Rejser til Canada

Pulserende storbyer, storslåede bjerge, bjørne og hvaler

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Tips til de bedste oplevelser i Canada:

Vancouver

Vancouvers beliggenhed mellem Strait of Georgia på den ene side og skovklædte bjerge på den anden er intet mindre end forrygende, og byen rummer en mangfoldighed af aktiviteter og oplevelser. Fra totempælene i den smukke Stanley Park og hyggelige gader i historiske Gastown til pulserende Chinatown. Og så venter naturen lige uden for bygrænsen. Det er ikke overraskende, at Vancouver figurerer på mange lister over de mest attraktive storbyer i verden.

Se mere om Vancouver

Vancouver Island

På mange måder samler Vancouver Island alt det bedste af Canada på ét sted. I den historiske by Victoria kan du nyde den britiske stemning og de mange smukke haver, mens resten af øen byder på hyggelige småbyer, gamle totempæle og masser af vild natur. Fra Tofino kan du udforske de tempererede regnskove og øde Stillehavskyster, og fra Port Campbell kan du flyve til afsidesliggende lodges i skærgården. Dyrelivet på Vancouver Island er også rigt, og øen er et perfekt udgangspunkt for hvalsafari og bjørnesafari. Det bedste af det hele er næsten, at øen kun ligger en kort sejltur fra Vancouver.

Se mere om Vancouver Island

Hvalsafari og bjørnesafari

Dyrelivet er særdeles rigt i skærgården langs Canadas kyster. Sortbjørne og med held også grizzly-bjørne kan ses langs de stenede kyster, mens hvaler, delfiner og søløver boltrer sig i bølgerne. På himlen cirkler hvidhovede havørne på udkig efter det næste måltid, og måske får du øje på en flok spækhuggere, der patruljerer langs kysten. Byer som Vancouver, Victoria og Port Campbell er gode udgangspunkter for hvalsafari og bjørnesafari. Men de er langt fra de eneste.

Fantastiske lodges midt i naturen

Dybt inde i Canadas vilde natur ligger en række fantastiske lodges, der lader dig komme tæt på naturen uden at gå på kompromis med komforten. Lodges som Sonora Resort, Nimmo Bay Resort og Knight Inlet Lodge nås bedst med vandfly eller helikopter og byder på den ultimative vildmarksoplevelse med bjørne som nærmeste nabo. Væk fra kysten byder lodges som Emerald Lake Lodge, Jasper Park Lodge og Fairmont Banff Springs på fantastiske naturoplevelser i hjertet af de canadiske Rocky Mountains.

Se eksempel på rejseforslag med overnatning på luksuslodges

Togrejse med Rocky Mountaineer

Tag på en af verdens smukkeste togrejser og oplev Canadas storslåede landskaber i ypperlig komfort. Udsynet gennem de store panoramavinduer er perfekt, og dele af taget er lavet af glas, hvilket kun forstærker oplevelsen af at være midt i naturen. Vil du endnu tættere på naturen, kan du stille dig ud på den udendørs balkon og nyde den friske bjergluft. Servicen om bord er også i verdensklasse, og tjenerne kommer springende dagen igennem med kølig hvidvin, drinks og snacks. Inden du ved af det, serveres en lækker frokost i restaurantvognen, mens toget fortsætter gennem bjergene. Rocky Mountaineer kører på flere forskellige ruter. Men særlig populær er turen fra Jasper eller Banff gennem bjergene til Vancouver ved kysten på to dage med en overnatning på hotel undervejs.

Se video og læs mere om Rocky Mountaineer

Banff og søerne Lake Louise og Lake Moraine

Det er i Banff National Park, at du finder det Canada, du kender fra postkort og utallige fotografier. Det Canada med turkisblå søer mellem grønklædte bjerge og dybe skove, hvor bjørne, ulve og elge søger efter føde mellem træerne. Søerne Lake Louise og Lake Moraine er uden tvivl blandt Banffs største seværdigheder. Men området byder også på utallige forrygende gåture og muligheden for at se det hele fra oven på svævebanen til Sulphur Mountain. Den lille by Banff er i sig selv et hyggeligt sted med sine mange restauranter, lokale gallerier og hyggelige caféer.

Se mere om Banff National Park

Icefields Parkway til Jasper

Nord for Banff snor Icefield Parkway sig mellem høje bjerge, brusende vandfald og mægtige gletsjere mod Jasper, der er et andet godt udgangspunkt for udforskning af Rocky Mountains. Området omkring Jasper byder på masser af gode vandreture, mens søen Maligne Lake er som taget ud af et postkort. Her kan du sejle i kano på søen eller tage en sejltur til Spirit Island. Det er værd at køre mod Maligne Lake tidligt om morgenen, da man ofte kan se dyr langs vejen fra Jasper i det tidlige morgengry.

Se mere om Jasper og Icefields Parkway

Udlev cowboydrømmen på prærien

Drømmer du om at svinge dig i sadlen og galopere ud over prærien mod solnedgangen, er der rig mulighed for at udleve drømmen i Canada. Rundt om i landet byder hyggelige ranches indenfor til ægte cowboystemning med bredskyggede hatte, solid husmandskost og aftenhygge omkring bålet. Ofte er der tale om ægte kvægfarme, hvor mange af de gamle cowboytraditioner stadig holdes i hævd.

Læs mere om ranch-ferie i Canada

Isbjørne-safari i Churchill

Hver sommer samler isbjørne i stort antal sig ved Hudson-bugten højt mod nord og venter på, at isen skal vende tilbage. Samtidig søger hvidhvaler ind mod flodmundingerne, og fugle i stort antal kommer for at nyde godt af den korte, arktiske sommer. Dette er en fantastisk periode at rejse til Churchill, der byder på simple, men komfortable, lodges. Men kom igen om vinteren, når jorden er dækket af sne, og nordlyset danser på himlen. Om vinteren udforskes området ombord på et rullende vandrehjem indrettet i et gigantisk tundrakøretøj, der lader dig komme helt tæt på isbjørnene i deres naturlige omgivelser.

Læs mere om isbjørne i Churchill

Niagara Falls

Hvert minut falder der, hvad der svarer til, 1 million fyldte badekar ud over klippekanten ved Niagara Falls med en hult brøl. Det er oplagt at opleve Niagara Falls på en dagstur fra Toronto. Men området har rigeligt at byde på til en overnatning eller to. Det er værd at se vandfaldene fra både den canadiske og den amerikanske side, og du kan komme helt tæt på vandfaldet på forskellig vis. Glem heller ikke de nærliggende vinområder ved Niagara by the Lake, hvor lokale vinbønder producerer nogle af Canadas mest eftertragtede vine.

Se mere om Niagara Falls

Toronto

Toronto er en ægte storby med alt, hvad der hører sig til. Shopping i Toronto matcher langt mere berømte storbyer i Nordamerika, og byen byder på adskillige glimrende museer. Ikke mindst The Royal Ontario Museum, der i høj grad er et besøg værd. Toronto er også en meget multikulturel storby. Der findes mere end 100 forskellige etniske grupper i Toronto, og der tales et utal af sprog. Derfor har byen flere spændende bydele med hvert sit etniske præg. Du kunne for eksempel besøge Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippiernes Kensington Market. Denne mangfoldighed ses også tydelig på byens menukort, hvilket gør Toronto til en rigtig spændende by for madelskere.

Læs mere om Toronto

Montréal

Montreal er med sine 3 millioner indbyggere Canadas største ”franske” by. Mad, mode og venlighed er tydelig i Montreals gader, hvor den engelske og franske kultur har fundet et harmonisk samspil og skabt et særdeles kreativt miljø. Byens centrum har et amerikansk look ved første øjekast med sine brede gennemgående veje og skyskrabere i et tæt mønster. Men skraber du lidt i overfladen, vil du hurtigt opdage en by med dybe franske rødder, masser af historie og et spændende lokalt køkken.

Se mere om Montréal

Quebec

Ingen andre steder i Canada stikker de franske rødder dybere end i Quebec, der blev grundlagt af franskmænd i 1608. Mere end 95% af befolkningen taler stadig fransk som førstesprog, og byen emmer en næsten europæisk stemning. Særlig hyggelig er områderne Dufferin Terrace, Old Port og Quartier Petit Champlain, som er Québecs ældste bydel. Her huser de gamle charmerende bygninger små gallerier, kreative værksteder og hyggelige restauranter.

Det østlige Canada

Staterne Nova Scotia og Newfoundland byder på vilde kyster, isolerede fyrtårne og små fiskerbyer med traditionelle træhuse, hvor dagens fangst serveres på små, hyggelige restauranter. Men området byder også på smukke naturområder, glimrende hvalsafari, mægtige isbjerge og verdens stærkeste tidevand i Bay of Fundy.

Skiferie i Canada

Canada byder på skiferie i absolut verdensklasse. Den berømte champagne-sne er tør, fin og perfekt til skiløb, og terrænerne i Rocky Mountains byder på udfordringer for både nybegyndere samt erfarne skiløbere. Den tidligere vinter-OL-by Whistler få typisk over 11 meter sne om året. Mens Banff er kendt for sin flotte beliggenhed i bjergene og sine mange solskinstimer. Begge byer bugner af lækre hoteller, glimrende restauranter og masser af skiferie-stemning.

Se mere om skiferie i Canada

Grupperejser til Canada

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til Canada, der byder på storslåede naturoplevelser. Oplev flad prærie, himmelstræbende tinder, blikstille søer og dybe skove med Exodus. I kan både vælge udfordrende vandreture eller rejser i et mere roligt tempo. Rejserne foregår i internationale grupper og ledes af en dygtig guide.

Gå til Exodus

Oplevelser i Canada

Snak Canada med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Canada. Så tag en snak med Yvonne Larsen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Canada.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Canada

Tidsforskel til Canada 
Canada er 6 – 9 timer foran Danmark alt efter, hvor du befinder dig.

Flyvetid til Canada 
Hvor lang tid tager det at flyve til Canada? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Canada. Men turen kan klares med et enkelt stop på omkring 8-9 timer.

Klimaet på Canada 
Klimaet i Canada svinger fra polar-områder i det nordligste Canada til tempereret klima i syd. Der er fire årstider som følger Europa. Sommeren er dejlig lun, mens vintermånederne byder på masser af sne og fantastiske forhold til skiferie. Typisk smelter sneen i Rocky Mountains først langt hen på foråret, og det er ikke ualmindeligt at finde is på Lake Louise helt frem i maj og sågar juni.

Sprog på Canada 
Canada har 2 officielle sprog, engelsk og fransk. Fransk tales primært i de østlige provinser omkring Quebec og Montréal.

Valuta på Canada 
Valutaen i Canada er Canadiske Dollars (CAD). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse. Der kan hæves penge i hæveautomater, som er udbredt overalt på gader og i banker. Kreditkort kan benyttes stort set overalt på hoteller, restauranter og forretninger. De mest anvendte er Visa, MasterCard/Eurocard og American Express.

Drikkepenge på Canada 
Det er kutyme at give drikkepenge i Canada på cafeer og restauranter samt til andre som arbejder i servicebranchen. Taxachaufføren skal have 10-12% i drikkepenge. På restaurant giver man 18-20% af beløbet. Det betragtes som særdeles uhøfligt ikke at give drikkepenge, også selvom servicen ikke har været helt i top.

Vaccinationer til Canada 
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Canada. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Canada 

Pas: Dit pas skal være gyldigt i den tid, du opholder dig i Canada.

Visum: Der kræves ikke visum til Canada for danske statsborgere med dansk pas. Derimod skal du have en indrejsetilladelse kaldet eTA.
Den koster 7 CAD. MarcoPolo anbefaler at dette gøres senest 14 dage før afrejse. Se også pas- og visumregler på din
rejseplan. Du skal også søge eTA selv om du kun mellemlander i Canada samt hvis du planlægger at krydse grænsen til
USA. eTA til Canada kan søges her.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne. Det kunne for eksempel være børnebørn, kammerater til dine børn eller andre børn, hvor du ikke er den lovlige værge, så er det vigtigt at medbringe et underskrevet samtykke fra de juridiske værger. Det samme gælder, hvis den ene værge rejser med sine børn, uden at den anden værge er med. Ordlyden i et samtykke kunne være: “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission.” Samtykket skal desuden have navn, telefonnummer og adresse på den værge eller de værger, der ikke er med på rejsen, og det skal vises sammen med en kopi af den/de fraværende værgers pas. Se mere ved at klikke her.

Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan finde mere information på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet på Canada 
Canada har 120 volt og stik med brede, flade ben. Medbring eller køb et adaptersæt med varierende valgmuligheder. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet på Canada 
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller i Canada.

Fotografering på Canada 
Husk at medbringe godt med memory cards og batterier til kamera. Spørg generelt om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Canada 
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Canada 
Det er ikke et lovkrav at medbringe et international kørekort, såfremt tekst på kørekort også står på engelsk. Men det anbefales at medbringe et international kørekort. Dette fås hos Borgerservice. Se også betingelser som er fremsendt med din bekræftelse.

At køre bil/motorhome i Canada:
I Canada bruges km til hastighed og afstand. Der er generelt gode brede veje i Canada. Hastigheden er som i Danmark med mindre andet er angivet. Der findes en del betalingsveje i Canada kaldet Toll Roads. Din lejebil vil være udstyret med en ”brobizz” som afregnes direkte med udlejningsfirmaet, når bilen afleveres. På mange hoteller og i byerne betales der for parkering.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel