Rejser til Dubai

Futuristisk storby, fantastisk shopping og tidløs ørken

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Dubai

Burj al Khalifa

Verdens højeste skyskraber hæver sig 828 meter over Dubai og den omkringliggende ørken. Bygningen er spektakulær set udefra. Men udsigterne fra observationsplatformen på 124. eller 148. etage er om mulig endnu bedre. Herfra ligger byen for dine fødder, og du fornemmer tydeligt Dubais beliggenhed mellem havet og ørkenen.

Burj al Arab

Det ultraluksuriøse hotel Burj Al Arab rejser sig som et enormt hvidt sejl ud for kysten. Har du ikke mulighed for at bo her, er det værd at reservere plads til en frokost, en drink i baren eller måske den overdådige high tea. En reservation er den eneste måde at komme forbi dørmanden og opleve den spektakulære lobby.

Det traditionelle Dubai i Deira

Det kan være svært at se ved første øjekast. Men under den topmoderne facade gemmer Dubai også på traditionelle kvarterer samt en række spændende museer, der fortæller om byens historie og kultur. Særlig spændende er det historiske kvarter al Fahidi i bydelen Deira, hvor Dubai Museum og Sheik Saeed al Maktoum House er indrettet i historiske bygninger. Du kan også gå en tur langs de gamle kajanlæg, hvor traditionelle træbåde stadig ligger til, og mærke stemningen i basaren Deira Souq, der er blandt byens mest traditionelle markeder.

Jumeirah-moskeen

Med sine smukke hvide minareter er Jumeirah-moskeen den mest iøjnefaldende af Dubais moskéer. Det er muligt at få et kig indenfor på en guidet tur, hvilket også giver en god introduktion til islam.

På stranden i Dubai

Der er alle muligheder for at kombinere storbyferie med afslapning på stranden i Dubai. De fleste strandhoteller har private strande, men Dubai har også en række offentlige strande, der er åbent for alle. Jumeirah Open Beach og Jumeirah Beach Park har begge gode faciliteter. Kite Beach er mere rolig, men her er ingen faciliteter, mens Umm Suqeim ligger med en fantastisk udsigt til Burj al Arab.

Shopping i Dubai

Dubai er en af verdens bedste byer at shoppe i. Her er alt fra glitrende shoppingcentre med de nyeste mærkevarer til stemningsfulde basarer, hvor duften af krydderier fylder luften. Så sørg for at gemme lidt plads i kufferten.

Læs mere om shopping i Dubai

Dubai for madelskere

Madelskere har rigtig meget at glæde sig til i Dubai. Gourmetrestauranter overalt i byen lokker med innovative menuer baseret på gastronomiske impulser fra hele verden, og bagefter kan aftenen fuldendes med drinks på sofistikerede barer. Prøv eksempelvis Bahri Bar eller Level 43, der byder på fantastiske udsigter.

Mød de lokale i Dubai

En rigtig god måde at møde de lokale og høre om landets kultur er ved at bestille morgenmad eller frokost på Sheik Mohammed Centre for Cultural Understanding. Her bydes indenfor til dialog med lokale over et hjemmelavet, traditionelt måltid.

Moderne kunst i al Quoz

Er du til moderne kunst, er det værd at udforske kvarteret al Quoz syd for Sheikh Zayed Road. Her gemmer de gamle fabrikker og lagerbygninger på et væld af gallerier med fingeren på pulsen inden for moderne arabisk kunst. Eller tag en dagstur til Abu Dhabi, der byder på internationale museer såsom Guggenheim og Louvre.

Dubai med børn

Dubai bugner af fantastiske oplevelser for børn i alle aldre. Fra leg i strandkanten til forrygende forlystelsesparker af meget forskellig art. Udsigten fra Burj al Khalifa og en aften omkring bålet i ørkenen er også sikre hits.

Se flere forslag til oplevelser med børn i Dubai

Ras Al Khor Wildlife Sancturary

Blot fem kilometer fra centrum ligger Ras Al Khor Wildlife Sancturary som en oase af saltsletter, laguner og mangrover. Mange trækfugle gør holdt her på rejsen mellem Afrika og Asien, og mere end 250 forskellige fuglearter er registeret i det lille reservat. Men det er de farvestrålende flamingoer, der stjæler mest opmærksomhed om vinteren.

Ørkenture fra Dubai

Knap har Dubai sluppet sit tag, før ørkenklitterne tager over. Det er sjovt, at gøre som de lokale og suse op og ned ad klitterne i store firehjulstrækkere. Men ønsker du at opleve den særlige ro i ørkenen, er det værd at tage en overnatning mellem sandklitterne. Det gør det muligt at opleve ørkenen, når den er allersmukkest; ved solopgang, solnedgang og efter mørkets frembrud, når stjernehimlen funkler over sandhavet.

Læs mere om ørkenture fra Dubai

Kulturbyen Sharjah

Ønsker du en dybere indsigt i områdets traditionelle arabiske kultur samt islams historie, er det værd at tage en tur til den nærliggende by Sharjan, der byder på fantastiske museer og omkring 600 moskéer.

Læs mere om Sharjah

Abu Dhabi

Hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater byder på en fin promenade langs havet, kunstmuseer i verdensklasse, et overdådigt palads og ikke mindst en af verdens mest overdådige, moderne moskéer. Læg dertil noget så sjældent som et hospital for falke.

Læs mere om Abu Dhabi

Oasen Al Ain

Al Ain er den perfekte oase, som man kender dem fra film. Her brydes ørkenen af tusindvis af dadelpalmer, der smukt indrammer byens fort, museer og det lokale kamelmarked.

Læs mere om Al Ain

Snak Dubai med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler hellere end gerne ud af sin store viden om Dubai. Så tag en snak med Pernille Heivert om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Dubai.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Dubai

Tidsforskel til Dubai
Dubai er 2 timer foran Danmark, når vi har sommertid. Men da Dubai ikke skifter mellem sommertid og vintertid, er tidsforskellen 3 timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Dubai
Hvor lang tid tager det at flyve til Dubai? Flyver du direkte fra København til Dubai kan turen klares på cirka 6,5 timer.

Regntid og klima i Dubai
Hvornår skal man rejse til Dubai? Klimaet i Dubai og De Forenede Arabiske Emirater generelt er præget af tør ørkenluft og høje temperaturer. Især i sommerhalvåret fra juni til september, hvor dagstemperaturer over 40 grader er helt almindeligt. Men selv i vintermånederne fra december til februar kommer dagstemperaturen sjældent under 20 grader. Sol er der masser af året rundt. Men i perioden fra maj til juli kan kraftige vinde blæse sand ind fra ørkenen.

Sprog i Dubai
Det officielle sprog i Dubai er arabisk, men engelsk er også udbredt, og i turistområderne vil det ikke være svært at gøre sig forståelig.

Valuta i Dubai
Valutaen i Dubai er dirham (AED). Selvom kreditkort er meget udbredt i Dubai, er der også situationer, hvor der kun kan betales kontant i lokal valuta. Det gælder eksempelvis i taxier. Der er gode muligheder for at hæve penge i automater. Men vær opmærksom på, at der kan blive opkrævet ekstra gebyrer udover det almindelige gebyr, du betaler til din bank i Danmark. Vil du veksle kontanter, kan det anbefales at medbringe USD eller EUR.

Drikkepenge i Dubai
I Dubai er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til f.eks. chauffører, lokalguider, hotelpiccoloer og stuepiger. Selv på meget lokale restauranter er det velanset at give drikkepenge. At give 5-10 dirham ekstra er en god måde at vise, at du værdsætter den service, du har modtaget.
På barer, caféer og natklubber, samt på pænere og mere internationalt prægede restauranter på f.eks. hoteller, vil der oftest blive lagt 10-15% i service charge oven i de angivne priser. Dette vil fremgå af regningen. Udover dette er det almindeligt at lægge 5-10% ekstra i drikkepenge til tjeneren hvis man har været tilfreds med servicen.

Vaccinationer til Dubai
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser til Dubai. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Dubai
Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Danske statsborgere modtager et 90 dages turistvisum ved ankomsten til Dubai. Det er vigtigt at have en flybillet videre fra Dubai til enten Danmark eller et andet land. Ellers kan du risikere at blive afvist i paskontrollen.

Visumreglerne til Dubai kan ændre sig med kort varsel, og som rejsende er det dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Dubai
230 volts AC, 50Hz. En adapter er nødvendig i Dubai. For en liste over stiktyper verden over klik her.

Internet i Dubai
De fleste hoteller tilbyder internet gratis eller mod betaling. Mange hoteller har også computere til rådighed, hvis du ikke medbringer din egen.
Også i mange caféer, restauranter og shoppingcentre kan du finde wi-fi, som du ligeledes kan benytte gratis eller mod betaling. Bemærk, at nogle hjemmesider og noget software er blokeret af myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater. Det gælder for eksempel Skype, dating- og spilleportaler samt hjemmesider, der vurderes at være islamkritiske.

Fotografering i Dubai
Dubai er et meget fotogent sted, og generelt er det ikke noget problem at fotografere de fleste steder. Det er dog altid god skik at spørge om lov, før du fotografere mennesker. Ofte er det helt i orden at fotografere moskeer udefra. Men spørg, inden du finder kameraet frem indenfor.

Rejseforsikring til Dubai
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Dubai
Det er muligt at leje bil i Dubai. Men med mindre du har planer om at køre meget rundt i landet, er det bedre at benytte offentlige transportmidler og organiserede ture.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel