Rejser til USA

Nationalparker, shopping og kør-selv ferie

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i USA

Storbyferie i New York

Du kender New York fra utallige film. Skoven af skyskrabere, Frihedsgudinden, de gule taxaer og de fortravlede New Yorkere, der ikke kunne drømme om at bo andre steder. Foruden alle de klassiske ikoner byder New York også på fantastiske museer samt shopping i absolut verdensklasse. Og når sulten melder sig er det bare at vælge, om du skal spise på en lokal diner, eller nyde gastronomi af høj klasse på en af byens mange gourmetrestauranter. Men den største attraktion i New York er nu byen selv. The Big Apple er en ægte verdensby med en helt særlig energi, og mellem højhusene findes et multikulturelt samfund fuld af overraskelser og oplevelser.

Læs mere om New York og det østlige USA

New England og Niagara Falls

I New England nord for New York finder du et helt andet USA. Her ligger små hyggelige byer langs skærgårdens klippekyster, og i storbyen Boston kan du dykke ned i USA’s tidlige historie og nyde en næsten europæisk stemning. Inde i landet maler efteråret de skovklædte bjerge i flammende gule, røde og brune farver, og helt oppe ved grænsen til Canada vælter Niagara Falls ud over klippekanten og falder i dybet med et brøl.

Læs mere om det østlige USA

Magtens korridorer i Washington D.C.

I mere end 200 år har Washington D.C. været USA’s politiske magtcentrum. Men Washington havde dog nær oplevet en tidlig død som hovedstad, da The Capitol nedbrændte i 1812. Afstemningen om at bygge en ny by et andet sted var tæt, men den faldt til sidst ud til Washingtons fordel med kun 9 stemmers forskel. Washington ligner ikke nogen typisk amerikansk storby. Her er højhusene i glas og stål udskiftet med neoklassicistiske bygninger, stilfulde søjlegange og statuer af fortidens politikere. Mange bygninger ligger desuden smukt i parklignende omgivelser, hvilket er med til at give byen et meget grønt udtryk.

Læs mere om det østlige USA

Musik i Sydstaterne

Tag på en rejse dybt ind i musikkens rødder, og nyd ægte country i Nashville, blues i Memphis og jazz i New Orleans. En sådan rejse gennem sydstaterne kan også byde på hyggelige historiske sydstatsbyer som Savannah og Charleston samt et lokalt køkken, der er inspireret af impulser fra Afrika.

Læs mere om det østlige USA

Badeferie i Florida

Med sit tropiske klima og sine smukke, hvide strande er Florida perfekt til en badeferie. Men Florida byder også på caribisk stemning i hyggelige Key West, shopping i multikulturelle Miami og store naturoplevelser i Everglades og ved Crystal River. For slet ikke at nævne Orlandos forlystelsesparker, der byder på masser af oplevelser for både børn og voksne.

Læs mere om Florida

Route 66 i bil

En rejse ad Route 66 i bil er en rejse dybt ind i den amerikanske kultur og folkesjæl. Det var den første vej, der for alvor bandt øst og vest sammen, og siden åbningen af den 3.917 km lange strækning fra Chicago til Santa Monica i 1926 har Route 66 være synonym med den amerikanske drøm.

Læs mere om det vestlige USA

Yellowstone National Park

Springende gejsere, dybe skove og brusende vandfald, der vælter ned i dybe kløfter. Naturen i Yellowstone er enestående. Det samme er dyrelivet. Yellowstone er et af de bedste steder i USA at kigge efter hjorte, bisonokser, bjørne og ulve. Få andre steder i landet får du den samme fornemmelse af, hvordan USA må have set ud, før den hvide mands ankomst.

Læs mere om det vestlige USA

Nationalparker i det sydvestlige USA

Nationalparkerne ligger tæt i det sydøstlige USA. Her kan du vandre ad fantastiske vandrestier i Zion og nyde synet af forunderlige klippeformationer i Bryce. Du kan også se stenbuerne i Arches og opleve den rå natur i Death Valley. Selv køreturene fra sted til sted byder ofte på naturoplevelser i verdensklasse.

Læs mere om det vestlige USA

Solopgang over Grand Canyon

Det er værd at stå tidligt op for at opleve solopgangen over Grand Canyon. Gennem årtusinder har Colorado-floden skåret sig igennem sandstensklipperne og skabt et surrealistisk landskab i røde og orange nuancer. Særlig smuk er den dybe kløft ved solopgang og solnedgang, når solen hænger lavt på himlen, og det bløde lys får klipperne til at gløde gyldent.

Læs mere om det vestlige USA

Yosemite National Park

Det første blik ned i Yosemite-dalen tager pusten fra de fleste. Mægtige klippevægge indrammer dalen, og karakteristiske klippeformationer som El Capitan og Half Dome spejler sig i blanke søer. Vandfald vælter i dybet, og overalt snor vandrestier og ind mellem træerne. Udover selve dalen byder parken også på vidtstrakte højfjeldsområder, høje kæmpetræer og et særdeles rigt dyreliv.

Læs mere om det vestlige USA

San Francisco

Med sin smukke beliggenhed på stejle bakker ned til Stillehavet er San Francisco blandt USA’s smukkeste og mest populære byer. Byen byder på et væld af seværdigheder. Kør på cykel over Golden Gate Bridge til hyggelige Sausolito, og nyd folkelivet langs Fisherman’s Wharf. Du kan også besøge fængelsesøen Alcatraz, møde bisonokser i Golden Gate Park eller trille ad de stejle gader i en klassisk sporvogn.

Læs mere om det vestlige USA

Highway 1

Syd for San Francisco snor Highway 1 sig sydpå langs kysten. Det er en fantastisk flot køretur. Men sørg også for at gøre stop i nogle af de mange fine byer på vejen såsom Santa Barbara og Carmel by the Sea. Du kan også smage på vin på lokale vingårde, tage på hvalsafari fra Monterey og nyde strandlivet i Santa Monica.

Læs mere om det vestlige USA

Los Angeles

Oplev suset og glamouren i Hollywood. Shop i luksusbutikkerne på berømte Rodeo Drive. Spis frokost ved Venice Beach, og oplev folkelivet ved Muscle Beach og Santa Monica. Los Angeles har sin helt egen stemning. Det er også i Anaheim ved Los Angeles, at du finder det originale Disneyland.

Læs mere om det vestlige USA

Hawaii

Hawaiis hvide strande og rige koralrev er som taget ud af en dagdrøm. Men denne isolerede ø-gruppe i hjertet af Stillehavet byder også på uberørt natur, mægtige vulkaner og en fascinerende traditionel kultur med dybe polynesiske rødder.

Læs mere om Hawaii

Alaska

Alaska er en ægte vildmark. Trods historier om fortidens guldfeber fylder mennesket stadig uendelig lidt i den vilde natur. Dyrelivet derimod er rigt, og Alaska byder på fantastiske naturoplevelser af meget forskellig art.

Se rejseforslag til Alaska

Skiferie i Aspen

USA byder på de perfekte rammer for en vellykket skiferie. Den tørre champagne-sne i Rocky Mountains sikrer skiløb i absolut verdensklasse, og byer som Aspen summer af liv i vinterhalvåret.

Se mere om skiferie i USA

Grupperejser til USA

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til USA, og oplev den fantastiske natur helt tæt på. Alt er større i USA ikke mindst deres nationalparker. Exodus tilbyder en række vandreture i forskellige tempoer i blandt andet Yellowstone, Yosemite og Grand Canyon National Park. Du kan også vælge nogle af deres familie- eller cykelture. Med Exodus er der en grupperejse for enhver smag.

Gå til Exodus

Snak USA med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om USA. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til USA.

Book et møde

Praktiske oplysninger om USA

Tidsforskel til USA
USA er tidsmæssigt inddelt i ikke mindre end seks tidzoner:

 • Det østlige USA, New York og Florida er 6 timer efter Danmark
 • Det centrale USA, Chicago og Texas er 7 timer efter Danmark
 • Denver, Utah og Rocky Mountains er 8 timer efter Danmark.
 • Californien, San Francisco og Los Angeles er 9 timer efter Danmark.
 • Alaska er 10 timer efter Danmark.
 • Hawaii er 11 timer efter Danmark

Næsten hele USA skifter mellem sommer- og vintertid, der i USA kaldes for Daylight Saving Time. Men USA og Danmark skifter ikke samtidig. I USA skifter man til sommertid ved at stille uret en time frem natten til den anden søndag i marts. I Danmark stiller vi først uret frem den sidste søndag i marts. Der er også forskel, når der skiftes til vintertid. USA sætter uret en time tilbage natten til den første søndag i november. I Danmark sætter vi uret tilbage natten til den sidste søndag i oktober. Bemærk at en del af Arizona samt Hawaii ikke skifter mellem sommer- og vintertid.

Flyvetid til USA
Hvor lang tid tager det at flyve til USA? Med direkte fly kan turen over Atlanten fra København til New York klares på omkring 8 timer. Flytiden fra København til San Francisco er cirka 11 timer med direkte fly. Flere flyselskaber har dog et stop på vejen, hvilket forlænger rejsetiden. Til Hawaii skal du forvente næsten et døgn.

Regntid og klimaet i USA
Hvornår skal man rejse til USA? Der er kæmpe forskel på klimaet i forskellige dele af USA. Men generelt er sommerhalvåret et godt tidspunkt at besøge det meste af landet.

Det sydvestlige USA og Californien er perfekt i sommerhalvåret. Ørkenområderne kan dog blive ekstremt varme i sommerferien, så her er forår og efterår bedre.
New York, Washington D.C., Boston og de øvrige byer i det østlige USA kan naturligvis besøges hele året, men der kan være koldt om vinteren. Så sommer, forår og efterår er mest populære. New England derimod er særlig populær om efteråret, når skovene stråler i stærke efterårsfarver.

Rocky Mountains har to meget forskellige sæsoner, alt efter hvad du vil. Sommermånederne byder på vandring, storslåede køreture og muligheden for at se det rige dyreliv. Vinterhalvåret derimod byder på fantastisk skiløb.

Hawaii og Florida er glimrende hele året. Dog kan der forekomme tropiske storme i dele af Florida i sensommeren.

Alaska er uden tvivl bedst i den korte, lyse sommer.

Sprog i USA
Engelsk er det officielle sprog, som tales af næsten alle. Men spansk er også meget udbredt. Især i den sydvestlige del af landet.

Valuta i USA
Møntenheden i USA er Amerikanske Dollars (USD). Der er banker og hæveautomater i stort set alle byer samt i lufthavnen, og kreditkort kan bruges langt de fleste steder. Men det er altid en god ide at have lidt kontanter ved hånden, hvis kreditkortet ikke virker.

Drikkepenge i USA
Drikkepenge er en integreret del af den amerikanske kultur og økonomi. Derfor er det kutyme at give drikkepenge på caféer og restauranter, når du kører i taxi og til alle andre, der arbejder i servicebranchen. Taxachauffører forventer 15-20% af beløbet oveni i drikkepenge. Piccoloen på hotellet håber på 1-3 dollars, og mange amerikanere lægger mindst 1 dollar om dagen til stuepigen på hotellet. Lokale guider på udflugter får typisk 20-40 dollars pr. person eller 80-100 dollars pr. familie. På restauranter forventes omkring 20%. Det anses for uhøfligt ikke at give drikkepenge, også selvom servicen ikke har været i top. Det er ganske enkelt en del af prisen.

Vaccinationer til USA
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod USA. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til USA
Alle skal have et maskinlæsbart pas ved indrejse til USA. Også børn og babyer.

Der kræves ikke visum til USA for danske statsborgere. Men du skal have en indrejsetilladelse kaldet ESTA. Den koster 14 dollars og kan søges online. ESTA er også påkrævet, selvom du kun mellemlander i USA. Du bør søge om ESTA mindst 14 dage før afrejse. Ansøg om ESTA ved at klikke her.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne. Det kunne for eksempel være børnebørn, kammerater til dine børn eller andre børn, hvor du ikke er den lovlige værge, så er det vigtigt at medbringe et underskrevet samtykke fra de juridiske værger. Det samme gælder, hvis den ene værge rejser med sine børn, uden at den anden værge er med. Ordlyden i et samtykke kunne være: “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission.” Samtykket skal desuden have navn, telefonnummer og adresse på den værge eller de værger, der ikke er med på rejsen, og det skal vises sammen med en kopi af den/de fraværende værgers pas. Se mere ved at klikke her.

Reglerne for indrejse kan hurtigt ændre sig. Du kan finde de seneste oplysninger omkring indrejse til USA på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i USA
120 volts AC. Stikkene er også anderledes end i Danmark, så du skal bruge en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i USA
Der findes Wi-Fi på langt de fleste hoteller og caféer i USA.

Fotografering i USA
USA er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Der kan være forbavsende langt mellem kamerabutikker i USA, da mange køber udstyr online. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, kan det helt klart anbefales at købe et polfilter. Det vil fremhæve den blå himmel og de fantastisk flotte farver i de amerikanske nationalparker.

Rejseforsikring til USA
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i USA
USA er perfekt til et road trip. MarcoPolo har gode aftaler med alle de store biludlejningsfirmaer, så vi kan være behjælpelig med leje af både biler og autocampere.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel