Krydstogt til Antarktis

Tidligere var Antarktis forbeholdt eventyrere på farefulde opdagelsesrejser eller forskere på kostelige videnskabelige ekspeditioner. Men nu er det muligt med dette krydstogt til Antarktis at besøge det mageløse kontinent i en komfort, de tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om. Udover komforten har ikke meget ændret sig på Antarktis, siden de to legendariske opdagelsesrejsende Roald Amundsen og Robert Scott kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort. I kan tilmed forlænge rejse med flere oplevelser i Sydamerika.

Det er nu også muligt at flyve den ene vej eller begge veje mellem Ushuaia og Antarktis fremfor at sejle over Drake Strait. Krydstogt findes også i både længere og kortere versioner. Kontakt os venligst for mere information.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Video: Hvorfor rejse til Antarktis?

Dagsprogram

Fra Danmark går rejsen mod Buenos Aires med et flyskifte undervejs.

Ved ankomsten til den argentinske hovedstad bliver I mødt i lufthavnen og kørt til det centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til på egen hånd at få en fornemmelse for denne fantastiske kulturby, der byder velkommen med nøgleord som tango, Evita Peron og fodbold.

Argentina - Buenos Aires - Puerto Madero

I dag oplever I alt det bedste i Buenos Aires, når I med en lokal guide udforsker en række af byens seværdigheder. I besøger blandt andet bydelene Northern Quarters og Palermo samt Recoleta, der er kendt for sin franskinspirerede arkitektur og hyggelige caféer. Du ser også det store Teatro Colón og går en tur på Plaza de Mayo, hvor mange af de største begivenheder i Argentinas historie har udspillet sig. På pladsen ligger blandt andet katedralen og rådhuset, fra hvis balkon den berømte præsidentfrue Evita hilste på den jublende befolkning.

Buenos Aires’ mange bydele har hver deres charme og personlighed. I området omkring Plaza de Mayo er byen præget af prægtige officielle bygninger. I den gamle bydel San Telmo ligger tangobarerne tæt, og i bydelen La Boca dyrkes fodbold med stor lidenskab mellem de farvestrålende huse. Rundturen slutter i den fashionable bydel Puerto Madero, der huser mange trendy barer og restauranter. Aftenen er fri til at nyde byen på egen hånd. Eksempelvis over en middag med en stor bøf med tilhørende lokal vin, som Argentina er så kendt for.

Argentina - Buenos Aires - La Boca

Fra Buenos Aires flyver I sydpå til Ushuaia. Byen ligger ved Beaglekanalen for foden af Andes-bjergene, hvor Atlanterhavet og Stillehavet mødes. Byens stejle gader, de sneklædte bjergtoppe i baggrunden og følelsen af at have nået enden af verden er alt sammen med til at give Ushuaia en ganske særlig charme.
I bliver indlogeret på et centralt beliggende hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i Verdens sydligste by. Dagene er lange og lyse, så I har god tid til at nyde byen og omgivelserne.

Argentina - Ushuaia

Forventningerne bobler allerede i maven, når I bliver hentet på hotellet ud på eftermiddagen og kørt mod havnen, hvor krydstogtskibet ligger klar. Inden afrejse bliver I budt velkommen om bord, og kaptajnen vil afholde en sikkerhedsbriefing. Snart står skibet til søs, og fra dækket kan I se Ushuaia langsomt forsvinde i horisonten. Efter den lækre middag, der bliver serveret i skibets restaurant, er det værd at gå tilbage ud på dækket igen.
I løbet af natten slipper skibet det sydamerikanske kontinent og påbegynder sin færd over den legendariske Drake Passage. Rejsen mod Antarktis er for alvor begyndt.

_21A4571_David Merron- Ocean endavor

Når I vågner næste morgen, er I allerede godt ude på Drake Passage. At krydse dette stykke hav er en central del af enhver ekspedition til Antarktis. Er vejret medgørligt, går I to stille og rolige dage i møde. Men dette hav har gennem 500 år haft ry for sine hårde vinde og svære forhold.

Dagene igennem er der masser af aktiviteter om bord. Med på krydstogtet er en række polareksperter, der vil dele ud af deres enorme viden i en række fascinerende og underholdende forelæsninger. Emnerne varierer fra krydstogt til krydstogt, men typiske emner kunne være dyrelivet på Antarktis, tidligere opdagelsesrejser osv.

Alle måltider serveres i skibets restaurant, hvor I også er velkommen til at hente te og kaffe døgnet rundt. Der vises film i præsentationsrummet, og om bord på skibet findes desuden et bibliotek med bøger om Antarktis samt en lounge. Så her er alle muligheder for afslapning i løbet af dagen, og bliver alt dette en smule for afslappet, kan I få pulsen op i skibets motionscenter. Således går dagene hurtigt med at nyde naturen og skibets faciliteter, og når aftenen falder på, kan I fordøje dagens oplevelser med de øvrige passagerer i baren, mens skibet bevæger sig støt sydpå gennem de lange, lyse sommernætter. I kan naturligvis også hente en spændende bog fra biblioteket og hygge jer i kahytten til lyden af havet udenfor vinduet.

DavidMerronuntitled- ocean endeavor

Rejser i disse farvande er afhængige af vejr, vind og isforhold og det præcise program varierer fra tur til tur. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor I vil gå i land.

En af de ting der for alvor adskiller denne rejse fra øvrige rejser til Antarktis er de mange aktiviteter undervejs. Sejl i kajak på det blikstille vand, oplev dyrelivet på nært hold fra en zodiac, tag på guidede ture gennem sneklædte landskaber og bestig bjergtoppe, der måske aldrig tidligere er blevet besteget. På nogle afgange er det endog muligt at overnatte i telt på land! Nogle aktiviteter koster ekstra, men de fleste er inkluderet i rejsens pris.

Det første land, I møder, vil med al sandsynlighed være øgruppen South Shetland Islands, der ligger som et bånd langs Den Antarktiske Halvø. Hver ø er forskellig, så I besøger adskillige af dem for at opleve den storslåede natur og særprægede dyreliv på nært hold.

Adelie-pingviner, æsel-pingviner og rem-pingviner yngler her i tusindvis, og elefantsæler ses af og til liggende på klippeskær langs kysten, hvor de nyder den lune polarsol. Pelssæler og leopardsæler ligger på lur i vandoverfladen og venter på uagtsomme pingviner, der forlader rederne for at jage på det dybe vand.

Havets kæmper finder også vej til denne fjerne øgruppe. Pukkelhvaler, kaskelothvaler, spækhugger, sejhvaler, finhvaler, minkhvaler og sågar de største af alle hvaler, blåhvaler, kan opleves i havene omkring Antarktis.

Rejser til Antarkis - Polarkrydstogt med MarcoPolo

Fra South Shetland Island krydser I det smalle stræde ind til selve Den Antarktiske Halvø.
De følgende dage bruges på at sejle langs kysten og lave små ekspeditioner i gummibåde ind til kysten. De mange lyse timer i døgnet bliver brugt optimalt, således at I får mest muligt ud af jeres dage ved Antarktis. Dyrelivet og naturen vil være i højsædet, men enkelte steder ses også vidnesbyrd fra menneskets historie på Antarktis. Det kan være resterne af et gammelt hvalskib eller ekspeditionshytter brugt af tidligere tiders opdagelsesrejsende.

Langt størstedelen af al Jordens is findes på Antarktis, men alligevel er Antarktis et overraskende farverigt sted. Stenede strande og klipper tilfører brune og grå nuancer til det hvide landskab. I sommermånederne får de selskab af grønt mos, og når solen går på hæld, gløder isen orange i det bløde lys. Heller ikke isbjergene er bare hvide, som man skulle tro, men kan rangere fra turkise nuancer helt over i lys azurblå. Selv havvandets farve kan skifte fra blæksort over grønligt til glasklart. Med lyset og farverne skifter stemningen i landskabet, så ikke to dage langs Antarktis’ kyster er ens.

Efter hver landgang vil polarspecialisterne om bord på krydstogtskibet gennemgå de oplevelser, I har haft på land. Dette er din mulighed for at stille spørgsmål og få professionelle svar, der hjælper til at forstå dette enestående naturområde.

Bemærk venligst, at nogle afgange er en dag længere end ovenstående program. På disse ture bruges den ekstra dag på at udforske Den Antarktiske Halvø. Forhør venligst nærmere hos vores rejsekonsulenter om hvilke afgange, det drejer sig om. Ønsker du endnu flere dage til at udforske disse fjerne kyster, anbefaler vi krydstogtet »Syd for den sydlige polarcirkel«.

 

Efter de intense oplevelser langs Antarktis’ kyst er det tid at sætte kursen nordpå og sejle tilbage over Drake Passage. Polareksperterne vil også på denne overfart holde små lektioner, men fokusset vil nu mere være på, hvordan man kan hjælpe til at bevare Antarktis skrøbelige natur i fremtiden.
I vil mærke, hvordan temperaturen stiger, jo længere nordpå I kommer, og efter to dage til søs dukker Sydamerikas fjerne kyster op i horisonten. Når skibet styrer ind i Beaglekanalen, ved I, at Ushuaia er nær.

Antarktis - Isflager (Fotograf Alex Benwell)

Inden ankomsten til Ushuaia tidligt om morgenen kommer små slæbebåde og hjælper det store krydstogtsskib med at styre det sidste stykke til kaj. Morgenmaden serveres på skibet, så der er mulighed for at sige farvel til de medrejsende, inden I går fra borde og bliver kørt i lufthavnen.
Fra Ushuaia flyver I til Buenos Aires, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til det centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til de sidste oplevelser i den fascinerende storby.

 

Argentina - Buenos Aires

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Eller forlæng rejsen med flere oplevelser i Sydamerika – læs mere om de mange muligheder her.

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

En moderne ekspedition

Antarktis er et af klodens fjerneste og mest utilgængelige steder. Men på et krydstogt som dette vil næsten alle kunne være med. I bor og spiser under gode forhold på båden, og udflugterne foregår primært i gummibåde. Der er derfor ikke ret meget vandring på programmet. Dog vil det være nødvendigt, at man er i stand til at komme ind og ud af gummibådene.

Overfarten over Drake Passage kan være hård, og søsygepiller kan være en god ide. Det kan dog også meget vel vise sig, at havet er roligt og overfarten let. På de fleste rejser til Antarktis er det muligt at flyve over Drake Passage istedet for at sejle. I hvert fald den ene vej hvis ikke begge. Dette er ikke blot mere komfortabelt. Det sparer jer også to dages rejsetid hver vej. Ring venligst til os på 70 12 03 03 og hør mere.

Temperaturerne på Antarktis varierer meget. Mellem de isdækkede bjergkæder i kontinentets indre kan temperaturerne snige sig ned under minus 70 grader, mens sommertemperaturerne langs Den Antarktiske Halvø – som dette krydstogt besøger – typisk ligger et sted mellem 5 plusgrader og 5 minusgrader. De kan dog svinge en del, og forsommer samt sensommer er koldere end højsommeren. Det regner og sner overraskende lidt på Antarktis. Varmt, vindtæt og vandskyende tøj er vigtigt, men det er ikke nødvendigt at møde op med en fuld ekspeditionsudrustning. Dog ville et par regnbukser være en god ide.

Der er tale om en moderne ekspedition. Det betyder, at uforudsete vejrforhold eller andre hændelser kan ændre i programmet. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd.

 

Ekspeditionsskibene

På denne rejse bruges følgende ekspeditionsskibe. Klik på linket for at læse mere og se billeder fra skibene.

Ocean Adventurer – klik her 

Ocean Endeavour– klik her

Ocean Diamond – klik her

Her er tale om komfortable og relativt små ekspeditionsskibe, hvilket sikrer en tættere oplevelse af naturen. Maden er god, men der vil ikke være samme udvalg som på krydstogtsskibe i mere besøgte farvande. Det samme gælder underholdningen om bord. Her er ingen klatrevæg, minigolfbane eller kabaretshow. Derimod er alle aktiviteter nøje tilrettelagt, så man får mest muligt ud af de storslåede og øde naturområder, skibet passerer igennem.

 

Eventyrånd og et fleksibelt program

Udover komforten har ikke meget ændret sig på Antarktis, siden de legendariske opdagelsesrejsende Roald Amundsen og Robert Scott kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort. Rejser i disse farvande er lige så afhængige af vejr, vind og isforhold i dag, som de var dengang. Derfor vil programmet og den præcise rute variere fra tur til tur. Kaptajnen vil tilpasse sejladsen ved at udnytte de mange lyse timer i døgnet og forholdene under netop dit besøg, så du får mest mulig ud af tiden ombord. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor du vil gå i land. Blot at landgange vil forekomme, og at skibets eksperter vil gøre alt for, at du får den bedst mulige oplevelse under de givne forhold. Denne uforudsigelighed bidrager kun til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner til Antarktis er ens.

 

Ekstra aktiviteter

Mod et ekstra gebyr er det muligt at fuldende oplevelsen med sejlture i kajak mellem isbjergene, vandreture med snesko og sågar camping på isen. Ikke mange kan sige, at de har camperet på Antarktis. Men det kan lade sig gøre med det rigtige udstyr. Se bare denne video – klik her

 

Sprog

Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

 

Bedste tidspunkt at besøge Antarktis

Sommermånederne på den sydlige halvkugle ligger fra november til marts og er uden sammenligning det bedste tidspunkt at besøge Antarktis. Men der er stor forskel på de oplevelser, der venter i forsommeren, højsommeren og sensommeren. Derfor afhænger det bedste tidspunkt meget af, hvad I gerne vil opleve.

Hvis I søger uberørt vild polarnatur dækket af et tykt lag is og sne, er tidlig november til midten af december at foretrække. På det tidspunkt har isen kun lige trukket sig tilbage, og dyrene vender tilbage til deres ynglepladser. Pingvinerne bygger reder og gør kur til hinanden, så der er masser af aktivitet langs kysterne.

Jo længere hen på sommeren, man kommer, jo mere smelter isen, indtil der næsten ikke er mere tilbage langs Den Antarktiske Halvø. Til gengæld vil man fra midten af december til slutningen af januar opleve æggene klække og de små pjuskede pingvinunger tage de første skridt ud i den store hvide verden.

Sensommeren varer fra slutningen af januar til slutningen af februar. Dagene bliver kortere og tydeligt køligere. Til gengæld er pingvinungerne nu mere selvstændige, og det er fantastisk at opleve dem spæne rundt på isen og lege. Sensommeren er også et godt tidspunkt at opleve hvaler og sæler samt det underlige fænomen, rød sne.

 

Andre lignende ture

MarcoPolo samarbejder med Quark Expeditions, der i mere end 20 år har været blandt verdens førende udbydere af polarkrydstogter til klodens mest ufremkommelige egne. Vi viser kun et lille udvalg af Quarks ekspeditioner på vores hjemmeside, men I kan se mange flere på Quarks hjemmeside. Deriblandt rejser, hvor I flyver noget af vejen og derved undgår nogle af dagene til søs. Se mere her.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 nov 2018 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 74.995 kr.
Skib
Ocean Adventurer (11 dages krydstogt)
Rejseperiode
1 nov 2018 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 84.995 kr.
Skib
Ocean Endeavour (11 dages krydstogt)
Rejseperiode
1 nov 2018 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 85.995 kr.
Skib
Ocean Diamond (11 dages krydstogt)
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Buenos Aires t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat transport fra Buenos Aires Lufthavn til hotel t/r.
 • 2 nætter på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Buenos Aires med engelsktalende guide
 • Flyrejse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport fra Ushuaia Lufthavn til hotel
 • 1 nat på hotel i Ushuaia med morgenmad
 • Transport fra hotel til skibet
 • Krydstogt til Antarktis med valgte skib i Twin Porthole kahyt
 • Alle måltider om bord på båden
 • Kaffe, te og kakao døgnet rundt
 • Alle udflugter under krydstogtet ifølge program under ledelse af engelsktalende guider
 • Alle aktiviteter under krydstogtet undtagen kajak-sejlads og camping på isen
 • Engelsktalende ekspertguider under krydstogtet
 • Engelsktalende gæsteforelæsere under krydstogtet og andre aktiviteter
 • Veludbygget materiale før afrejse
 • Bagageservice på skibet.
 • Fotojournal med billeder på dvd
 • En Quark Expedition-skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Ekspeditionsstøvler lånes ved landgange
 • Div. skatter og havneafgifter
 • Ekspeditionsgebyr
 • Brændstoftillæg
 • Flyrejse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Privat transport fra Buenos Aires til hotel t/r
 • 1 nat på Hotel Legado Mitico i Buenos Aires inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Antarktis

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Antarktis

Vi kender de skønneste steder i Antarktis og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel