Rejser til New Zealand

Vin, vulkaner, maorier og dybe fjorde

Maorierne kom til New Zealand fra det østlige Polynesien for mere end tusind år siden og fandt et paradis. Siden har mange andre også fået øjnene op for New Zealand fantastiske natur med spruttende gejsere, frodige regnskove, mægtige fjorde og himmelstræbende vulkaner. Naturen i New Zealand er imponerende, og afstandene er tilmed relativt små, hvilket gør det muligt at opleve en stor variation af landskaber på en rundrejse i landet.

De fleste vælger at udforske både Nordøen og Sydøen, da de er vidt forskellige. På Nordøen kan du bade ved subtropiske strande i Bay of Island, nyde storbylivet i Auckland og opleve maoriernes kultur samt spruttende gejsere i Rotorua. Du kan også vandre mellem aktive vulkaner i Tongariro National Park, smage på vin blandt art deco-bygninger ved Napier og udforske New Zealands hovedstad, Wellington.

Sydøen derimod byder på vilde bjerglandskaber, hvalsafari ved Kaikoura og dybe fjorde som Doubtful Sound og Milford Sound. Du kan hilse på vinbønderne ved Marlborough, vandre på gletsjere omgivet af tempererede skove langs vestkysten og lade adrenalinen få frit løb i Queenstown. Det hele fuldendes af den newzealandske befolkning, der uden tvivl er et af de mest hjælpsomme og gæstfrie folkefærd i verden.

New Zealand bugner af muligheder, og det kan være svært at vælge. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter New Zealand særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte New Zealand rejse efter dine ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til New Zealand og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med prisvindende Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Se video fra New Zealand

Store oplevelser i New Zealand

Auckland

Auckland er New Zealands største by og ligger smukt spredt ud over 63 udslukte vulkaner ned til havet. Auckland bliver også kaldt for ”City of Sails”, da det er den storby i verden, hvor flest indbyggere har deres egen båd. På trods af at byen er en pulserende og kosmopolitisk storby, er den forbavsende overskuelig og nem at finde rundt i. Så du vil hurtigt føle dig hjemme. Nyd storbyens mange tilbud, besøg et par af byens seværdigheder og gå en tur langs marinaen i Waitemata og Manukau, hvor tusindvis af både ligger side om side. Eller hop på en af de mange både til nærliggende øer, hvor storbyen pludselig synes meget langt væk.

Se mere om Auckland

Nordlandet og Bay of Islands

Bay of Islands er et ufattelig smukt sted. En stor bugt med 144 subtropiske småøer, der hæver sig op ad det dybblå vand. Her er vejret ofte dejlig varmt, så området indbyder til at dykke, snorkle og svømme med delfiner i bugten. Området har desuden en spændende historie og masser af muligheder for at nyde en god middag på de mange fiskerestauranter. Længere mod nord byder Northland på uspolerede strande og hvalture. Ved Ninety Mile Beach strækker den gyldne sandstrand sig mod horisonten, og på den allernordligste spids står et 800 år gammelt, helligt træ.

Se mere om Nordlandet og Bay of Island

Coromandel-halvøen

Coromandel halvøen øst for Auckland er et smukt naturområde med et dejligt klima. Store dele af halvøens kuperede terræn er dækket af vild vegetation. Men langs de smukke klippekyster ligger hyggelige småbyer og den ene flotte badestrand efter den anden. Særlig berømt er klippeformationen Cathedral Cove og stranden Hot Water Beach, hvor varme, termiske kilder løber under sandet. Her kan du grave dig ned i sandet og nyde et dejligt varmt karbad med udsigt over havet.

Se mere om Coromandel-halvøen

Maorier og gejsere i Rotorua

Rotorua er et af de mest eksotiske steder i New Zealand. Duften af svovl fra den vulkanske undergrund siver ud af sprækker i jorden, mudderpøle koger lystigt, og gejsere sender kaskader af vand mange meter op i luften. Hele området synes at syde og boble. Rotorua er desuden den by i New Zealand, som har det største antal maorier, og dette er et godt sted at få et indblik i deres mytologi, kunsthåndværk og kultur. For eksempel under en traditionel hangi-middag, der tilberedes i jorden.

Se mere om Rotorua

Taupo og Tongariro

Lystfiskere fra nær og fjern kommer til den store sø Taupo for at prøve lykken. Men selvom du måske ikke drømmer om at få en regnbueørred på krogen, byder området på store naturoplevelser. Det 12 meter høje Huka-vandfald er en stærk kandidat til titlen som New Zealands flotteste vandfald, mens nationalparken Tongariro byder på fabelagtige vandreture i de vulkanske landskaber. Særlig populær er vandreturen over Tongariro Crossing. Den tager en hel dag og fører dig forbi smaragdgrønne søer og forrevne lavalandskaber med udsigt til hellige vulkaner.

Se mere om Taupo og Tongariro

Wellington og Martinborough

Meget er sket, siden Wellington blev valgt som New Zealands hovedstad i 1865. Byen har i dag mere end 300.000 indbyggere og ligger smukt på grønne skråninger ned mod havet. Det bedste udsyn over byen fås fra udsigtspunktet Mount Victoria. Eller hop på sporvognen Cable Lane til en af de højt beliggende bydele, hvorfra du også har en flot udsigt over byen. Tilbage i centrum byder midtbyen på regeringsbygninger, glimrende shopping samt ikke mindst New Zealands imponerende nationalmuseum, Te Papa Tongarewa.

Se mere om Wellington

Abel Tasman National Park

Abel Tasman er ikke nogen stor nationalpark. Men den er uden tvivl blandt New Zealands smukkeste. Langs kysten gemmer sig små bugte med klart lunt vand og flotte sandstrande, hvorfra stier fører på kryds og tværs ind i den frodige vegetation. Det er oplagt at udforske Abel Tasman på vandreture. Eller lej en havkajak og sejl langs de smukke kyster, hvor du kan være heldig at se sæler og delfiner. Der er rig mulighed for at gå i land i afsidesliggende bugte og nyde de øde strande, inden du sejler videre.

Se mere om Abel Tasman

Vingårdsbesøg i New Zealand

New Zealand producerer fantastiske vine. Både krydrede rødvine og aromatiske hvidvine. Men det var hvidvinene på sauvignon blanc-druen fra vindistriktet Marlborough, der for alvor satte New Zealand på vinens verdenskort. I dag er Marlborough blandt de mest populære vinområder i New Zealand og det perfekte sted for vingårdsbesøg. Men også vinområdet Martinborough nær Wellington er et godt sted at smage på den seneste høst og cykle en tur gennem de smukke landskaber fra vingård til vingård.

Se mere om Marlborough

Hvalsafari fra Kaikoura

Den lille by Kaikoura ligger smukt mellem havet og de ofte snedækkede Kaikoura-bjerge. Men det er under havoverfladen, at byens største seværdighed holder til. Havet ud for Kaikoura er særdeles næringsrigt, og det tiltrækker hvaler i stort antal. Kaskelothvaler holder til her året rundt. Men du kan også være heldig at se pukkelhvaler, blåhvaler og sydlige retshvaler. De har selskab af spækhuggere, pelssæler, delfiner og et væld af andre havdyr. Tilbage på land kan du fuldende oplevelsen med friskfangede skaldyr og andre lækkerier fra havet på byens mange glimrende fiskerestauranter.

Se mere om Kaikoura

Pandekageklipperne

Sydøens tyndt befolkede vestkyst er et råt og vildt sted fyldt med storslåede naturoplevelser. Alene turen over Arthur Pass giver en indikation af, hvad du har i vente. I Punakaiki kan du besøge de specielle “Pancake Rocks” (pandekageklipperne), der er naturskabte lagdelte stenformationer, der minder om en stor stabel pandekager.

Se mere om Sydøens vestkyst

Fox og Franz Josef gletsjerne

Længere mod syd tager tempererede regnskove og høje bjerge over. Det er her du finder Franz Josef gletsjeren og Fox gletsjeren, der som noget ganske særligt når næsten helt ned i skoven. Det er som regel muligt at vandre helt op til iskanten. Eller tag på en tur med helikopter, hvor du lander direkte på ismasserne og går en tur oven på gletsjeren.

Se mere om Sydøens vestkyst

Mount Cook

Mount Cook er det højeste bjerg i New Zealand og et storslået syn med sin snedækkede tinde mod på en dyb, blå himmel. Men også nationalparken omkring bjerget byder på fantastiske naturoplevelser og dramatiske bjerglandskaber. Udgangspunktet for udforskning af Mount Cook er Mount Cook Village, hvor fra du kan vandre ad gode stier, tage ture i firehjulstrækker eller sejle på søerne i nationalparken. Du kan også flyve i helikopter og opleve udsigten over Mount Cook og de ofte sne- og isdækkede landskaber fra luften. Lige meget hvordan du vælger at udforske området, vil du blive belønnet med en fantastisk udsigt til Mount Cook.

Se mere om Mount Cook

Queenstown

Queenstown ligger smukt med udsigt over Lake Wakatipu og bjergkæden The Remarkables. Byen er kendt for sine adrenalinfyldte oplevelser såsom bungy jump, paragliding og skydiving. Er du ikke til den slags sug i maven, byder området også på mere rolige oplevelser. Vandreture er der masser af. Eller lej en cykel og kør til den tidligere guldgraverby Arrowtown, der giver et godt indblik i dette spændende kapitel af New Zealands historie. Du kan også tage på sejlture på Lake Wakatipu, flyve over Doubtfuld Sound og lade dig forkæle med wellness og spa. Eller find en plads i solen på en af byens mange caféer, og nyd udsigten over søerne og bjergene i det fjerne.

Se mere om Queenstown

Doubtful Sound og Milford Sound

Få andre områder fanger New Zealands storslåede natur bedre end Fiordland National Park, hvor dybe fjorde indrammes på dramatisk vis af grønklædte bjergskråninger og brusende vandfald. Vejret her er altid ustadigt, og skifter hurtigt. Men fjordene er et imponerende syn både badet i solskin, og når tunge regnfulde skyer ligger som en dyne mellem de lodrette bjergsider. Den bedste måde at opleve fjordene på er ved at tage en sejltur på enten Doubtful Sound eller Milford Sound. Sejlturene fører dig dybt ind naturen, og med held får du måske øje på delfiner eller pingviner i vandet omkring båden.

Se mere om Doubtful Sound og Milford Sound

Dunedin og Otago-halvøen

Dunedin ligner ikke andre byer i New Zealand. Her stikker de skotske rødder ualmindeligt dybt, og byen er stolt af sine whiskydestillerier, sækkepibespillere og smukke stenbygninger med tydeligt skotsk forbillede. Dunedin er også et godt udgangspunkt for udflugter til Otago-halvøen, der huser verdens eneste koloni af albatrosser på fastlandet. Du kan også komme helt tæt på pingviner og lære mere om områdets rige natur på det glimrende akvarium. Og så kan sulten bagefter stilles med en gang skotsk haggis og en kold, lokal øl tilbage i Dunedin.

Se mere om Dunedin og Otago-halvøen

Stewart Island

Du kan næppe komme ret meget længere væk fra det hele i New Zealand end Stewart Island. 85% af øen af dækket af Rakiura National Park, og kun 15 kilometer vej forbinder de små, afsidesliggende bosættelser. Heldigvis er der masser af vandrestier, og dyrelivet er særdeles rigt. Mere end 30 fuglearter lever på øen, deriblandt kiwien, og langs kysterne holder delfiner, søløver, sæler og elefantsæler til. Kommer du om vinteren, kan du være heldig at se sydlys, der er den sydlige pendant til nordlys.

Se mere om Stewart Island

Udvalgte hoteller i New Zealand

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv, hvor komfort, sjæl og beliggenhed går op i en højere enhed. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i New Zealand. Men vi har mange flere.

Grupperejser til New Zealand

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Drømmer du om at opleve New Zealand med en dygtig guide ved din side og i selskab med andre eventyrlystne rejsende? Så tag et kig på de spændende grupperejser, som Exodus tilbyder. På disse rejser kommer du helt tæt på New Zealands spektakulære natur, når du på spændende vandreture udforsker både kendte og mindre kendte afkroge af landet.

Gå til Exodus

Snak New Zealand med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om New Zealand. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til New Zealand.

Book et møde

Praktiske oplysninger om New Zealand

Tidsforskel til New Zealand
New Zealand er 10 timer foran Danmark fra marts til oktober, når vi har sommertid. Når vi har vintertid i Danmark fra oktober til marts, er tidsforskellen til New Zealand 12 timer.

Flyvetid til New Zealand
Hvor lang tid tager det at flyve til New Zealand? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og New Zealand. Men flere selskaber kan klare turen med et enkelt stop på omkring 24 timer. En mulighed er at bryde rejsen op med et par dage i eksempelvis Singapore eller Dubai.

Regntid og klimaet på New Zealand
New Zealand ligger på den sydlige halvkugle, så de har sommer, når vi har vinter og omvendt. Sommeren er fra december til februar med temperaturer på 20-25 grader. Der kan forekomme en del regn specielt på Sydøen i denne periode. Vinteren fra juni til august er kold. Især på Sydøen, der har flere gode skiområder. Efteråret løber fra marts til maj, mens forår er fra september til november. Både forår og efterår er rigtig gode tidspunkter at rejse til New Zealand. Vejret er typisk mildt, og der er færre rejsende sammenlignet med den new zealandske sommer.

Sprog på New Zealand
Det officielle sprog er engelsk.

Valuta på New Zealand
Valuta i New Zealand er new zealandske dollars (NZD). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse. Der kan hæves penge i hæveautomater, som er udbredt overalt på gader og i banker rundt om i New Zealand. Kreditkort kan benyttes stort set overalt. Det gælder også på hoteller, restauranter og forretninger. De mest anvendte kreditkort på New Zealand er Visa og MasterCard. Men det er altid en god ide at have lidt kontanter i baghånden til situationer, hvor kreditkort ikke kan bruges.

Drikkepenge på New Zealand
På restauranter er situationen meget som i Danmark. Drikkepenge forventes ikke. Men det er alligevel god skik at give drikkepenge, hvis du syntes, betjeningen har været god. Det er derimod kutyme at give drikkepenge til guider på dagture og flerdagsture. Prisniveauet er generelt som i Danmark.

Vaccinationer til New Zealand
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser til New Zealand. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til New Zealand
Dit pas skal være gyldig i 3 måneder efter hjemrejsen.

Der er ikke krav om visum til New Zealand for danske statsborgere med dansk pas for ferierejser under 90 dage. Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og derfor er det altid vigtigt at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til New Zealand på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet på New Zealand
230 volts og 50 Hz. De mest almindelige stik har 2 eller tre flade ben, så du skal bruge en adapter. Det er muligt at låne adaptere på nogle hoteller, men det er bedre at medbringe en hjemmefra eller købe en lokalt. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet på New Zealand
Der findes internet og wi-fi på langt de fleste hoteller og caféer i New Zealand. Nogle steder skal du betale for internettet. Andre steder er det gratis. Danske mobiltelefoner virker som regel også fint i New Zealand, om end det kan være dyrt at bruge mobildata.

Fotografering på New Zealand
Der er masser at fotografere i New Zealand, så husk at medbringe godt med memory cards og batterier til dit kamera. Skulle du have glemt noget, kan det mest købes lokalt. Der er ikke de store restriktioner for fotografering, men det er altid høfligt at spørge om lov, inden du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til New Zealand
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Leje af bil eller autocamper på New Zealand
Det er et lovkrav at medbringe et internationalt kørekort i New Zealand. Dette fås hos Borgerservice. Der køres i venstre side af vejen, og New Zealand bruger kilometer til hastighed og afstand. Det er tilladt at camperer i naturen i New Zealand med mindre, at der via skiltning fremgår andet.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel