Great Ocean Road og The Grampians

Dette forslag kombinerer to af Victorias absolutte højdepunkter, den kendte kyststrækning Great Ocean Road og the Grampians National Park, som er en mindre kendt men meget scenerisk nationalpark.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Lejebilen afhentes tidligt på dagen, og turen går nu langs kysten via Geelong mod Apollo Bay, hvor der overnattes. Fra Melbourne til Apollo Bay er der ikke mere end 180 km, så der er god tid til at stoppe undervejs. Første stop denne dag kunne være ved Torquay og Bells Beach, som er surfer-hovedstaden i Australien. Hver påske er Bells Beach centrum for en stor surferkonkurrence med deltagelse af verdens bedste surfere.

Great Ocean Road er en af verdens smukkeste kystruter og går gennem tempereret regnskov og eukalyptusskove, langs dramatiske kyststrækninger, gennem idylliske småbyer og nationalparker.

I skoven lige bag Cape Otway er der mange koalaer, kig 10 til 15 m op i træerne, så sidder teddybjørnens forbillede stille og undrer sig over turisternes interesse. På det forblæste Cape Otway står fyrtårnet og markerer den ene ende af den barske kyststrækning, der hurtigt af de tidligste pionerer blev døbt “Ship Wreck Coast”. Byerne langs kysten er små kunstnerkolonier med et væld af fine gallerier. Mange steder langs kysten surfes året rundt, selv i de kølige vintermåneder. Tag også ud og se “De Tolv Apostle” stå smukt i fuldt dagslys med bølgerne bragende ind mod kysten. Flere steder på strækningen er der fine muligheder for korte vandreture i den smukke natur. Køreturen fra Apollo Bay til Port Fairy tager kun godt tre timer, så der er masser af tid til stop undervejs. I overnatter på Oscars Waterfront Boutique i Port Fairy.

Fra Port Fairy fortsættes mod The Grampians National Park, der ligger i det vestlige Victoria ca. to timers kørsel nord for Port Fairy. De næste to dage bruges i dette smukke bjergrige område med mange flotte udsigter og gode vandreture.

Dagen bruges i området. En af The Grampians’ store attraktioner er Mackenzie Falls, der også er Victorias højeste vandfald. På en tur rundt i The Grampians har man rig mulighed for at opleve både kænguruer, emuer og koalaer, ligesom parken også er hjemsted for over 200 fuglearter. Der er ligeledes flere huler med aboriginale hulemalerier. Besøg Brambuk Aboriginal Cultural Centre; her fås kort over de steder, der er værd at besøge samt god information om aboriginernes spændende historie og levevis i dette område af Australien.

Fra Grampians kører I retur mod Melbourne – en tur på ca. tre timer. Vi anbefaler, at I tager turen via Ballarat. I 1851 blev der fundet guld i Ballarat, som ligger en times kørsel nord for Melbourne. I dag har man i frilandsmuseet Sovereign Hill – ikke langt fra Ballarat – rekonstrueret et stykke historie, der levendegør livet her i tiden omkring de store guldfund.

The Dandenongs, der er en bjergkæde kun en times kørsel fra Melbourne, er også et besøg værd. The Dandenong Ranges indbyder til en afslappet tur i naturen og evt. en tur med “Puffing Billy”, et damptog fra 1900, der kører på et smalt spor mellem de to små byer, Belgrave og Menzies Creek. Ved ankomst tilbage til Melbourne afleveres bilen.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Melbourne og Great Ocean Road

Vi kender de skønneste steder i Melbourne og Great Ocean Road og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • 5 dages billeje Melbourne t/r i kategori C, inkl. fri km og forsikring
  • 1 nat på Captains at the Bay i Apollo Bay, inkl. morgenmad
  • 1 nat på Oscars Waterfront Boutique, Port Fairy, inkl. morgenmad
  • 2 nætter på Comfort Inn Country Plaza Halls Gap

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Se lignende rejser

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel