Rejser til det østlige USA: New York, Boston, Niagara Falls, New England, Washington D.C. og Amish County

Det østlige USA har alt, hvad hjertet begærer og byder på både pulserende storbyliv, bjergtagende natur og spændende historiske oplevelser.

I det idylliske New England venter blandt andet små hyggelige kystbyer, strande og skovklædte bjerge. Specielt om efteråret viser området sig fra sin smukkeste side, hvor skovenes efterårsfarver kan tage pusten fra enhver. I New England finder du også Boston, der siges at være en af de hyggeligste og mest europæiske storbyer i USA. Boston var en af de første byer, som blev grundlagt ved englændernes ankomst til Amerika, og overalt i byen fornemmer du den europæiske indflydelse.

Længere mod syd ligger ”The Big Apple”, ”Byen, der aldrig sover”, ”Gotham” eller ”NYC” – kært barn har mange navne. Den særlige stemning i gaderne i USA’s mest folkerige by er værd at rejse efter. I New York kan du opleve berømte attraktioner som Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Times Square og Broadway. Du bør heller ikke snyde dig selv for et besøg i bydele som Harlem, Brooklyn eller Little Italy. Tag på shoppingtur på 5th Avenue, eller nyd en gåtur side om side med de lokale newyorkere gennem Central Park. I New York er mulighederne kort sagt uendelige.

I staten New York på grænsen til Canada finder du Niagara Falls, hvor enorme naturkræfter danner rammen om det smukke vandfald, der må opleves med egne øjne.

Syd for New York venter en historisk oplevelse i USA’s hovedstad, Washington D.C., der er centrum for amerikansk politik. Byen er også hjemsted for USA’s nationalmuseum, The Smithsonian Institution, som består af en række museer, der alle er helt gratis at besøge. På vejen til Washington D.C. kan du i det spændende Amish Country opleve, hvordan folk lever som i 1800-tallet og har givet afkald på alle former for moderne teknologi.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Boston

Historisk set har Boston spillet en helt vital rolle i amerikansk historie. En rolle, som byen har formået at fastholde frem til i dag, hvor Boston stadig er med helt fremme inden for finans- og industrisektoren.

Den historiske vandrerute Walk the Freedom Trail løber gennem byen og fører dig forbi de vigtigste historiske seværdigheder. Der er 16 stop undervejs på ruten, der bringer dig to et halvt århundrede tilbage gennem Amerikas historie. Besøg for eksempel Paul Reveres hus, som er den ældst bevarede bygning i Boston. Paul Revere boede i huset med sin familie fra 1770 til 1800, og trods han selv havde 16 børn, åbnede han sit hjem for irske, jødiske og italienske immigranter.

Gå også en tur i Faneuil Hall Marketplace, som er en samling butikker og restauranter indrettet i ombyggede lagerbygninger fra det 18. århundrede.

Sidst, men ikke mindst, bør du besøge den kaj i Boston havn, hvor det berømte Boston Tea Party startede den revolution, der kulminerede i den amerikanske uafhængighedskrig og ændrede verden.

Cape Cod

Med sin smukke placering ud til kysten er den charmerende kystby Cape Cod newyorkernes yndede feriested og tåler måske allerbedst sammenligning med selveste Skagen.

Ingen tur til Cape Cod er fuldendt uden en hvalsafari. Mulighederne er mange, når du vælger en hvalsafari i dette område, og lige meget hvor turen afgår fra, vil den føre dig til Stellwagen Bank Marine Sanctuary, der er hvalernes foretrukne tilholdssted.

Hvert år sidst på vinteren søger hvalerne tilflugt her for at spise. Vandet er lavt, og i jagten på plankton kommer hvalerne derfor ofte til overfladen, hvilket gør området specielt egnet til hvalsafari. Som altid når man har med vilde dyr at gøre, er det umuligt at garantere, hvad man ser. Men mulighederne for at se havets kæmper er store i disse farvande.

Cape Cod og Kennedy-familien hænger unægteligt sammen. Det var her, Kennedy’erne tilbragte deres somre, og stedet er derfor også oplagt til at huse et JFK-museum. Her giver en fotoudstilling dig indsigt i de mange dage og somre, den berømte familie tilbragte på deres Cape Cod-ejendom.

Endelig kan du besøge Provincetown, som er en hyggelig by, der tiltrækker kunstnere fra nær og fjern. Udover gallerier finder du også spændende butikker samt et utal af restauranter, der tilbyder mad fra alverdens køkkener. Det er også herfra, færgen til Marthas Vineyard afgår. Blot ti kilometer fra kysten finder du dette dejlige sted, som er hjemsted for utallige vinmarker og vingårde.

Acadia National Park

Den 35.000 hektar store Acadia National Park på Mount Desert Island er den eneste nationalpark i staten Maine. Nationalparken er nok mest berømt for sine granskove og forrevne kystlinje samt Cadillac Mountain, der er det højeste punkt på USA’s østlige kystlinje. Det er et smukt område med cirka 200 km vandrestier, der snor sig gennem skove, langs søer og til blødt formet klippelandskaber.

Nationalparken har desuden et rigt dyreliv. Her bor blandt andet sorte bjørne, ræve, hjorte og slanger, så hold øjne og ører åbne, når du bevæger dig rundt i parken.

White Mountains

I White Mountains National Forest i New Hampshire hæver skovklædte bjerge sig mod himlen, og løvskove strækker sig mod horisonten. Disse skove er smukke hele året, men særligt i efterårsmånederne er White Mountains et prægtigt syn, når efterårsbladene forvandler skoven til en farvepalet i brune, røde, orange og gule nuancer.

De organiserede togture er en af de bedste måder at opleve dette kæmpe naturområde på, og der er flere forskellige ruter at vælge imellem.

Du kan også tage en svævebane op over trægrænsen, hvorfra du belønnes med en fabelagtig udsigt over White Mountains, der rækker helt ind i Maine og Vermont.

En helt anden mulighed er at snøre vandreskoene og begive dig væk fra alfarvej og tættere på naturen. Besøg for eksempel Lake Winnipesaukee, der er den største sø i staten New Hampshire. På de fleste dage har vandet en smuk, blå farve, og omkring de skovklædte søbredder hæver hele tre bjergkæder sig i horisonten.

Green Mountains

Udover sine smukke landskaber har Green Mountains også et meget rigt og varieret dyreliv, og med lidt held kan du både opleve bævere, elge, hjorte samt sortbjørne mellem træerne.

Green Mountains er et besøg værd hele året. Men særligt populært er det om efteråret, når træernes grønne løv forvandles til en eksplosion af gule, orange og røde nuancer. Mange kommer endda langvejs fra til New England for at opleve naturens fantastiske farver på denne årstid.

Niagara Falls

I staten New York på grænsen til Canada finder du Niagara Falls, der blev til for 12.000 år siden, da smeltevand fra den sidste istids gletchere smeltede. Niagara Falls hører til de naturfænomener, der skal opleves mindst én gang i livet. Vandfaldet består af tre fald, hvor Horseshoe Falls på den canadiske side med sine 53 meter er det største.

Niagara Falls er ikke verdens højeste vandfald, men det er de enorme vandmasser (2.800 kubikmeter), der hvert sekund hamrer ned langs klippevæggene, der gør Niagara Falls til et dybt fascinerende syn og helt sikkert et besøg værd. Der er flere måder at opleve de imponerende naturkræfter på. Du kan nyde synet på afstand fra bredderne, eller du kan, iført blåt regnslag, sejle ud med båden Maid of the Mist og komme helt tæt på det karakteristiske hesteskoformede Horseshoe Falls.

Washington D.C.

Washington D.C. er en imponerende by med brede boulevarder og mange grønne parker, der giver en fornemmelse af rummelighed. Som hjemsted for Det Hvide Hus, Capitol og mange andre regeringsbygninger er Washington D.C. en historisk og yderst spændende by at færdes i. Hovedstaden er spækket med museer i verdensklasse og mange ikoniske monumenter.

Tag for eksempel til National Mall, som er en 600 m bred og tre km lang park, hvor hovedattraktionerne i Washington D.C. er placeret som perler på en snor. I den østlige ende finder du blandt andet det amerikanske parlament U.S. Capitol. I midten står den 169 m høje obelisk Washington Monument og spejler sig i det tilstødende bassin Reflecting Pool. Og i den vestlige ende finder du Lincoln Memorial, hvor statuen af den tidligere præsident sidder og troner over sin by.

Du kan også besøge den charmerende bydel Georgetown, der byder på andet end gode shoppingmuligheder i de små lokale butikker. Området er også fyldt med lækre restauranter og barer og er desuden et af USA’s dyreste kvarterer, når det kommer til huspriser.

New York City

I det østlige USA finder du metropolen New York City, der hvert år besøges af mere end 50 millioner udenlandske og amerikanske turister. Her er der nok oplevelser at tage fat på, og der er noget for enhver smag. New York bugner af verdenskendte turistattraktioner som Frihedsgudinden, Empire State Building og Brooklyn Bridge. Men byen byder også på en lang række mere oversete perler, der er et besøg værd.

Gå for eksempel en tur på The High Line på Manhattans vestside. The High Line er en nedlagt togbane, der er hævet over New Yorks gader. Togbanen er i dag bygget om til en lang og smal offentlig park, hvorfra du har en flot udsigt over byen.

I New York finder du (måske) også et hav af de såkaldte speakeasy-barer, der består af en række godt skjulte barer, hvor man under forbudstiden i USA illegalt kunne få serveret alkohol. Please Don’t Tell er en af disse speakeasy-barer. Indgangen til baren finder du i en telefonboks inde i en hotdogrestaurant, hvor telefonen i boksen fungerer som ringeklokke til baren. Når du er inde, kan du nyde en bid mad og en helt lovlig drink i de hyggelige omgivelser.

Endelig kan du for eksempel også begive dig ud på en lidt anderledes shoppingtur i Brooklyn Night Bazaar, hvor der hver fredag og lørdag aften sælges unikke varer, og turen kan kombineres med både snacks, karaoke, bordtennis og livemusik.

Snak Det østlige USA med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Det østlige USA. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Det østlige USA.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel