Det ukendte centrale Mexico

Det centrale Mexico er fyldt med skatte, som kun de færreste besøgende i landet oplever. På denne rejse udforsker du både de berømte pyramider ved Teotihuacán og den sjældent besøgte ruinby Tzintzuntzan, der fortæller hver sin historie om tiden før spaniernes ankomst. Men også spanierne efterlod sig prægtige byer og bygningsværker, og det er i høj grad disse, der er i fokus på denne rejse, der fører dig til en perlerække af smukke kolonitidsbyer. Fra Mexico Citys UNESCO-beskyttede historiske centrum til mindre kendte perler som Patzcuaro, Guanajuato, Tlaquepaque, San Miguel de Allende og Guadalajara. Undervejs bliver der også rig lejlighed til at høre lokal mariachi-musik, udforske det forrygende lokale køkken og prøvesmage tequila i byen af samme navn. Du rejser med privatchauffør og private guider, så du får det fulde udbytte af dette fantastiske hjørne af landet. Rejsen slutter med badeferie på et lækkert 4-stjernet hotel i Puerto Vallarta.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du mod Mexico City. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til hotellet Historico Central, der er indrettet i en kolonitidsbygning fra 1700tallet i hjertet af den historiske bydel. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at hvile ud ovenpå rejsen eller måske gå en lille tur på egen hånd for at mærke stemningen i verdens største by. Mexico City vrimler med minder fra den tidligere indianske civilisation og især fra den spanske kolonitid. Resultatet er en prægtig by, der er så rig på historiske bygninger, at store dele af midtbyen er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Mexico - Mexico City

Formiddagen er dedikeret til Mexico Citys historiske centrum. I Palacio Nacional oplever du de imponerende vægmalerier, der illustrer tre århundreders mexicansk historie. Du besøger også resterne af en azteker-pyramide og kigger indenfor i Mexicos største katedral. Fortsæt til Palacio de Bellas Artes i Alameda-parken, hvorfra du kan gå ned ad den smukke boulevard La Reforma til Chapultepec-parken, der er et populært åndehul for de lokale i byen. Her ligger også det berømte antropologiske museum, hvis imponerende samling giver et godt indblik i de mange kulturer, der har været med til at forme Mexico gennem tiderne.
To af disse folkeslag hører du meget mere om i løbet af eftermiddagen, når du besøger en af de prægtigste ruinbyer i Latinamerika, Teotihuacán. I sin storhedstid var Teotihuacán en af verdens største byer. Men få århundreder senere lå den forladt hen. Byen blev dog ikke glemt, og aztekerne brugte senere stedet til religiøse ceremonier. Den to kilometer lange promenadevej kaldet De Dødes Allé fører gennem ruinkomplekset, og er på begge sider flankeret af imponerende templer, smukke paladser samt ikke mindst de enorme pyramider, Månens Pyramide og Solens Pyramide, der er nogle af de største pyramider i verden.

Mexico - Mexico City

Du har endnu en hel dag til at udforske Mexico City. Området var allerede hovedstad i aztekernes rige fra omkring 1325 og hed den gang Tenochtitlán. Aztekernes hovedstad blev jævnet med jorden af den spanske erobrer Hernan Cortés i 1521, hvorefter han anlagde den nuværende hovedstad på ruinerne. Men der er stadig levn fra aztekernes gamle by at finde rundt om i Mexico City. Deriblandt ved Xochimilco, hvis gamle kanaler i sin tid gjorde det ud for veje i aztekernes tidligere hovedstad. Du oplever kanalerne og de omkringliggende parkområder med båd, inden turen går til det farverige kvarter Coyoacan, hvor den kontroversielle maler Frida Kahlo boede i sit karakteristiske blå hus. Huset er i dag indrettet som museum, hvor nogle få af hendes stærkt personlige malerier kan beundres. Turen slutter tilbage ved hotellet, hvorefter resten af dagen er til fri disposition.

Mexico - Mexico City

Du bliver hentet af din guide på hotellet efter morgenmaden, og inden længe har du lagt Mexico City bag dig med kurs mod den lille by Patzcuaro. Det er en længere køretur, der fører dig fra hovedstaden gennem områder, hvor udlændinge sjældent kommer. Der var store planer for Patzcuaro, da spanierne overtog området i 1500-tallet. Byen blev endda udnævnt som provinshovedstad i Michoacán, og storslåede bygninger blev opført i den spanske kolonistil. Det varede dog ikke længe, før hovedstaden blev flyttet til Morelia. Derved blev Patzcuaro med ét forvandlet til en søvning provinsby, og det har været med til at bevare den gamle bymidte og de historiske spanske bygninger i ualmindelig fin stand. I dag er Patzcuaro et charmerende og hyggeligt bekendtskab, og det hele fuldendes af den fantastiske beliggenhed ved Patzcuaro-søen. Du har god tid til at nyde dette oversete lille sted, da du har to nætter i byen på det hyggelige Misión Patzcuaro.

Mexico - Patzcuaro

Dagen starter med en flot sejltur ud på Patzcuaro-søen i det bløde morgenlys. Med held ser du måske nogle af de fugle, der holder til ved søen, eller de lokale fiskere, der sættere deres net. Målet er øen Janitzio, der er et populært udflugtsmål for de lokale. Stier fører rundt på øen, og når sulten melder sig, lokker små madboder med lokale lækkerier og forfriskninger. Sammen med guiden bestiger du øens højeste punkt, der prydes af en statue af Don Jose Maria Morelos y Pavon. Det er dog primært udsigten over søen, der stjæler al opmærksomhed.
Tilbage på fastlandet besøger du ruinerne af Tzintzuntzan. Dette var hovedstad for terascan-riget, der opstod her i de sidste knap 100 år før spaniernes ankomst. Byen var et vigtigt knudepunkt, og den var så velbeskyttet, at det lykkedes at holde selv aztekerne væk. Spanierne viste sig dog for militært overlegne, og både Tzintzuntzan og terascan-riget faldt i 1522. I dag ligger ruinerne spredt ud over et åbent område. Efter besøget går turen tilbage til Patzcuaro, hvor aftenen er fri til at nyde de hyggelige, brolagte gader.

Mexico - Riviera Maya

Mere spektakulær kolonitidsarkitektur venter i dag, når du fortsætter til Guanajuato, der af mange anses for at være blandt de mest imponerende kolonitidsbyer i Mexico. Byen ligger i en bred dal omgivet af lave bjerge og består af et netværk af små brolagte gader flankeret af historiske kolonitidsbygninger malet i stærke farver. På byens små pladser nyder lokale stemningen på hyggelige caféer, og i hjertet af byen rejser katedralen Basílica Colegiata de Nuestra Señora de Guanajuato sig over byens tage. Den bedste måde at opleve Guanajuatos særlige stemning er ganske enkelt at vandre på må og få i de gamle gader, der lokalt er kendt som callejones. Vel fremme indlogeres du på Mision Guanajuato, der er et af byens bedste hoteller indrettet i en historisk hacienda fra 1700-tallet. Du har to nætter på hotellet, der byder på en swimmingpool samt masser af andre faciliteter.

Mexico - Guanajuato

En anden stærk kandidat til titlen som Mexicos smukkeste by er San Miguel de Allende, som du besøger i dag. Denne lille perle af en by er fyldt med fantastiske barokbygninger fra den spanke periode, og hele bymidten er optaget på UNESCOs kulturarvliste. Læg dertil et væld af glimrende restauranter, små lokale gallerier og et vidunderligt klima, og det er let at se, hvorfor folk fra både nær og fjern forelsker sig hovedkulds i denne lille by. Byen er opkaldt efter General Ignacio Allende, der spillede en vigtig rolle i den mexicanske uafhængighedsbevægelse. Det hører du meget mere, når du sammen med guiden udforsker de hyggelige små gader. Sidst på dagen går turen tilbage til hotellet i Guanajuato.

Mexico - San Miguel de Allende

Rejsen fortsætter vestpå mod Guadalajara. På vejen gøres stop i byen Tlaquepaque, hvis fine centrale plads er omgivet af arkader og søjlegange. Pladsen er kendt som Hidalgos have efter Miguel Hidalgo y Costilla, der var en vigtig figur i Mexicos uafhængighed. Byen byder desuden på flere fine kirker og er kendt for sin keramik og glaskunst.
Fra Tlaquepague er der ikke langt til statshovedstaden Guadalajara, der er blandt Mexicos største byer. Det mærker man dog ikke i det hyggelige historiske centrum, der domineres af velbevarede spanske kolonitidsbygninger. Den mest promente af disse er den enorme katedral, der fik sine øjnefaldende tårne, efter et jordskælv ødelagde de oprindelige i 1818. Byen byder desuden på et væld af glimrende restauranter og ikke mindst gode spillesteder. Mariachi-musikken stammer herfra, og den kan høres på barer og restauranter overalt i byen, når mørket falder på. Ved ankomsten til Guadalajara indlogeres du på NH Guadalajara Centro Historico; et moderne hotel med en flot udsigt over byen og katedralen. Den centrale beliggenhed er det perfekte udgangspunkt for udforskning af byen. Både sammen med guiden og på egen hånd.

Mexico - Guadalajara

Mexicos mest berømte spiritus Tequila stammer oprindeligt fra denne del af landet, og mere end 200 forskellige varianter produceres i området. Fra simple familieopskrifter til udgaver med forskellige eksotiske ingredienser. Det bedste sted at lære mere om den berømte drik er naturligvis byen Tequila, som du besøger i dag. Her hører du om drikkens historie og oplever de store agavemarker, der leverer hovedingrediensen til taquilaen. Du besøger også et destilleri, hvor du kan smage på den lokale høst, inden turen går tilbage til Guadalajara.

Mexico - Tequila

Helt andre oplevelser venter forude, når du forlader Guadalajara og flyver til kystbyen Puerto Vallarta. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Vamar Vallarta. Et lækkert 4-stjernet hotel med en skøn beliggenhed ned til en kanal ved byens marina. Resortet byder på alle de faciliteter, man forventer at finde på et hotel af denne standard. Deriblandt et flot poolområde og komfortable værelser med aircondition, TV, Wi-Fi og et væld af andre faciliteter. Her du tæt på både shopping, et væld af spisesteder og byens strande.

Mexico - Puerto Vallarta

Dagene er frie til afslapning ved poolen eller eventyr på egen hånd i Puerto Vallarta, der byder på et væld af aktiviteter. Lige fra fiskeri og kajakture til snorkling og delfinsafari. I vinterhalvåret er det endda muligt at se hvaler, når pukkelhvalerne samler sig ud for kysten. Lyder dette for aktivt løber gyldne strande langs Stillehavskysten, og hotellet har sin egen private strand, der indbyder til afslapning i vandkanten.
Også inde i landet er der masser af muligheder. Du kan tage på ridetur i den frodige natur, eller besøg øen Marietas, der byder på huler, klipper og flere endemiske fuglearter. The Arcos er et andet spændende naturområde med et rigt dyreliv, mens udmundingen af Ameca-floden tiltrækker havskildpadder, der kommer i perioden fra juli til december for at lægge æg i sandet. Helt andre typer naturoplevelser venter på byens golfbaner, eller hvad med at suse mellem trækronerne i en zipline? Mulighederne er uendelige. Heldigvis er du også i gode hænder, når sulten melder sig. Puerto Vallarta er nemlig kendt for sine mange restauranter, og den anses blandt mexicanere for at være en af Mexicos bedste byer at spise i.

Mexico - Puerto Vallarta

Nyd den sidste morgen i troperne, inden turen går mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Du ankommer til Danmark efter en spændende rundrejse i det mere ukendte centrale Mexico.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
3 jan 2019 - 19 jun 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
20 jun 2019 - 11 aug 2019
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
12 aug 2019 - 15 dec 2019
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Mexico City og retur fra Puerto Vallarta
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Alle transporter ifølge program
 • Alle udflugter, aktiviteter og entréer ifølge program på privat basis med engelsktalende guide
 • 3 nætter på Historico Central i Mexico City inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Misión Patzcuaro i Patzcuaro inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Mision Guanajuato i Guanajuato inkl. morgenmad
 • 2 nætter på NH Guadalajara Centro Historico i Guadalajara inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Guadalajara til Puerto Vallarta
 • 4 nætter på Vamar Marina & Beach Resort i Puerto Vallarta inkl. all inclusive
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Rejseforsikring
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Visum hvis påkrævet

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Mexico

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Mexico

Vi kender de skønneste steder i Mexico og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel