Mexicos kulturelle hjerte

Denne unikke rejse gennem Mexicos kulturelle hjerte fører dig til en sand perlerække af hyggelige kolonitidsbyer, storslåede ruinbyer og spændende storbyer. Undervejs besøger du både kendte seværdigheder såsom Mexico City, ruinbyen Teotihuacán og kolonitidsperlen Oaxaca. Men du lægger også de gængse turistruter bag dig og udforsker sjældent besøgte ruinbyer såsom Xochicalco, Cholula og Tepozteco, der fortæller historien fra før spanierne ankomst. Også spanierne efterlod sig smukke bygningsværker, hvilket du oplever i de oversete kolonitidsbyer Taxco, Tepoztlán og Puebla samt naturligvis Oaxaca og Mexico City. Undervejs kommer du tæt på den mexicanske kultur, og du har rig mulighed for at stifte bekendtskab med landets forrygende køkken. Rejsen foregår med privat guide og chauffør, så du har friheden til at opleve dette skønne hjørne af Mexico i dit helt eget tempo. Rejsen slutter med luksusbadeferie langs Stillehavskysten.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du mod Mexico City. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til hotellet Historico Central, der er indrettet i en kolonitidsbygning fra 1700tallet i hjertet af den historiske bydel. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at hvile ud ovenpå rejsen eller måske gå en lille tur på egen hånd for at mærke stemningen i verdens største by. Mexico City vrimler med minder fra den tidligere indianske civilisation og især fra den spanske kolonitid. Resultatet er en prægtig by, der er så rig på historiske bygninger, at store dele af midtbyen er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Mexico - Mexico City

Sammen med en privat guide udforsker du Mexico Citys historiske centrum, hvor en række af byens prominente bygninger ligger omkring en stor central plads. I Palacio Nacional oplever du de imponerende vægmalerier af Diego Rivera, der på smukkeste vis illustrer tre århundreders mexicansk historie. Du besøger også resterne af en gammel azteker-pyramide og kigger indenfor i katedralen, der er Mexicos største. Fortsæt til Alameda-parken og Palacio de Bellas Artes, der er centrum for byens kulturliv. Herfra kan du gå ned ad den smukke boulevard La Reforma til Chapultepec-parken, der er et populært åndehul for de lokale i byen. Nær parken ligger også byens berømte antropologiske museum. Museets samling er i absolut verdensklasse og giver et godt indblik i de mange kulturer, der har været med til at forme Mexico gennem tiderne. Fra museet fortsættes til det farverige kvarter Coyoacan, hvor den kontroversielle maler Frida Kahlo boede i sit karakteristiske blå hus. Huset er i dag indrettet som museum, hvor nogle få af hendes stærkt personlige malerier kan beundres. Turen slutter tilbage ved hotellet, hvorefter aftenen er til fri disposition.

Mexico - Mexico City

Dagens heldagstur fører dig ud af Mexico City med kurs mod en af de prægtigste ruinbyer i Latinamerika, Teotihuacán. I sin storhedstid i begyndelsen af det syvende århundrede havde Teotihuacán et indbyggertal på omkring 200.000. Det gør den til en af verdens største byer i sin samtid, men omkring 600 – 800 e. Kr. blev den pludselig forladt. Hvorfor vides stadig ikke med sikkerhed. Byen blev dog ikke glemt, og aztekerne brugte senere stedet til religiøse ceremonier. Det var aztekerne, der gav byen det navn, vi kender i dag. De mente, at kun guderne ville være i stand til at bygge sådanne bygningsværker, og kaldte derfor stedet Teotihuacán, hvilket betyder noget i retning af ”Gudernes hjem”. Den to kilometer lange promenadevej kaldet De Dødes Allé fører gennem ruinkomplekset, og er på begge sider flankeret af imponerende templer, smukke paladser samt ikke mindst de enorme pyramider, Månens Pyramide og Solens Pyramide, der er nogle af de største pyramider i verden.
På vej tilbage mod hotellet gøres stop ved basilikaen for Jomfruen af Guadalupe. Basilikaen er Mexicos religiøse helgenskrin, og billeder af Mexicos skytshelgen ses i kirker, busser, taxier og private hjem overalt i Mexico. Du besøger også Plaza de las Tres Culturas, som symboliserer mødet mellem de tre kulturer: Aztekerne, de spanske rødder og nutidens Mexico.

Mexico - Teotihuacan

Guiden står klar i lobbyen efter morgenmaden, og inden længe har du lagt Mexico City bag dig. Dagens første mål er det arkæologiske område Xochicalco, der er en af Mexicos mange mindre kendte ruinbyer. Byen var et vigtigt handelscentre i det syvende århundrede, hvor varer fra nær og fjern passerede igennem her på vej til Teotihuacán. Rødderne går dog helt tilbage til olmek-folket, der var Mexicos første store civilisation. Kun meget få rejsende finder vej hertil så alt ånder som regel fred og ro mellem de velbevarede bygninger. Efter besøget fortsættes til kolonitidsbyen Taxco, der ligger flot omgivet af lave bjerge. Gennem århundreder tjente Taxco store summer på sine sølvminer, og dele af denne rigdom blev brugt på at bygge smukke palæer, flotte byhuse og ikke mindst den fine kirke, der hæver sig over byens tage. Du har god tid til at udforske de smukke brolagte gader og besøge kirken, inden turen fortsætter til dit hotel for natten. Hotellet Monte Taxco ligger flot på en bakke i udkanten af byen og byder blandt andet på en pool.

Mexico - Chichen Itza

Fra Taxco fortsætter rejsen gennem det centrale højland mod Tepoztlán. På vejen gøres stop ved Hacienda Vista Hermosa, der blev grundlagt i 1529 af Herman Cortez som belønning for at have ledet erobringen af Mexico. Sammen med jord, rigdom og berømmelse fulgte også magt en prominent titel, hvilket gjorde Herman Cortez til en af de mest indflydelsesrige mænd i datidens Mexico. I dag huser haciendaen et hotel. Dagens andet mål er Tepoztlán; en smukt bevaret historisk by med rødder tilbage til azteker-perioden. Aztekerne mente, at dette var fødestedet for deres store slangegud, og den dag i dag huser byen et stort náhuatl-minoritet, der holder fast ved mange af azteker-folkets gamle traditioner. De gamle brolagte gader indbyder til vandring på må og få, og hvorfor ikke prøve den lokale specialitet græshopper? De er slet ikke så tosset sammen med en kold øl. Natten tilbringes på Posada La Presa, der ligger med en flot udsigt mod de dramatiske bjerge omkring byen.

Mexico - Chichen Itza

Bjergene nær Tepoztlán skjuler en af Mexicos flotteste beliggende tempelkomplekser, Tepozteco, der var tilegnet aztekernes gud for alkoholiske drikke. Efter besøget i templet fortsættes mod endnu en af Mexicos kolonitidsperler, Puebla. Byen blev grundlagt i 1531 og har siden været en højborg for den katolske kirke. Mere end 100 prægtige kirker vidner om byens rige religiøse historie, og de mange historiske bygninger har sikret Puebla en plads på UNESCO’s kulturarvsliste. Byen er også kendt for sit unikke køkken og ikke mindst sin keramiktradition, som går under navnet Talavara. Farvestrålende fliser, lamper, tallerkener og urtepotter er uhyre populære, men det fineste produkt er Majolica, som er hvid keramik. Natten tilbringes på Hotel San Leonardo, der er indrettet i et smukt restaureret hus fra 1800tallet i let gåafstand fra Pueblas centrale plads.

Mexico - Puebla - Cholula

Dagens første mål er den lille by Cholula, der engang var et blomstrende religiøst centrum fyldt med prægtige templer. Deriblandt Tepanapa-pyramiden der er en af de største pyramider, der nogensinde er bygget. Da Cortes angreb byen i 1519 havde den mere end 100.000 indbyggere. Det blev et blodigt slag, og Cortes proklamerede bagefter, at han ville bygge én kirke for hver dag i året. Eller én kirke for hver pyramide i byen, alt efter hvem der fortæller historien. Den dag i dag har Cholula ualmindeligt mange kirker. Særlig spektakulær er kirken Nuestra Señora de los Remedios, der er bygget på toppen af den gamle pyramide med en forrygende sigt mod vulkanen Popocatépetl.
Rejsen fortsætter mod Oaxaca, der er en stærk kandidat til titlen som Mexicos flotteste kolonitidsby. Det er et afslappet sted kendt for sit lokale håndværk og traditioner, der går tilbage til zapotekerne og mixtekerne. Byen er desuden vidt berømt i Mexico for sit køkken, og der er ingen bedre måde at starte besøget end med en middag på en af de små restauranter i søjlegangene omkring Oaxacas centrale plads, zocaloen. Du har tre nætter i byen, så der er god tid til at nyde dette dejlige sted.

Mexico - Oaxaca

Denne morgen vågner du i en af Mexicos mest charmerende byer, og hele formiddagen er dedikeret til Oaxacas hyggelige gader og smukke kirker. Du oplever blandt andet kirken Santo Domingo, hvis spartanke ydre gemmer på et af de mest overdådige kirkerum i Latinamerika. Du hører også om byens særlige kultur og besøger en chokoladefabrik, hvor de friske bønner forvandles til lækker chokolade.
Helt andre oplevelser venter om eftermiddagen, hvor du kører en tur ud af byen. Oaxaca ligger i en enorm dal fyldt med minder fra de indianske zapoteker- og mixtekerkulturer. Prægtigt af dem alle er ruinbyen Monte Alban, der ligger på et menneskeskabt plateau på toppen af zapotekernes hellige tempelbjerg. For knapt 2.000 år siden var byen zapotekernes hovedstad, og trods mange århundreder er gået siden da, fornemmer man stadig de storslåede dimensioner. Sammen med guiden udforsker du ruinbyen, inden turen går tilbage til Oaxaca.

Costa Rica - Kakao

Endnu en spændende dag venter i dalen omkring Oaxaca. Første stop er ruinbyen Mitla. Sammenlignet med Mexicos store ruinbyer er Mitla til at overse. Men den elegante hovedbygning viser noget af det smukkeste mønstrede murværk fra den præcolumbianske periode. Byen blev opført af zapotekerne som et religiøst centrum, og meget tyder på, at der har været foretaget menneskeofringer på dette sted.
Fra Mitla fortsætter du gennem Oaxaca-dalen til den lille landsby Tule, der domineres af et enormt træ, der meget vel kan være over 1.500 år gammelt. Du har også mulighed for at besøge landsbyen Teotitlan del Valle, der er berømt for sine smukke tæpper, inden turen fortsætter til Hierve el Aguas. Fra afstand ligner Hierve el Aguas mest af alt et forstenet vandfald omgivet af små bassiner med mineralrigt vand, der menes at have haft religiøs betydning for zapotekerne.
Tilbage i Oaxaca er aftenen fri til at nyde stemningen i de hyggelige gamle gader og måske prøve et par af de mange lokale specialiteter, der blandet andet krydres med chili og chokolade.

Mexico - Oaxaca

Fra Oaxaca flyver du til Huatulco på Stillehavskysten, hvor du indlogeres på det lækre Camino Real Zaashila Huatulco. Resortet er designet af den mexicanske stjernearkitekt Javier Sordo Madaleno, der har haft et kærligt øje til traditionel nordafrikansk arkitketur. Det unikke design fuldendes af en flot beliggenhed mellem lave bakker helt ned til den private Rincón Sabroso Beach. Værelserne er moderne indrettet og byder naturligvis på faciliteter som aircondition, kabel-tv, minibar og flotte badeværelser. Du har desuden en privat balkon eller terrasse, hvorfra du kan nyde udsigten og brisen fra havet. Nogle værelser har privat pool.

Mexico - Huatulco - Camino Real Zaashila

Dagene er frie til at dase på stranden eller ved poolen. Når sulten melder sig har du flere forskellige spisesteder at vælge imellem. Eksempelvis Chez Binni, hvor de dygtige kokke fremtryller moderne gourmetversioner af Oaxacas traditionelle køkken. Eller tag plads på Bel-La-Grill, der ligger ved stranden med en fantastisk havudsigt.

Mexico - Huatulco

Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

I ankommer til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
fra 23.395 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Mexico City og retur fra Huatulco
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Alle transporter ifølge program
 • Alle udflugter, aktiviteter og entréer ifølge program på privat basis med engelsktalende guide
 • 3 nætter på Historico Central i Mexico City inkl. morgenmad
 • 1 nat på Monte Taxco i Taxco inkl. morgenmad
 • 1 nat på Posada La Presa i Tepoztlán inkl. morgenmad
 • 1 nat på San Leonardo i Puebla inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Casantica i Oaxaca inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Oaxaca til Huatulco
 • 4 nætter på Camino Real Zaashila i Huatulco inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Rejseforsikring
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Visum hvis påkrævet

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Mexico

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Mexico

Vi kender de skønneste steder i Mexico og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel