Australien – Adelaide til Broome

Du oplever dyrelivet på Kangaroo Island og smager på vin i Barossa Valley ved hyggelige Adelaide, inden du begiver dig ud på den legendariske rejse med luksustog over Nullarbor Plain mod Perth i Vestaustralien. Her venter flere naturoplevelser på Rottnest Island, der er kendt for sit unikke dyreliv. Du besøger også vinområdet Margaret River, der foruden vinsmagninger byder på storslåede drypstenshuler, dramatiske kyster og hyggelige småbyer. Fra Perth fortsætter du nordpå langs Vestaustraliens kyst i en lejet bil. Forude venter et ægte eventyr gennem storslåede ørkenlandskaber, afsidesliggende byer og langs øde strande, hvor rige koralrev skjuler sig i det varme, turkisblå vand. Rejsen slutter i Broome, der er noget nær så langt væk fra alting, som det er muligt at komme.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen østpå.

Efter et flyskifte fortsættes mod Adelaide, hvor du indlogeres på et centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at slappe af ovenpå rejsen eller få de første oplevelser af Adelaide, der er blandt Australiens mindre besøgte storbyer. Men det er synd. For byen byder på glimrende shopping, smukke kirker og en hyggelig lille midtby omgivet af frodige parkområder.

Australien - Adelaide

Nyd en dag i vinens tegn, når du forlader Adelaide fra morgenstunden og kører mod et af Australiens mest berømte vinområder, Barossa Valley. Både kraftige rødvine og aromatiske hvidvine produceres i de smukke landskaber, hvor vinstokke står på lange lige rækker. Spredt ud mellem vinmarkerne ligger en række vingårde som Peter Lehmann, Torbreck, Yalumba, Turkey Flat og Henschke. Hvilke vingårde du besøger, afhænger i høj grad af dig og de øvrige rejsende i gruppen. For guiden prøver altid at sammensætte programmet efter gruppens ønsker. Fokus vil dog typisk være på mindre vinhuse såsom ovenstående, der viser Barossa Valleys vine fra sin allerbedste side. Foruden vinsmagningerne er der mulighed for at stoppe ved udsigtspunktet Menglers Hill eller ved nogle af de lokale delikatessebutikker, der sælger lækkerier fra området. Mad-interesserede vil også blive begejstret for Maggie Beer Farm hop, mens den lille by Hahndorf byder på masser af tysk idyl under den stærke australske sol. Men hvor end du vælger at stoppe, kan du se frem til en fantastisk dag med vin i absolut verdensklasse. Sidst på dagen går turen tilbage mod hotellet i Adelaide.

Australien - Barossa Valley - Vin

Store naturoplevelser venter i dag, når du fra morgenstunden sætter kurs med bus og færge mod Kangaroo Island. Få andre steder i det sydøstlige Australien er naturen så uberørt som her, og den lange isolation fra fastlandet har givet dyrelivet og planterne gode kår til at trives og udvikles. Derfor findes der på Kangaroo Island ikke blot et særdeles rigt dyreliv. Du kan også være heldige at opleve arter, der ikke lever andre steder.

Ved ankomsten til øen holder bussen klar til at køre dig til eukalyptus-destilleriet Emu Ridge, hvor man producerer eukalyptusolie til en lang række forskellige formål. Efter frokosten på Vivonne Bay Bistro, der ligger midt i et stort naturområde, besøges Seal Bay, hvor søløver ligger og soler sig i sandet. Australiens fantastiske fugleliv hører du meget mere om ved Raptor Domain, inden turen fortsætter til en Wildlife Park, hvor du kan opleve kænguruer, koalaer, pingviner og en række andre lokale dyr på tæt hold. Sidst på dagen går turen tilbage mod hovedbyen Kingscote, hvor du indlogeres på dit hotel for natten.

Australien - Kangaroo Island - kænguru

Endnu en spændende dag på Kangaroo Island venter. Dagen starter ved Cliffords honningfarm, hvor man blandt andet bruger honningen i skønhedsprodukter og en ganske vanedannende honningis. Turen fortsætter til Hanson Bay Wildlife Sanctuary, hvor du kan nyde en to-retters frokost. Dette område er desuden et godt sted at kigge efter vilde koalaer i eukalyptustræerne. Flere naturoplevelser venter i afsidesliggende Flinders Chase National Park, der huser både de kendte australske dyrearter samt en række mindre kendte dyr. Du besøger også de fantastiske klippeformationer Remarkable Rocks og Admiral’s Arch, inden turen slutter ved Penneshaw. Her er der mulighed for at købe aftensmad, hvorefter færgen tager dig tilbage mod fastlandet og hotellet i Adelaide.

Australien - Kangaroo Island

Du har det meste af dagen i Adelaide, inden det omkring kl. 21 er tid at stige om bord på toget Indian Pacific mod Perth. Det betyder, at du har god tid til at udforske Adelaide. Shop i butikkerne i gågaden Rundle Mall, eller udforsk parkerne nord for centrum, hvor du også finder byens botaniske have og kulturcenter. Herfra kan du let gå til North Terrace, hvor en række af byens historiske bygninger og museer ligger. Du kan også lære en masse om vin på National Wine Centre, eller komme tæt på dyr fra Australien og resten af verden i Adelaides zoologiske have, der blandt andet er hjem for et par store pandabjørne. Lyder alt dette for aktivt, kan du altid hoppe på sporvognen til strandforstaden Glenelg og tilbringe en dag ved havet.

Nyd en god middag inden turen først på aftenen går  mod togstationen, hvor toget mod Perth holder klar til afgang. Klokke 21.00 sætter toget i bevægelse, og du begiver dig ud på en af de længste og mest legendariske togrejser i Australien. Turen tager knap to døgn og fører dig gennem tusindvis af kilometer øde australsk outback langt væk fra ethvert tegn på menneskelig civilisation.

Natten igennem triller toget først nordpå og senere stik vest over den enorme, flade Nullarbor Plain. Når du vågner næste morgen, er du omgivet af den australske vildmark i al sin rå skønhed. Men selvom du er uendelig langt væk fra alting, mangler du intet. Toget er yderst komfortabelt. Du rejser på Gold Service-klasse, hvor hver kupé er udstyret med en sofa, der kan laves om til en køjeseng komplet med hvide lagner, pude og dyne. Desuden byder kupéen på garderobe, spejl, læselys, toiletartikler samt et bord, der kan foldes væk. Alle måltider er inkluderede og serveres i den elegante restaurantvogn af uniformerede tjenere.

Dagen igennem har du god tid til at nyde togets særlige rytme og sludre med de øvrige rejsende fra hele verden i loungevognen. Eller træk dig tilbage til kupéen, og find ro til at læse en god bog. Gennem de store panoramavinduer kan du se landskaberne glide forbi i en ubrudt strøm. Måske får du øje på vilde kameler, der nipper forsigtigt til spredte buske, eller flokke af papegøjer, der flyver fra vandhul til vandhul. Andre steder søger røde kæmpekænguruer skygge under træerne, mens ørne svæver højt på himlen på udkig efter noget at spise. Der er altid noget at kigge på i ørkenen, og før du ved af det, er det atter tid at sætte sig til rette til endnu et lækkert måltid i restaurantvognen.

I løbet af dagen passerer du verdens længste lige togstrækning. Fra Ooldea til den anden side af Loongana løber skinnerne ikke mindre end 478 km uden at dreje en centimeter. Herefter er der ikke langt til den isolerede by Rawlinna, hvor toget standser i nogle timer, og du inviteres til at nyde canapeer omkring bålet under den funklende stjerne himmel. Tilbage på toget kan aftenen afsluttes med en drink i loungevognen, mens toget støt og roligt bevæger sig gennem den australske nat.

Australien - Indianpacific -Brokenhill

Gradvist afløses den uendelige outback af mere grønne landskaber og midt på eftermiddagen ruller toget ind på stationen i Perth, hvor du indlogeres på dit centralt beliggende hotel for de kommende tre nætter.

Trods Perth er en af verdens mest afsidesliggende storbyer, er den en dynamisk og moderne by med et rigt folkeliv, masser af shoppingsmuligheder og spændende seværdigheder. Det er værd at bruge resten af dagen på at nyde Perths dejlige klima fra en fortovscafé eller en af de dejlige strande. Du kan også strække benene på en gåtur til Kings Park, der ligger på toppen af Mt Eliza. Parken byder blandt andet på en botanisk have, en del fine skulpturer samt ikke mindst en flot udsigt over Perth og Swan River.

Australien - Perth - Skyline

Området syd for Perth byder både på natur, hyggelige småbyer og vin i verdensklasse. Første stop er den lille by Busselton, der er berømt for sin 1,8 kilometer lange bådebro i træ. Turen fortsætter til Margaret River, hvor en lækker frokostplatte serveres sammen med ølsmagning på et lokalt bryghus. Dernæst venter en guidet tur under jorden i den spektakulære drypstenshule Mammoth Caves. Tilbage på jordens overflade fortsættes forbi Boranup-skoven, hvor træerne kan blive mere end 60 meter høje, til det berømte Leeuwin fyrtårn. Fyrtårnet står spektakulært på Australiens sydvestligste punkt, hvor Det Indiske Ocean og Det Sydlige Ocean mødes.  Fortsæt tilbage til Margarat River, hvor det er tid at besøge en af områdets mange vingårde for at smage på den seneste høst. Du får også mulighed for at udforske byen lidt på egen hånd, inden turen går tilbage mod Perth sidst på dagen.

Australien - Margaret River - Vinmarker

Flere naturoplevelser venter i dag, når du besøger øen Rottnest Island. Trods øen ikke ligger langt fra storbyen Perth, er den berømt for sit unikke dyreliv. Ikke mindst quokkaen, der mest af alt ligner en ualmindelig sød kænguru i ministørrelse. Men hold også udkig efter pukkelhvaler, der samler sig langs disse kyster om foråret. Havet er også hjem for en bestand af delfiner, og med held ser du måske en fiskeørn på udkig efter det næste måltid.

Du har hele dagen til at udforske dette særprægede sted. Først på en guidet gåtur efterfulgt af en køretur i bus gennem de smukke landskaber. Undervejs oplever du en række af øens største historiske, kulturelle og naturmæssige seværdigheder. Frokosten nydes på Rottnest Lodge, hvorefter du har eftermiddagen på egen hånd, indtil færgen igen sætter kurs mod fastlandet ud på eftermiddagen. Færgen lægger til i Fremantle, hvor en bus står klar til at køre dig tilbage til hotellet.

Australien - Rotnest Island - quokka

I dag begynder et nyt kapitel på rejsen, når bilen afhentes i Perth, og kursen sættes nordpå langs kysten. Turen til Geraldton tager en god del af dagen, men der er flere gode stop på vejen. Eksempelvis ved Yanchap National Park lige nord for Perth, der er hjem for både kænguruer, kookaburras og koalaer. Sørg dog for at have rigeligt med tid til Pinnacles i Nambung National Park, hvor tusindvis af orange kalkstensklipper stikker op af ørkensandet. Nogle formationer er ganske små, mens andre er op til fem meter høje. En fin grusvej fører gennem landskabet. Men prøv også at parkere bilen og gå en tur gennem de forunderlige landskaber. Tilbage på hovedvejen kan du eventuelt gøre et kort stop for at se de historiske bygninger i Greenough, inden du fortsætter det sidste stykke mod hotellet i Geraldton. Geraldton er berømt for sine milde vintre og solrige klima, hvilket har gjort byen til et af Vestaustraliens mest populære feriesteder. Så det er et godt sted at tilbringe natten.

Distance: ca. 500 km

Australien - Vestaustralien - Pinnacles

Turen forsætter nordpå mod dramatiske kløfter og rustrøde klippeformationer i Kalbarri National Park. Dyrelivet er lige så fantastisk som scenerierne. Mere end 200 fuglearter holder til i området fra juli til november, og de er langt fra alene i de vidtstrakte ørkenlandskaber. Der findes flere gode udsigtspunkter spredt rundt i nationalparken, der også indbyder til vandreture i den rå natur. En anden mulighed er at leje en kano eller kajak og udforske Murchison River fra vandet. Eller tag på en af de mange organiserede ture, der lade dig opleve området på forskellig vis. Aftenen tilbringes i den fine lille kystby Kalbarri, der ligger nær øde strande ved udløbet af Murchison River.

Distance: ca. 175 km

Turen fortsætter nordpå mod forunderlige Shark Bay. Ved første øjekast kan det være svært at se, hvad der gør dette område så specielt. For mange af Shark Bays attraktioner gemmer sig lige under vandskorpen. Det høje saltindhold skaber et specielt økosystem i nogle dele af bugten. Andre steder er bunden dækket af søgræs, hvor søkøer, delfiner, havskildpadder, tigerhajer og andre dyr søger føde. Endnu andre områder af bugten domineres af forsteninger skabt af mikroorganismer (stromatolitter), der fortæller om jordens udvikling for flere milliarder år siden. Også i nyere historie har bugten spillet en rolle. Det var nemlig her en hollandsk opdagelsesrejsende ved navn Dirk Hartog kastede anker ved en lille ø i 1616 og blev den første kendte europæer på australsk jord. Alt det har sikret området en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

Shark Bay er et stort område, så det kan være svært at vælge, hvad man skal se. Men et godt bud kunne være stromatolitterne ved Hamelin Pool og den 110 km lange Shell Beach, der består af milliarder af små, hvide skaller. Udsigtspunktet Eagle Bluff og Shark Bay World Heritage Discovery Centre er også et besøg værd, inden turen fortsætter det sidste lille stykke til hotellet i Monkey Mia. På vejen kan du eventuelt vaske rejsestøvet af ved stranden i Denham, der er Australiens vestligste by.

Distance: ca. 400 km

Næsten hver morgen kommer en flok vilde delfiner helt ind til stranden ved Monkey Mia for at blive fodret og hilse på de fremmødte tilskuere. Dyrene er vilde, og de kommer udelukkende af deres egen fri vilje. Dette sker ikke ret mange andre steder i verden, så mødet er en sjælden mulighed for at komme tæt på disse intelligente og charmerende dyr på deres betingelser. Du kan også besøge en lokal perlefarm, lære om områdets oprindelige befolkning og udforske mere af Shark Bays unikke natur, inden turen fortsætter nordpå mod Carnarvon. Trods sin lille størrelse er Carnarvon et vigtigt knudepunkt langs vestkysten. Så dette er et godt sted at købe forsyninger, inden de kommende dages oplevelser.

Distance: ca. 350 km.

Australien - Vestaustralien - Shark Bay - Delfin - Monkey Mia

Fortsæt nordpå mod Minilya Roadhouse, hvor en lille vej drejer af mod kysten. Her finder du en af Australiens bedst bevarede hemmeligheder: Koralrevet Ningaloo Reef. Revet er mindre end verdensberømte Great Barrier Reef. Men dyrelivet, korallerne og snorkelmulighederne ved Ningaloo Reef er fuldt på højde med Great Barrier Reef. Her er blot langt færre turister, og revet ligger meget tættere på land. Dagens mål er den lille strandby Coral Bay i den sydlige ende af Ningaloo Marine Park. Her er strandene aldrig langt væk, vandet er dejlig varmt, og du kan snorkle direkte fra kysten. Desuden er Coral Bay et godt udgangspunkt for udflugter til både Ningaloo Reef og afsidesliggende Cape Range National Park.

Distance: ca. 250 km

Australien - Ningaloo Reef - Havskildpadde

Du har hele dagen til at slappe af på de lækre strande omkring Coral Bay eller udforske Ningaloo Reef på en snorkeltur. Revet myldrer af liv. Fisk i alle tænkelige faconer og nuancer skjuler sig mellem de farvestrålende koraller. Havskildpadder glider elegant med strømmen, og søkøer søger føde på det lave vand. Hvaler migrerer langs kysten fra juli til november, og store flokke af rokker er et relativt almindeligt syn fra maj til november. Fra april til juli søger hvalhajer mod Ningaloo Reef.  Hvalhajen er verdens største fisk, og det er en ubeskrivelig følelse at svømme med disse kæmpestore fisk, der kan blive lige så store som en bybus. Heldigvis er de fuldstændig ufarlige, og ofte lader de snorklere komme forbavsende tæt på. Foretrækker du at blive på land, byder Cape Range National Park på dramatiske ørkenkløfter, et rigt dyreliv og øde strande.

Australien - Vestaustralien - Coral Bay

I dag venter en længere køretur nordpå mod Karratha. Så fyld kaffekoppen, indstil radioen, og sæt kurs gennem de endeløse rustrøde ørkenlandskaber. Undergrunden i denne del af landet er rig på jern, gas og mineraler, der udvindes i enorme miner. Karratha i sig selv har ikke mange attraktioner at byde på. Men det er et fint sted at stoppe for natten, og ud for kysten lokker de afsidesliggende øgrupper Montebello og Dampier med et rigt dyreliv. Øerne kan besøges på en organiseret tur fra den nærliggende havneby Dampier.

Distance: ca. 600 km

Australien - Vejen fra Tom Price til Karratha

Starter du tidligt om morgenen, kan du eventuelt overveje at køre via den sjældent besøgte Millstream-Chichester National Park, inden turen fortsætter nordpå til historiske Roebourne. Roebourne var tidligere en vigtig by på disse kanter. Fordoms storhed synes langt væk i dag, hvor indbyggertallet er faldet til mindre end 1.500. Men adskillige fine bygninger pryder stadig bymidten som minde om Roebournes storhedstid. Havnebyen Port Hedland har mere vind i sejlene, da jernmalm fra Pilbara-områdets miner udskibes herfra. Det kan blive ekstremt varmt på disse kanter. Den lille by Marble Bar nær Port Hedland oplevede i 1924 en periode på ikke mindre end 161 dage, hvor temperaturen aldrig kom under 37,8 grader! Heller ikke om natten. Heldigvis er temperaturene mere behagelige i det australske vinterhalvår.

Distance: ca. 250 km

Vestaustralien - jordvej

Australien er berømt for sine store afstande, og ingen steder opleves dette bedre end i Vestaustralien. Her er der langt mellem byerne, og menneskelig aktivitet fylder uendelig lidt i de åbne, vilde landskaber. Det gælder også dagens køretur fra Port Hedland til Broome. Turen er lang, så det er en god ide med en tidlig start. Ruten fører dig ad Great Northern Highway parallelt med Det Indiske Ocean og 80 Miles Beach mod Broome, der uden tvivl er blandt de mest spændende byer langs vestkysten.

Broome blev grundlagt af perlefiskere i 1880’erne, og inden længe leverede Broome op mod 80% af verdens perlemor. I dag er det dog helt andre ting, der lokker eventyrer, kunstnere og rejsende til denne ekstremt afsidesliggende by. Strandene omkring Broome lokker med varmt, turkisblåt vand året rundt, og inde i landet venter eroderede ørkenlandskaber på at blive udforsket. Men også Broome i sig selv er et hyggeligt bekendtskab med en ganske særlig energi og stemning.

Distance: ca. 625 km

Hele dagen er fri til at nyde Broome, de fantastiske omgivelser samt den 22 km lange Cable Beach. Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Men sørg for at være klar til at opleve den legendariske solnedgang fra stranden. Eksempelvis fra ryggen af en kamel.

Nyd en sidste dag i Broome, inden turen går med fly tilbage mod Danmark. Har du mod på flere eventyr, er det i høj grad værd at fortsætte hele vejen til Darwin. En tur, der tager dig gennem nogle af de mest øde, storslåede og afsidesliggende områder af Australien. Klik her for at se mere om den tur.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 nov 2018 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 38.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 nov 2019 - 31 mar 2020
ved 2 voksne
fra 39.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse København til Adelaide og retur fra Broome til København
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 3 nætter på Rockford Adelaide Hotel i Adelaide
 • Dagstur til Barossa i lille gruppe. Inkl. vinsmagnig på flere unikke vingårde, gourmet frokost, forfriskninger og informationsmateriale
 • 2-dages tur til Kangaroo Island med overnatning på Aurora Ozone Hotel inkl. morgenmad, 2 x frokost, al transport med guide og flere stop undervejs
 • 2-dages togtur fra Adelaide til Perth med toget Indian Pacific med helpension i Gold Service
 • 3 nætter på Novotel Langley i Perth
 • Dagstur til Margaret River inkl. lokal gourmet frokost, al transport med guide, flere stop undervejs
 • Dagstur til Rottnest Island inkl. frokost og bus rundt på Rottnest Island
 • 11 dages kør-selv eventyr fra Perth til Broome med billeje inklusiv fri km, lovpligtig ansvarsforsikring, ingen selvrisiko samt hotelovernatninger jf. program
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Australien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Australien

Vi kender de skønneste steder i Australien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Australien

Kom til rejseforedrag om Australien og hør om landets mange muligheder. I løbet af aftenen besøges både kendte seværdigheder samt nogle af Australiens mange ukendte perler, som de færreste rejsende finder vej til. Du få også en mængde praktisk information samt en masse inspiration og rejselyst.

Se rejseforedrag

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel