Krydstogt til Antarktis med Falklandsøerne og South Georgia

Tag med på det ultimative krydstogt ved Antarktis. Oplev søelefanter dase i solen og gigantiske pingvinkolonier på South Georgia. Udforsk rå natur og et charmerende lille stykke England på de afsidesliggende Falklandsøer og sejl blandt isbjerge, hvaler og pingviner langs Antarktis’ isfyldte kyster. Undervejs har I god tid til at opleve dyrelivet og studere himlens fugle, mens skibet bevæger sig støt og roligt sydpå. I kommer meget længere sydpå på denne rejse, end det er normalt på polarkrydstogter, og først når I har krydset den sydlige polarcirkel, vender I om og sætter kursen tilbage mod Argentina. Tidligere var sådanne ekspeditioner forbeholdt opdagelsesrejsende, der satte livet på spil for at udforske klodens sidste hvide pletter. Men i dag er det ikke blot sikkert at besøge Antarktis. På et polarkrydstogt som dette foregår rejsen også i en komfort, de tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om. I kan tilmed forlænge rejsen med flere oplevelser i Sydamerika.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra krydstogtet her

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen sydpå, og efter et flyskifte i Europa fortsætter I mod Buenos Aires.

Ved ankomsten til den argentinske hovedstad bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til på egen hånd at nyde denne fantastiske kulturby, der er kendetegnet ved lige dele passion for tango, store bøffer og fodbold.

Mulighederne i Buenos Aires er mange. Men et godt sted at starte kunne være byens to hovedstrøg, Calle Florida og Lavalle, der byder på masser af shopping og gadeliv. Besøg også promenaden Constanera Norte, der følger floden Rio de la Plata, hvorfra I på en klar dag kan se helt til Uruguays kyst. Buenos Aires byder naturligvis også på adskillige spændende museer og kirker. Deriblandt Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas berømte præsidentpar Eva (Evita) og Juan Domingo Perón ligger begravet. Eva Peróns balkon eksisterer også endnu. Den kan ses på Plaza de Mayo, hvor mange af landets største begivenheder har udspillet sig. Helt andre oplevelser venter i byens ældste bydel, San Telmo, hvor tangobarerne ligger tæt. Eller i bydelen La Boca, hvor den lokale fodboldklub er omdrejningspunktet for de fleste samtaler. Afslut eventuelt aftenen med en god argentinsk bøf eller et tangoshow. Stemningen er høj, og det er svært ikke at blive revet med af den intense atmosfære.

Argentina - Buenos Aires - Puerto Madero

I dag oplever I alt det bedste i Buenos Aires, når I med en lokal guide udforsker en række af byens seværdigheder. I besøger blandt andet bydelene Northern Quarters og Palermo samt Recoleta, der er kendt for sin franskinspirerede arkitektur og hyggelige caféer. I ser også det store Teatro Colón og går en tur på Plaza de Mayo, hvor mange af de største begivenheder i Argentinas historie har udspillet sig. På pladsen ligger blandt andet katedralen og rådhuset, fra hvis balkon den berømte præsidentfrue Evita hilste på den jublende befolkning.

Buenos Aires’ mange bydele har hver deres charme og personlighed. I området omkring Plaza de Mayo er byen præget af prægtige officielle bygninger. I den gamle bydel San Telmo ligger tangobarerne tæt, og i bydelen La Boca dyrkes fodbold med stor lidenskab mellem de farvestrålende huse. Rundturen slutter i den fashionable bydel Puerto Madero, der huser mange trendy barer og restauranter. Aftenen er fri til at nyde byen på egen hånd. Eksempelvis over en middag med en stor bøf med tilhørende lokal vin, som Argentina er så kendt for.

Argentina - Buenos Aires - La Boca

Fra Buenos Aires flyver I sydpå til Ushuaia, der ligger omgivet af vild natur for foden af Andes-bjergene nær Sydamerikas sydspids. Dette område er kendt som Tierra del Fuego, hvilket betyder “Ildlandet”. Et navn givet til denne fjerne og tyndt befolkede ø af den berømte opdagelsesrejsende Magellan, der så nogle mystiske flammer i mørket, da han sejlede forbi. I Ushuaia bliver I indlogeret på et centralt beliggende hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i Verdens sydligste by. Byens stejle gader, de sneklædte bjergtoppe i baggrunden og følelsen af at have nået verdens ende er alt sammen med til at give Ushuaia en ganske unik charme. Dagene er lange og lyse, så I har god tid til at nyde byen og de storslåede landskaber, der venter lige udenfor bygrænsen.

Forventningerne bobler allerede i maven, når I bliver hentet på hotellet og kørt mod havnen, hvor krydstogtsskibet ligger klar. Snart står skibet til søs, og fra dækket kan I se Ushuaia forsvinde langsomt i horisonten. Efter den første lækre middag ombord, er det værd at gå tilbage ud på dækket. Nyd følelsen af den friske havluft mod ansigtet, mens skibet bevæger sig igennem Beaglekanalen til lyden af bølgernes lette slag mod skroget og den afdæmpede rytme fra motoren under jeres fødder. Her er ingen tegn på menneskelig aktivitet overhovedet. Kun den storslåede natur, der glider forbi som en ubrudt film i den lyse sommernat. Nu er rejsen mod Antarktis for alvor begyndt.

_21A4571_David Merron- Ocean endavor

Når I vågner næste morgen har I for længst sluppet fastlandet af syne og er ude på åbent hav. Dagen igennem vil I støt og roligt bevæge jer tættere og tættere på Falklandsøerne. Der er masser af aktiviteter om bord. Med på krydstogtet er en række polareksperter, der vil dele ud af deres enorme viden om alt fra dyrelivet til tidlige opdagelsesrejser i en række fascinerende og underholdende forelæsninger. Alle forelæsninger har det til fælles, at de vil forberede jer bedst muligt til de oplevelser, der venter forude samt give jer en dybere indsigt i dette fantastiske naturområde.

Alle måltider serveres i skibets restaurant, hvor I også er velkomne til at hente te og kaffe døgnet rundt. Der vises film i præsentationsrummet og om bord på skibet findes desuden et bibliotek med bøger om Antarktis samt en lounge. Så her er alle muligheder for afslapning i løbet af dagen. Enten i selskab med de øvrige rejsende, eller i fred og ro med en god bog.

North Pole - Credit Grange Productions (32 of 126)

Falklandsøerne dukker op forude. Først som en svag skygge på det åbne hav. Men tættere på bliver detaljerne tydelige, og I kan se de enorme fuglefjelde og brændingen, der slår mod klippekysterne.

Falklandsøerne består af to hovedøer og mere end 400 mindre småøer beliggende ufatteligt langt væk fra alting. Alligevel har omkring 3.000 indbyggere valgt at slå sig ned midt i de rå og åbne landskaber omgivet af får, pingviner og ufattelige mængder af havfugle. Øgruppen er britisk, hvilket blev slået godt og grundigt fast under Falklandskrigen i 1982, og størstedelen af indbyggerne har da også skotske eller waliske rødder. Den britiske stemning mærkes tydeligt i hovedbyen Port Stanley, hvor folk mødes for at sludre på den lokale pub, og byens anglikanske katedral hæver sig over hustagene.

Det er spændende at opleve livet i denne fjerne udpost. Men naturen på Falklandsøerne er mindst lige så fascinerende, og knap har I forladt Port Stanley, før I er omgivet af åbne og hedeagtige landskaber. Oprindeligt fandtes der ingen træer på øerne. Kun lave vækster og en forbavsende variation af blomster. Men træer er dog sidenhen blevet introduceret for at skabe læ mod vinden.

Dagene igennem besøges en række storslåede naturområder, og det er her, at gummibådene sættes i vandet for første gang, når de rå kyster skal udforskes fra søsiden. Især fuglelivet er rigt, og der er gode chancer for at se et par af de seks pingvinarter, der lever på øerne. Falklandsøerne har ingen oprindelige landpattedyr, men havene omkring øerne er rige på marinepattedyr.

I forlader Falklandsøerne og sætter kurs mod et af turens helt store højdepunkter: South Georgia, der ligger endnu mere isoleret langt ude i Atlanterhavet. Dagene går med at nyde skibets faciliteter og afslapning afbrudt af spændende forelæsninger og gode middage. Men også her på åbent hav er der masser af dyreliv at kigge på. Kolossale albatrosser og andre havfugle glider graciøst hen over himlen, uden øjensynligt at bevæge så meget som én muskel. Skibets fugleekspert vil være at finde på dækket i løbet dagen for at hjælpe med identifikationen og svare på spørgsmål. Kig dog også ned engang i mellem. For havstrømmene i denne del af Atlanterhavet er ualmindeligt næringsrige, hvilket tiltrækker en del havdyr. Deriblandt pukkelhvaler på udkig efter de små krebsdyr, krill.

Fra afstand ligner South Georgia en snedækket bjergkæde, der rejser sig brat op af havet. Langs øens højderyg hæver ikke mindre end 12 forrevne bjergtoppe sig mere end 1.800 meter over havet, og omkring 160 gletsjere glider ned ad bjergsiderne som frosne floder. Det højeste bjerg er næsten 3.000 meter højt. Men dette er intet sammenlignet med de syn, der venter jer på øens strande og lavtliggende kystområder. Her ligger enorme elefantsæler og soler sig i brændingen, mens 10.000-vis af kongepingviner samler sig i gigantiske kolonier for at yngle. Andre steder ligger pelssælerne så tæt, at det er svært at finde et sted at gå i land, og på de grønklædte klippefremspring højt over havet bygger albatrosser og andre havfugle reder. Intet andet sted omkring Antarktis er dyrelivet så rigt som på South Georgia, hvilket har givet øen tilnavnet: Antarktis’ Serengeti.

Under jeres besøg vil I naturligvis opleve South Georgias rige natur. Men I vil også få en indsigt i øens menneskelige historie. South Georgia blev opdaget i 1675, men der var først i 1775, at James Cook erklærede øen for britisk. Cook var ikke synderlig imponeret, og han beskrev øen i meget lidt flatterende vendinger. Men én detalje i hans beskrivelse fik folk hjemme i Europa til spidse øre: Pelssæler. Allerede i 1786 var sælindustrien godt i gang på South Georgia, hvor utallige generationer af sæler måtte lade livet frem til slutningen i 1912. Til sidst var der så få pelssæler tilbage, at man måtte ty til hvaler og de tonstunge elefantsæler, hvis spæk kunne koges ind til en værdifuld olie. Hvalfangerne gik systematisk til værks, og det vurderes at der i perioden fra 1904 til 1965 blev dræbt ikke mindre end 175.000 hvaler omkring South Georgia og i alt 1,5 millioner hvaler i hele Antarktis. Hvalfangsten stoppede i 1965 af den ene grund, at der ikke var flere hvaler tilbage. I dag er dette mørke kapitel heldigvis forbi, og hvalerne har igen fundet sig et fristed i havet omkring South Georgia. Men resterne af hvalfanger stationer kan stadig ses rundt om på øen.

Det var dog ikke alle mennesker på South Georgia, der var der for at jage dyr. Andre kom i jagten på hæder og ære, og få opnåede dette i samme grad som Sir Ernest Shackleton. I 1914 stod Shackletons ekspedition ud fra South Georgia med det formål at blive den første til at krydse Antarktis. Men skibet frøs fast i isen, før de overhovedet nåede Antarktis, og ekspeditionen endte som en af de mest dristige redningsaktioner nogensinde. Længe boede besætningen på det fastfrosne skib, der langsomt men sikkert blev knust af isen. Uden skibets ly fra elementerne, begav de sig ud på en lang vandretur over isen, for dernæst at sejle ud på det frådende ishav i robåde med håbet om at kunne finde hjem. Størstedelen af mandskabet blev forladt på den lille klippeø Elephant Island, hvorefter Shackleton og 3 andre begav sig ud på en 1.300 km lang sejltur over noget af det vildeste hav i verden om vinteren i en robåd med kun simpelt udstyr og håbløst utilstrækkelig påklædning. Først i 1916 landede Shackletons robåd på bagsiden af South Georgia, hvorefter hans lille følge krydsede de uudforskede bjerge til fods og vaklede ind i en hvalfangerstation efter hjælp. Det skulle tage flere forsøg at nå frem til det efterladte mandskab på Elephant Island. Men da det endelig lykkedes, var alle på mirakuløs vis stadig i live. Mod alle odds, kom hele Shackletons besætning hjem med livet i behold. Shackleton selv døde i 1922 på South Georgia, hvor hans gravsted kan besøges.

Det er nu tid at sætte kursen mod Antarktis, hvilket betyder endnu et par afslappende dage på havet. Er vejret godt, lægger skibet til ved South Orkney-øerne. En enkelt videnskabelig base er det eneste tegn på menneskelig tilstedeværelse på South Orkney, der ellers er overladt til sæler, havfugle og pingviner, der yngler på vindomsuste og som oftest tågeindhyllede klipper flankeret af tundra, gletsjere og sneklædte bjerge.

Antarktis - Leopardsæl (Fotograf Alex Benwell)

Det første land, I møder ved Antarktis er sandsynligvis øgruppen South Shetland Islands, der ligger som et bånd langs Den Antarktiske Halvø. Hver ø er forskellig, så I besøger adskillige af dem for at vandre i den storslåede natur og opleve det særprægede dyreliv på helt nært hold.

Adelie-pingviner, æsel-pingviner og rem-pingviner yngler her i tusindvis, og elefantsæler ses ofte liggende på klippeskær langs kysten, hvor de nyder den lune polarsol. Pelssæler og leopardsæler ligger på lur i vandoverfladen og venter på uagtsomme pingviner, der forlader rederne for at jage på det dybe vand. Livet er bestemt ikke ufarligt på disse kanter, og farer lurer ikke kun i havet. Også adskillige fuglearter patruljerer himmelrummet og dykker ned efter æg på landjorden eller fisk i havoverfladen.

Havets kæmper finder også vej til disse kyster. Pukkelhvaler, kaskelothvaler, spækhuggere, sejhvaler, finhvaler, minkhvaler og sågar de største af alle hvaler, blåhvaler, kan opleves i havene omkring Antarktis. De migrerer hertil fra varmere vande for at spise sig mætte i de næringsrige farvande. Hvalerne udnytter de lange, lyse dage og spiser døgnet rundt for at opbygge fedt og energi nok til at klare turen tilbage til ynglepladserne langt mod nord.

Fra South Shetland Island krydser I det smalle stræde ind til selve Den Antarktiske Halvø. I kontinentets indre omkring selve Sydpolen når temperaturerne ned under minus 70 grader, når de stormfulde og isnende vinde suser henover isørkenerne mod de høje bjergtoppe, der rager op af et kilometer tykt tæppe af evig is. Langs kysten af Den Antarktiske Halvø derimod er klimaet meget mildere og de isfri kyster sprudler af liv i de lange antarktiske sommerdage.

De følgende dage bruges på at sejle sydpå langs kysten og lave små ekspeditioner i gummibåde. Dyrelivet og naturen vil være i højsædet. Men enkelte steder ses også vidnesbyrd fra menneskets historie på Antarktis. Det kan være resterne af et gammelt hvalskib eller ekspeditionshytter brugt af tidligere tiders opdagelsesrejsende. Hvor I præcis lægger til varierer fra ekspedition til ekspedition.

Antarktis - Aktiviteter undervejs (Fotograf Angela Phangsoa)

I fortsætter meget længere sydpå end de fleste andre krydstogter ved Antarktis. Dette tager jer ikke blot dybere ind i denne uberørte verden til egne, der sjældent besøges af mennesker. Det giver jer også væsentlig mere tid til landgange og til at nyde scenerierne undervejs. Men mest af alt giver de ekstra dage jer mulighed for at krydse den sydlige polarcirkel og sejle ind i midnatssolens rige. Syd for polarcirklen er der mindst én dag om året med midnatssol. Men jo længere sydpå man kommer, jo flere dage vil der være, hvor solen bare cirkler på himlen over skibet. Ønsker I at opleve midnatssolen på den sydlige halvkugle, bør I vælge afgangene midt på deres sommer. Men ligegyldigt hvilke afgange man vælger, vil der være rigeligt med lyse timer at gøre godt med i døgnet.

Mod et ekstra gebyr er det muligt at fuldende oplevelsen med sejlture i kajak mellem isbjergene, vandreture med snesko og sågar camping på isen. Dette skal bestilles hjemmefra. Læs mere nedenfor.

Rejser til Polar - Antarkis

At nå den sydlige polarcirkel er en stor bedrift, der kun er få rejsende forundt. Så det skal naturligvis fejres med champagne, inden skibet vender rundt og sætter kursen nordpå. Men det betyder på ingen måde, at det er slut med oplevelser. De følgende dage byder på flere landgange og sejlture i gummibådene langs kysten.

Prøv om I kan få styrmanden i gummibåden til at slå motoren fra, så I kan opleve den øredøvende stilhed, der kendetegner polarområderne. Kun fugleskrig, sælernes pjasken i vandet og vindens susen bryder roen. Mange rejsende, der vender hjem fra disse egne, omtaler netop stilheden som en af de mest mindeværdige oplevelser. Her føler man sig virkelig tæt på naturen. Ikke mindst hvis heldet er med jer, og en hval kommer op til overfladen nær gummibåden for at ånde.

Langt størstedelen af al Jordens is findes på Antarktis, men alligevel er Antarktis et overraskende farverigt sted. Stenede strande og klipper tilfører brune og grå nuancer til det hvide landskab. I sommermånederne får de selskab af grønt mos, og når solen går på hæld, gløder isen orange i det bløde lys. Heller ikke isbjergene er bare hvide, som man skulle tro, men kan rangere fra turkise nuancer helt over i lys azurblå. Selv havvandets farve kan skifte fra blæksort over grønligt til glasklart. Med lyset og farverne skifter stemningen i landskabet, så ikke to dage langs Antarktis’ kyster er ens.

Rejser til Antarkis - Kystlandskaber

Efter en hel uge med intense oplevelser langs Antarktis’ kyst, forsvinder kontinentet bag jer, og I sejler ud på det legendariske Drake Passage. At krydse dette stykke hav er en central del af enhver ekspedition til Antarktis. Er vejret medgørligt, går I to stille og rolige dage i møde. Men dette hav har gennem 500 år haft ry for sine hårde vinde. Dette erfarede den engelske kaptajn Sir Francis Drake, da hans skib i 1578 blev blæst langt sydpå i en storm. I dag bærer havet hans navn til minde om den episode. Der er naturligvis stor forskel på datidens skibe og de moderne oceangående polarfartøjer, vi bruger på dette krydstogt. Men Drake Passage kan leve op til sit rygte, og så er det værd at være forberedt. Det kan dog også meget vel vise sig, at havet er roligt, og så går overfarten let.

Lige så stille mærker I temperaturen stige, jo længere nordpå I kommer, og efter to dage til søs dukker Sydamerikas kyster op i horisonten. Når skibet styrer ind i Beaglekanalen ved I, at Ushuaia er nær.

crossing_antarctic_circle_ Antarktisk

Inden ankomsten til Ushuaia tidligt om morgenen kommer små slæbebåde skibet i møde for at hjælpe det sidste stykke til kaj. Morgenmaden serveres på skibet, så der er mulighed for at sige farvel til jeres medrejsende og skibets besætning, inden I går fra borde og bliver kørt i lufthavnen.

Fra Ushuaia flyver I til Buenos Aires, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til flere oplevelser i den fascinerende storby.

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Europa venter. Eller forlæng rejsen med flere oplevelser i Sydamerika – læs mere om de mange muligheder her.

Efter et flyskifte i Europa ankommer I til Danmark.

En moderne ekspedition

Antarktis er et af klodens fjerneste og mest utilgængelige steder. Men på et krydstogt som dette vil næsten alle kunne være med. I bor og spiser under gode forhold på båden, og udflugterne foregår primært i gummibåde. Der er derfor ikke ret meget vandring på programmet. Dog vil det være nødvendigt, at man er i stand til at komme ind og ud af gummibådene.

Overfarten over Drake Passage kan være hård, og søsygepiller kan være en god ide. Det kan dog også meget vel vise sig, at havet er roligt og overfarten let. På de fleste rejser til Antarktis er det muligt at flyve over Drake Passage istedet for at sejle. I hvert fald den ene vej hvis ikke begge. Dette er ikke blot mere komfortabelt. Det sparer jer også to dages rejsetid hver vej. Ring venligst til os på 70 12 03 03 og hør mere.

Temperaturerne på Antarktis varierer meget. Mellem de isdækkede bjergkæder i kontinentets indre kan temperaturerne snige sig ned under minus 70 grader, mens sommertemperaturerne langs Den Antarktiske Halvø – som dette krydstogt besøger – typisk ligger et sted mellem 5 plusgrader og 5 minusgrader. De kan dog svinge en del, og forsommer samt sensommer er koldere end højsommeren. Det regner og sner overraskende lidt på Antarktis. Varmt, vindtæt og vandskyende tøj er vigtigt, men det er ikke nødvendigt at møde op med en fuld ekspeditionsudrustning. Dog ville et par regnbukser være en god ide.

Der er tale om en moderne ekspedition. Det betyder, at uforudsete vejrforhold eller andre hændelser kan ændre i programmet. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd.

 

Ekspeditionsskibene

På denne rejse bruges følgende ekspeditionsskibe. Klik på linket for at læse mere og se billeder fra skibene.

Ocean Endeavour– klik her

Ocean Diamond – klik her

Her er tale om komfortable og relativt små ekspeditionsskibe, hvilket sikrer en tættere oplevelse af naturen. Maden er god, men der vil ikke være samme udvalg som på krydstogtsskibe i mere besøgte farvande. Det samme gælder underholdningen om bord. Her er ingen klatrevæg, minigolfbane eller kabaretshow. Derimod er alle aktiviteter nøje tilrettelagt, så man får mest muligt ud af de storslåede og øde naturområder, skibet passerer igennem.

 

Eventyrånd og et fleksibelt program

Udover komforten har ikke meget ændret sig på Antarktis, siden de legendariske opdagelsesrejsende Roald Amundsen og Robert Scott kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort. Rejser i disse farvande er lige så afhængige af vejr, vind og isforhold i dag, som de var dengang. Derfor vil programmet og den præcise rute variere fra tur til tur. Kaptajnen vil tilpasse sejladsen ved at udnytte de mange lyse timer i døgnet og forholdene under netop dit besøg, så du får mest mulig ud af tiden ombord. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor du vil gå i land. Blot at landgange vil forekomme, og at skibets eksperter vil gøre alt for, at du får den bedst mulige oplevelse under de givne forhold. Denne uforudsigelighed bidrager kun til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner til Antarktis er ens.

 

Ekstra aktiviteter

Mod et ekstra gebyr er det på nogle afgange muligt at fuldende oplevelsen med sejlture i kajak mellem isbjergene, vandreture med snesko og sågar camping på isen. Ikke mange kan sige, at de har camperet på Antarktis. Men det kan lade sig gøre med det rigtige udstyr. Se bare denne video – klik her

 

Sprog

Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

 

Bedste tidspunkt at besøge Antarktis

Sommermånederne på den sydlige halvkugle ligger fra november til marts og er uden sammenligning det bedste tidspunkt at besøge Antarktis. Men der er stor forskel på de oplevelser, der venter i forsommeren, højsommeren og sensommeren. Derfor afhænger det bedste tidspunkt meget af, hvad I gerne vil opleve.

Hvis I søger uberørt vild polarnatur dækket af et tykt lag is og sne, er tidlig november til midten af december at foretrække. På det tidspunkt har isen kun lige trukket sig tilbage, og dyrene vender tilbage til deres ynglepladser. Pingvinerne bygger reder og gør kur til hinanden, så der er masser af aktivitet langs kysterne.

Jo længere hen på sommeren, man kommer, jo mere smelter isen, indtil der næsten ikke er mere tilbage langs Den Antarktiske Halvø. Til gengæld vil man fra midten af december til slutningen af januar opleve æggene klække og de små pjuskede pingvinunger tage de første skridt ud i den store hvide verden.

Sensommeren varer fra slutningen af januar til slutningen af februar. Dagene bliver kortere og tydeligt køligere. Til gengæld er pingvinungerne nu mere selvstændige, og det er fantastisk at opleve dem spæne rundt på isen og lege. Sensommeren er også et godt tidspunkt at opleve hvaler og sæler samt det underlige fænomen, rød sne.

 

Andre lignende ture

MarcoPolo samarbejder med Quark Expeditions, der i mere end 20 år har været blandt verdens førende udbydere af polarkrydstogter til klodens mest ufremkommelige egne. Vi viser kun et lille udvalg af Quarks ekspeditioner på vores hjemmeside, men I kan se mange flere på Quarks hjemmeside. Deriblandt rejser, hvor I flyver noget af vejen og derved undgår nogle af dagene til søs. Se mere her.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 dec 2018 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 149.995 kr.
Skib
Ocean Endeavour (23 dages krydstogt)
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Buenos Aires t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat transport fra Buenos Aires Lufthavn til hotel t/r.
 • 2 nætter på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Buenos Aires med engelsktalende guide
 • Flyrejse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport fra Ushuaia Lufthavn til hotel
 • 1 nat på hotel i Ushuaia med morgenmad
 • Transport fra hotel til skibet
 • Krydstogt til Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia i Twin Porthole kahyt
 • Alle måltider om bord på båden
 • Kaffe, te og kakao døgnet rundt
 • Alle udflugter under krydstogtet ifølge program under ledelse af engelsktalende guider
 • Alle aktiviteter under krydstogtet undtagen kajak-sejlads og camping på isen
 • Engelsktalende ekspertguider under krydstogtet
 • Engelsktalende gæsteforelæsere under krydstogtet og andre aktiviteter
 • Veludbygget materiale før afrejse
 • Bagageservice på skibet.
 • Fotojournal med billeder på dvd
 • En Quark Expedition-skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Ekspeditionsstøvler lånes ved landgange
 • Div. skatter og havneafgifter
 • Ekspeditionsgebyr
 • Brændstoftillæg
 • Flyrejse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Privat transport fra Buenos Aires til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Ekstra aktiviteter såsom kajak ture og camping på isen

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Antarktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Antarktis

Vi kender de skønneste steder i Antarktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel