Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Tag med på krydstogt til Svalbard – isbjørnenes rige. Højt mod nord – blot 1.300 km fra Nordpolen – ligger en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. En fortryllende verden af forrevne klipper, lave sneklædte bjerge og enorme gletsjere, der møder Polarhavets næringsrige vand. Et storslået landskab af rå skønhed, hvor isbjørne i stort antal jager på pakisen, hvalrosser søger sikkerhed i flokke langs klippekysten, og havfugle i millionvis yngler på stejle fuglefjelde. Det lille ekspeditionsskib, de dygtige guider og de mange inkluderede aktiviteter sikrer en storslået og intim oplevelse af dette forunderlige ørige.

Se klip fra krydstogt til Svalbard her.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Fra Danmark flyver I via Oslo til Longyearbyen på Svalbard. En lufthavnsbus møder alle fly og kører direkte til hotellet. Longyearbyen er Svalbards “storby”. Beliggenheden i den indre del af Isfjorden er spektakulær, og man er aldrig langt fra naturen. Husene er malet i stærke farver, der står i skærende kontrast til de bløde, brune bjerge omkring byen. Ofte ses rensdyr græsse på tundraen mellem bygningerne, mens gæs og andre dyr nyder livet i små vandhuller. Trods sin afsides beliggenhed byder byen på gode faciliteter og et udvalg af butikker. Efter indlogeringen på øens bedste hotel er resten af dagen fri til at nyde de eksotiske omgivelser.

Svalbard - Longyearbyen

I har en god del af dagen til at gå på opdagelse i Longyearbyen. Ud på eftermiddagen bliver I hentet i lufthavnen og kørt til den nærliggende havn, hvor ekspeditionsskibet ligger ved kaj. Efter en kort velkomst og gennemgang af sikkerhedsprocedurerne står skibet til søs. Longyearbyen forsvinder hurtigt i det fjerne, og snart er I omringet af den særlige arktiske stilhed. Fra Isfjordens munding sættes kursen nordpå forbi Prins Karls Forland, hvor hvalrosser ofte holder til.
Med på krydstogtet er en række polareksperter, der vil dele ud af deres enorme viden i en serie af underholdende forelæsninger. Emnerne varierer fra krydstogt til krydstogt, men typiske temaer kunne være dyrelivet på Svalbard, tidligere opdagelsesrejser osv. Alle forelæsninger har det fælles mål at forberede dig bedst muligt til de oplevelser, der venter forude.

Ocean Nova at anchor in the Antarctic Peninsula

I løbet af de første dage vil skibet føre jer nordpå langs øgruppens vestkyst. Uberørt arktisk natur, storslåede landskaber og varieret dyreliv vil være det gennemgående tema på krydstogtet. Fra skibet er der gode chancer for at se dyr samt et væld af fugle. Isbjørne bruger så meget tid på pakisen ud for kysten, at den store bjørn videnskabeligt er klassificeret som et marinepattedyr. Sæler og hvalrosser soler sig på isflager, og med lidt held dukker en hval op nær skibet. Især hvidhvaler og finhvaler lever i disse have, men også grønlandshvaler og spækhuggere er sjældne gæster i disse farvande.
Blandt højdepunkterne er 14. juli gletsjeren. Overalt på Svalbard glider enorme gletsjere langsomt ned fra bjergene som frosne floder, til de når vandkanten. Om vinteren forhindrer pakisen skibe i at komme tæt på gletsjerne, men i de lune sommermåneder kan du nå helt op til gletsjerkanten, der rejser sig brat op af havet. Det gælder også 14. juli gletsjeren, som I udforsker i gummibåd. Herefter fortsætter I typisk til en af verdens nordligste byer Ny Ålesund, der ligger i den smukke, gletsjerfyldte Kongsfjorden.

Grønland og Island-Polar - Pukkelhval

Skibet fortsætter mod det nordvestlige hjørne af øgruppen og det forladte samfund Smeerenburg. I folkemunde er byen kendt som “Blubber Town”, fordi den tilbage i den første halvdel af det 17. århundrede var fangststation for hollandske hvalfangere. Næste stop er Phippsoya. I er nu så langt mod nord, at der er virkelig gode chancer for at se hvalrosser. Oftest ses hvalrosser i store kolonier på kysten, hvor de nærmest ligger ovenpå hinanden i en stor klump. Men af og til pjasker de enorme dyr også i bølgerne og undersøger nysgerrigt skibet. Dette område er også prima isbjørneterritorium, så hold øje med isflagerne hvor Kongen af Arktis ynder at holde til. En isbjørn har sjældent held med at angribe en fuldvoksen hvalros, mens ungerne derimod er en eftertragtet lækkerbisken. Ellers er det oftest sæler, der står på isbjørnes menu.
Herefter fortsætter I mod Tusenøyane, hvilket betyder “Tusind øer”. Skibet kaster anker nær den lille ø Ækongen, hvor I går i land. Mange fugle holder til her, mens skeletter af hvaler, isbjørne og hvalrosser langs kysten med al tydelighed fortæller, hvad I ellers risikerer at løbe ind i på øen.

Hvalrosser i Svalbard

Hvidhvaler ses af og til i det lille farvand ved Bourbonhamna. De voksne individer er helt hvide, mens de yngre dyr har en mere grå farve. Hvidhvaler er sociale dyr, og ofte ses de i flokke. De er for øvrigt de eneste hvaler, der er i stand til at dreje hovedet. Man regner med, at mellem 5.000 og 10.000 af disse smukke dyr lever omkring Svalbard, hvilket gør dem til den oftest sete hval på disse kanter. Hvaler ses dog langt mere sjældent ved Svalbard end ved eksempelvis Grønland. Kaptajnen vil naturligvis prøve at finde hvalerne, men hvis de ikke viser sig, går I i land ved Bourbonhamna, hvor en gammel fangsthytte fortæller om det hårde liv som hval- eller pelsjæger. En kæmpe bunke hvidhvalknogler ligger nær hytten, og rensdyr ses ofte græsse i det omkringliggende område.

Longyearbyen -Svalbards Vildmarkscenter

De sidste mange dage har der været meget langt mellem menneskelig bebyggelse, men i dag bliver tegnene på menneskelig aktivitet igen tydeligere, og snart dukker Longyearbyen igen op i horisonten. Men oplevelserne i det arktiske er ikke slut endnu. I overnatter på hotel i byen og har derved hele dagen til at lære byen og dens spektakulære omegn bedre at kende.

Svalbard - Longyearbyen

Det er hjemrejsedag, så når tid er, tager I lufthavnsbussen fra hotellet til lufthavnen. Fra Longyearbyen går turen sydpå mod Københavns Lufthavn.

Fleksible ekspeditioner
Vejr-, vind- og især isforhold ændrer sig konstant i Nordatlanten, og det er nødvendigt at tilpasse hvert krydstogt til de givne forhold. Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, hvilken rute skibet tager på netop dette krydstogt, eller hvor man kommer i land. Kaptajnen vil tilrettelægge programmet, så man får mest muligt ud af tiden om bord. Døgnets mange lyse timer udnyttes fuldt ud, og landgange kan forekomme fra tidlig morgen til sen aften. Fleksibilitet har altid været en del af polarudforskning, og dette har ikke ændret sig. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd. Men ligegyldigt hvilken vej den erfarne kaptajn vælger at føre dig, er I garanteret oplevelser for livet.

Flere oplevelser
Det er ofte muligt at tilkøbe ekstra udflugter på polarkrydstogter. MarcoPolos rejsekonsulenter kan være behjælpelige med at sammensætte det perfekte program.

Sprog
Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Fly København – Svalbard t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 2 nætter på et godt hotel i Svalbard
 • Krydstogt ved Svalbard i kahyttypen twin shared facility dvs. uden privat bad/toilet
 • Alle udflugter i løbet af krydstogtet ifølge program
 • Forelæsninger og landgange med erfarne engelsktalende polareksperter
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på båden under krydstogtet
 • Kaffe, te og kakao kan fås hele døgnet
 • Udbygget materiale modtages inden afrejse
 • Fotoalbum på DVD
 • En Quark Expeditions-skaljakke
 • Havneskatter mm
 • Emergency Evacuation Insurance med et maximum på $100,000 per person
 • Brændstoftillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejsedatoer
11 jun 2018
21 jun 2018
11 jul 2018
5 jun 2019
ved 2 voksne
74.295 kr.
Skib
Ocean Nova (11 dages krydstogt)
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel