Kør-selv fra Auckland til Wellington via Coromandel

På denne 11 dages kør-selv fra Auckland til Wellington via Coromandel på Nordøen, slapper I først af et par dage på Coromandel-halvøen, inden I oplever alle højdepunkterne.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ankomst til Auckland. Fra lufthavnen er der transfer til Sky City Hotel, hvor I skal bo tre nætter. Byen er med over en mio. indbyggere New Zealands største by og huser omkring en fjerdedel af landets befolkning. En af byens største attraktioner er Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter, hvor man har rekonstrueret et stykke af Sydpolen med alt, hvad dertil hører af pingviner, rokker, hajer og meget mere.

Denne halvdagstur giver jer et overblik over Aucklands seværdigheder: Westhaven Marina, Harbour Bridge, American Express Viaduct Harbour og Mt. Eden, hvor I får et 360° vue over byen og de to havneområder. Siden går turen gennem det hyggelige shoppingområde Parnell og forbi Tamaki Waterfront. Turen slutter ved Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter and Underwater World. Her kan I opleve pingviner og et stykke Antarktis fra en “Snow Cat”. I Stingray Bay bevæger I jer gennem et tunnelsystem under havets overflade og kan opleve den unikke verden under havets overflade og opleve dyr, der trives i farvandene omkring New Zealand. Halvdagsturen slutter ved Kelly Tarlton’s. Der går almindelige bybusser tilbage til centrum.

Dagen er til rådighed i Auckland. Auckland er med over en mio. indbyggere New Zealands største by. Byen er bygget på 63 udslukte vulkaner, hvoraf mange ses som kegleformede, grønklædte høje rundt om byen. One Tree Hill, Mount Eden og Mount Albert er de største af Aucklands vulkaner og byder alle på en god udsigt over byen og havnene. One Tree Hill er let at kende på obelisken på toppen. Obelisken blev oprindelig rejst som et mindesmærke for aftaler mellem maorierne og de hvide immigranter. Mount Eden er den højeste af de tre vulkaner og har et særdeles flot græsklædt krater.

Med vand på begge sider kaldes Auckland i daglig tale “City of Sails” (Sejlenes By). Vandet er da også prydet af mange sejl- og lystbåde, og en tur med en af turbådene er absolut værd at bruge tid på. Mange af dem lægger til ved de ubeboede udslukte vulkanøer, hvor I kan vandre på den størknede lava, der runger hult under dine fødder. Fra havnen afgår også en “havbus”, der hver time sejler til Devonport, en lille bydel med små kunstforretninger og victorianske bygninger. Mod øst findes der brede sandstrande, og på den anden side af byen findes der bølger, som lokker surfere til fra hele verden. Queen Street og Karangahape Road, i daglig tale K-Road, er de bedste indkøbsgader. K-Road er en spændende gade, hvor mange af de etniske stillehavsfolk holder til. Her handles bl.a. farverige stoffer, eksotiske frugter og grønt. Auckland har en gruppe på ca. 100.000 indvandrere fra flere af Stillehavsøerne, og sammen med maorierne gør det faktisk byen til den største polynesiske by i verden.

I starter morgenen med at hente lejebilen. Fra Auckland går turen til halvøen Coromandel. Turen går gennem meget varieret landskab, først flade kystnære landskaber, senere hårnålesving gennem de forrevne bjerge. Coromandel er et vildnisparadis med utilgængelige bjerge, kuperet landskab og en unik kystlinje med flotte badestrande. Specielt i december og januar er her usædvanlig smukt, når kysten er smykket af New Zealands rødt blomstrende juletræ, pohutukawatræet. I bjergene ser man både “tea tree”-buske og de særegne og enorme kauri-træer, der ingen sidegrene har – kun stamme og krone. Naturen er uberørt og fuglelivet særdeles rigt. I bor to nætter Grand Mercure Puka Park – en lækker lodge, der ligger på en 10 ha stor naturgrund i bushen ved bjergene.

Dagen er til fri disposition. Ved landsbyen Hahei ligger en af New Zealands smukkeste strande med hvidt pulversand, blåt hav og grønklædte øer i bugten. Herude bør I også besøge den hvide kalkstensklippe Cathedral Cove, der er et ikon for Coromandel. Fortsæt til Hot Water Beach, hvor den termiske aktivitet sender varmt vand op i sandet, blot et spadestik nede – en strand med indlagt varmt vand! I byerne langs kysten finder I let en fin frokost. Prøv alt godt fra havet – det fås ikke friskere!

Fra Coromandel går turen til Rotorua. Undervejs er det muligt at besøge en kiwifrugtplantage – New Zealands grønne guld, som det ofte kaldes. Rotorua er det kulturelle centrum for maorierne. Besøg kulturcenteret og hør maorierne selv formidle deres historie og mytologi. I det termisk aktive område syder det i undergrunden: der står damp ud af sprækker i jorden, kogende mudder giver dovne dampbobler fra sig, og gejserne sender vandet 20 m op i luften med regelmæssige intervaller. I overnatter på Ibis Hotel Rotorua, der ligger på bredden af den smukke Rotorua Sø.

Dagen bruges i Rotorua. Maorierne slog sig ned her i stort tal, og Rotorua var sammen med Northland det sted i New Zealand, hvor der boede flest maorier, da de første europæere kom til landet. De varme kilder blev brugt til bl.a. madlavning og vask. Sidst på eftermiddagen bliver I hentet i bus og kørt ud til et af maoriernes traditionelle samlingshuse kaldet en marae. Her skal I opleve et show, hvor I gennem danse og sange lærer om nogle af maoriernes traditioner. Middag er inkluderet – tilberedt efter de gamle metoder. Aftenen slutter ca. kl. 22.00, hvor I er tilbage på hotellet igen.

Dagens mål er Tongariro National Park, men undervejs anbefaler vi, at I besøger Huka Falls og Taupo-søen, der er omgivet af meget varieret natur. Huka Falls er trods et beskedent fald på kun 12 m et af New Zealands smukkeste vandfald med helt vidunderlige turkise farver. Taupo-søen er verdenskendt for godt ørredfiskeri, så kan man lide at fiske, er det her, man skal slå til. Tilgængelig kun fra søsiden ligger en meget speciel skulpturpark, der blev skabt af en maorikunstner i 1980’erne.

Syd for Taupo-søen kommer I til Tongariro National Park, hvor I overnatter to nætter på Chateau Tongariro, der som det eneste hotel ligger inde i nationalparken.

Oplev det fantastisk dramatiske vulkanske landskab i området omkring den berømte Tongariro Crossing. Turen er måske en af verdens smukkeste dagsvandreture, hvor I vandrer knapt 20 km nær den vulkanske højderyg med fem aktive vulkaner i et landskab fyldt med kratersøer og kildevæld. I vil få den ene mere spektakulære udsigt efter den anden på denne tur! Turen er guidet, og I vil undervejs nyde godt af guidens store viden om denne pragtfulde nationalpark. Vandreturen kræver god kondition, og I skal være i stand til at kunne trave i et jævnt tempo i otte timer. De dedikerede guider vil sørge for jeres sikkerhed og samtidig give jer et eventyr, I vil huske tilbage på. I skal som minimum medbringe gode travesko, fleecetrøje, hue og en vindtæt jakke, da vejret pludselig kan skifte i bjergene. I kan leje tøj og udstyr til turen, hvis I ikke har det med hjemmefra – det skal dog forhåndsbestilles.

Kør fra Tongariro til Wellington først på dagen, så eftermiddagen kan nydes i New Zealands hovedstad. Besøg det bikubeformede parlament, der ligger i hjertet af byen. I kan også tage kabelbanen til botanisk have, der ligger på toppen af højdedraget bag ved byen. Eller hvad med et besøg på det nyskabende nationalmuseum Te Papa, der anvender så forskellige medier som damp, lys, rysteplader og lydoptagelser fra vulkanudbrud i formidlingen af New Zealands tilblivelse. i overnatter to nætter på det centralt beliggende Hotel Ibis i Wellington.

Dagen er til rådighed i Wellington. Wellington blev valgt som New Zealands hovedstad i 1865 pga. sin centrale beliggenhed. Byen har kun 330.000 indbyggere og er omgivet af grønne, bølgende bakker, hvor husene breder sig ned over stejle skråninger. Fra udsigtspunktet Mount Victoria belønnes man af et pragtfuldt syn over byen og havnen. Selve bykernen er lille, og stort set alt ligger inden for en beskeden radius. Hvis I tager en tur med den berømte Cable Lane (kabelbanen) – kommer I til de højereliggende bydele, hvor udsigten over byen og havnen er betagende. Men sørg for at vælge en dag med klart vejr til denne tur. Wellingtons botaniske have er også et besøg værd. Haven er på 26 hektar og byder på alt fra buske og eksotiske blomster til klassisk havearkitektur. I den nordlige bydel, Thorndon, nærmere betegnet på Molesworth Street, ligger regeringsbygningen og parlamentsbygningen. Sidstnævnte kaldes også “bikuben” på grund af den karakteristiske facon. Her er der daglige rundvisninger. Ud over de statslige bygninger prydes Wellington af mange små, istandsatte træhuse, som tilhørte de første generationer af arbejdere og soldater i landet.

New Zealands enorme nationalmuseum, Te Papa Tongarewa, er et spændende, relativt nybygget museum ved havnefronten. Arkitekturen er unik både ind- og udvendig og præsenterer New Zealands folk, historie og kultur. Endvidere forsøger man at give den besøgende en visuel og “mærkbar” oplevelse af New Zealands flora, fauna og geologiske natur. Med en utrolig computerteknologi og fantastiske iscenesættelser er her oplevelser for både børn, barnlige sjæle og voksne i alle aldre. Der er gratis entre, men der opkræves entre til nogle af aktiviteterne.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Coromandel

Vi kender de skønneste steder i Coromandel og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transport fra lufthavnen i Auckland til hotel
  • 3 nætter på Sky City Hotel, Auckland
  • 7 dages billeje Auckland – Wellington i kategori C inkl. fri km og forsikring
  • Halvdagstur i Auckland inkl. Kelly Tarlton
  • 3 nætter på Grand Mercure Puka Park, Coromandel
  • 2 nætter på Ibis, Rotorua
  • Hangi-middag
  • 2 nætter på Bayview Chateau, Tongariro
  • Heldagstur “Tongariro Crossing” inkl. frokost
  • 2 nætter på Ibis, Wellington

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel