Ekspedition til Nordpolen

Nordpolen er i dag lige så uberørt, fjern og storslået, som under opdagelsesrejsernes tid, og der er stadig ufattelig langt til civilisationen, når man planter sit flag på præcis 90 grader nord. Men én ting er forandret: I har den største, mest avancerede og stærkeste atomdrevne isbryder, der nogensinde er konstrueret, til rådighed. Hvilket gør det muligt at opleve selv de fjerneste polaregne i en komfort, folk som Nansen, Peary og Amundsen kun kunne drømme om. Tag op Ekspedition til Nordpolen og få en uforglemmelig oplevelse.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Video fra ekspedition til Nordpolen

Dagsprogram

Fra Danmark flyver I til Helsinki, hvor I indlogeres på et centralt beliggende hotel i Finlands spændende hovedstad. Aftenen er fri til egne oplevelser i Helsinki, og da solen kun lige når under horisonten i et par timer, har I en dejlig lang sommeraften at gøre godt med.

North Pole_Helsinki - Credit Hans Lagerweij

Efter en kort flyvetur fra Helsinki til den russiske by Murmansk bliver I kørt til havnen, hvor ekspeditionsskibet ’50 Years of Victory’ ligger klar. Der er tid til at indlogere sig i skibets kahytter og suiter, inden den enorme isbryder står til søs, og I ser Murmansk forsvinde i horisonten. Efter afrejse vil ekspeditionslederen byde velkommen og introducere de polarspecialister, der er om bord på skibet, inden en lækker middag serveres i skibets restaurant.

Ekspedition til Nordpolen

At se Victory knuse gennem den arktiske is er det syn I aldrig glemmer. Det bliver blot endnu mere spektakulært med en helikoptertur, hvor du ser det hele ovenfra.
Så langt nordpå som I er nu, kan I forvente varierende sejlforhold. Overfarten fra Murmansk til Nordpolen kan tage alt fra 5 til 8 dage. Det betyder at I har god tid til at lære sejlkammeraterne at kende, kigge langt ud i horisonten, slappe af med en god bog eller benytte skibets pool.

Samantha Crimmin- 50 years of victory

Højdepunktet er helt klart når I i dag når Nordpolen! Mange bliver overvældet af følelser mens andre kommer i festlig stemning. Tag billeder, nyd øjeblikket og sug det hele til jer. Senere vil I nyde et glas champagne og barbecue på isen! I kan også vælge det kolde gys og springe i det iskolde vand. Det er også muligt at se det hele fra oven på en ballontur (mod gebyr).

Nordpolen - Grillaften på Nordpolen - Quark (Fotograf John Weller)

Nu kan I læne jer tilbage og slappe af, alt herefter er bare en ekstra bonus. I kan endda være så heldige at se isbjørne på jagt efter sæler.

Nordpolen - Isbjørn - Quark (Fotograf John Weller)

Denne gruppe af 191 øer danner den nordligste ø-gruppe i Eurasien, og ligger helt inden for den Arktiske cirkel. Her kan I udforske Cape Flora og opdage historiske levn fra tre skæbnesvangre Arktiske ekspeditioner. Når vejrforholdene tillader det, vil I udforske fjerntliggende ynglepladser fra en Zodiac båd. Tilbage på skibet sørger helikoptere igen for at give jer muligheden for at se det hele ovenfra.

Nyd øjeblikket på dækket eller vend alle oplevelserne med jeres nye sejlkammerater mens I krydser det Arktiske Ocean tilbage mod Murmansk.

Krydstogt - Nordpolen - Gennem isen - Quark (Fotograf John Weller)

Skibet lægger Nordatlanten bag sig og sejler ind i varmere farvande mod Murmansk, hvorfra I flyver tilbage til Helsinki. Den sidste nat tilbringes i Helsinki og er til fri disposition. Aftensmad er ikke inkluderet i Helsinki, hvilket giver mulighed for på egen hånd at prøve en af byens mange glimrende restauranter.

Murmansk

Fra Helsinki flyver I tilbage mod Danmark efter en uforglemmelig ekspedition til Nordpolen.

Hvem kan klare turen
Nordpolen er et af klodens fjerneste og mest utilgængelige steder. Men på et krydstogt som dette vil langt de fleste kunne være med. Du bor og spiser under gode forhold på båden, og udflugterne foregår primært i helikopter og med gummibåde. Derfor er det nødvendigt, at I er i stand til at komme ind og ud af gummibådene og helikopteren.

Klimaet og påklædning
Nordpolen har et typisk polarklima med lavt nedbør og hurtige vejrskift. Sne og frost kan forekomme året rundt. Men temperaturerne i sommerhalvåret er typisk højere, end de fleste forestiller sig. Varmt, vindtæt og vandskyende tøj er dog vigtigt. Også om sommeren.

Ekspeditionsskibene
På denne rejse bruges ekspeditionsskibet:

50 Years of Victory – klik for at se mere

Her er tale om en af verdens stærkeste isbrydere og et ekspeditionsskib, hvilket er en oplevelse i sig selv. Maden er god, men der vil ikke være samme udvalg som på krydstogtsskibe i mere besøgte farvande. Det samme gælder underholdningen om bord. Her er ingen klatrevæg, minigolfbane eller kabaretshow. Derimod er alle aktiviteter nøje tilrettelagt, så man får mest muligt ud af de storslåede og øde naturområder, skibet passerer igennem.

Eventyrånd og et fleksibelt program
Udover komforten har ikke meget ændret sig i Arktis, siden legendariske opdagelsesrejsende udforskede disse farvande. Rejser i disse farvande er stadig afhængige af vejr, vind og isforhold. Derfor vil programmet variere fra tur til tur, og det er ikke muligt på forhånd at sige, præcis, hvor I kommer i land. Skibets eksperter vil naturligvis gøre alt for, at I får den bedst mulige oplevelse under de givne forhold. Denne uforudsigelighed bidrager kun til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner til Nordpolen er ens.

Ekstra aktiviteter
Mod et ekstra gebyr er det muligt at fuldende oplevelsen med en tur i luftballon over Nordpolen. Prisen for flyveturen er US$250.

Sprog
Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

Visum
Husk at der skal søges double entry visum til Rusland. Dette skal søges i god tid før afrejse.

Andre lignende ture
Det er også muligt at flyve den ene vej mellem Island og Grønland. Eller begge veje, hvis I foretrækker det. Det forkorter turen med et par dage. Forhør venligst med vores rejsekonsulenter om mulighederne.

Mere end 20 års erfaring i polarkrydstogter
MarcoPolo samarbejder med Quark Expeditions, der i mere end 20 år har været blandt verdens førende udbydere af polarkrydstogter til klodens mest ufremkommelige egne. Vi viser kun et lille udvalg af Quarks ekspeditioner på vores hjemmeside, men I kan se mange flere på Quarks hjemmeside. Se mere her.

 

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
12 jun 2019 - 25 jun 2019
ved 2 voksne
220.000 kr.
Skibsinfo og varighed
50 Years of Victory (14 dages krydstogt)
Rejseperiode
23 jun 2019 - 6 jul 2019
ved 2 voksne
220.000 kr.
Skibsinfo og varighed
50 Years of Victory (14 dages krydstogt)
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Helsinki t/r
 • Flyrejse fra Helsinki til Murmansk t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Krydstogt til Nordpolen med isbryderen “50 Years of Victory”
 • Overnatninger i valgte kahyttype med daglig rengøring
 • Alle landgange og ekskursioner i følge program ledet af erfarne engelsktalende ekspeditionsledere
 • Helikoptertransfer og helikoptersightseeing i løbet af turen
 • Daglig morgenmad, frokost og aftensmad om bord på skibet. (Særlige diætkrav bedes oplyst ved booking)
 • Vin, øl, spiritus og sodavand til måltiderne
 • Kaffe, te, kakao og mineralvand er tilgængelig døgnet rundt
 • Overnatning i Helsinki med morgenmad både før og efter sejlturen
 • Transport fra hotellet i Helsinki til lufthavnen
 • Transport fra lufthavnen i Murmansk og skibet t/r.
 • Formelle og uformelle lektioner af skibets engelsktalende polareksperter samt gæsteundervisere
 • Udbygget materiale om ekspeditionen samt Arktis modtages inden afrejse
 • Fotoalbum på dvd
 • En Quark Expedition skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Lån af vandtætte ekspeditionsstøvler ved landgange
 • Evakueringsforsikring med et maksimalt beløb på $100.000 pr. person
 • Alle skatter og havneafgifter gennem hele turen
 • Brændstoftillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum til Rusland (double entry)
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Arktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Arktis

Vi kender de skønneste steder i Arktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel