcirklen. Men selvom du er langt fra land, er der masser at se på. Havfugle glider elegant på vinden, og med held dukker en hval måske op nær båden for at trække luft, inden den igen forsvinder i dybet. Sidst på dagen begynder de første isbjerge at dukke op forude som tegn på, at du nærmer dig Grønland.
Dagene er lange og lyse i sommermånederne her højt mod nord. Men du rejser på et tidspunkt, hvor der er både nat og dag. Det giver mulighed for at opleve et af naturens mest storslåede fænomener; nordlys. Der har været mange legender om nordlys gennem tiderne. Nogle troede, at de døde levede videre i nordlyset. Inuitterne i Grønland og Canada mente, at nordlys blev skabt, når ånderne spillede bold på himlen. I Finland sagde man, at ildræve stod bag nordlyset. Nordlyset blev skabt af gnisterne fra pelsen, når rævene sprang over fjeldene. Den dag i dag tror mange kinesere, at børn undfanget under nordlyset vil have særlig meget held i livet.

I dag ved videnskaben at nordlys skabes af elektrisk ladet partikler fra solen, der rammer atmosfæren og afgiver energi. Dette sker ikke hver nat. Men der er gode muligheder for at opleve nordlys i løbet af rejsen. Især fordi du rejser i et område helt uden lysforurening fra storbyer og veje. Så når nattehimlen er mørk og klar, kig efter grønne, røde og til tider violette lysspor lavt over den nordlige horisont.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

I dag når du til det store fjordsystem Scoresbysund på Grønlands vilde og tyndt befolkede østkyst. Scoresbysund er verdens største fjordsystem og uden tvivl et af de smukkeste. Naturen her er vild og dramatisk med isklædte bjerge, mægtige gletsjere og uberørte klippekyster med meget få tegn på menneskelig aktivitet. Her og der ses arkæologiske rester fra thule- og dorset-folket, mens nutidens beboere primært holder til i Ittoqqortoormiit, der er et af de nordligste samfund på Grønlands østkyst.

Du får de første indtryk af naturen, når skibet sejler langs de mægtige gletsjere på Volquart Boons Kyst. Her sættes gummibådene i vandet, så du kan komme tættere på gletsjermuren, der rejser sig brat op af havet. På vejen oplever du også de flotte basaltsøjler og isformationer i Vikingebugt.

Eftermiddagens mål er Danmark ø. Her kan du oplev levn fra en inuit-bosættelse, der blev forladt for omkring 200 år siden. De cirkulære ringe af sten indikere, hvor inuitterne har boet i løbet af sommeren, mens vinterbopladsen kan ses ikke langt derfra. Bopladsen er velbevaret, og det er let at identificere indgange til husene, gravpladser samt sågar bjørnesikre opbevaringsrum til mad. Tilbage på skibet fortsætter turen vestpå gennem dramatiske fjorde.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Grønland er fyldt med farver i sommermånederne. Det står klart i dag, når skibet nærmer sig Røde ø. Navnet er velvalgt. For øen har en dyb rødbrun farve, der adskiller sig væsentligt fra de øvrige hvide, brune og blålige nuancer i landskabet. Nær øen sættes gummibådene i vandet, så du kan udforske de mange isbjerge, der ofte samler sig i fjorden ud for øen. Også isbjerge har mange forskellige farver, når du kommer tæt på. Nogle ser helt hvide ud. Mens andre har et blåligt skær, der glimter i solen.

Tilbage på skibet sættes kursen gennem de nordlige dele af Røde fjord. Moskusokser ses af og til græsse på den vidtstrakte tundra, der stråler i stærke efterårsfarver. Luften er vidunderlig frisk i Arktis, og lyset er helt unikt. På solrige dage kan luften være så klar, at selv de fjerneste horisonter står tydeligt frem. Dette gør det særdeles svært at bedømme afstande, og bjerge – eller moskusokser – kan synes meget tættere på, end de i virkeligheden er.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Turen fortsætter gennem Scoresbysund, hvor mægtige isbjerge brækker af gletsjerne og påbegynder deres lange sejlads over polarhavene. Du har allerede set isbjerge på turen. Men denne morgen sejler du ind i et område, der er kendt for sine særligt store isbjerge. Her det ikke ualmindeligt at se giganter, der er mere end 100 meter høje og over en kilometer lange. De fleste af isbjergene er gået på grund, da fjorden på dette sted kun er omkring 400 meter dyb. Ud på dagen går du i land nær Sydkap, hvor der er flotte udsigter mod Hall Bredning samt en god chance for at se sneharer i de åbne landskaber.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Dagens første landgang er på den tundradækkede Liverpool Land i Hurry Inlet. Helt andre oplevelser venter om eftermiddagen, hvor skibet ligger til ved Ittoqqortoormiit, der med sine omkring 500 indbyggere er områdets klart største by. Trods Ittoqqortoormiit ligger uendelig langt væk fra alt, byder byen på moderne faciliteter, som du ikke har set i dagevis. Det er for eksempel muligt at sende post hjem og købe souvenirs lavet af lokale kunstnere. Byen har også en køn lille kirke og et museum omgivet af traditionelle huse malet i stærke farver, der står i skærende kontrast til landskabernes brune, hvide og blå nuancer. Her og der hænger sælskind til tørre, og slædehundenes hylen fylder luften. Til trods for at de lokale inuitter lever af jagt, er området omkring byen særdeles rigt på moskusokser og sæler. Sågar isbjørne ses i sjældne tilfælde nær byen. Tilbage på skibet sættes kursen sydpå langs den smukke Blosseville-kyst.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Flere store naturoplevelser venter i dag, når du sejler ind i Turner Sound og Rømer-fjorden. Disse fjordsystemer gør det muligt at sejle et godt stykke ind i landet, og da gletsjere ikke løber helt ned til kysten, er vandet her mindre fyldt med is. Dette er et godt sted at kigge efter narhvaler, der er lette at genkende på deres karakteristiske lange tand. Da de første narhvaltænder begyndte at dukke op i Europa i middelalderen, troede man, at de var horn fra enhjørninger. Senere troede man, at hannerne brugte tænderne til at fægte med om hunnernes gunst. I virkeligheden er tanden et vigtigt sanseorgan fyldt med nerveceller, der fortæller hvalen om havet omkring den. Man har også set eksempler på narhvalhanner, der udveksler informationer om vandet ved at gnubbe tænderne mod hinanden. I 2016 viste en droneoptagelse desuden en gruppe narhvaler, der brugte tænderne til at jage fisk.

Også isbjørne holder til langs disse kyster. Men da isbjørne vandrer over lange afstande, kræver det en del held at se det store rovdyr i fri natur. Men muligheden er der. Så hold øje med både kysterne og vandoverfladen. Isbjørne er nemlig utrolig dygtige svømmere, og det er ikke ualmindeligt, at de kaster sig ud i svømmeture på op mod 50 kilometer.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Det er tid at sige farvel til Grønland og sætte kursen tilbage mod Island. Hele dagen tilbringes på havet, men der er stadig masser at kigge på. Disse farvande er kendt for sin store bestand af hvaler. Pukkelhval, vågehval, finhval, kaskelothvaler og sågar den største af alle hvalarter, blåhvalen, boltrer sig i havet omkring Grønland. Det samme gør delfiner, sæler og til tider spækhuggere. Der er naturligvis ingen garanti for at se hvaler. Men det er værd at finde en god plads på dækket og nyde udsigten over havet – og hvem ved, om du har heldet med dig. Fugleinteresserede bør heller ikke lægge kikkerten for langt væk, for der er gode chancer for at se eksempelvis rider, suler, lomvier, mallelukker og alker på himlen over skibet. Måske får du endda et sidste glimt af nordlyset på den mørke polarhimmel.

Grønland - Scoresbysund - Oceanwide Expeditions

Skibet ligger til kaj i Akureyri, hvorfra turen går med bus tilbage til Reykjavik. Du bliver sat af ved Reykjaviks rådhus, hvorfra du selv finder vej til dit hotel.

Når tid er bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen kan begynde.

Udvalgte hoteller på rejsen

Polarkrydstogtet foregår ombord på skibet Hondius.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
16 sep 2019 - 26 sep 2019
ved 2 voksne
36.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Reykjavik t/r.
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Transport fra Reykjavik Lufthavn til Hotel i Reykjavik
 • 1 nat på Hotel i Reykjavik inkl. morgenmad
 • Transport fra Reykjavik Rådhus til skibet
 • Sejlads med M/V Hondius ifølge program i dobbelt porthole kahyt.
 • Alle måltider ombord inkl. snacks, the og kaffe
 • Alle udflugter og aktiviteter ifølge program
 • Foredrag af erfarne naturforskere ombord
 • Fri afbenyttelse af gummistøvler og snesko
 • Omfattende materiale om ekspeditionen
 • AECO afgifter og skatter
 • Transport fra skibet til Reykjavik Rådhus
 • 1 nat på Hotel i Reykjavik inkl. morgenmad
 • Transport fra Hotel i Reykjavik til Reykjavik Lufthavn
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel