70 12 03 03
Åben:

Dalat – byen med det evige forår

Dalat er i Vietnam kendt som ”Byen med det evige forår” på grund af sin smukke beliggenhed mellem bløde, grønne bjerge, blå søer og brusende vandfald i 1450 m højde. Tilbage i 1930’erne var Dalat en populær bjergstation blandt de franske koloniherre, der søgte mod køligere klima, når varmen i lavlandet blev for intens. Med tiden skød smukke franske rigmandsvillaer op, og mange fine bygninger kan stadig ses på skråningerne omkring byen, som de deler med fine blomsterhaver, templer og sommerpaladset for Vietnams sidste kejser. Vietnameserne har for længst opdaget byens åbenlyse skønhed, og kærestepar kommer hertil for at nyde de skønne omgivelser og hinandens selskab – samt landets bedste jordbær.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Dalat

Ved ankomsten til Dalat står en chauffør klar til at køre jer til det charmerende førsteklasses resort Ana Mandara Villas Dalat, der ligger på en grønklædt bjergside med udsigt over landskaberne og Dalat by. Resortet er bygget i tråd med byens historie, og den udbredte brug af mørkt træ og myggenet over sengen, giver værelserne den helt rigtige tropiske stemning. Efter indlogering er resten af dagen fri til at slappe af og nyde de lækre omgivelser. Tag en dukkert i den fine udendørs pool, nyd en drink på terrassen, eller lad jer forkæle med en massage. I kan også leje cykler og udforske området omkring hotellet på egen hånd.

Dag 2: Byrundtur i Dalat

Dagens halvdags byrundtur giver en god introduktion til Dalats historie og særlige karakter. Blandt højdepunkterne er den store art deco-inspirerede villa, der fungerede som sommerpalads for Viet­nams sidste kejser, Bao Dai. I 1945 trak Bao Dai sig tilbage og overlod magten til Viet Minh. Fire år senere blev han dog genindsat som “statsoverhoved” efter fransk pres. Dette varede til 1954, hvor han, efter franskmændenes nederlag ved Dien Bien Phu, rejste med familien til Frankrig. I dag står sommerpaladset næsten, som kejseren efterlod det, og et besøg her giver et fascinerende indblik i Vietnams sidste tid som kejserrige.
Helt andre oplevelser venter på byens fine gamle banegård, der ikke har haft forbindelse til omverdenen siden sporene blev ødelagt under Vietnamkrigen i 1960’erne. Et fint gammelt damplokomotiv og adskillige andre tog står dog stadig tilbage på sporet som minde om fordoms storhed. I besøger også den store katedral og det zen-buddhistiske tempel Thien Vien Truc Lam, der ligger omgivet af en stor blomsterpark på en bakke nær byen. Tilbage på hotellet er resten af dagen fri til at slappe af og nyde Dalat på egen hånd. Eksempelvis på en gåtur ved Xuan Huong-søen, hvor forelskede par ynder at sejle rundt på vandcykler formet som svaner.

Dag 3: Landskaber og håndværk i Dalat

Flere spændende oplevelser venter i landskaberne omkring Dalat, der prydes af søer, skove og brusende vandfald. Særlig spektakulært er vandfaldet Elephant Falls, hvor vandet vælter ud over en bred klippekant og falder i dybet. Tilbage i Dalat besøger I Lam Dong-museet, der er dedikeret til de lokale etniske minoriteter. Museet er indrettet i en fin fransk kolonitidsvilla, der tidligere tilhørte en af Vietnams rigeste mænd, som var far til landets sidste kejser. I stifter også bekendtskab med Vietnams traditioner inden for billedvævning. Kunstnerne her er så dygtige, at I ofte skal helt tæt på for at se, at der ikke er tale om et fotografi. Herfra går turen tilbage mod hotellet, hvor resten af dagen er fri på egen hånd.

Dag 4: Afrejse fra Dalat

Nyd den sidste morgen i Dalat. Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra der er forbindelse til resten af Vietnam.

Pris pr. person

Dalat – byen med det evige forår - 4 dage fra 2.720 kr.

Inkluderet i prisen

  • Alle transporter, entreer og udflugter på privat basis ifølge program
  • 3 nætter på Ana Mandara Villas Dalat inkl. morgenmad
  • Engelsktalende guide

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Syd for den sydlige polarcirkel

Syd for den sydlige polarcirkel

Denne ekspedition tager dig dybt ind i Antarktis’ forunderlige verden. Målet er at sejle længere mod syd end på vores øvrige krydstogter og krydse den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE

18 dage fra 115.200 kr.

Krydstogt til Grønland og Nordvestpassagen

Krydstogt til Grønland og Nordvestpassagen

I århundreder drømte opdagelsesrejsende om at finde vejen gennem Nordvestpassagen. Nu kan I sejle i deres fodspor gennem dette enestående naturområde, der er rig på både dyreliv og kultur.

LÆS MERE

21 dage fra 105.600 kr.

Ekspedition til Nordpolen

Ekspedition til Nordpolen

Rejs i de legendariske opdagelsesrejsendes fodspor til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder og plant dit eget flag på 90 grader nord. På vejen besøges også Franz Josef Land.

 

LÆS MERE

14 dage fra 215.000 kr.

Smuttur til Svalbard, sommer

Smuttur til Svalbard, sommer

Aldrig har den vilde arktiske natur været mere tilgængelig. Flyveturen til Svalbard er kort, så med 5 dage til rådighed er der god tid til at opleve polarområdernes enestående natur og dyreliv.

LÆS MERE

5 dage fra 8.995 kr.

Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Tag med på polarkrydstogt til Svalbard, hvor havfugle i tusindvis yngler på klippesiderne, og isbjørne jager sæler på isflagerne. På dette krydstogt oplever I det bedste af Svalbard på komfortabel vis.

 

LÆS MERE

13 dage fra 67.395 kr.

Smuttur til Svalbard, forår og vinter

Smuttur til Svalbard, forår og vinter

Vinter på Svalbard er en enestående oplevelse. Nordlys og det spæde forårslys oplyser de isdækkede landskaber, der udforskes i hundeslæde og på snescooter. Chancerne for at se isbjørne er også gode.

LÆS MERE

5 dage fra 8.395 kr.

Polarkrydstogt - Nordlys i Østgrønland

Polarkrydstogt - Nordlys i Østgrønland

Oplev sjældent besøgte Østgrønland, hvor gigantiske isbjerge fylder fjordene, moskusokser græsser på den åbne tundra og nordlyset danser på nattehimlen.

LÆS MERE

10 dage fra 49.600 kr.

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder

Om bord på en kraftig isbryder udforsker du nogle af de fjerneste egne af Arktis. Fra det østligste Rusland nord om Sibirien og videre via Svalbard, Grønland og den legendariske Nordvestpassage gennem Canadisk Arktis.

LÆS MERE
Rejsetype: Natur, Polar, Unik rejse

76 dage fra 625.000 kr.

Krydstogt til Antarktis

Krydstogt til Antarktis

Denne ekspedition byder på det bedste af  Antarktis. Pingviner, sæler og hvaler ledsager jer på rejsen langs den antarktiske kystlinje.

LÆS MERE

15 dage fra 65.295 kr.

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol. Dette er naturens verden, og mellem de få småbyer venter et landskab af en sjælden rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen.

LÆS MERE

15 dage fra 72.395 kr.

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Tag med på det ultimative krydstogt ved Antarktis og oplev det rige dyreliv på South Georgia og den britiske stemning på Falklandsøerne, inden I sejler langs Antarktis’ kyster helt ned til den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE

27 dage fra 162.500 kr.

Bestil tilbud