Sommerferie i det nordlige Australien

Det danske sommerhalvår er tørtid i det nordligste Australien og derfor det perfekte tidspunkt at besøge denne del af landet. Denne rejse fanger det bedste af det nordlige Australien. Først venter spændende dage i det tropiske Queensland, hvor du besøger Great Barrier Reef og udforsker regnskoven ved Daintree med en lokal aboriginer. Der er naturligvis også tid til at komme ned i gear langs de flotte strande ved Port Douglas og Mission Beach, inden turen fortsætter til Darwin. Her venter et ægte eventyr, når du begiver dig ud på en tre dages campingtur til nationalparkerne Litchfield og Kakadu. Turen foregår i firehjulstrukket truck, og det bliver der brug for, når du udforsker afsidesliggende vandfald, klippemalerier fra tidernes morgen og oversvømmede flodsletter. Dyrelivet her er utroligt rigt og rangerer fra farverstrålende papegøjer og nuttede kænguruer til glubske saltvandskrokodiller. Så der er lagt op til en sommerferie langt udover det sædvanlige.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Australien.

Efter et flyskifte fortsættes til Cairns i det nordlige Australien. Her står en bil klar til dig i lufthavnen, og inden længe er du på vej mod dit hotel i Mission Beach. Castaway Resort & Spa ligger helt ned til den 14 kilometer lange, gyldne strand og er det perfekte sted at lægge hverdagen bag sig og komme ned i gear. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå flyveturen. Eksempelvis på din terrasse med udsigt over stranden og havet.

Distance ca. 145 km. fra Cairns Lufthavn til Mission Beach

Australien - Cairns - Strand

Dagen er dedikeret til afslapning i de skønne omgivelser. Nyd dagen på stranden i palmernes skygge, tag en dukkert i poolen eller gå en lang tur langs stranden. Du kan også finde maske og snorkel frem og udforske koralrev direkte fra kysten en kort køretur fra hotellet. Eller hop på en båd og tag den korte sejltur til tropeøen Dunk Island. Helt andre eventyr venter væk fra kysten, hvor tempererede regnskove byder på vandreture og rafting i den vilde natur. Nationalparkerne her er ikke så kendte eller besøgte som andre steder i landet. Men naturen er lige så storslået, og dyrelivet i skovene er rigt. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af den sjældne og sky strudsefugl, kassuaren.

Se video om hotellet og det omkringliggende område – klik her.

Australien - Dunk Island

I dag venter et af rejsens absolutte højdepunkter, når du begiver dig ud på en heldagstur med båd til Great Barrier Reef. Mission Beach er et af de steder, hvor Great Barrier Reef ligger tættest på kysten. Det betyder mere tid til at snorkle blandt de farvestrålende koraller og fisk – og du har meget at glæde dig til.

Med et areal som Storbritannien, Holland og Schweiz lagt sammen er Great Barrier Reef uden sammenligning verdens største koralrev. Ikke mindre end 5.000 typer bløddyr, 1.800 fiskearter og 125 forskellige hajarter holder til i disse farvande. For ikke at tale om de utallige typer af koraller, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer, der lever af og omkring koralrevet. Tilsammen udgør de et komplekst økosystem med en biomangfoldighed, der overgår næsten alle andre steder på jorden. Det hele bliver kun endnu mere utrolig set i lyset af, at revet er opbygget af levende organismer på størrelse med riskorn.

Du har god tid til at udforske revet, inden turen atter går tilbage til Mission Beach ud på eftermiddagen.

Rejser til Australien - The Great Barrier Reef - Queensland

Det er tid at tage afsked med Mission Beach og køre nordpå mod Port Douglas. Den mest direkte rute er hovedvejen nordpå. Men det er værd at overveje den længere rute gennem Atherton Tableland. Det er en flottere tur, og der er mange gode stop på vejen. Eksempelvis ved Mamu Tropical Skywalk, hvor du kan opleve regnskoven fra trækronerne. Eller ved det smukke vandfald Millaa Millaa Falls, hvor der er mulighed for at bade for foden af vandfaldet omgivet af frodig vegetation. Vel fremme i Port Douglas indlogeres du i en lækker hotellejlighed på Cayman Villas blot 200 meter fra den berømte strand Four Miles Beach. Lejligheden har stue, et eller to soveværelser samt køkken, så du selv kan lave mad, hvis du ønsker det. Men ellers har du alle de faciliteter, man normalt forbinder med et hotel. Deriblandt et fint poolområde omgivet af slanke palmer.

Distance: ca. 210 km direkte fra Mission Beach til Port Douglas. 275 km via Atherton Tableland

Endnu en spændende dagstur venter i dag. Daintree-nationalparken regnes for at være blandt de ældste regnskove i verden, og området udgør et af de mest unikke økosystemer i Australien. Ved Mossman Gorge kommer du på en guidet vandretur med en lokal aboriginer, der vil fortælle om stedets planter og dyr samt indføre dig i de lokale traditioner og myter. Dette er en fantastisk mulighed for at lære om en kultur, der har rødder titusindvis af år tilbage i tiden. Du kommer også på en sejltur på Daintree River, hvor der er gode muligheder for at se krokodiller lure i vandskorpen. En god frokost serveres, og så er der lagt op til en skøn heldagstur med fokus på både natur og kultur.

Australien - Mossman Gorge - Daintree National Park

Dagene er til fri disposition. Så om de skal tilbringes med afslapning på stranden eller udforskning af området i lejebilen er helt op til dig. Vi kan også være behjælpelige med dagsture fra Port Douglas. Det kunne for eksempel være et par timer i selskab med en aboriginal guide, der tager dig med på fisketur? Fiskene bliver fanget på gammeldags manér med spyd og net! Vi kan også arrangere en morgenmad i selskab med farverige fugle – en meget eksotisk oplevelse som både børn og voksne har megen fornøjelse af. Eller hvad med endnu en tur ud til Great Barrier Reef? Mulighederne er mange!

Australien - Mangrove forrest near Port Douglas, Australia

Nyd den sidste morgen ved stranden, inden turen går tilbage til Cairns. Her afleveres bilen, og du flyver til Darwin. Her indlogeres du på Mantra on the Esplanade, der ligger med en flot udsigt over havet. Også her bor du i en hotellejlighed med fuldt udstyret køkken. Lejligheden har desuden balkon med udsigt over havet. Resten af dagen er fri til at nyde midtbyens butikker, restauranter og caféer, der ligger indenfor let gå afstand af hotellet.

Distance: ca. 65 km fra Port Douglas til Cairns Lufthavn

Darwin er med sine godt 75.000 indbyggere den største by i denne del af Australien, der afstandsmæssigt ligger meget tættere på Indonesien end på storbyerne Sydney, Melbourne og Adelaide. Som den eneste australske by blev Darwin bombet af japanerne under anden verdenskrig, og juleaften 1974 blev den næsten ødelagt af orkanen Tracy. Derfor er Darwin en relativ ny by med gode faciliteter og en snert af Asien.

Køb eventuelt billet til bussen The Tour Tub, der kører mellem byens seværdigheder, såsom Fannie Bay Gaol, den botaniske have, The Art Gallery og The Pearling Exhibition. Bussen samler passagerer op ved næsten alle hoteller, og du kan frit stå af og på i dit eget tempo.

Cirka 20 minutters gang fra centrum ligger Mindil Beach, der er en skøn strand med fint, hvidt sand. I vinterhalvåret (april-oktober) afholdes hver torsdag aften et stort marked, hvor lokale kunstnere sælger deres værker, og diverse madboder byder på lækkerier fra hele verden. Særligt hyggeligt er markedet omkring solnedgang, når duften fra madboderne fylder luften, og folk sidder på stranden og nyder solnedgangen over Timor-havet.

Australien - Northern Territory - Darwin

Endnu et af rejsens højdepunkter venter i dag, når du begiver dig ud på en guidet tre-dages tur til nationalparkerne Kakadu og Litchfield. Ruten vil så vidt muligt blive som beskrevet her. Men du kommer rigtig dybt ind i outbacken, hvor vejret og ufarbare veje kan føre til ændringer i programmet. Du rejser i en mindre international gruppe i en specialbygget firehjulstrukket truck og overnatter i gode telte til lyden af den australske nat. Alle måltider er inkluderede, og på hele turen ledsages du af en dygtig engelsktalende guide. I teltlejrene er der bade- og toiletfaciliteter. Men turen kræver lidt eventyrånd, og det forventes, at alle hjælper til med madlavning og opvask. På den måde er det hurtigt overstået, og der bliver mere tid til at udforske området.

Du forlader Darwin fra morgenstunden med kurs mod Litchfield National Park, der ofte står i skyggen af verdensberømte Kakadu. Men landskaberne i Litchfield er mindst lige så spektakulære, dyrelivet er rigt, og vandfaldene Florence Falls og Wangi Falls indbyder til en forfriskende dukkert omgivet af frodig vegetation og sandstensplateauer. Du oplever også de fascinerende termitboer, der er karakteristiske for Litchfield.

Efter frokost lægger du hovedvejene bag dig og kører ad støvede bagveje mod Kakadu National Park. Dyrelivet er særdeles rigt i denne del af landet. Farvestrålende papegøjer fylder luften, mens kænguruer dovent slapper af i skyggen. Med held ser du måske dingoer jage i det høje græs eller vilde heste langs vejen. Flere steder kan det være nødvendigt at krydse små vandløb, inden aftenens lejrplads dukker op forude. Hurtigt bliver bålet tændt, og du går i gang med at lave maden. Inden længe kan aftensmaden nydes omkring bålet, mens stjernerne tændes på himlen over Kakadu.

Næste morgen vågner du omgivet af et af verdens største vildnisser. Parken er næsten halv så stor som Danmark, og området er et af de meget få steder, der er indskrevet på UNESCO’s liste over verdensarv for både sin kultur og natur. Sollyset er blødt i det tidlige morgengry, og dyrene nyder godt af de lave temperaturer. Dette er det perfekte tidspunkt at stå til søs på Yellow Water Lagoon, der er berømt for sit rige fugleliv. Måske kommer et par kænguruer ned til vandet for at drikke, hvilket præcis er, hvad de mange store saltvandskrokodiller venter på. Nogle af verdens største krokodiller lever her, og der er gode chancer for at se de gigantiske rovdyr lure lydløst i vandskorpen. Ikke mindst takket være de dygtige guider, der kender naturen og dyrelivet indgående.

Tilbage på landjorden fortsættes mod Nourlangie Rock, hvor klippemalerier fortæller om den oprindelige befolknings liv og mytologi. Du kan få en dybere forståelse for områdets urgamle kulturer på besøgscenteret Bowali, inden flere klippemalerier fra tidernes morgen venter ved Ubirr Rock. Fra Ubirr fører en sti op til et udsigtspunkt, hvor du belønnes med en storslået udsigt over de åbne sletter og afsidesliggende Arnhem Land i horisonten. Solen står lavt på himlen nu, og hvis vejret tillader det, venter en smuk solnedgang over Kakadu, inden turen går det sidste stykke mod lejren.

I dag bliver der virkelig brug for firehjulstrækket, når du kører ad små, sandede hjulspor til afsidesliggende Twin Falls dybt inde i hjertet af Kakadu. Til sidst må selv firehjulstrækkeren dog give op, og det sidste stykke op til vandfaldene foregår med båd og til fods ad en sti, der snor sig mellem store, gyldne klipper. Målet er den lille strand foran vandfaldene, der fylder en smuk lagune med klart, rent vand. Om muligt endnu mere spektakulært er dagens næste mål; Jim Jim Falls, som det også kræver en mindre ekspedition at nå frem til. Vandfaldet er særlig dramatisk lige efter regntiden, der slutter i juni, når vandet vælter ud over klippekanten og falder mere end 150 meter ned i en bred slugt. Der er mulighed for en svømmetur for foden af vandfaldet, inden det er tid at tage afsked med Kakadu og begynde turen tilbage mod Darwin og civilisationen. Det er sidst på dagen, inden storbyens lys igen dukker op forude. Efter tre dage i vildmarken, synes Darwin pludselig at være en ægte storby.

OBS: Adgang til Wangi Falls i Litchfield samt Twin Falls og Jim Jim Falls i Kakadu er ikke altid muligt i regntiden fra december til juni. Er dette tilfældet, vil disse steder blive erstattet af andre spændende oplevelser.

Australien - Kakadu - Jim Jim Falls

Når tid er, går turen til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 sep 2018 - 31 mar 2019
ved 2 voksne
fra 26.695 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
fra 21.795 kr.
Rejseperiode
1 apr 2019 - 30 nov 2019
ved 2 voksne
fra 26.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
fra 22.995 kr.
Rejseperiode
1 dec 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 29.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
fra 24.695 kr.
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Cairns og retur fra Darwin til København
 • Lufthavnskatter og -afgifter
 • 8 dages billeje Cairns – Cairns inkl. fri km, alle forsikringer og ingen selvrisiko
 • 3 nætter på Castaway Resorts & Spa Mission Beach i Beachfront Room inkl. continental morgenmad
 • Heldagstur på Great Barrier Reef i nærheden af Dunk Island inkl. leje af snorkeludstyr, BBQ frokost, te og kaffe
 • 4 nætter på Cayman Villas Port Douglas
 • Heldagsudflugt til Daintree inkl. frokost, Mossman Gorge, regnskov og sejltur på Daintree River
 • 4 nætter i Darwin på Mantra on the Esplanade
 • 3 dage/2 nætters campingsafari til Litchfield og Kakadu National Park inkl. alle måltider fra frokost på førstedagen til frokost på tredjedagen
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

 

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Australien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Australien

Vi kender de skønneste steder i Australien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel