Kør-selv fra Auckland til Wellington via Bay of Islands

Denne 10 dages kør-selv fra Auckland til Wellington på Nordøen dækker alle højdepunkterne. Men først slapper I af i skønne Bay of Islands nord for Auckland.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ankomst til Auckland. Fra lufthavnen er der transfer til Sky City Hotel, hvor I skal bo en nat. Byen er med over en mio. indbyggere New Zealands største by og huser omkring en fjerdedel af landets befolkning. En af byens største attraktioner er Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter, hvor man har rekonstrueret et stykke af Sydpolen med alt, hvad dertil hører af pingviner, rokker, hajer og meget mere.

I starter morgenen med at hente lejebilen. Herefter går turen nordpå mod Bay of Islands, et område med subtropisk klima, lange sandstrande og fiskerestauranter på stribe. Fra Auckland til Bay of Islands er der 260 km. I skal de kommende tre nætter bo på Copthorne Hotel and Resort Paihia. Her er dejligt grønt og fredeligt, og der er smuk udsigt over bugten over mod Russell.
Hotellet ligger lidt udenfor byen med Waitangi Treaty Ground som eneste nabo. Det var her, maorierne og de hvide immigranter underskrev den aftale, som danner grundlag for staten New Zealand og er baggrunden for, at New Zealand den dag i dag er medlem af det britiske Commonwealth.

Dagen er afsat til at se nærmere på området, der byder på et væld af aktiviteter. Her kan I dykke, snorkle, svømme med delfiner eller bare slappe af og nyde vandet, naturen og solen. Bay of Islands er det varmeste område i New Zealand – her er aldrig vinter. Hele området er en stor bugt med en masse øer – faktisk 144 i alt.

Tag med på denne tur, der på en dag bringer jer rundt til højdepunkterne i mageløse Bay of Island. Båden følger den rute, som gennem 100 år har bragt varer og post til og fra beboerne på de smukke øer – og bragt mælken til mejeriet på fastlandet. I oplever bugter og vige af ubeskrivelig skønhed, samtidig med at du kommer helt tæt på et af New Zealands store ikoner: Hole in the Rock. Siden har I mulighed for at gå i land på øen Urupukapuka, hvor du kan trave på gode stier, snuppe en dukkert eller deltage i “Subsea Adventure”, eller bare slappe af i Zane Grey Café. Turen varer fra kl. 10.00 til ca. 16.15 og inkluderer eftermiddagskaffe.

Videre mod syd til Rotorua. Rotorua er en de største turistattraktioner på Nordøen. Her kan man opleve en termisk aktivitet, der ikke lader meget tilbage at ønske – bl.a. er her kogende ler og mudder med en temperatur, der kan være over 100 °. Varme kilder og gejsere sender med mellemrum kogende vand mange meter op i luften. De fleste hoteller i området tilbyder eget spabad – forsynet direkte fra undergrunden. I skal bo to nætter på Hotel Ibis Rotorua, beliggende på bredden af den smukke Rotorua Sø.

New Zealand - Rotorua - Wai-O-Tapu

Dagen bruges i Rotorua. Maorierne slog sig ned her i stort tal, og Rotorua var sammen med Northland det sted i New Zealand, hvor der boede flest maorier, da de første europæere kom til landet. De varme kilder blev brugt til bl.a. madlavning og vask. Sidst på eftermiddagen bliver I hentet i bus og kørt ud til et af maoriernes traditionelle samlingshuse. Her skal I opleve et show, hvor I gennem danse og sange lærer om nogle af maoriernes traditioner. Middag er inkluderet – en såkaldt hangi, tilberedt efter de gamle metoder. Aftenen slutter ca. kl. 22.00, hvor I er tilbage på hotellet igen.

Fra Rotorua kører I til Lake Taupo, der er New Zealands største sø. Herfra videre det korte stykke til Tongariro National Park, hvor I har to overnatninger på Chateau Tongariro Hotel, der er det eneste hotel, som ligger i selve nationalparken.

Oplev det fantastisk dramatiske vulkanske landskab i området omkring den berømte Tongariro Crossing. Turen er måske en af verdens smukkeste dagsvandreture, hvor I vandrer knapt 20 km nær den vulkanske højderyg med fem aktive vulkaner i et landskab fyldt med kratersøer og kildevæld. I vil få den ene mere spektakulære udsigt efter den anden på denne tur! Turen er guidet, og I vil undervejs nyde godt af guidens store viden om denne pragtfulde nationalpark. Vandreturen kræver god kondition, og I skal være i stand til at kunne trave i et jævnt tempo i otte timer. De dedikerede guider vil sørge for jeres sikkerhed og samtidig give jer et eventyr, I vil huske tilbage på. I skal som minimum medbringe gode travesko, fleecetrøje, hue og en vindtæt jakke, da vejret pludselig kan skifte i bjergene. I kan leje tøj og udstyr til turen, hvis I ikke har det med hjemmefra – det skal dog forhåndsbestilles.

Sidste strækning på Nordøen er til Wellington – en tur på 335 km. Wellington har 330.000 indbyggere og er landets hovedstad. Byen ligger på Nordøens sydvestlige punkt og er omgivet af grønne bakker, hvor husene breder sig op over skråningerne. I byen er flere udsigtspunkter, f.eks. Mount Victoria, der giver en pragtfuld udsigt over byen og havnen. I overnatter to nætter på Hotel Ibis Wellington, der ligger centralt i Wellington.

Dagen er til rådighed i Wellington. Wellington blev valgt som New Zealands hovedstad i 1865 pga. sin centrale beliggenhed. Selve bykernen er lille, og stort set alt ligger inden for en beskeden radius. Hvis I tager en tur med den berømte Cable Lane (kabelbanen) – kommer I til de højereliggende bydele, hvor udsigten over byen og havnen er betagende. Men sørg for at vælge en dag med klart vejr til denne tur. Wellingtons botaniske have er også et besøg værd. Haven er på 26 hektar og byder på alt fra buske og eksotiske blomster til klassisk havearkitektur. I den nordlige bydel, Thorndon, nærmere betegnet på Molesworth Street, ligger regeringsbygningen og parlamentsbygningen. Sidstnævnte kaldes også “bikuben” på grund af den karakteristiske facon. Her er der daglige rundvisninger. Ud over de statslige bygninger prydes Wellington af mange små, istandsatte træhuse, som tilhørte de første generationer af arbejdere og soldater i landet. New Zealands enorme nationalmuseum, Te Papa Tongarewa, er et spændende museum ved havnefronten. Arkitekturen er unik både ind- og udvendig og præsenterer New Zealands folk, historie og kultur. Endvidere forsøger man at give den besøgende en visuel og “mærkbar” oplevelse af New Zealands flora, fauna og geologiske natur. Med utrolig computerteknologi og fantastiske iscenesættelser er her oplevelser for både børn, barnlige sjæle og voksne i alle aldre. Der er gratis entre, men der opkræves entre til nogle af aktiviteterne.

New Zealand - Wellington

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Auckland

Vi kender de skønneste steder i Auckland og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transport fra lufthavnen til hotellet i Auckland
  • 1 nat på Sky City Hotel, Auckland
  • 10 dages billeje Auckland-Wellington i kategori C, inkl. fri km og forsikringer
  • 3 nætter på Copthorne Hotel and Resort Paihia, Bay of Islands
  • Heldagstur i Bay of Island – Den Originale Mælketur
  • 2 nætter på Ibis, Rotorua
  • Hangi-middag
  • 2 nætter på Chateau Tongariro Hotel
  • Heldagstur “Tongariro Crossing” inkl. frokost
  • 2 nætter på Ibis i Wellington

 

 

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel