Hundeslædeekspedition på Svalbard

Oplev isbjørnenes rige i det høje nord på bedst tænkelig vis. Over to dage udforsker du og en lille gruppe Svalbards gletsjer-fyldte landskaber og rige dyreliv i hundeslæde. Du styrer din egen slæde, og har dit eget hundespand at tage dig af. Natten tilbringes i en simpel, men komfortabel og varm, hytte dybt inde i Svalbards vilde natur. Her er der mange flere isbjørne end mennesker, og du er uendelig langt fra anden menneskelig aktivitet.

Turen er mulig fra januar til maj. Det betyder, at du kan vælge at opleve Svalbard i polarnattens mørke. Dette er det perfekte tidspunkt at se nordlyset danse over den klare, mørke himmel. Eller du kan vælge at køre i evigt dagslys, når midnatssolen skinner døgnet rundt. Eller vælg perioden med både nat og dag. Lyset kan have en fantastisk pastelfarve, når solen atter vender tilbage efter den lange mørke, vinter.

Dette er uden tvivl en ægte ekspedition gennem nogle af de vildeste og mest uberørte landskaber på Jorden. Men det er en ekspedition, hvor de fleste ville kunne være med – og belønningen i form af unikke naturoplevelser er enorm! Rejsen fuldendes med spændende dage i Svalbards hyggelige hovedby Longyearbyen. Du bor på øens bedste hotel og har god tid til at udforske byen både på egen hånd og med en lokal guide.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra en hundeslædeekspedition

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du til Longyearbyen, der er en af verdens nordligste byer. En lufthavnsbus møder samtlige ankomne fly i Longyearbyens lille lufthavn, og dette er den letteste og billigste måde at komme ind til byen. Her står et værelse klart på øens bedste hotel, Radisson Blu Polar, der ligger perfekt i hjertet af byen med udsigt over Isfjorden. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske Longyearbyen.
Longyearbyen er en rigtig hyggelig by, og du fornemmer tydeligt, at du er langt mod nord. Husene er malet i stærke farver, der står i skærende kontrast til de bløde bjerge omkring byen. Af og til ses rensdyr græsse mellem bygningerne, mens gæs og andre fugle sidst på foråret nyder livet i små vandhuller. På skråningerne rundt om byen ses levn fra de gamle kulminer, der ikke længere er i brug. Trods sin afsides beliggenhed byder byen på gode faciliteter og et udvalg af butikker. Derudover findes et galleri, et lille museum og en kirke, der for øvrigt må være en af de meget få kirker i verden med en udstoppet isbjørn. Restauranten Kroa er et populært valg blandt de lokale, men skal der fejres noget, kommer man ikke udenom Huset, der er blandt Norges bedste restauranter.

Svalbard - Longyearbyen

I dag dykker du dybere ned under huden på dette forunderlige sted, når du sammen med en lokal guide udforsker byen. Guiden henter dig fra hotellet og tager dig på en spændende rundtur i både byen og den omkringliggende natur. Undervejs hører du om områdets seværdigheder, dyreliv, flora og landskaber, og du har alle muligheder for at spørge ind til livet på Svalbard.
Første mål er Adventdalen uden for byen, hvor du hører om fortidens minedrift, der tidligere var så vigtig for Svalbard. Med held får du måske øje på rensdyr i dalen, der i det sene forår og sommermånederne også er et populært mål for migrerende fugle. Tilbage i byen besøger du området omkring lufthavnen og Hotellneset, hvor du hører om Global Seed Vault. I den kolde permafrost opbevarer man her frø fra op mod 3 millioner plantearter som en form for backup, hvis planterne skulle uddø som følge af krig, naturkatastrofer eller andre ulykker. Af sikkerhedsmæssige årsager er det kun muligt at se frøbanken udefra. Herfra går turen gradvist tilbage mod byen, hvor resten af dagen er fri til egne eventyr.

Svalbard - Longyearbyen

Efter en god, solid morgenmad på hotellet, bliver du hentet ved ni-tiden og kørt til hundegården i Adventsdalen. Her møder du de øvrige deltagere i den lille gruppe, som du skal dele de næste to dages oplevelser med. Men før du kan lægge civilisationen bag dig, er der nogle praktiske forberedelser, der skal ordnes. Guiden gennemgår sikkerhedsinstruktioner, du får det rette tøj udleveret, og du hjælper med at gøre slæderne klar. Du skal naturligvis også møde hundene, der helt sikkert glæder sig til det kommende eventyr lige så meget som dig. Du får dit hundespand bestående af 5-6 hunde, som du skal holde styr på. Slædehundene elsker deres ’arbejde’, og forberedelsernes sker til lyden af forventningsfulde hyl fra hundegården.
Hylene forstummer straks, når du giver hundene kommando til at starte, og snart er du omgivet af den arktiske stilhed. Her er der ingen motorstøj. Kun lyden af hundenes pusten, vinden og slæden mod sneen. Tempoet er naturligvis moderat, så du har tid til at vænne dig til slæden og dine hunde. Men at køre hundeslæde er faktisk ikke så svært, som det lyder, og inden længe suser du gennem de snedækkede landskaber i Bolterdalen.
Efter omkring to timer ankommer du til en ishule, hvor du gør hold. Mens hundene får sig et velfortjent hvil og en snack, udforsker du hulen med din lommelygte. Ishulen bliver dannet om sommeren, når smeltevand løber gennem gletsjeren. Om vinteren fryser det hele til, og der dannes fantastiske passager af klar, arktisk is. Ligegyldigt hvor koldt det bliver udenfor, er temperaturen i ishulen altid minus 2 grader. Fra hulen fortsætter du gennem Bolterdalen til Foxdalen og din hytte for natten. Der bliver hurtigt tændt op i brændeovnen, og snart breder varmen sig. Her er du langt fra kunstigt lys, og med held oplever du nordlyset danse over den klare, mørke polarnat. Aftensmaden tilberedes i hytten, inden aftenen slutter med hygge og historier til lyden af brændeovnen og vinden udenfor.
Natten igennem holder hundene udkig efter isbjørne. Hundene er fantastiske som vagthunde. De opdager en isbjørn længe før, mennesker kan se dem. En god hundeslædefører kan ligge indenfor og høre på sine hunde, hvor tæt en isbjørn er på hytten. Skulle en isbjørn komme for tæt på, er guiden klar til at skyde varselsskud for at jage den væk. Det er nemlig lovpligtigt at bære våben uden for Longyearbyen.

Svalbard - Hundeslædeekspedition

Næste morgen vågner du til lyden af den arktiske stilhed. Efter en god morgenmad i den varme hytte, er det tid at gøre slæden klar til dagens tur. Hundene ved, hvad der skal ske, og forventningen fylder den klare morgenluft. Snart kan du stille dig til rette bag slæden og give hundene ordre til at løbe. Hurtigt tager slæden til i fart, og du stryger gennem de hvide landskaber med kurs mod Jansonhaugen.
Du er helt komfortabel med at styre slæden nu. Så du kan bare slappe af og nyde det. Der er en særlig frihedsfølelse over at køre i hundeslæde. Du er i ét med naturen, og kan nyde de storslåede landskaber uden forstyrrende motorstøj. Det eneste, du hører, er naturen og hundenes hurtige åndedræt. Duften af sne fylder luften, og du kan mærke vinden i ansigtet, når du suser af sted over fjeldet. Ingen anden transportform passer bedre til disse egne. Luften er frisk og så klar, at det er umuligt at bedømme afstande. Rejser du perioden med dagslys kan bjerge, der ser ud til at være ganske tæt på, være flere dagsrejser væk. Rejser du i polarnattens mørke, er oplevelsen om mulig endnu mere intens. Men det er en ubeskrivelig følelse at suse over sneen under nordlysets flakkende skær. Midt på eftermiddagen når du tilbage til hundegården. Her tager du afsked med hundene og de øvrige rejsende, inden turen går tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. Pludselig synes Longyearbyen at være en ægte storby, og efter indlogeringen er aftenen fri til at nyde ’storbyens’ glæder.

Svalbard - Hundeslædeekspedition

Når tid er, går turen med lufthavnsbussen tilbage til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Du lander samme dag i Danmark.

Særligt om hundeslæde-ekspeditionen:

Hvor hård er turen?
Svalbard er et af klodens fjerneste og mest utilgængelige steder. Derfor bør en hundeslædetur som denne ses som en moderne ekspedition. Det betyder, at uforudsete vejrforhold eller andre hændelser kan ændre i programmet løbende. Det er derfor vigtigt at rejse til Svalbard med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd.
Det sagt, vil næsten alle kunne være med. Ingen tidligere erfaring i hverken hundeslædekørsel eller polarrejser er nødvendig. Meget vigtigere er det, at du møder op med mod på oplevelser udover det sædvanlige. For det er oplevelser frem for komfort, der er i fokus på denne rejse. Almindelig god fysisk form er dog et krav. Det forventes også, at du hjælper til med at fodre hundene og gøre slæderne klar.

Guiden og sproget
Turens guide har stor erfaring med denne typer rejser. Han/hun vil kunne førstehjælp, og det er guidens ansvar at sikre sikkerheden for alle deltagere. Guiden vil være bevæbnet, så han/hun kan beskytte dig mod isbjørne. Dette er et lovkrav på Svalbard. Guiden taler engelsk. Det er ikke usandsynligt, at guiden også taler et andet skandinavisk sprog, men dette kan ikke garanteres.

Polarnat, nordlys og midnatssol
Polarmørke indhyller Svalbard fra 14. november til 29. januar. Dernæst vender solen langsomt tilbage, og fra den 20. april til 22. august stråler midnatssolen døgnet rundt i Longyearbyen og giver mange lyse timer at udforske i. Det er kun muligt at se nordlys, når det er mørkt.

Vejret
Den sene vinter og foråret er helt perfekt til hundeslædeekspeditioner. Svalbard har typisk polar-ørkenklima. Golfstrømmen holder vestkysten af Spitsbergen isfri i sommermånederne, hvor middeltemperaturen ligger på omkring 6 grader. Der er kun lidt nedbør. Vinter og det tidlige forår er også forholdsvis milde beliggenheden taget i betragtning. Middeltemperaturerne ligger omkring minus 14 grader, men det kan blive meget koldere på de koldeste dage. Er vinden kraftig, kan vinterkulden godt føles som minus 25 til minus 30 grader.

Udstyr
Med i rejsen pris er det nødvendige udstyr til at kunne klare Svalbards vinterklima. Det gælder blandt andet en glimrende polardragt, der er langt varmere end det, man typisk kan købe i butikkerne i Danmark. Derudover får du også udleveret handsker, halsbeskytter, hat, skibriller, vintersko og sovepose. Så selvom det er koldt, kan du godt se frem til en hyggelig og behagelig tur i vildmarken. Der er dog udstyr, som du selv skal medbringe. Kontakt os venligst for mere information.

Minimumsalder
Minimumsalderen er 8 år.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
10 jan 2019 - 28 feb 2019
ved 2 voksne
fra 13.495 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 mar 2019 - 15 mar 2019
ved 2 voksne
fra 14.395 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
16 mar 2019 - 15 maj 2019
ved 2 voksne
fra 14.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Longyearbyen t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 3 nætter på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen inkl. morgenmad*
 • Byrundtur i Longyearbyen med lokal guide
 • 2 dages/1 nat hundeslædeekspedition inkl. alle måltider undervejs, overtøj såsom termodragt, vanter, balaclava-hue, skigoggles, og vintersko samt erfaren guide.
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til RejsegarantifondeN
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere

* I perioden fra 10. januar 2019 til 15. februar 2019 bor man på Funken Lodge, grundet renovering af Radisson Blu Polar Hotel

Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel