Polarkrydstogt til South Georgia og Falklandsøerne - Spar 30.000 Kr.

Dette polarkrydstogt til Falklandsøerne og South Georgia tager dig til nogle af de mest dyrerige og afsidesliggende naturområder i verden. På Falklandsøerne udforsker du den rå natur med gummibåd og til fods, og du oplever den britiske stemning i hovedbyen Stanley. På South Georgia har du hele seks dage til at gå i dybden med dette fantastiske område, der er det bedste sted i denne del af verden at se dyr. Her daser søelefanter og pelssæler i solen, og hvaler søger føde i det kolde vand. Pingviner samler sig i nogle af verdens største kolonier, og på fuglefjeldene yngler albatrosser og en række andre havfugle. Det hele indrammes af dramatiske bjerge, mægtige gletsjere og øde strande, der ikke alle er fuldt kortlagte. Men South Georgia har også en spændende menneskelig historie. James Cook gjorde øen britisk i 1775, og i 1914 satte Shackleton ud fra South Georgia på en af de mest ekstraordinære opdagelsesrejser i historien. Det hører du meget mere om på øen, hvor du går i ekspeditionens fodspor. Du besøger også gamle hvalfangerstationer og hører om hvalfangernes tidsalder på øen.

Tidligere var sådanne ekspeditioner forbeholdt opdagelsesrejsende, der satte livet på spil for at udforske klodens sidste hvide pletter. Men i dag er det ikke blot sikkert at besøge disse fjerntliggende steder. På et polarkrydstogt som dette foregår rejsen også i en komfort, de tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra South Georgia

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Buenos Aires.

Ved ankomsten til Buenos Aires bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Legado Mitico; et lækkert 4-stjernet hotel fyldt med charme og personlighed i hjertet af storbyen. Her kan du hvile ud oven på rejsen. Eller du kan få de første indtryk af byen på egen hånd. Hotellet ligger i det spændende område Palermo Soho, der indbyder til en gåtur.
Buenos Aires er Argentinas finansielle og kulturelle centrum og huser cirka en tredjedel af landets befolkning. Nogle steder virker byen næsten europæisk. Men ligegyldigt hvor du befinder dig, vil du mærke den særlige argentinske stemning.

Argentina - Buenos Aires

Fra Buenos Aires flyver du mod verdens sydligste by, Ushuaia, der ligger omgivet af vild natur nær Sydamerikas sydspids. Her bliver du indlogeret på et centralt beliggende hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i verdens sydligste by. Byens stejle gader, de sneklædte bjergtoppe i baggrunden og følelsen af at have nået verdens ende er alt sammen med til at give Ushuaia en ganske unik charme. Dagene er lange og lyse, så du har god tid til at nyde byen og de storslåede landskaber, der venter lige uden for bygrænsen.

Argentina_Ushuaia

Du har en del af dagen i Ushuaia, inden du bliver hentet på hotellet ud på eftermiddagen og kørt ned til havnen, hvor ekspeditionsskibet Ocean Adventurer ligger klar. Forventningerne bobler uden tvivl i maven, når skibet står til søs, og du kan se Ushuaia forsvinde i horisonten. Med held får du måske øje på sæler i vandet eller søløver, der solbader på klippeskærene.
Efter den første lækre middag ombord, er det værd at gå tilbage ud på dækket. Nyd følelsen af den friske havluft mod ansigtet, mens skibet bevæger sig igennem Beaglekanalen til lyden af bølgernes lette slag mod skroget og den afdæmpede rytme fra motoren under dine fødder. Her er ingen tegn på menneskelig aktivitet overhovedet. Kun den storslåede natur, der glider forbi som en ubrudt film i den lyse sommernat.

Polarkrydstogt til South Georgia og Falklandsøerne

Fastlandet er nu langt bag dig, og du er på åbent hav med kurs mod Falklandsøerne. Dette er en oplagt mulighed for at forberede dig på de kommende dages eventyr. I løbet af dagen vil skibets polareksperter dele ud af deres enorme viden om alt fra havfugle til tidlige opdagelsesrejser i en række fascinerende og underholdende forelæsninger. Men du er også velkommen til finde en bog i biblioteket og slappe af i fred og ro, hvis du foretrækker det. Te og kaffe er tilgængeligt døgnet rundt, og måltiderne serveres i skibets restaurant.

Polarkrydstogt til South Georgia og Falklandsøerne

Falklandsøerne dukker op forude. Først som en svag skygge på det åbne hav. Men tættere på bliver detaljerne tydelige, og du kan se de enorme fuglefjelde og brændingen, der slår mod klippekysterne.
Falklandsøerne består af to hovedøer og mere end 400 mindre småøer beliggende ufatteligt langt væk fra alting. Alligevel har omkring 3.000 indbyggere valgt at slå sig ned midt i de rå og åbne landskaber omgivet af får, pingviner og et stort antal havfugle. Øgruppen er britisk, hvilket blev slået godt og grundigt fast under Falklandskrigen i 1982, og størstedelen af indbyggerne har da også skotske eller walisiske rødder. Den britiske stemning mærkes tydeligt i hovedbyen Port Stanley, hvor folk mødes for at sludre på den lokale pub, og byens anglikanske katedral hæver sig over hustagene.

I løbet af dagene vil du opleve adskillige landgange med gummibåde rundt om i øgruppen. Hvor du præcis går i land afhænger af vejr og vind. Men der er gode chancer for at se blandt andet magellanpingviner, æselpingviner og springpingviner. Kig også efter albatrosser ved West Point Island, der er et vigtigt yngleområde for adskillige fuglearter. Måske ligger skibet også til ved Carcass Island, der trods sit dystre navn ’ådseløen’ byder på et rigt fugleliv. Øen er opkaldt efter HMS Carcass, der kortlagde den i 1766. Pingviner lever på Carcass Island, men det er især de usædvanlig mange sangfugle, der gør øen til noget ganske særligt.

Falklandsøerne

Fra Falklandsøerne fortsætter du østpå mod turens andet helt store højdepunkt; South Georgia. Dagene går med at nyde skibets faciliteter og afslapning afbrudt af spændende forelæsninger og gode middage. Men også her på åbent hav er der masser af dyreliv at kigge på. Kolossale albatrosser og andre havfugle glider graciøst hen over himlen, uden øjensynligt at bevæge så meget som én muskel. Kig dog også ned engang i mellem. For havstrømmene i denne del af Atlanterhavet er ualmindelig næringsrige, hvilket tiltrækker en del havdyr. Deriblandt hvaler på udkig efter de små krebsdyr krill.

Polarkrydstogt til South Georgia og Falklandsøerne

Fra afstand ligner South Georgia en snedækket bjergkæde, der rejser sig brat op af havet. Langs øens højderyg hæver 12 forrevne bjergtoppe sig mere end 1.800 meter over havet, og omkring 160 gletsjere glider ned ad bjergsiderne som frosne floder. Det højeste bjerg er næsten 3.000 meter højt. Men dette er intet sammenlignet med de syn, der venter på øens strande og lavtliggende kystområder. Her ligger enorme elefantsæler og soler sig i brændingen, mens 100.000-vis af kongepingviner samler sig i gigantiske kolonier for at yngle. Andre steder ligger pelssælerne så tæt, at det er svært at finde et sted at gå i land, og på de grønklædte klippefremspring højt over havet bygger albatrosser og andre havfugle reder. Intet andet sted omkring Antarktis er dyrelivet så rigt som på South Georgia.

Med så mange dage til at udforske South Georgia er der tid til mange landsgange rundt om på øen. Hvor disse præcis kommer til at foregår og i hvilken rækkefølge afhænger af vejret. Men målet er at besøge adskillige af store pingvinkolonier samt flere af de strande, hvor søelefanter og sæler holder til. Du oplever de mange havfugle og tager på vandretur gennem den rige natur. Men du får også en indsigt i øens menneskelige historie. En historie med opdagelsesrejsende og ikke mindst hvalfangere, der næsten formåede at tømme havene omkring South Georgia for pelssæler, elefantsæler og hvaler fra 1786 til 1965 i jagten på spæk, der kunne koges ind til en værdifuld olie. Den dag i dag kan levn fra de gamle hvalfangerstationer stadig ses rundt om på øen.

 

Et særligt dramatisk kapitel i øens historie udspillede sig i starten af det 20. århundrede, da den britiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton i 1914 stod ud fra South Georgia med det formål at blive den første til at krydse Antarktis. Men skibet frøs fast i isen, før de overhovedet nåede Antarktis, og ekspeditionen endte som en af de mest dristige redningsaktioner nogensinde. Længe boede besætningen på det fastfrosne skib, der langsomt men sikkert blev knust af isen. Uden skibets ly fra elementerne, begav de sig ud på en lang vandretur over isen med redningsbåde på slæb, for dernæst at sejle ud på det frådende ishav i håbet om at kunne finde hjem. Størstedelen af mandskabet blev forladt på den lille klippeø Elephant Island, hvorefter Shackleton og tre andre begav sig ud på en 1.300 km lang sejltur over noget af det vildeste hav i verden om vinteren i en robåd med kun simpelt udstyr og håbløst utilstrækkelig påklædning. Først i 1916 landede Shackletons robåd på bagsiden af South Georgia, hvorefter hans lille følge krydsede de uudforskede bjerge til fods og vaklede ind i en hvalfangerstation efter hjælp. Det skulle tage flere forsøg at nå frem til det efterladte mandskab på Elephant Island. Men da det endelig lykkedes, var alle på mirakuløs vis stadig i live. Mod alle odds, kom hele Shackletons besætning hjem med livet i behold. Shackleton selv døde i 1922 på South Georgia, hvor du besøger hans gravsted. Tillader vejet det, går du også i land i King Hakkon Bay, som Shackleton gjorde, og du vandrer en lille del af den rute, han fulgte over bjergene. King Hakkon Bay er stadig utrolig afsides, og området er endnu ikke fuldt kortlagt.

South Georgia

Efter to uger med store naturoplevelser begynder hjemturen. Selv i vores moderne verden er South Georgia ufattelig afsidesliggende, og det tager adskillige dage at sejle tilbage til fastlandet. Så der er god tid til at slappe af på skibet og snakke med de øvrige rejsende om de mange oplevelser. Få andre steder i verden er det muligt at komme så langt væk fra alting som her. Så nyd roen og oplevelsen af at være så dybt inde i naturen. Inden du ved af det, dukker civilisationen op forude.

Polarkrydstogt til South Georgia og Falklandsøerne

Morgenmaden serveres på skibet, så der er mulighed for at sige farvel til dine medrejsende og skibets besætning, inden du bliver kørt i lufthavnen og flyver til Buenos Aires. Tilbage i hovedstaden bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i hjertet af byen. Resten af dagen er fri til flere oplevelser på egen hånd i den fascinerende storby. Besøg eksempelvis Plaza de Mayo med katedralen og rådhuset med balkonen, hvorfra den berømte præsidentfrue Evita hilste på den jublende befolkning. Du kan også udforske den gamle bydel San Telmo med de mange tangobarerne eller La Bocas farvestrålende huse. Aftenen kunne byde på et tango-show eller en stor bøf med tilhørende lokal vin, som Argentina er så kendt for.

Argentina - Ushuaia -Udsigt over byen

Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Europa venter.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Ekspeditionsskibet

På denne rejse bruges ekspeditionsskibet Ocean Adventurer – klik her for at læse mere og se billeder af skibet: http://www.quarkexpeditions.com/en/our-ships/sea-adventurer

Her er tale om et komfortabelt og relativt lille ekspeditionsskib, hvilket sikrer en tættere oplevelse af naturen. Maden er god, men der vil ikke være samme udvalg som på krydstogtsskibe i mere besøgte farvande. Det samme gælder underholdningen om bord. Her er ingen klatrevæg, minigolfbane eller kabaretshow. Derimod er alle aktiviteter nøje tilrettelagt, så du får mest muligt ud af de storslåede og øde naturområder, skibet passerer igennem.

Eventyrånd og et fleksibelt program

Udover komforten har ikke meget ændret sig i disse farvande, siden de legendariske opdagelsesrejsende Shacleton og Cook kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort. Rejser i disse farvande er lige så afhængige af vejr, vind og isforhold i dag, som de var dengang. Kaptajnen vil tilpasse sejladsen ved at udnytte de mange lyse timer i døgnet og forholdene under netop dit besøg, så du får mest mulig ud af tiden ombord. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor du vil gå i land. Blot at landgange vil forekomme, og at skibets eksperter vil gøre alt for, at du får den bedst mulige oplevelse under de givne forhold. Denne uforudsigelighed bidrager kun til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner omkring Antarktis er ens.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Buenos Aires t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Buenos Aires Lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport fra Ushuaia Lufthavn til hotel
 • 1 nat på hotel i Ushuaia inkl. morgenmad
 • Transport fra hotel i Ushuaia til skibet
 • 18 dages krydstogt med Ocean Adventurer i Twin Porthole main deck
 • Alle måltider om bord på båden inkl. drikkevarer
 • Kaffe, te og kakao døgnet rundt
 • Alle udflugter under krydstogtet ifølge program under ledelse af engelsktalende guider
 • Alle aktiviteter under krydstogtet undtagen kajak-sejlads
 • Engelsktalende ekspertguider under krydstogtet
 • Engelsktalende gæsteforelæsere under krydstogtet og andre aktiviteter
 • Veludbygget materiale før afrejse
 • Bagageservice på skibet
 • Fotojournal med billeder på dvd
 • En Quark Expedition-skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Ekspeditionsstøvler lånes ved landgange
 • Div. skatter og havneafgifter
 • Alle drikkepenge i forbindelse med sejladsen
 • Ekspeditionsgebyr
 • Brændstoftillæg
 • Transport fra skibet til Ushuaia Lufthavn
 • Flyrejse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Transport fra Buenos Aires Lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Ekstra aktiviteter såsom kajak ture

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
20 nov 2018 - 11 dec 2018
ved 2 voksne
fra 130.000 Kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Antarktis

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Antarktis

Vi kender de skønneste steder i Antarktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel