Kør-selv fra Auckland til Wellington via Hawkes Bay

På denne 11 dages kør-selv fra Auckland til Wellington via Coromandel og Hawkes Bay kommer I lidt væk fra alfavej – blandt andet besøger I vulkanen Mount Tarawera og Art Deco-byen Napier.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I bor en enkelt nat på det centralt beliggende Sky City Hotel. Auckland er med lidt over en mio. indbyggere New Zealands største by. Byen er bygget på 63 udslukte vulkaner, hvoraf mange ses som kegleformede, grønklædte høje rundt om byen. One Tree Hill, Mount Eden og Mount Albert er de største af Aucklands vulkaner og byder alle på en god udsigt over byen og havnene. One Tree Hill er let at kende på obelisken på toppen. Obelisken blev oprindelig rejst som et mindesmærke for aftaler mellem maorierne og de hvide immigranter. Mount Eden er den højeste af de tre vulkaner og har et særdeles flot græsklædt krater. Har I brug for lidt længere tid i Auckland inden kør-selv turen begynder, er dette naturligvis også muligt. Vi kan i øvrigt varmt anbefale et par dage på den lille ø Waiheke, der ligger en kort sejltur fra Auckland centrum. Det er en ren lise for sjælen – og et eventuelt jetlag! Kontakt os for yderligere oplysninger.

New Zealand - Auckland - Viaduct Harbour

I starter morgenen med at hente lejebilen. Fra Auckland går turen til halvøen Coromandel. Turen går gennem meget varieret landskab, først flade kystnære landskaber, senere hårnålesving gennem de forrevne bjerge. Coromandel er et vildnisparadis med utilgængelige bjerge, kuperet landskab og en unik kystlinje med flotte badestrande. Specielt i december og januar er her usædvanlig smukt, når kysten er smykket af New Zealands rødt blomstrende juletræ, pohutukawatræet. I bjergene ser man både “tea tree”-buske og de særegne og enorme kauri-træer, der ingen sidegrene har – kun stamme og krone. Naturen er uberørt og fuglelivet særdeles rigt. I bor to nætter på Grand Mercure Puka Park – en lækker lodge, der ligger på en 10 ha stor naturgrund i bushen ved bjergene.

Dagen er til fri disposition. Ved landsbyen Hahei ligger en af New Zealands smukkeste strande med hvidt pulversand, blåt hav og grønklædte øer i bugten. Herude bør I også besøge de hvide kalkstensklipper Cathedral Cove, der er et ikon for Coromandel. Fortsæt til Hot Water Beach, hvor den termiske aktivitet sender varmt vand op i sandet, blot et spadestik nede – en strand med indlagt varmt vand! I byerne langs kysten finder I let en fin frokost. Prøv alt godt fra havet – det fås ikke friskere!

New Zealand - Coromandel - Cathedral cove beach

Fra Coromandel går turen til Rotorua. Undervejs er det muligt at besøge en kiwifrugtplantage – New Zealands grønne guld, som det ofte kaldes. Rotorua er det kulturelle centrum for maorierne. Besøg kulturcenteret, hør maorierne selv formidle deres historie og mytologi. I det termisk aktive område syder det i undergrunden: der står damp ud af sprækker i jorden, kogende mudder giver dovne dampbobler fra sig, gejserne sender vandet 20 m op i luften med regelmæssige intervaller. I overnatter på Ibis Hotel Rotorua, der ligger på bredden af den smukke Rotorua Sø.

Dagen bruges i Rotorua. Maorierne slog sig ned her i stort tal, og Rotorua var sammen med Northland det sted i New Zealand, hvor der boede flest maorier, da de første europæere kom til landet. De varme kilder blev brugt til bl.a. madlavning og vask. Sidst på eftermiddagen bliver I hentet i bus og kørt ud til et af maoriernes traditionelle samlingshuse. Her skal I opleve et show, hvor I gennem danse og sange lærer om nogle af maoriernes traditioner. Middag er inkluderet – en hangi tilberedt efter de gamle metoder. Aftenen slutter ca. kl. 22.00, hvor I er tilbage på hotellet igen.

New Zealand - Rotorua Varme kilde

Morgenen begynder med en halvdagstur til Mt Tarawera National Park. I bliver kørt til toppen af vulkanen, hvorfra I skal på en vandretur. I skal også opleve den berømte “scree slide” løbetur ned i selve vulkankrateret, hvor guiden fortæller mere om det store vulkanudbrud, som i 1886 udslettede flere byer og skabte det spektakulære landskab, som det er i dag.

Dagens mål er Tongariro National Park, men undervejs anbefaler vi, at I besøger Huka Falls og Taupo-søen, der er omgivet af meget varieret natur. Huka Falls er trods et beskedent fald på kun 12 m et af New Zealands smukkeste vandfald med helt vidunderlige turkise farver. Taupo-søen er verdenskendt for godt ørredfiskeri, så kan man lide at fiske, er det her man skal slå til. Tilgængelig kun fra søsiden ligger en meget speciel skulpturpark, der blev skabt af en maorikunstner i 1980’erne.

Dagen bruges i området. Nationalparken er 795 km² stor og byder på et meget varieret landskab – fra gold ørken til regnskov og alpint landskab. Uanset hvor man befinder sig i parken, kan man se tre aktive vulkaner, der er altdominerende med hver sin skønhed: Den 2.797 m høje Mt. Ruapehu er den højeste af de tre vulkaner. Mt. Ngauruhoe er den yngste og kun 2.291 m høj og er mål for guidede ture til kraterkanten. Den tredje vulkan Mt. Tongariro er den ældste, og trods en beskeden højde på 1.968 m er den nok den mest specielle, fordi hele området omkring den nærmest minder om et goldt månelandskab. Der hæfter sig masser af mytologi og maorihistorie til de tre vulkaner, der bliver betragtet som meget hellige af maorierne. Der findes mange afmærkede vandreture i parken. De korteste kan vandres på 30 min – de længste varer flere dage. Tongariro Crossing Walk er en af verdens smukkeste dagsvandreture, hvor man vandrer knap 20 km hen over den vulkanske højderyg med udsigt til fem aktive vulkaner, kratersøer og kildevæld – turen kræver god kondition.

New Zealand - Tongariro National Park

Der er godt tre timers kørsel fra Whakapapa Village i Tongariro National Park til New Zealands art déco-by Napier, så der er tid nok til at gøre stop undervejs. Napier ligger i den sydlige del af Hawkes Bay. Byen blev i 1931 jævnet med jorden af et kraftigt jordskælv og blev i løbet af to år genopbygget i den på én gang enkle og broderede art déco-stil, som var højeste mode i 30’erne.

I Napier bliver I indlogeret på det dejlige The County Hotel, der er et af de bedste hoteller i området. Hoteller var en af de eneste bygninger, der stod tilbage efter jordskælvet i 1931, og er derfor en helt unik bygning i Napier. Her er 18 værelser, som alle er individuelt og charmerende indrettet med inspiration fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Om formiddagen skal I deltage i en guidet vandretur gennem den unikke art déco-arkitektur i Napier. Turen begunder ved Napier’s I-Site Visitor Center kl. 10.00 og varer en time. Resten af dagen er til fri disposition.

Hawke’s Bay er det ældste vinproducerende område i New Zealand og også et af de største. De bedste vine er Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Besøg f.eks. Church Road Winery, Sileni Estate og Linden Estate. Spis frokost på Te Awa Farm Winery ved Napier, der udover vinproduktionen tilbyder gourmetfrokoster og -middage.

Kør fra Napier til Wellington først på dagen, så eftermiddagen kan nydes i New Zealands hovedstad. Besøg det bikubeformede parlament, der ligger i hjertet af byen. I kan også tage kabelbanen til botanisk have, der ligger på toppen af højdedraget bag ved byen. Eller hvad med et besøg på det nyskabende nationalmuseum Te Papa, der anvender så forskellige medier som damp, lys, rysteplader og lydoptagelser fra vulkanudbrud i formidlingen af New Zealands tilblivelse. I overnatter to nætter på et centralt beliggende hotel i Wellington.

New Zealand - Wellington_Udsigt over byen og havnen

Dagen er til rådighed i Wellington. Wellington blev valgt som New Zealands hovedstad i 1865 pga. sin centrale beliggenhed. Byen har kun 330.000 indbyggere og er omgivet af grønne, bølgende bakker, hvor husene breder sig ned over stejle skråninger. Fra udsigtspunktet Mount Victoria belønnes man af en pragtfuld udsigt over byen og havnen. Selve bykernen er lille, og stort set alt ligger inden for en beskeden radius. Hvis I tager en tur med den berømte Cable Lane (kabelbanen) – kommer I til de højere liggende bydele, hvor udsigten over byen og havnen er betagende. Men sørg for at vælge en dag med klart vejr til denne tur. Wellingtons botaniske have er også et besøg værd. Haven er på 26 hektar og byder på alt fra buske og eksotiske blomster til klassisk havearkitektur. I den nordlige bydel, Thorndon, nærmere betegnet på Molesworth Street, ligger regeringsbygningen og parlamentsbygningen. Sidstnævnte kaldes også “bikuben” på grund af den karakteristiske facon. Her er der daglige rundvisninger. Ud over de statslige bygninger prydes Wellington af mange små, istandsatte træhuse, som tilhørte de første generationer af arbejdere og soldater i landet.

New Zealands enorme nationalmuseum, Te Papa Tongarewa, er et spændende, relativt nybygget museum ved havnefronten. Arkitekturen er unik både ind- og udvendig og præsenterer New Zealands folk, historie og kultur. Endvidere forsøger man at give den besøgende en visuel og “mærkbar” oplevelse af New Zealands flora, fauna og geologiske natur. Med utrolig computerteknologi og fantastiske iscenesættelser er her oplevelser for både børn, barnlige sjæle og voksne i alle aldre. Der er gratis entre, men der opkræves entre til nogle af aktiviteterne.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Auckland

Vi kender de skønneste steder i Auckland og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Transport fra lufthavnen i Auckland – hotellet
 • 1 nat på Sky City Hotel, Auckland
 • 10 dages billeje Auckland – Wellington i kategori C, inkl. fri km og forsikring
 • 2 nætter på Grand Mercure Puka Park, Coromandel
 • 2 nætter på Ibis, Rotorua
 • Hangi-middag
 • Halvdagstur til Mt. Tarawera
 • 2 nætter på Chateau Tongariro Hotel
 • 2 nætter på The County Hotel, Hawkes Bay, inkl. morgenmad
 • 2 timers guidet gåtur i Napier
 • 2 nætter på Ibis, Wellington

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel