Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Tag med på krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island. Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol, som mennesket knap har sat sit præg på. På denne rejse får I det bedste af det arktiske Europa. Fra Svalbards sneklædte bjerge og enorme gletsjere til Nordøstgrønlands inuit-samfund og isfyldte fjorde. Herfra fortsætter I sydpå langs Grønlands utilgængelige østkyst for til sidst at krydse Danmarksstrædet til vulkanske Island. Undervejs er der mulighed for at opleve Arktis’ rige dyreliv. Fra isbjørne og hvalrosser på Svalbard til moskusokser i Grønland samt hvaler og tusindvis af fugle langs hele ruten. Ikke underligt at National Geographic i 2011 udnævnte denne tur som en af verdens 50 bedste Once in a Lifetime Tours!

Se klip fra krydstogter til en af destinationerne, Svalbard, her.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Fra Danmark flyver I til Longyearbyen på Svalbard. En lufthavnsbus møder alle fly og kører direkte til hotellet. Longyearbyen er Svalbards “storby”. Beliggenheden i den indre del af Isfjorden er spektakulær, og man er aldrig langt fra naturen. Husene er malet i stærke farver, der står i skærende kontrast til de bløde, brune bjerge omkring byen. Ofte ses rensdyr græsse på tundraen mellem bygningerne, mens gæs og andre dyr nyder livet i små vandhuller. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde de eksotiske omgivelser.

Svalbard - Longyearbyen

I har en god del af dagen til at gå på opdagelse i Longyearbyen. Ud på eftermiddagen bliver I hentet i lufthavnen og kørt til den nærliggende havn, hvor ekspeditionsskibet ligger ved kaj.

Efter en kort velkomst og gennemgang af sikkerhedsprocedurerne står skibet til søs. Longyearbyen forsvinder hurtigt i det fjerne, og snart er I omringet af den særlige arktiske stilhed. Udover den svage lyd fra motoren, høres kun vindens susen og bølgernes blide skvulp mod skroget. Det arktiske lys er skarpt på en solrig dag, og den friske havluft fylder lungerne. Fra Isfjordens munding sættes kursen nordpå forbi Prins Karls Forland, hvor hvalrosser ofte holder til. Middagen serveres denne aften som en lækker buffet, mens skibet fortsætter gennem den lyse nat mod Svalbards nordlige egne.

Ocean Adventurer

De næste dage går med at udforske Svalbards vestkyst. Som det altid har været tilfældet ved polarekspeditioner, afgør vind, vejr og is, hvor skibet præcist lægger til. Men målet er at følge vestkysten et godt stykke nordpå, så I oplever Svalbards vilde natur fra sin bedste side. Her glider mægtige gletsjere langsomt ned fra bjergene som frosne floder, og fugle i tusindvis holder til på travle fuglefjelde. Om vinteren forhindrer pakisen skibe i at komme helt tæt på gletsjerne. Men i de lune sommermåneder kan I nå helt op til gletsjerkanten, der rejser sig brat op af havet. Gletsjerne er et storslået syn. Ikke mindst fra gummibådene, der bruges flittigt til både udforskning og landgange.

Den nordlige kurs højner også chancerne for at opleve isbjørne, der ynder at jage på isflagerne nord og øst for Svalbards hovedø, Spitsbergen. Også hvalrosser og sæler holder til i disse farvande, og rener ses af og til på den åbne tundra i land. Menneskelig aktivitet fylder ufattelig lidt på disse kanter. Kun en enkelt lille by samt levn fra historiske fangststationer vidner om menneskets færdsel så højt mod nord. Efter nogle intense dage fyldt med naturoplevelser, gør kaptajnen tegn til at vende skibet og sætte kurs mod Grønland.

Svalbard - Kittiwake fugle på isbjerg - Quark (Fotograf Olle Carlsson)

De næste dage går med afslapning om bord, så I har tid til at fordøje de mange oplevelser og få en sludder med de øvrige passagerer. Men selvom skibet bevæger sig over åbent hav, er der masser at kigge på. Udsigten over havet er storslået, og skibets naturguider holder konstant udkig efter spændende dyreliv. Undervejs vil polareksperterne holde interessante forelæsninger om dyreliv og inuitternes kultur for at forberede jer bedst muligt på de oplevelser, der venter i Østgrønland.

Dagen går hurtigt, og inden I ved af det, begynder forventninger at stige i takt med, at de første bjerge dukker op i horisonten. Tættere på land bliver detaljerne tydelige i den krystalklare polarluft, og inden længe sejler I ind i den første af Grønlands utallige isfyldte fjorde.

De næste dage går med at udforske denne fantastiske kyst. Langsomt bevæger skibet sig sydpå fra fjord til fjord, og undervejs bliver der god tid til landgange med gummibåde. I land venter spændende vandreture, hvor skibets polareksperter vil introducerer jer til Grønlands fascinerende natur. Kaptajnen vil føre skibet langs med iskanten, mens I og besætningen holder udkig efter isbjørne og hvalrosser. Også her bestemmer isen, hvor I kan komme i land. Men med så mange dage til rådighed vil der være rigelig med muligheder for at opleve disse storslåede kyster. Både i gummibåde og på vandreture på land.

Kaptajnen vil forsøge at sejle dybt ind i Scoresbysund, der er det største fjordkompleks i verden. Mange anser også disse fjorde for at være blandt verdens flotteste. Ikke mindst på grund af de mange isbjerge, der fødes i disse rå og tidløse landskaber. Hold også udkig efter moskusokser. Hele 40% af verdens bestand af disse hårdføre dyr flakker omkring på jagt efter føde i Østgrønlands vindomsuste ismarker.

Grønland - Isbjørn

I lægger de grønlandske fjorde bag jer og påbegynder sejlturen mod Island. Turen går over Danmarkstrædet, der er særlig kendt for sin store population af hvaler. Pukkelhval, vågehval, finhval, kaskelotter og sågar den største af alle hvalarter, blåhvalen, boltrer sig i farvandene omkring Island. Det samme gør delfiner, sæler og spækhuggere. Netop derfor bruges megen tid på dækket, hvor I kan nyde den storslåede udsigt over havet, der brydes af de store kæmper, når de kommer op til overfladen for at trække luft. Skibets eksperter vil også på denne overfart dele ud af deres store viden om det, der venter forude. Islands særdeles levende geologiske undergrund vil være et typisk emne for deres spændende og populære forelæsninger. Der vil naturligvis også være tid til bare at slappe af på dækket under den forhåbentligt klare polarsol.

Ekspeditionsskibet lægger til i Islands hovedstad, Reykjavik. Herfra er det let at arrangere transfer til lufthavnen. Men det er i høj grad værd at blive et par dage i Reykjavik og runde krydstogtet af med flere store naturoplevelser og et dyp i Islands berømte Blå Lagune. Har I bestilt hotel i Rekjavik, bliver I kørt i bus fra skibet til centrum af byen.

Bemærk venligst, at nogle afgange er en dag længere. Denne dag bruges på yderligere udforskning langs Grønlands isolerede østkyst. På disse ture lægger skibet til i Akureyri på Islands nordkyst, hvorfra I flyver til Reykjavik. Snak venligst med vores rejsekonsulenter for flere detaljer.

Island - Vinter solskin over Reykjavik

Fleksible ekspeditioner
Vejr-, vind- og især isforhold ændrer sig konstant i Nordatlanten, og det er nødvendigt at tilpasse hvert krydstogt til de givne forhold. Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, hvilken rute skibet tager på netop dette krydstogt, eller hvor du kommer i land. Kaptajnen vil tilrettelægge programmet, så du får mest muligt ud af tiden om bord. Døgnets mange lyse timer udnyttes fuldt ud, og landgange kan forekomme fra tidlig morgen til sen aften. Fleksibilitet har altid været en del af polarudforskning, og dette har ikke ændret sig. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd. Men ligegyldigt hvilken vej den erfarne kaptajn vælger at føre dig, er du garanteret oplevelser for livet.

Nogle rejser er en dag længere
Bemærk venligst, at nogle afgange er en dag længere end den her beskrevne tur. Den ekstra dag bruges på yderligere udforskning langs Grønlands isolerede østkyst. På disse ture lægger skibet til i Akureyri på Islands nordkyst, hvorfra I flyver til Reykjavik. Snak venligst med vores rejsekonsulenter for flere detaljer.

Forlæng rejsen med flere oplevelser
Det er værd at forlænge opholdet i både Svalbard og Island med yderligere dage. Begge områder byder på masser af eventyr, og MarcoPolo kan være behjælpelig med at sammensætte et spændende landarrangement.

Klima og påklædning

Trods Svalbard har et typisk polarklima med blot 200 mm nedbør om året og hurtige vejrskift, er klimaet her mildere end andre steder så langt mod nord. Sne og frost kan forekomme året rundt, men gennemsnitstemperaturen i juli måned ligger typisk på omkring seks grader Celsius. Det er dog muligt at opleve temperaturer på helt op til 20 grader Celsius. I den anden ende af skalaen målte man i marts 1986 den hidtil laveste temperatur på minus 46,3 grader. Jo længere sydpå du kommer, jo varmere bliver det. Alligevel er varmt, vindtæt og vandskyende tøj vigtig på hele krydstogtet, men det er ikke nødvendigt at investere i en fuld ekspeditionsudrustning. Vandtætte støvler kan lånes på skibet til landgange. Dog kunne et par regnbukser være en god ide.

Midnatssol

Midnatssolen i Longyearbyen varer fra 19. april til 23. august, mens den mørke polarvinter starter den 28. oktober og bliver ved til 14. februar. Kapajnen vil udnytte de mange lyse timer fuldt ud, og landgange kan fint forekomme sent om aftenen eller inden morgenmaden.

Sejlads i havkajak

Krydstogtsskibet har et begrænset antal kajakker om bord, som det er muligt at benytte mod en ekstra betaling. Grundet det begrænsede antal kajakker er reservation nødvendig, når rejsen bestilles. Pris: US$ 525 pr. person.

Skibet og kahytter

Vi arrangerer rejsen i samarbejde med Quark Expeditions, der en af verdens førende eksperter inden for polarkrydstogter. Ikke mindst, når det kommer til at lave innovative ruter gennem ishavene. Quarks polarkrydstoger er også unikke ved at tilbyde en bred vifte af aktiv sightseeing undervejs. Det kunne være i form af vandreture eller sejlture i gummibåd på udkig efter områdets rige dyreliv.

På dette krydstogt bruges polarskibene Ocean Nova og Sea Adventurer.
Læs mere om Ocean Nova – klik her
Læs mere om Sea Adventurer – klik her

Sprog

Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse København til Longyearbyen og retur fra Reykjavik
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 1 x overnatning på Radisson i Longyearbyen med morgenmad
 • 14 dages krydstogt i kahyttypen: Triple Cabin
 • Helpension under krydstogtet
 • Varme drikke under hele krydstogtet
 • Erfarne engelsktalende ekspeditionsledere og guider
 • Alle udflugter samt landgange under krydstogtet
 • Forelæsninger, film og andre aktiviteter om bord udført af skibets engelsktalende polareksperter
 • En varm skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Lån af vandtætte ekspeditionsstøvler ved landgange
 • Transport fra skibet til Reykjavik lufthavn eller centrum
 • Evakueringsforsikring på op til US$100.000
 • Havneskatter
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

 

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejsedatoer
26 jul 2018
3 aug 2019
ved 2 voksne
109.995 kr.
Skib
Ocean Adventurer (13 dages krydstogt)
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel