Rejser til Guatemala

Vulkaner, kolonitidsbyer, farverige markeder og jungleruiner

Rejs med MarcoPolo til Guatemala og oplev et af verdens mest oversete rejselande. Det kan dog hurtigt ændre sig. For eventyrlystne rejsende er begyndt at få øjnene op for Guatemalas farverige indianermarkeder, himmelstræbende vulkaner, smukke kolonitidsbyer og fantastiske jungleruiner fra mayaernes storhedstid.

Nyd en kop lokal kaffe i morgensolen omgivet af spanske kolonitidsbygninger og barokkirker i Antigua Guatemala. Bestig den rygende vulkan Pacaya, og prut om prisen med højlandsindianere, som er klædt i farvestrålende dragter, på markedet i Chichicastenango. Glem heller ikke Atitlan-søen, hvor vulkaner spejler sig i det blanke vand, og hverdagslivet udfolder sig i små traditionelle landsbyer langs bredden.

Helt andre oplevelser venter i Guatemalas flade lavland. Her ligger fantastiske ruinbyer skjult mellem junglens træer, hvor tukaner søger føde i trækronerne, næsebjørne snuser rundt i skovbunden, og brøleabernes kald gjalder gennem det tidlige morgengry. Du kan også opleve den farverige garifuna-kultur i byen Livingstone, der har tydelige caribiske og afrikanske rødder.

Dette er blot nogle få af de mange oplevelser, der er med til at gøre Guatemala til et af de mest eksotiske og oversete rejselande i Latinamerika. Heldigvis kender vores rejsekonsulenter Guatemala særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Guatemala rejse baseret på dine individuelle ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Guatemala

Antigua Guatemala

Guatemalas gamle hovedstad Antigua Guatemala ligger omgivet af høje vulkaner og er en af de bedst bevarede historiske byer i Latinamerika. Hele bymidten består af brolagte gader og smukt bevarede huse i stærke farver fra den spanske kolonitid. Mellem husene ligger gamle klostre og hyggelige restauranter, og på byens pladser afholder de lokale indianere små markeder i skyggen fra smukke spanske barokkirker. Praktisk talt ingen nye bygninger ødelægger helhedsindtrykket, hvilket har sikret Antigua Guatemala en velfortjent plads på UNESCO’s kulturarvsliste.

Se mere om Antigua Guatemala

Bestig vulkanen Pacaya

Utallige vulkaner hæver sig mod himlen i Guatemalas højland. Flere af dem kan bestiges. Deriblandt den 2.552 meter høje aktive vulkan Pacaya, der er en af de bedste dagsture fra Antigua Guatemala. Det er muligt at køre et godt stykke op ad vulkanens skråninger, hvorefter man fortsætter til fods eller på hesteryg. Først vandrer du gennem nåleskov og landskaber med spredte buske. Men snart slipper al vegetation op og erstattes af et månelandskab af sorte lavablokke og løst grus. Gas siver ud af sprækker i jorden, og med held kan du se lavaen gløde højere oppe. Udsigterne mod de nærliggende vulkaner er også spektakulære.

Se rejseforslag med bestigning af Pacaya

Marked i Chichicastenango

Den lille by Chichicastenango i Guatemalas højland er et charmerende sted. Men det er i de tidlige morgentimer på markedsdage, at byen viser sig fra sin mest eksotiske og farverige side. På disse dage invaderes den af landsbyfolk i farvestrålende klæder fra nær og fjern, der kommer for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte. Alt fra levende kalkuner og friske blomster til vævede tæpper sælges på markedet, der uden tvivl er blandt de mest eksotiske i hele Latinamerika. Kig også forbi byens kirke, hvor de kristne symboler har selskab er symboler fra maya-tiden.

Se mere om Chichicastenango

Lago de Atitlan

Landskaberne omkring Atitlán-søen i hjertet af Guatemalas højland er overvældende smukke. Tre store vulkaner omkranser søen, og langs bredderne ligger små idylliske indianerlandsbyer, hvor mange indbyggere stadig bekender sig til gamle maya-ritualer. Der er noget uforklarligt betagende ved Atitlán-søen, og det er fantastisk at sidde ved søbredden og beundre, hvordan vandet skifter farve, og skyerne kaster skygger på vulkanernes skråninger. Men det er også værd at tage en sejltur til nogle af de små landsbyer, hvor du oplever hverdagen. I Santiago de Atitlán kan du endda komme i audiens hos en gud.

Se mere om Lago de Atitlan

Maya-ruinen Tikal

Tikal er blandt de mest spektakulære ruinbyer i verden. På sit højeste i det 8. århundrede e.Kr. var byen en gigantisk bystat med omkring 100.000 indbyggere, hvilket var langt større end nogen by i Europa på dette tidspunkt. I dag ligger cirka 3000 stenbygninger spredt rundt i den tætte jungle. Nogle er blevet restaureret, mens andre stadig er overgroet af planter og lianer. Netop beliggenheden i junglen giver Tikal en helt særlig stemning, og det er umuligt ikke at føle sig som en eventyrer, når man udforsker de gamle templer og pyramider. Dyrelivet er tilmed rigt, og der er gode chancer for at se papegøjer, tukaner, aber og næsebjørne i skoven.

Se mere om Tikal

Maya-ruiner i Guatemalas jungle

Tikal er blot én blandt mange gamle maya-byer, der ligger skjult mellem jungletræerne i Guatemalas varme, flade lavland. De fleste af de andre byer kræver en større ekspedition at nå frem til. Nogle gange skal man gå flere dage gennem junglen og være fuldstændig selvforsynende. Men der findes også ruinbyer, der er mere tilgængelige fra Tikal. Eksempelvis Yaxhá, der byder på ni store templer, adskillige pyramider og omkring 500 andre bygninger. Dos Pilas, Ceibal og Aquateca er andre spændende og relativt tilgængelige byer, der er rige på historie og eventyr.

Se mere om Yaxhá

Besøg en kaffeplantage

Den frodige vulkanske jord i Guatemalas højland giver næring til nogle af verdens bedste kaffeplantager, og du er aldrig langt fra en god kop kaffe i Guatemala. Nogle plantager er åbne for besøgende, så du kan lære om hele processen fra de friske bær til de færdige tørrede og brændte kaffebønner.

Quetzaltenango

Med sine mere end 200.000 indbyggere er Quetzaltenango en større by. Men byen har dybe kulturelle rødder tilbage til maya-tiden, og selv her i storbyen ses mange kvinder i de karakteristiske farverige klædedragter. Quetzaltenango er i sig selv spændende. Men det er også værd at besøge nogle af de mange små landsbyer i nærheden, hvor moderniseringen endnu knap er nået ud, og de gamle traditioner holdes i hævd. Nogle landsbyer er kendte for sine markeder. Andre for sine grønsager og endnu andre for sit kunsthåndværk, og overalt oplever du Guatemalas farverige kultur fra sin mest traditionelle side.

Se mere om Quetzaltenango

Livingston

Livingston på Guatemalas caribiske kyst kan kun nås med båd. Men det er ikke det eneste, der gør byen speciel. Livingston er dybt præget af den lokale garifuna-kultur. En stor del af befolkningen er efterkommere af afrikanske slaver, der har taget meget af deres afrikanske arv med sig. Dette er du ikke i tvivl om, når du går rundt i byen. Folk er mørkere i huden her end andre steder i landet, og mange går barfodede omkring, mens de vugger i takt til reggaerytmer. Derfor føler du dig hurtigt hensat til Bob Marleys Jamaica eller måske endda det fjerne Vestafrika.

Se mere om Livingston

Grupperejser til Guatemala

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Exodus arrangerer flere grupperejse til Guatemala, som byder på spanske kolonitidsbygninger, smukke barokkirker, mægtige vulkaner, lokale markeder og storslåede jungleruiner fra mayaernes civilisation. Guatemala er et ægte eventyr, og med Exodus oplever du Mellemamerika i en international gruppe med andre eventyrlystne rejsende under ledelse af en dygtig guide.

Gå til Exodus

Snak Guatemala med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Guatemala. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Guatemala.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Guatemala

Tidsforskel til Guatemala
Guatemala er otte timer efter Danmark, når vi har sommertid. Men da Guatemala ikke skifter mellem sommer- og vintertid, er tidsforskellen kun syv timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Guatemala
Hvor lang tid tager det at flyve til Guatemala? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Guatemala. De fleste selskaber har to stop på vejen, men enkelte flyselskaber kan klare turen med et enkelt stop i Europa eller Nordamerika. Med de hurtigste forbindelser tager turen cirka 17 timer.

Regntid og klimaet i Guatemala
Guatemala har to sæsoner. Den tørre sæson fra november til april er den mest populære periode at rejse til Guatemala. Den grønne sæson fra maj til november kan også være rigtig fin. Men der er mere nedbør, og der vil være flere overskyede dage. Ofte kommer regnen i form af voldsomme tropiske regnskyl, hvorefter det klarer op.

Temperaturerne varierer meget fra højlandet i syd til lavlandet i nord. I højlandet kan det blive forbavsende køligt om aftenen og i de tidlige morgentimer, mens dagstemperaturerne som regel rammer et sted mellem 18 og 30 grader. I lavlandet omkring Tikal er det betydeligt varmere døgnet rundt. Her er temperaturer op til 35 grader helt normalt, og luftfugtigheden er højere end i højlandet.

Sprog i Guatemala
Spansk er det officielle sprog i Guatemala og tales af næsten hele befolkningen. Derudover tales der omkring 20 lokale sprog med rødder tilbage til maya-kulturen samt de to oprindelige sprog Xinca og Garifuna, der ikke har noget med mayaernes kultur at gøre.

Valuta i Guatemala
Valutaen i Guatemala er quetzal, men amerikanske dollars er også accepteret de fleste steder. Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater i de fleste større byer. Mange hoteller kan også veksle amerikanske dollars. Men jo længere ud på landet, du kommer, jo svære bliver det at få vekslet.

Kreditkort kan bruges på de bedste hoteller og restauranter. Visa er det mest udbredte. Det er dog vigtigt også at have kontanter på dig, da langt fra alle restauranter, butikker og hoteller tager kreditkort.

Drikkepenge i Guatemala
I Guatemala er det god skik at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på en dollar eller to. På restauranter og barer lægges nogle gange 10-15% i ’service charge’ oven i regningen. Det er dog meget usandsynligt, at tjeneren ser nogle af disse penge, så det er normalt at lægge 5-10% af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Vaccinationer til Guatemala
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Guatemala. Malaria er også udbredt i de mere lavtliggende dele af landet. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Guatemala
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen.

Danske statsborgere med dansk pas får ved ankomsten et indrejsestempel med ret til 90 dages ophold for turistrejser. Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og det er dit ansvar som rejsende at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Guatemala
Guatemala har 110 volt 60Hz. Stikkene er med flade ben som i USA, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Guatemala
Der findes internet og wi-fi på de fleste hoteller. Kvaliteten svinger dog, og især i de mindre byer og ude på landet må du ikke have de store forventninger til hastigheden og stabiliteten.

Fotografering i Guatemala
Guatemala er et fantastisk land at fotografere i. Her er folk i farverige dragter, storslåede ruinbyer i junglen og smukke landskaber med himmelstræbende vulkaner. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. I situationer med stærkt lys, kan et polfilter være en god ide. Det forstærker kontrasten og farverne i billedet. Især hvis der er vand på billedet. Husk at spørge om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Guatemala
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel