Rejser til Mexico

Badeferie, kolonitidsbyer og pyramider

Eventyret lever i bedste velgående i Mexico. Her kan du shoppe på farverige markeder, udforske imponerende ruinbyer fra gamle civilisationer og nyde stemningen i de utallige smukke kolonitidsbyer, hvor brolagte gader og smukke pladser flankeres af historiske bygninger i stærke farver.

Du kan også svømme i underjordiske floder, kigge efter tukaner i junglen og sejle mellem lodrette klippevægge. Og når sulten melder sig, kan du glæder dig til mødet med det velsmagende og dybt varierede mexicanske køkken.

Efter de mange oplevelser kan rejsen fuldendes med badeferie ved Yucatan-halvøens hvide sandstrande og turkisblå hav eller langs Stillehavets gyldne kyster. Ud for Yucatans caribiske kyst byder verdens næststørste koralrev på fantastisk snorkling, og omkring den lille ø Isla Holbox er det muligt at svømme med mægtige hvalhajer.

Mexico bugner af seværdigheder, og det kan være svært at vælge. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter Mexico særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Mexico rejse baseret på netop dine ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev det farverige Mexico

Store oplevelser i Mexico

Badeferie i Mexico

Mexico er perfekt til en strandferie under tropiske himmelstrøg. Langs den caribiske kyst indbyder hvide sandstrande til afslapning i vandkanten, og ud for Yucatan-halvøen ligger verdens næststørste koralrev. På Stillehavskysten er strandene mere gyldne og landskaberne er tørrere. Men der er færre turister, så det er let at komme helt væk fra det hele.  Om du vælger den ene eller anden kyst, er det let at kombinere badeferie med store kulturoplevelser.

Det mexicanske køkken

Det mexicanske køkken er en af de helt store oplevelser ved at rejse i Mexico. Maden er eksotisk, fuld af smag og tilsat fantastiske, lokale ingredienser. Hvert område i Mexico har sit eget lokale køkken, som man er særlig stolt af. Prøv eksempelvis den særlige sauce mole poblano fra Puebla, der blandt andet indeholder chokolade, chili og krydderier. Eller sæt dig til bords i Oaxaca og nyd stegte græshopper, den særlige lokal ost samt enfrijoladas, der er stegte tortillas med en særlig sauce samt bønner, der er kogt ind med bladene fra lokale avocadoplanter. Det hele kan skylles ned med tequila i byen Tequila.

Mexico City

Mexicos hovedstad ligger i 2.240 meter højde på den mexicanske højslette og er omgivet af skovklædte bjergskråninger og snedækkede vulkaner. Området var hovedstad i aztekernes rige fra omkring 1325 og hed dengang Tenochtitlán. Aztekernes hovedstad blev dog jævnet med jorden af den spanske erobrer Hernan Cortés i 1521, hvorefter han anlagde den nuværende hovedstad oven på ruinerne. I dag er store dele af den gamle spanske by bevaret, og det gamle centrum er så fuld af historiske bygninger, at det er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste. Men Mexico City har også en nyere side, der i lige så høj grad er med til at gøre den til en af de mest dynamiske og spændende byer i Centralamerika.

Se mere om Mexico City

Ruinbyen Teotihuacán

Teotihuacán er en af de mest imponerende ruinbyer i hele Latinamerika. På sit højeste havde byen et indbyggertal på omkring 200.000, hvilket gjorde den til en af verdens største byer i sin samtid. Men på et tidspunkt mellem 600 til 800 e.Kr. blev byen pludselig forladt. Senere brugte aztekerne stedet til religiøse handlinger. De mente, at kun guderne kunne have opført noget så prægtige bygningsværker. Den to kilometer lange Avenida de los Muertos, De Dødes Allé, fører gennem ruinkomplekset, og er på begge sider flankeret af imponerende templer, smukke paladser samt ikke mindst de enorme pyramider, Månens Pyramide og Solens Pyramide, der er blandt de største pyramider i verden.

Se mere om Teotihuacán

San Miguel de Allende

hele bymidten er optaget på UNESCO’s kulturarvliste. Læg dertil et væld af glimrende restauranter, små lokale gallerier og et vidunderligt klima, og det er let at se, hvorfor folk fra både nær og fjern forelsker sig hovedkulds i San Miguel de Allende. Byen er da også en stærk kandidat til titlen som Mexicos smukkeste by.

Se mere om San Miguel de Allende

Cholula

Den lille by Cholula var engang et blomstrende religiøst centrum fyldt med prægtige templer. Deriblandt Tepanapa-pyramiden der er en af de største pyramider, der nogensinde er bygget. Da Cortes angreb byen i 1519 havde den mere end 100.000 indbyggere. Det blev et blodigt slag, og Cortes proklamerede bagefter, at han ville bygge én kirke for hver dag i året. Eller én kirke for hver pyramide i byen, alt efter hvem der fortæller historien. Den dag i dag har Cholula ualmindeligt mange kirker. Særlig spektakulær er kirken Nuestra Señora de los Remedios, der er bygget på toppen af den gamle pyramide med en forrygende udsigt mod vulkanen Popocatépetl.

Se mere om Cholula

Oaxaca

Oaxaca er en anden stærk kandidat til titlen som Mexicos smukkeste kolonitidsby. Det er et afslappet sted kendt for sit lokale håndværk og traditioner, der går tilbage til zapotekerne og mixtekerne. Byen er desuden vidt berømt i Mexico for sit køkken, og der er ingen bedre måde at starte besøget end med en middag på en af de små restauranter i søjlegangene omkring Oaxacas centrale plads, zocaloen. I dalen omkring byen kan du besøge små, lokale landsbyer samt ruinerne af zapotekernes spektakulære 2.000 år gamle hovedstad Monte Alban.

Se mere om Oaxaca

Sumidero-kløften

Det er en stor oplevelse at sejle lige så stille gennem den spektakulære Sumidero-kløft, hvor 1.200 meter høje klippevægge rejser sig på begge sider af floden. båden er der gode chancer for at se krokodiller, farverige fuglearter, aber og nogle af de mange andre dyr, der lever her.

Se mere om Sumidero-kløften

San Cristobal de las Casas

San Cristóbal de Las Casas er en dybt charmerende lille by i 2.100 m højde omgivet af fyrretræsklædte bjerge nær grænsen til Guatemala. Gadebilledet er præget af lave pastelfarvede huse med røde tegltage og sorte smedejernsgitre for vinduerne, smukke kirker, små gallerier og restauranter. Kulturen i denne del af Mexico er i høj grad præget af forskellige etniske minoriteter, der har rødder tilbage til den gamle maya-kultur. Dette opleves især på byens marked og i de små landsbyer omkring San Cristóbal de Las Casas.

Se mere om San Cristobal de las Casas

Agua Azul vandfaldet

Agua Azul betyder ’blåt vand’, hvilket er et passende navn til et af Mexicos smukkeste naturvidundere. Her løber vandmasserne gennem utallige bassiner med turkisblåt vand omgivet af frodig vegetation. Undervejs passerer det hundredvis af små og store vandfald, der indbyder til en forfriskende dukkert. Vandet er flottest i perioden fra slutningen af februar til starten af juni. De nærliggende vandfald Misol-Ha er også et besøg værd.

Se mere om Agua Azul

Palenque

Palenque er en af de mest spektakulære ruinbyer fra mayaernes storhedstid, og beliggenheden omgivet af tæt jungle fuldender følelsen af eventyr. Arkæologer har registreret omkring 500 bygninger, hvoraf kun 30 til 40 er udgravede. Deriblandt en række fantastiske pyramider samt et særdeles velbevaret palads. Men prøv også at gå blot et par skidt ind i junglen, og du vil snart opdage gamle mure i den tætte skovbund.

Se mere om Palenque

Merida

Merida er en af de mest fascinerende byer i det sydlige Mexico. Gaderne er rige på bygninger fra den spanske kolonitid, og i byens smukke parker nyder de lokale indbyggere en rolig siesta i skyggen fra gamle træer og spanske palæer. Byen er også et godt udgangspunkt for besøg i den nærliggende ruinby Uxmal samt en række mindre kendte maya-byer. Du kan også besøge vådområdet Celetun, der farves lyserøde af enorme flamingo-flokke.

Se mere om Merida

Chitzen Itza

Chitzen Itza er måske de mest berømte maya-ruiner, og i dag står velbevarede pyramider, boldbaner, paladser, observatorier og en række andre bygninger tilbage som minde om et af de helt store magtcentre i mayaernes sene periode.

Se mere om Chichen Itza

Izamal

Izamal er en af de bedst bevarede hemmeligheder i det sydlige Mexico. Ingen synes at have travlt i den lille solbeskinnede provinsby, hvis brolagte gader flankeres af gule kolonitidsbygninger. Midt i byen hæver et mægtigt spansk kloster sig over hustagene som et tydeligt modstykke til de høje maya-pyramider i udkanten af byen, der engang udgjorde et vigtigt pilgrimsmål.

Se mere om Izamal

Cenote

Under Yucatan-halvøen løber underjordiske floder, som mayaerne troede førte ned i underverdenen. Nogle steder er kalkstenslaget faldet sammen, så der bliver adgang til vandet. Sådan et hul kaldes en cenote, og det er det perfekte sted at vaske rejsestøvet af. Vandet er ofte så klart, at det er svært at bedømme afstand, og det er en helt unik oplevelse at snorkle rundt mellem drypsten under jorden.

Svøm med hvalhajer

Hver sommer samler hundredvis af hvalhajer sig i det lune, klare vand mellem Isla Mujeres og Isla Holbox nord for Cancun. Det giver en helt unik mulighed for at komme tæt på disse godmodige og ufarlige giganter. Hvalhajer kan blive så store som en bybus, så det er en fantastisk oplevelse at se de enorme fisk glide elegant gennem vandet under dig. Hvalhajerne er heldigvis fuldstændig ufarlige for mennesker, og ofte virker de ligeglade med snorklere. Så det er muligt at komme forbavsende tæt på.

Se mere om Isla Holbox

Udvalgte hoteller i Mexico

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i Mexico. Men vi har mange flere.

Grupperejser til Mexico

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Tag med Exodus til Mexico, og få en oplevelse for livet. Udforsk foreksempel Yucatan-halvøen på cykel, og oplev gamle mayaruiner, små indianerlandsbyer og vandfald i regnskoven. Uanset hvilken tur du vælger, rejser du i selskab med en gruppe og en dygtig guide, som undervejs giver dig et godt indblik i landets historie og kultur.

Gå til Exodus

Snak Mexico med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Mexico. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Mexico.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Mexico

Tidsforskel til Mexico
Mexico har fire forskellige tidszoner, hvoraf kun de to er relevante for de fleste rejsende i Mexico. Mexico City og det centrale Mexico er syv timer efter Danmark. Det vil sige, at når klikken er 12 middag i Mexico City, er klokken 19 i Danmark. Cancun, Playa del Carmen, Tulum og østkysten af Yucatan-halvøen er kun seks timer efter Danmark.

Flyvetid til Mexico
Hvor lang tid tager det at flyve til Mexico? Der findes ikke direkte rutefly fra Danmark til Mexico. Men flere flyselskaber kan klar turen til Mexico City eller Cancun med blot et enkelt stop. Med de hurtigste forbindelser tager turen cirka 14 timer.

Regntid og klimaet i Mexico
Du kan rejse til Mexico hele året, men klimaet varierer en del fra område til område. Den nordlige del af landet er præget af tørt klima og høje temperaturer.

I Mexico City og den centrale del af Mexico falder regntiden fra maj til oktober. Resten af året er vejret typisk tørt og solrigt med behagelige temperaturer i 20’erne. Højtliggende byer som Mexico City og San Cristobal de las Casas kan godt opleve kølige nætter i vintermånederne, så medbring en god fleece.

Ved kysten og på Yucatanhalvøen er det varmere, og temperaturerne ligger typisk på 22-35 °C året rundt. Regn kan forekomme hele året i denne del af landet. Men typisk falder der mest regn i juni samt september og oktober, mens november til april er de tørreste måneder. Juli og august kan også være gode.

Sprog i Mexico
I Mexico er det officielle sprog spansk, der tales af mere end 90% af befolkningen. Derudover tales der over 100 forskellige indianske sprog i Mexico.

Valuta i Mexico
Valutaen i Mexico er mexicanske pesos (MXN), men amerikanske dollars accepteres også mange steder. Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater overalt i Mexico. Også i de store lufthavne. Men på øer som Isla Holbox eller i afsidesliggende småbyer kan man ikke altid være sikker på, at automaterne virker eller er fyldt op. Kreditkort accepteres som betalingsmiddel på hoteller og restauranter samt til udflugter mange steder. Dog foretrækkes kontanter, når du handler og spiser lokalt. Så det er altid en god ide at have lidt kontanter på dig.

Drikkepenge i Mexico
I Mexico er det god skik at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på et par amerikanske dollars. På restauranter og barer lægges typisk 10-15% i ’service charge’ oven i regningen. Det er dog meget usandsynligt, at tjeneren ser nogle af disse penge, så mange lægger omkring 10% af den samlede regning til tjeneren.

Vaccinationer til Mexico
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Mexico. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Bemærk at der findes malaria i nogle områder af Mexico, så sørg for at få den mest opdaterede status og tage de nødvendige forholdsregler.

Pas og visum til Mexico
Dit pas skal være gyldigt i hele rejseperioden i Mexico.

Danske statsborgere med dansk pas får ved ankomsten et indrejsestempel med ret til 180 dages ophold for turistrejser. Inden ankomsten skal der udfyldes en indrejseformular. Dette kan enten gøres på nettet, i flyet eller i lufthavnen ved ankomsten.

Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og det er dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Mexico
Mexico har 110 volt. Stikkene er med flade ben som i USA, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Mexico
Der findes internet og wi-fi på langt de fleste hoteller i Mexico. Kvaliteten svinger dog, og i afsides dele af landet kan forbindelsen til tider være både langsom og ustabil.

Fotografering i Mexico
Mexico er utrolig fotogent, så medbring rigeligt med hukommelseskort til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Fotograferer du med spejlreflekskamera bør du overveje at investere i et pol-filter. Det vil gøre en stor forskel under den stærke mexicanske sol. Især hvis der er vand på billedet.

Rejseforsikring til Mexico
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Mexico
Det er muligt at leje bil i Mexico, Men vi anbefaler det ikke. Det er bedre at sammensætte rejsen, så du bliver hentet og bragt. Så kan du overlade kørslen til lokale og bare læne dig tilbage og nyde udsigten ud af vinduet.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel