Rejser til Australien

Ayers Rock, Sydney, vin, koralrev, tropeøer og fantastisk dyreliv.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev Australiens dyreliv

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Store oplevelser i Australien

Operahuset i Sydney

Utzons berømte Operahus i Sydney er et storslået syn. Ikke mindst fra det gamle kvarter The Rocks eller pynten kaldet Mrs Macquarie’s Chair i den nærliggende botaniske have. Det er herfra mange af de klassiske postkortbilleder med Sydney Harbour Bridge i baggrunden er taget. Men det kan i høj grad også anbefales at opleve bygningen indefra. Eksempelvis ved at købe billet til en forestilling i en af de fem sale, der byder på alt fra skuespil til klassiske koncerter. Men den bedste måde at få et indblik i Operahusets fantastiske historie og arkitektur er på en guidet tur. Du kommer til at se dele af bygningen, du ikke ser under en forestilling, og undervejs hører du om alt det, der gør denne bygning så unik – som regel krydret med sjove anekdoter og detaljer.

Se mere om Sydney

Kør langs Great Ocean Road

Australien er velsignet med utallige smukke vejstrækninger. Men en af de absolut flotteste er Great Ocean Road. Fra Melbourne snor den sig vestpå langs kysten mod South Australia. Ofte kører du helt ude ved kysten, og du kan tydeligt fornemme, hvordan havet har gnavet sig ind i klipperne og skabt fantastiske klippeformationer som De Tolv Apostle og London Bridge. Men det er ikke kun klippeformationerne, der gør denne tur til noget særligt. Væk fra kysten indbyder tempererede regnskove i Cape Otway National Park og åbne landskaber i Port Campell National Park til at snøre vandrestøvlerne og kigge efter det rige dyreliv. Det er også værd at gøre stop i de mange idylliske småbyer langs kysten, der tiltrækker både surfere, kunstnere og naturelskere. Er tiden til det, er det værd at kombinere Great Ocean Road med den oversete Grampians National Park.

Se mere om Great Ocean Road

Besøg vingårde i Australien

Australsk vin har for længst gået sin sejrgang verden over. Men vinen smager endnu bedre omgivet af de marker, hvor druerne kommer fra. Mange vingårde i Australien er åbne for besøgende. Nogle steder kan du komme på rundvisning og høre om vinproduktion. Andre steder indbyder mere til en hyggelig sludder med de lokale vinbønder, mens du smager på den seneste høst. Blandt de bedste vinområder i Australien er Hunter Valley nær Sydney, Yarra Valley nær Melbourne og Margaret River syd for Perth. Men især South Australia er et must for vinelskere. Her byder Coonawarra på Cabernet Sauvignon i verdensklasse, mens McLaren Vale og især Barossa er kendt for sine solmodne vine på Shiraz. Glem dog heller ikke de forrygende hvidvine fra Clare Valley og Eden Valley.

Se mere om South Australia

Kangaroo Island

Trods sin relativt lille størrelse byder Kangaroo Island nær Adelaide på et væld af fantastiske landskaber. Her er alt fra tørt buskland og en lille ørken til dramatiske kyster som ved Remarkable Rocks, hvor klipperne er slebne af vejr og vind til surrealistiske skulpturer. Men det er først og fremmest dyrelivet, der gør Kangaroo Island fantastisk. Flinders Chase National Park byder blandt andet på kænguruer, myrepindsvin, emuer og pelssæler. Mens Hanson Bay Wildlife Sanctuary er et godt sted at kigge efter koalaer. Ved Seal Bay ligger søløver og puster på stranden, og på himlen er mere end 260 fuglearter registeret. Deriblandt adskillige smukke papegøjearter. Dyrelivet her er både mangfoldigt og rigt, og nogle arter lever ikke andre steder i verden.

Se mere om Adelaide og Kangaroo Island

Med luksustog gennem Australien

Forstil dig at trille gennem den australske Outback ombord på et luksustog. Solen har netop hævet sig over horisonten, og du ligger i din seng med morgenkaffen og kigger ud på de rustrøde landskaber, der er badet i morgensolens gyldne lys. Der er noget særligt over at køre med toget. Lydene, bevægelserne og de skiftende landskaber, der glider forbi uden for vinduet i en lind strøm. På toget er tiden din egen, og du kommer helt ned i gear. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem. Den længste går fra Perth over Nullarbor Plain til Adelaide og videre til Sydney. En anden ægte klassiker er The Ghan fra Adelaide over Alice Springs til Darwin. Turen fra Adelaide til Alice Springs åbnede i 1929, og toget er opkaldt efter de afghanske kameldrivere, der hjalp med at bygge jernbanen.

Se eksempel på togrejse med The Ghan

Uluru (Ayers Rock)

Der er noget uvirkeligt over Ayers Rock, der i dag officielt hedder Uluru. Den mægtige monolit hæver sig 350 meter over de flade landskaber, og gåturen rundt om stenen er næsten 10 km lang. Tidligere var det kutyme at bestige Uluru for at nyde udsigten. Men denne praksis bliver forbudt fra oktober 2019. Heldigvis er der mange andre gode måder at opleve Uluru på. Tag turen rundt om stenen og se den fra forskellige sider. Du kan også komme på en guidet gåtur med lokale aboriginal-guider, der fortæller om deres kultur, og hvorfor Uluru er en vigtig helligdom for dem. Sammen med det lokale besøgscenter er dette en fantastisk måde at få en ekstra dimension på oplevelsen. Glem heller ikke at opleve solopgang og solnedgang over Ayers Rock, samt at besøge de nærliggende klippeformationer Kata Tjuta, der tidligere var kendt som The Olgas.

Se mere om Uluru og det centrale Australien

Kakadu National Park

Højt mod nord er klimaet tropisk, og det skaber helt andre typer landskaber. Ikke mindst omkring Kakadu, hvor brusende floder vælter ud over klipperne og skaber prægtige vandfald som Jim Jim Falls og Twin Falls. Andre steder går floderne over deres bredder og danner flodsletter til glæde for et væld af dyr. Dyrelivet her er ekstremt rigt, og når du trænger til at vaske rejsestøvet af, indbyder kølige vandhuller til en dukkert. Men spørg lige før du hopper i. For Kakadu er blandt de bedste steder i Australien at komme tæt på de store saltvandskrokodiller, der her kan blive over seks meter lange. Kig også efter dingoer, vilde heste, vandbøfler og de smukke sorte kakaduer for blot at nævne nogle få af Kakadus mange beboere.

Se mere om Kakadu og Darwin

Klippemalerier fra tidernes morgen

Australiens oprindelige befolkning har levet på kontinentet i mindst 50.000 år. Der var aldrig tale om ét folk, men derimod en række meget forskellige kulturer, der var specialiseret til livet i lige netop deres område. Derfor er der også stor forskel på klippemalerier rundt om i Australien. Nogle steder viser de symboler med praktisk betydning, mens de andre steder er detaljerede figurer fra aboriginernes mytologi. Kakadu byder på nogle af de flotteste og lettest tilgængelige klippemalerier i Australien. Men har du interesse for disse gamle kulturer, er det værd at opsøge malerierne af Wandjima-ånderne i Kimberley, galleriet ved Laura i Queensland samt Arnhemland øst for Kakadu, hvor spor på maleraktivitet går hele 60.000 år tilbage i tiden.

Kimberleys

Kimberleys i det nordlige Vestaustralien er et af de mest storslåede og utilgængelige hjørner af landet. Et gigantisk område med gamle baobabtræer, højt til himlen og et rigt dyreliv. I millioner af år har store floder skåret sig gennem de tørre landskaber og dannet små afsidesliggende oaser med indbydende vandhuller omgivet af tropisk bevoksning mellem de tørre røde klipper. Der er noget magisk og tidløst over Kimberleys uendelige vidder. Vægmalerier malet for flere tusinde år siden fortæller om fortidens kulturer. Men udover spredte kvægfarme og støvede hjulspor, fylder mennesket stadig uendelig lidt i de vidtstrakte, solbagte ørkenlandskaber. Kimberleys er det perfekte sted at udleve drømmen om Australien i en firehjulstrækker.

Se mere om Kimberleys

Great Barrier Reef

Mere end 2.500 kilometer strækker Great Barrier Reef sig langs Queenslands kyst og skaber en labyrint af koralrev og tropeøer. Revet kan opleves på flere forskellige måder. Mange tager på dagsture med båd til Great Barrier Reef fra eksempelvis Cairns eller Port Douglas. Men det er også muligt at bo på tropeøer direkte på revet. Eksempelvis den svært tilgængelige og meget eksklusive Lizard Island. Andre muligheder er at sejle rundt mellem tropeøerne i øgruppen Whitsundays, der blandt andet byder på den forrygende strand Whitehaven Beach. Eller stå til søs på et minikrydstogt med Coral Expeditions, der fører dig til nogle af de flotteste koralrev og tropeøer i afsidesliggende dele af Great Barrier Reef.

Se mere om Great Barrier Reef

Queenslands tropiske nord

Nord for Cairns strækker nogle af verdens ældste regnskove sig helt ud til kysten og indbyder til store naturoplevelser. Fra Cairns kan du tage toget gennem bjergene til den lille by Kuranda. Eller tag turen nordpå til Cape Tribulation, der er det eneste sted i verden, hvor regnskov og koralrev mødes. Et andet smukt område er Mossman Gorge, hvor floden indrammes af frodig vegetation. Eller sejl ud på Daintree River, der er hjem for mægtige saltvandskrokodiller. Du kan tilmed bo midt i regnskoven på et luksushotel bygget højt oppe i trækronerne.

Se mere om Cairns og det tropiske nord

Tasmanien

Tasmanien byder på vilde landskaber helt ulig resten af Australiens, en fantastisk mad- og vinkultur samt levn fra Australiens tidlige år som straffefangekoloni. Mere end 40% af Tasmaniens areal er beskyttet som national parker, og vandrestier snor sig på kryds og tværs gennem de uberørte landskaber.

Se mere om Tasmanien

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.

Udvalgte hoteller i Australien

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Australien-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Snak Australien med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Australien. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Australien.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Australien

Tidsforskel til Australien:
Australien er inddelt i tre tidszoner. Det forvirres yderligere af, at ikke alle stater skifter mellem sommertid og vintertid. Men generelt ser det således ud:

New South Wales, Victoria, Tasmanien og Australien Capital Territory er 10 timer foran fra oktober til marts og 8 timer foran fra april til september.

Queensland er 9 timer foran fra oktober til marts og 8 timer foran fra april til september.

South Australia er 9,5 timer foran fra oktober til marts og 7,5 timer foran fra april til september.

Northern Territory er 7,5 timer foran fra oktober til marts og 6,5 timer foran fra april til september.

Western Australia er 8 timer foran fra oktober til marts og 6 timer foran fra april til september.

Flyetid til Australien:
Flyetiden fra Danmark til Australien kan variere meget alt efter valg af flyselskab, antal mellemlandinger og ventetid i de forskellige lufthavne. Med de hurtigste forbindelser kan turen klares på omkring 25 timer hver vej med ét stop. Dette vil typisk inkludere et stop i Singapore, Bangkok, Hongkong, Dubai eller Doha. Det er værd at bryde rejsen op med et stop i en af disse spændende byer. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Du får også en masse ekstra eksotiske oplevelser med hjem.

Regntid og klimaet i Australien
Hvornår skal man rejse til Australien? Australien kan besøges hele året. Men der er stor forskel på klimaet fra område til område. Kakadu, Cairns, Great Barrier Reef, Kimberleys og resten af det nordlige Australien er bedst i vores sommerhalvår. Det er deres vinter, hvilket er tørtiden. Resten af året kan nogle områder i blandt Kakadu være utilgængelige. Resten af landet kan fint besøges året rundt. Men særlig populær er den australske sommer fra december til februar, hvor det er koldt og mørkt i Danmark. Dette er dog også højsæson for australiernes ferie, så det er vigtigt at booke i god tid. Har du mulighed for at rejse i foråret eller efteråret, er det værd at overveje. Vejret er typisk godt i hele landet, og der er færre andre rejsende. En måned som oktober er eksempelvis et rigtig godt tidspunkt til en større rundrejse.

Sprog i Australien:
Engelsk – og med en fantastisk accent!

Valuta i Australien:
Møntfoden i Australien er australske dollars. Hæveautomater er udbredte, og det er let at veksle eksempelvis euro i langt de fleste byer. Betaling med kreditkort såsom Visa og MasterCard er også udbredt.

Drikkepenge i Australien:
Drikkepenge vil altid blive modtaget med glæde i Australien, hvis servicen har været god. Men det er ikke noget, der forventes.

Vaccinationer til Australien:
Det er vigtigt at sikre dig, at du har alle vaccinationer på plads inden rejsen. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serums Institut – klik her.

Visum til Australien
Der er visumpligt til Australien. Når du køber din rejse til Australien hos MarcoPolo, kan du samtidig bestille dit visum til Australien direkte hos os. Bestil dit visum her.

Hvad skal du pakke til Australien
Australierne er et afslappet folkefærd, hvilket afspejles i deres tøjstil. Short og sandaler er velset de fleste steder. Så det er mere et spørgsmål om at kunne skærme sig mod den stærke sol. En god hat, solcream og solbriller er at absolut must. Husk også, at det kan blive koldt i ørkenen om natten, så en fleezetrøje er en god ide.

Selvom de fleste hoteller er udstyret med førstehjælpskasser anbefales det, at du medbringer et lille ”rejseapotek” med få veludvalgte artikler såsom plastre, køresyge-piller, antiseptisk crème, allergi-piller, smertestillende piller, imodium el. lign. samt andet personlig medicin. Husk også myggespray eller -balsam, badetøj og ikke mindst kameraudstyr. Skulle du have glemt noget, kan alt købes i Australien.

Elektricitet i Australien
230 volts AC, 50Hz. Du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet og Wi-Fi i Australien
Internet og Wi-Fi er udbredt i Australien, og langt de fleste hoteller, restauranter og caféer tilbyder internet. Har du brug for internet på farten, kan du købe et lokalt sim-kort. Bruger du dit danske simkort, bør du slå mobildata fra for at undgå en høj internet-regning.

Drikkevand i Australien
Du kan drikke vandet direkte fra hanen stort set alle steder i Australien. Vand på flaske er også let tilgængeligt.

Fotografering i Australien
Australien er utrolig fotogent, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Fotograferer du med spejlreflekskamera bør du overveje at investere i et pol-filter. Det vil gøre en kæmpe forskel under den stærke australske sol. En zoomlinse på mindst 300 mm er også en god investering, hvis du drømmer om at få de helt rigtige dyrebilleder med hjem.

Rejseforskring til Australien
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel