5 dages krydstogt på Great Barrier Reef

Drømmer du om at snorkle ved uberørte koralrev og slappe af på vidunderlige tropeøer langt væk fra dagstursturisterne? Så bliver det ikke bedre end dette krydstogt på Great Barrier Reef. Fra Cairns sejler du nordpå til den historiske by Georgetown, inden skibet forlader kysten og sejler via ubeboede tropeøer til afsidesliggende Lizard Island, der er blandt de smukkeste øer langs Great Barrier Reef. Fra Lizard Island sættes kursen atter sydpå mod Cairns med stop ved nogle af de mest afsidesliggende dele af Great Barrier Reef.

Coral Princess II har kun plads til 44 passagerer, hvilket sikrer en hyggelig og afslappet stemning ombord. Den lille størrelse gør det også muligt at lægge til ved koralrev og øer, der kun sjældent besøges af mennesker. Men trods den lille størrelse er komforten høj. De hyggelige kahytter har både bad og toilet, alle måltider er inkluderet, og du kan se frem til masser af spændende oplevelser ledet af skibets egen marinebiolog.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Sidst på eftermiddagen går du ombord på det lille ekspeditionsskib fra Coral Princess. Kaptajnen gør tegn til at kaste anker, og snart glider du stille og roligt ud gennem den naturskønne bugt, mens Cairns forsvinder bag dig. Kursen sættes nordpå, og mens du bliver budt velkommen ombord med et glas champagne på dækket, går solen ned over de jungleklædte bjerge i Macalister Range. Inden længe serveres den første lækre middag i restauranten, mens snakken går lystigt om morgendagens eventyr.

Krydstogt på Great Barrier Reef

Du kan næsten ikke komme længere væk fra alting end Cooktown, der er den sidste by af nogen særlig størrelse nord for Cairns, inden Cape Yorks vilde natur definitivt tager over. Men trods den afsidesliggende beliggenhed har Cooktown en ganske særlig plads i Australiens historie. Det var her den opdagelsesrejsende James Cook gik i land i 1770 for at reparere sit ødelagte skib. I dag er Cooktown en hyggelig historisk by med adskillige smukke træhuse fra slutningen af 1800-tallet. Byen huser også et fint museum samt en god botanisk have, hvor kænguruer ofte ses. Eller tag den flotte vandresti til det udsigtspunkt, hvor James Cook forsøgte at kortlægge en vej ud gennem Great Barrier Reefs farlige labyrint af klippeskær og sandbanker.

Fra Cooktown sættes kursen ud over havet mod Great Barrier Reef, ligger som en 2.600 km lang undersøisk mur ud for det nordlige Queensland. Revet er hjemsted for omkring 1.500 fiskearter, seks havskildpaddearter og et væld af andet marineliv. Fra de mindste koraler til enorme hvaler. Så at snorkle ved Great Barrier Reef føles mest af alt som at svømme i et gigantisk akvarium fyldt med farvestrålende fisk. Det får du mulighed for at opleve denne eftermiddag, når skibet ligger til ved en af de mange ubeboede tropeøer langs revet. Vandet omkring øen er rolig, så dette er et godt sted at lære at snorkle med hjælp fra skibets dygtige personale. Foretrækker du at blive oven vande, kan du nyde solen fra dækket eller tage en tur i den medbragte båd med glasbund. Du har god tid til at nyde dette fredelige og uspolerede sted, inden det er tid at fortsætte dybere ind mellem Great Barrier Reefs tropeøer.

Rejser til Australien - The Great Barrier Reef - Queensland

Når du vågner denne morgen ligger skibet for anker ud for Lizard Island, der er en stærk kandidat til titlen som Australiens smukkeste ø. Med hele 24 fantastiske strande, snorkling i verdensklasse direkte fra kysten og kun ét superluksuriøst resort, bliver det ganske enkelt ikke bedre. Øen ligger tilmed så langt nord for Cairns, at kun meget få turister finder vej til denne lille perle – og godt for det!

Dagen starter tidligt med en gåtur til toppen af øens lille bjerg, for at nyde den fabelagtige udsigt over øen og de omkringliggende koralrev, der ligger badet i morgenlyset. Også James Cook nød denne udsigt i 1770. Men det var noget helt andet, han frydede sig over. For det var her, han endelig fandt det, han søgte allermest: En sejlbar rute ud af Great Barrier Reef.

Der bliver naturligvis også tid til at nyde Lizard Islands vidunderlige strande og fantastiske snorkling, inden turen forstætter mod den afsidesliggende og sjældent besøgte del af Great Barrier Reef kendt som Ribbon Reef no. 9. Her venter mere spektakulær snorkling eller en tur i glasbundsbåden, hvis du foretrækker det. Skulle du have lyst til at prøve at dykke, finder du næppe et mere storslået sted at prøve det end her.

Rejse til Australien - Lizard Island

Dagen byder på mere exceptionel snorkling, mens skibet bevæger sig sydpå langs Great Barrier Reef. På vejen besøges yderligere to af revets bedst bevarede hemmeligheder; Ribbon Reef no. 3 og Rachel Carson Reef. Men der bliver også tid at nyde eftermiddagen på soldækket, evt. med en tur i den udendørs jacuzzi, inden det er tid til endnu en lækker middag, mens natten sænker sig over Australien.

Rejser til Australien - Great Barrier Reef

Tidligt om morgenen dukker de jungleklædte bjerge omkring Cairns atter op i horisonten som tegn på, at det er tid at tage afsked med besætningen og de øvrige passagerer. Omkring klokken otte ligger skibet til kaj i Cairns.

Rejser til Australien - Great Barrier Reef - Coral Princess - Pelorus

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Great Barrier Reef

Vi kender de skønneste steder i Great Barrier Reef og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • 4 overnatninger ombord i valgte kahyttype
  • Alle måltider
  • Te- og kaffe hele døgnet
  • Brug af snorkel udstyr
  • Ture med glasbundsbåd og guidede snorkelture
  • Foredrag med marinebiolog
  • Adgang til øer, marine- og nationalparker
  • Gratis lån af bøger og DVD’er

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel