Litchfield og Kakadu Nationalparker

Oplev fantastiske vandfald, klippemalerier fra tidernes morgen og det rige dyreliv i nationalparkerne Litchfield og Kakadu på denne guidede tredages-tur fra Darwin. I rejser i en mindre international gruppe i en specialbygget firehjulstrækker og overnatter i gode telte til lyden af den australske nat. Alle måltider er inkluderede, og på hele turen ledsages I af en dygtig engelsktalende guide. I teltlejrene er der gode bade- og toiletforhold. Men I skal være opmærksom på, at denne tur kræver lidt eventyrånd. Ligeledes forventes det, at alle hjælper til med at lave mad, vaske op osv. Så går det hurtigere, og I får mere tid til at nyde den vilde australske natur.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

I forlader Darwin fra morgenstunden med kurs mod Litchfield National Park. Litchfield står ofte i skyggen af sin mere berømte nabo Kakadu. Men landskaberne i Litchfield er mindst lige så spektakulære, dyrelivet er rigt, og vandfaldene Florence Falls og Wangi Falls indbyder til en forfriskende dukkert omgivet af frodig vegetation og sandstensplateauer. I oplever også de fascinerende termitboer, hvoraf nogle er gigantiske, mens andre er rettet ind efter verdenshjørnerne.

Efter frokost lægger I hovedvejene bag jer og kører ad støvede bagveje mod Kakadu National Park. Dyrelivet i Kakadu er særdeles rigt i denne del af landet. Farvestrålende papegøjer fylder luften, mens kænguruer dovent slapper af i skyggen. Med held ser I måske dingoer jage i det høje græs eller vilde heste langs vejen. Flere steder kan det være nødvendigt at krydse små vandløb, inden aftenens lejerplads dukker op forude. Hurtigt bliver bålet tændt, og I går i gang med at lave maden. Inden længe kan aftensmaden nydes omkring bålet, mens stjernerne tændes på himlen over jer.

Australien - Litchfield National Park - Wangi Falls

Næste morgen vågner I omgivet af et af verdens største vildnis. Parken er næsten halv så stor som Danmark, og området er et af de meget få steder, der er indskrevet på UNESCO’s liste over verdensarv for både sin kultur og natur. Sollyset er blødt i det tidlige morgengry, og dyrene nyder godt af de lave temperaturer. Dette er det perfekte tidspunkt at stå til søs på Yellow Water Lagoon, der er berømt for sit rige fugleliv. Måske kommer et par kænguruer ned til vandet for at drikke, hvilket præcis er, hvad de mange store saltvandskrokodiller venter på. Nogle af verdens største krokodiller lever her, og der er gode chancer for at se de gigantiske rovdyr lure lydløst i vandskorpen. Ikke mindst takket være de dygtige aboriginal-guider, der kender naturen og dyrelivet indgående.

Tilbage på landjorden fortsættes mod Nourlangie Rock, hvor klippemalerier fortæller om den oprindelige befolknings liv og mytologi. I kan få en dybere forståelse for områdets urgamle kulturer på besøgscenteret Bowali, inden flere klippemalerier fra tidernes morgen venter ved Ubirr Rock. Fra Ubirr fører en sti op til et udsigtspunkt, hvor I belønnes med en storslået udsigt over de åbne sletter og afsidesliggende Arnhem Land i horisonten. Solen står lavt på himlen nu, og hvis vejret tillader det, venter en smuk solnedgang over Kakadu, inden turen går det sidste stykke mod lejren.

Australien - Kakadu - Jim Jim Falls

I dag bliver der virkelig brug for firehjulstrækket, når I kører ad små, sandede hjulspor til afsidesliggende Twin Falls dybt inde i hjertet af Kakadu. Til sidst må selv firehjulstrækkeren dog give op, og det sidste stykke op til vandfaldene foregår med båd og til fods ad en sti, der snor sig mellem store, gyldne klipper. Målet er den lille strand foran vandfaldene, der fylder en smuk lagune med klart, rent vand. Om muligt endnu mere spektakulært er dagens næste mål; Jim Jim Falls, som det også kræver en mindre ekspedition at nå frem til. Vandfaldet er særlig dramatisk lige efter regntiden (der slutter i juni), når vandet vælter ud over klippekanten og falder mere end 150 meter ned i en bred slugt. Der er mulighed for en svømmetur for foden af vandfaldet, inden det er tid at tage afsked med Kakadu og begynde turen tilbage mod Darwin og civilisationen. Det er sidst på dagen, inden storbyens lys igen dukker op forude.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Darwin, Kakadu og Litchfield

Vi kender de skønneste steder i Darwin, Kakadu og Litchfield og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Dygtig engelsktalende guide
  • Helpension fra frokost på dag 1 til frokost på dag 3
  • 2 overnatninger i permanente teltlejre med brusebade og toiletforhold.
  • Stort sightseeingprogram som beskrevet.
  • Kørsel i en specialbygget firehjulstrukken bus med plads til maksimalt 17 passagerer.
  • Lån af sovepose, pude og håndklæde

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel