Vin og natur i Australien

Denne rejse tager dig til en række af Australiens mest berømte vinområder krydret med store natur- og kulturoplevelser. Du starter med Sydney og Utzons berømte operahus, inden turen fortsætter til sofistikerede Melbourne og den dramatiske kyststrækning Great Ocean Road, som du udforsker i bil. Du har god tid til at nyde køreturen, der fører dig til hyggelige småbyer, spektakulære naturområder samt en række af Sydaustraliens mest berømte vinområder. Flere naturoplevelser venter i sjældent besøgte Gawler Ranges, der byder på vild natur, et rigt dyreliv og masser af outback-stemning langt væk fra de gængse turistruter. Her kan du også svømme med søløver og til tider endda delfiner, inden rejsen slutter i hyggelige Adelaide.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Få en gratis nat i Singapore

Bestiller du en rejse med MarcoPolo til Australien og gør stop i Singapore i mindst tre nætter, så giver vi den første nat i Singapore gratis. Ikke blot giver det mulighed for at strække benene. Det giver også god tid til at udforske Singapores eksotiske seværdigheder, shopping i verdensklasse og fantastisk gastronomi. Se mere om Singapore.

Det eneste du skal gøre for at få den gratis overnatning i Singapore er:

   • Købe en pakkerejse med fly og mindst 10 dages landarrangement hos MarcoPolo senest den 31. marts 2019
   • Gør stop i Singapore i mindst 3 nætter på ud- eller hjemrejsen
   • Flyrejsen skal foregå med Singapore Airlines – læs mere om Singapore Airlines.

 

Tilbuddet er betinget af pladssituationen på den ønskede flyvning.

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark mod Australien.

Efter flyskifte ankommer du til Sydney, hvor du indlogeres på dit hotel i hjertet af byen for de kommende tre nætter. Hotellet er indrettet i en historisk bygning fra 1920’erne. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå flyveturen. Eller stræk benene med en gåtur, der giver de første indtryk af denne fascinerende storby allerede i dag. Et godt sted at starte kunne være området omkring Operahuset og den nærliggende botaniske have, der ligger flot ud til vandet.

Sydney, Rock and Reef

Du har dagene på egen hånd i Sydney, der ligger smukt ud til en stor naturlig havn. I dag er Operahuset byens ubestridte ikon, men det verdensberømte byggeri startede faktisk som et udskældt skandaleprojekt. Det er værd at tage en guidet rundtur i Operahuset for at opleve bygningen indefra og høre om dens fantastiske historie. En anden mulighed er at nyde en forestilling i en af de fem sale. Vi hjælper naturligvis gerne med både program og billetter.

Overfor Operahuset ligger Sydneys ældste bydel, The Rocks. Det var her, de første britiske skibe lagde til land, og området emmer stadig af historie den dag i dag. Lige ved siden af The Rocks finder du Sydney Harbour Bridge, som det er muligt at bestige på en guidet tur for at nyde Sydneys absolut bedste udsigt over byen, havnen og Operahuset. Turen skal bestilles i god tid hjemmefra. Eller bliv på landjorden og hop på en af de mange små færger, der sejler i pendulfart mellem de mange bydele. Strandforstæderne Manly og Bondi er altid et besøg værd. Det samme er det imponerende Sydney Aquarium eller byens zoologiske have, hvor du kan komme tæt på dyr fra både Australien og andre verdensdele.

Sydney er også et sandt shoppingparadis med et væld af spændende muligheder. Det populære havnekompleks Darling Harbour kan nås med både færge og monorail, og byder på butikker, smarte caféer og restauranter. Du kan også besøge Queen Victoria-bygningen på George Street. Bygningen var førhen byens frugt- og grøntsagsmarked, men er nu et smukt storcenter med 200 butikker, restauranter og caféer. Paddy’s Markets eller Paddington Bazaar-markederne er også et besøg værd, eller kig efter de nyeste trends i designer-butikkerne nær Castlereagh og Elizabeth Street.

Når sulten melder sig, kan du vælge mellem alt fra små caféer til gourmetrestauranter i verdensklasse. I Sydney kan du finde fransk og mongolsk side om side med malay til argentinsk – og du er naturligvis aldrig langt fra en ægte australsk pie eller steak. Nogle steder er det nødvendigt at bestille i god tid. Det gælder eksempelvis den roterende restaurant i Sydney Tower, hvor du på en time kan nyde 360 graders udsigt over Sydney.

Australien - Sydney - The Rocks og Harbour Bridge

En hurtig flyvetur fører dig til Melbourne, der på mange måder er en meget folkelig by. Her nyder man det gode liv, og indbyggerne sætter pris på god mad og vin, sport og kultur. Det udmønter sig i en lang række gallerier, museer og kulturarrangementer. Men også i et stort udbud af caféer og restauranter, hvor folk mødes for at hygge sig sammen. Et godt sted at mærke stemningen er Brunswick Street i bydelen Fitzroy. Eller i den populære strandforstad St. Kilda, der bedst nås med sporvogn fra midtbyen. Eller gå en tur langs promenaden ved Yarra-floden, der flyder stille tværs gennem Melbourne. Her løber, cykler eller slentrer folk af sted og nyder duften fra blomsterne i den botaniske have. Nætterne i Melbourne tilbringes på et lækkert designhotel i hjertet af byen.

Australien - Melbourne

Dagen er til rådighed til at udforske Melbourne på egen hånd. Du kan eksempelvis besøge det gamle fængsel Old Melbourne Gaol, der i dag er indrettet som museum. Her kan du høre historien om Australiens mest berømte lovløs, Ned Kelly. Andre muligheder kunne være at besøge et par af byens museer og gallerier. Du kan også tage på shopping i de hyggelige arkader, såsom Block Arcade, eller nyde stemningen i St. Kilda. Der er heller ikke langt til nogle af Victorias bedste vinområder, der let kan besøges i lejet bil eller på en guidet tur.

Australien - Melbourne - Sporvogne

Nu er det tid at stifte bekendtskab med Australiens fantastiske natur og dyreliv – og det endda i selskab med en ægte koalaforsker. Du bliver hentet på hotellet tidligt om morgen, og inden længe har du lagt Melbournes forstæder bag dig. Første mål er You Yangs Park lidt udenfor byen, hvis stenede, skovklædte landskaber er hjem for blandt andet kookaburras, kakaduer og vilde koalaer. Koalaerne kan være svære at finde i vild natur, men med hjælp fra en lokal koala-forsker er der rigtig gode chancer for at se de bedårende dyr i deres naturlige omgivelser.

Efter en picnic-frokost går eftermiddagen med at kigge efter kænguruer i de nærliggende åbne græssletter og skove, hvor også emuer og papegøjer holder til. Jeres guide er ekspert i dyrelivet, hvilket ikke blot højner chancen for at se det rige dyreliv. Du lærer også en masse om dyrene undervejs, samt om det store arbejde der bliver gjort for at redde deres leveområder.

Australien - Koala

Flere store naturoplevelser venter i dag, når du henter din lejebil og sætter kursen mod den smukke kyststrækning Great Ocean Road. Forude venter en af verdens smukkeste kystruter, der fører dig gennem tempereret regnskov og eukalyptusskove samt langs dramatiske kyststrækninger, hvor havet og vinden har skåret sig ind i klipperne og skabt fantastiske formationer. Langs kysten ligger små hyggelige småbyer, der tiltrækker alt fra kunstnere til surfere. En dag langs Great Ocean Road er alt for lidt. Men med overnatninger i både Apollo Bay og Port Fairy har du god tid til at nyde naturen og gøre stop i byerne undervejs. Dagens mål er Apollo Bay, hvor du indlogeres på et lækkert lille hotel nær kysten.

Distance: ca. 275 km fra Melbourne til Apollo Bay

Australien - Great Ocean Road

Turen videre vestpå fører dig langs de mest berømte og dramatiske strækninger af Great Ocean Road. Turen er ikke lang, så der er rig mulighed for at gøre stop undervejs for at nyde de storslåede scenerier. De Tolv Apostle og London Bridge er to af de mest berømte klippeformationer. Men det er også værd at stoppe ved Cape Otway, hvor et forblæst fyrtårn står vagt. Trods fyrtårnet er mange skibe gået på grund langs denne kyst, der blandt de tidlige pionerer var kendt som “Ship Wreck Coast”. Kysten er den store attraktion langs denne rute. Men glem heller ikke at kigge på den anden side af vejen, hvor rislende vandløb snor sig gennem tempererede regnskove, og koalaer hviler sig i høje eukalyptustræer. Der ligger mange fine naturområder inde i landet, og der er rig mulighed for kortere vandreture i den vilde natur. Natten tilbringes på et komfortabelt bed & breakfast i Port Fairy, der er en hyggelig lille by med hummerfiskeri som vigtigste indtægtskilde.

Distance: ca. 200 km fra Apollo Bay til Port Fairy

Australien - Twelve Apostles - Great Ocean Road

Kursen sættes mod Coonawarra i South Australia, der et af landets bedste vindistrikter. Der er flere ruter at vælge imellem. Du kan vælge at køre en lang vej via storslåede Grampians National Park. Eller tage den mere direkte rute via Mount Gambier, der ligger i et landskab med udslukte vulkaner, huler og dybe kratersøer. Den flotteste sø er Blue Lake, der på mystisk vis skifter farve fra mørkegrå til klar blå hvert år mellem november og marts. Midt i Mount Gambier ligger også Cave Garden, hvor du kan gå en tur i den smukke rosenhave.

Herfra kan du fortsætte ind i landet til vinområdet Coonawarra. Gennem de sidste ca. 600.000 år har dette område set ikke færre end 12 istider, hvilket har skabt ganske særlige jordbundsforhold. Dette giver perfekte forhold for at dyrke vin. En række forskellige druer dyrkes i den karakteristiske røde jord. Men særligt vinene på cabernet sauvignon anses for at være blandt Australiens bedste og mest eftertragtede. Der er rig mulighed for at smage på herlighederne, for du overnatter i Coonawarra.

Distance: ca. 250 km fra Port Fairy via Mount Gambier til Coonawarra

Du kan se frem til flere store vinoplevelser i dag, når turen fortsætter mod endnu et af Australiens fantastiske vindistrikter; McLaren Vale. Undervejs passeres Naracoorte, hvor du finder en række fascinerende kalkstenshuler med fossiler af for længst uddøde pungdyr. Du kan også lægge vejen forbi det ofte oversete naturområde Coorong; et stort vådområde mellem kysten og Lake Alexandrina, der tiltrækker et væld af fugle.

McLaren Vale er et af Sydaustraliens hyggeligste vinområder med historiske vingårde og små delikatessebutikker spredt ud i de frodige, bakkede landskaber. Området er især kendt for sine vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay. Men innovative vinhuse forsøger sig også med et væld af andre druer og blandinger. Der er rig mulighed for at smage på den seneste høst, da mange vingårde er åbne for besøgende.

Fra McLaren Vale er det kun en kort køretur til hotellet i den hyggelige, lille kystby Victor Harbor. I perioden fra maj til oktober er dette et af de bedste steder i Australien at se hvaler fra kysten. Du overnatter i McLaren Vale på et dejligt bed & breakfast.

Distance: ca. 450 km fra Coonawarra via McLaren Vale til Victor Harbor

McLaren Vale vineyard and horizon in the afternoon

Det tager kun en god times tid at køre fra McLaren Vale til Adelaide. Så du kan vælge at bruge formiddagen på at besøge endnu et par vingårde. Eller tag den flotte – og lidt længere rute – gennem Adelaide Hills, der også byder på glimrende vine. Især chardonnay fra dette område er i høj kurs, og nogle af Australiens største og mest hæderkronede vinhuse, såsom Penfolds, har vingårde her. Et andet godt stop i Adelaide Hills er den lille by Hahndorf, der er Australiens ældste og bedst bevarede tyske landsby. I dag er de historiske bygninger indrettet som caféer og små butikker, der fortæller historien om de mange tyske indvandrere i denne del af Australien. Vel fremme i Adelaide afleveres bilen, hvorefter du indlogeres på et lækkert 4-stjernet hotel med en flot tagterrasse og en perfekt beliggenhed tæt på både shopping, restauranter og en række af Adelaides største seværdigheder.

Distance ca. 90 km fra Victor Harbor til Adelaide.

Dagen er fri til at nyde Adelaide på egen hånd. Med sit hyggelige og kompakte centrum, sine historiske kirker og grønne parker er Adelaide en af Australiens mest oversete storbyer. Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Du kan shoppe i gågaden Rundle Mall, eller udforske parkerne nord for centrum, hvor du også finder byens botaniske have og kulturcenter. Herfra kan du let gå til North Terrace, hvor en række af Adelaides historiske bygninger og museer ligger. Vininteresserede kan lære meget mere om de forskellige druesorter og teknikker på National Wine Centre. Eller tag en dagstur til Barossa Valley nord for Adelaide, der er blandt Australiens mest berømte vinområder. Går interessen mere i retning af dyr, byder Adelaides zoologiske have på et væld af eksotiske væsener fra både Australien og resten af verden. Deriblandt et par store pandabjørne. Lyder alt dette for aktivt, kan du altid hoppe på sporvognen til strandforstaden Glenelg og tilbringe en dag ved havet, inden et nyt stort eventyr venter i morgen.

Australien - Adelaide

Det kan næsten ikke lade sig gøre at komme meget længere fra alting end Gawler Ranges i den nordlige ende af Eyre-halvøen. Men dette er netop målet for de næste tre dages safaritur. Fra Adelaide flyver du til Port Lincoln, hvor du bliver mødt af din turleder. Herfra går turen gennem afsidesliggende farme mod outback-landsbyen Wudinna med blot 600 indbyggere. Nær byen ligger Wudinna Rock, der er Australiens største granitmonolit. Den enorme sten kan ikke måle sig med den langt større monolit, Ayers Rock, men den er ikke desto mindre et imponerende syn. Frokost spises i bushen ved Kangaluna Camp, inden du fortsætter gennem storslåede outback-landskaber til Mt. Stuart og Corribinnie Lakes.

Trods ørkenområdet ser tørt og øde ud, rummer det et forbavsende rigt dyreliv. Din guide kender området indgående og er ekspert i at spotte både store og små dyr, der har formået at skabe sig et liv i de barske omgivelser. Trods de hårde livsbetingelser har også lokale aboriginere levet i dette område igennem årtusinder. De farvede mineraler, der findes i jorden her, var værdifulde for disse folk, der brugte dem til at dekorere sig selv med smukke farver og mønstre forud for deres religiøse ceremonier. Skulle du ønske det, får du mulighed for at gøre dem kunsten efter, inden dagen slutter i Kangaluna Camp, hvor du overnatter de næste to nætter.

Australierne er fantastiske til at kombinere komfort med eksklusive naturoplevelser, og Kangaluna Camp er ingen undtagelse. Rummelige og yderst komfortable permanente safaritelte danner rammerne om “lejrlivet”, der fuldendes med lækre middage serveret udendørs under den klare stjernehimmel. Herefter samles campens gæster typisk om bålet og hygger sig med at udveksle rejsehistorier krydret med guidens levende genfortællinger af lokale aboriginer-legender.

Australien - Aboriginer spiller digeridoo

Det er et storslået syn, at træde ud af safari-teltet og se morgensolens bløde lys forstærke outbackens røde nuancer. Men trods rød, grøn og blå synes at være de altdominerende farver i dette landskab, er de langt fra de eneste. Et pludseligt regnskyl kan forvandle ørkenen til et farvestrålende tæppe af vilde blomster, og fugle i stærke farver flyver fra gren til gren.

Den mest overraskende farve leveres dog af den halvt udtørrede sø Lake Gairdner, hvis enorme hvide saltsletter glitrer og glimter som et stort stykke is midt i det røde ørkenlandskab. Dette område var engang en stor saltvandssø. Men saltvandet er fordampet i ørkenvarmen og har efterladt saltet liggende som en stor, hvid slette. Området langs søen er forbavsende rigt på dyr, og ikke færre end 146 fuglearter er observeret her. Nær søen ses desuden underlige cigar-formede klippeformationer, der er blevet dannet af vulkansk aktivitet for omkring 1.500 millioner år siden.

Du har god tid til at udforske området, inden du efter frokost besøger en privat fårefarm. Når du sidst på dagen atter vender tilbage til Kangaluna Camp, er der dækket op til endnu en lækker middag under stjernerne.

Australien - Gawler Ranges - Saltslette (Lake Gairdner)

Efter morgenmad lægger du ørkenlandskaberne bag dig og kører til Baird Bay på Eyre-halvøens kyst. Her står du til søs og sejler langs kysten til en lagune nær Cape Radstock, hvor op til 160 meter høje klipper danner et imponerende syn. I disse farvande er det ikke ualmindeligt at se delfiner følge med båden. Er delfinerne i legehumør, vil der være mulighed for at hoppe i det lave vand og opleve disse charmerende og intelligente væsener på nært hold. På den anden side af bugten holder en koloni af sjældne australske søløver til. Disse har næsten altid lyst til selskab, og det er en unik oplevelse at bade side om side med de venlige og nysgerrige væsener. Sejlturen slutter ved Streaky Bay, hvis storslåede kystscenerier udgør en smuk finale på din sejltur. Skibet ligger til ved Ceduna, hvor du køres i lufthavnen. Først på aftenen flyver du den korte tur tilbage til Adelaide, hvor du indlogeres på dit hotel for natten.

Dagen er til fri disposition indtil der er afgang mod Danmark.

Australien - Adelaide

Efter flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 nov 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 41.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 apr 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 37.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 38.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse København til Sydney og retur fra Adelaide til København
 • Flyrejse Sydney til Melbourne
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 3 nætter på The Grace Hotel i Sydney
 • 3 nætter på Ovolo Laneways hotel i Melbourne
 • Dagstur “kænguruer og koalaer i vild natur” fra Melbourne med erfaren naturforsker, inkl. picnic frokost og “billy tea”
 • 5 dages billeje inkl. fri km og alle forsikringer samt ingen selvrisiko
 • 1 nat på Captains at the Bay i Apollo Bay inkl. morgenmad
 • 1 nat på 54 on Banks i Port Fairy
 • 1 nat på Georgie’s Cottage i Coonawarra
 • 1 nat på Anchorage Seafront Hotel i Victor Harbor
 • 3 nætter på Majestic Roof Garden Hotel, Adelaide
 • 3 dages tur til Gawler Ranges inkl. fuld pension og returfly mellem Adelaide og Port Lincoln
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Australien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Australien

Vi kender de skønneste steder i Australien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel