Guatemalas højdepunkter

Guatemala er som skabt til eventyr, og på denne rejse oplever du alle Guatemalas højdepunkter samt et par mindre kendte steder. Rejsen starter i Antigua Guatemala, der i 200 år var hovedstad for de spanske kolonier i Mellemamerika. I dag står byen stort set intakt tilbage og er en af de mest charmerende og velbevarede kolonitidsbyer i hele Latinamerika. På vulkanskråningerne omkring Antigua Guatemala besøger du en lokal kaffeplantage, inden turen fortsættere dybere ind i højlandet til det farverige indianermarked i Chichicastenango. Du overnatter i byen, så du kan opleve den fantastiske stemning i det tidlige morgengry. Flere eksotiske kulturoplevelser venter i den spændende, større by Quetzaltenango samt i de små landsbyer ved Atitlán-søen, der ligger smukt omgivet af høje vulkaner. Herfra går turen tilbage til Antigua Guatemala, hvor du har god tid til at udforske byen både på en guidet tur og på egen hånd.

Fra fastlandet kører du tværs gennem Guatemala til den caribiske kyst, hvor du sejler til byen Livingston. Dette område er fortrinsvist beboet af efterkommere af slaver fra de caribiske øer, og de afrikanske rødder er tydelige at mærke i denne afsidesliggende del af landet, der overhovedet ikke minder om resten af Guatemala.
Rejsen slutter med et ægte jungleeventyr, når du besøger den storslåede ruinby Tikal, der var en af supermagterne i maya-civilisationens guldalder. Ruinen ligger omgivet af tæt regnskov med en særdeles rigt dyreliv, hvilket bidrager til den særlige stemning.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Guatemala.

Ved ankomsten til Guatemala City står en chauffør klar til at køre dig til den gamle hovedstad Antigua Guatemala, der ligger en lille times kørsel fra lufthavnen. Antigua Guatemala ligger omgivet af høje vulkaner og er en af de bedst bevarede kolonitidsbyer i Latinamerika. Hele bymidten består af brolagte gader og smukt bevarede huse fra den spanske kolonitid malet i stærke farver. Spredt rundt i byen ligger også adskillige gamle klostre, og på byens pladser afholder de lokale indianere små markeder i skyggen fra smukke spanske barokkirker. Praktisk talt ingen nye bygninger ødelægger helhedsindtrykket, hvilket har sikret Antigua Guatemala en plads på UNESCO’s kulturarvsliste.

Guatemala - Antigua Guatemala

Duften af friskbrygget kaffe fylder morgenluften på hotellet, og netop kaffe spiller en central rolle i denne del af verden. Den frodige vulkanske jord i Guatemalas højland giver næring til nogle af verdens bedste kaffeplantager, og du skal ikke langt ud af byen, før du er omgivet af kaffemarker. Dette oplever du denne morgen, når du besøger byen San Miguel Escobar. Her bliver du mødt af en guide fra organisationen De La Gente, der hjælper små, individuelle kaffeproducenter og promoverer bæredygtige metoder i kaffeindustrien. Sammen besøger I en af de familier, der er støttet af projektet. Her ser du hele processen fra plante til færdig kaffe, og der er mulighed for at hjælpe bønderne med dagens gøremål. Hvad det præcis indebærer afhænger af tidspunktet på året. Besøget på kaffeplantagen fuldendes med frokost.
Du kommer tilbage til Antigua Guatemala senere på rejsen, hvo du har god tid til at udforske byen. Men først venter andre eventyr i Guatemalas højland. Derfor sættes kursen nu mod den lille by Chichicastenango. Turen tager et par timer og giver et godt indtryk af livet på landet i Guatemala. Vel fremme indlogeres du på hotellet Santo Tomas i hjertet af byen. Resten af dagen er fri til at udforske Chichicastenango, hvis kultur har dybe rødder tilbage til mayaernes tidsalder.

Guatemala - Chichicastenango - indianermarked

Chichicastenango er hyggelig på alle tidspunkter af dagen. Men det er i de tidlige morgentimer på markedsdage, at byen viser sig fra sin mest eksotiske og farverige side. På disse dage invaderes den af lokale fra nær og fjern, der kommer for at handle. Nogle er vandret hertil ad smalle bjergstier med varerne bundet på ryggen af muldyr. Andre har gjort turen på ladet af en lastbil eller stuvet sammen i en overfyldt bus. Ved daggry skydes markedet i gang med hjemmelavede raketter. Inden længe vrimler markedspladsen med landsbyfolk i farvestrålende klæder. De vandrer rundt mellem boder med grøntsager, macheter, lertøj, krydderier, tæpper, hylende grise og flettede kurve, mens de vurderer udbuddet. Andre får lappet deres sko eller køber blomster, mens snakken går lystigt på en række forskellige mayadialekter. Stemningen er kaotisk, og sanserne kører på højtryk. Det bedste er bare at lade sig rive med og vandre på må og få mellem boderne. Trænger du til en pause fra mylderet, kan du sammen med guiden vandre ud til Pascual Abaj, hvor man stadig foretager ritualer med rødder tilbage til maya-tiden. Eller kig forbi kirkegården i udkanten af byen, hvor gravene er malet i stærke farver.
Frokosten nydes i Chichicastenango, inden turen fortsætter gennem højlandet til Guatemalas næststørste by Quetzaltenango. Her indlogeres du på Hotel Bonifaz, der er indrettet omkring en fin, lille gårdhave. Med sine mere end 200.000 indbyggere er Quetzaltenango en helt anden type by end Chichicastenango. Men fælles for dem begge er de dybe kulturelle rødder tilbage til maya-tiden, og selv her i storbyen ses mange kvinder i de karakteristiske farverige klædedragter. Vel fremme indlogeres du på Hotel Bonifaz for de kommende to nætter, hvorefter aftenen er fri til at lære byen bedre at kende. Et godt sted at starte er den centrale park, Parque Centroamerica, der omgives af smukke, historiske bygninger.

Guatemala - Chichicastenango

Dagen er tilegnet de smukke omgivelser og traditionelle landsbyer omkring Quetzaltenango. Du bliver hentet tidligt for at køre til byen San Francisco el Alto, der hver fredag huser et af de største og mest farverige lokale markeder i Guatemala. Her faldbydes griser, køer, får og kyllinger side om side med grønsager, tekstiler, garn og andre fornødenheder. Du besøger også byens kirke, inden du fortsætter til Almolonga, der er kendt som ’Mellemamerikas have’. Den gode jord omkring byen er perfekt til at dyrke gulerødder, radiser og et væld af andre grønsager. En del sælges til El Salvador, men der er også altid gang i byens grønsagsmarked, hvor lokale kommer for at købe ind. Rigtig mange på disse kanter bærer lokale, farvestrålende klædedragter, hvilket bidrager til markedets eksotiske stemning.

Næste stop er byen Zunil, der ligeledes er kendt for sine grønsager. Byen er også en af blot en håndfuld byer i Guatemala, hvor man tilbeder guden Maximón. Guden holder til i et privat hus, hvor et udvalgt broderskab opbevarer gudestatuen. Maximón selv tager som regel imod henslængt i en stol omgivet af halvtomme øl- og romflasker og med en stor cigar i munden. Den store træfigur er en lokal skytshelgen med karaktertræk hentet delvist fra gamle maya-guder, den blodtørstige spanske conquistador Pedro de Alvarado samt den bibelske Judas. Maximón tillægges magiske evner, og de lokale ofrer alkohol og cigaretter til ham i håbet om, at han vil velsigne og hjælpe dem. Maximón er dog ikke den eneste gud, der tilbedes i byen. Dette står klart, når du besøger Zunils katolske kirke. Du kigger også forbi et lokalt væveri, hvor de farvestrålende dragter bliver lavet.

Fra Zunil fortsætter du til San Andrés Xecul, der er kendt for sin ualmindeligt pyntede kirke. Kirkens facade er malet i stærke farver og dekoreret med billeder af dyr, blomster og vinranker. Efter besøget i kirken fører en kort gåtur til en mindre dekoreret kopi af kirken, hvor man ofte udfører ritualer med rødder tilbage til mayaernes gamle religion. Fra kirken kan du nyde en flot udsigt over de omkringliggende dale og nåleskove, inden turen går tilbage til hotellet i Quetzaltenango.

Guatemala_Quetzaltenango_San Andrés Xecul

Formiddagen er fri til at nyde Quetzaltenango på egen hånd, inden endnu en flot køretur gennem højlandet fører dig til et af Guatemalas helt store højdepunkter: Atitlán-søen. Landskabet omkring Atitlán er overvældende smukt. Tre store vulkaner omkranser søen, og langs bredderne ligger små idylliske indianerlandsbyer, hvor mange indbyggere stadig bekender sig til gamle maya-ritualer. Der er noget uforklarligt betagende ved Atitlán-søen, og det er fantastisk at sidde ved søbredden og beundre, hvordan vandet skifter farve, og skyerne kaster skygger på vulkanernes skråninger. Du har første parket til det hele fra dit hotel, Casa del Mundo, der ligger helt forrygende på klippeskærene helt ud til vandet. Her er du omgivet af naturen, og du kan nyde de skønne omgivelser i frem og ro.

Guatemala - Lago Atitlán

Kulturen i de små landsbyer omkring Atitlán-søen er mindst lige så fascinerende som naturen, og i dag står du til søs og besøger to af de mest spændende landsbyer. Første stop er San Juan La Laguna, der er kendt for sine tekstiler. Her oplever du, hvordan de lokale vævere bruger planter og blomster til at fremtrylle de strålende farver, der kendetegner klædedragterne i Guatemalas højland. Tekstilerne væves på traditionel vis af landsbyens kvinder, der har lært håndværket af deres mødre og bedstemødre.

Fra San Juan La Laguna fortsætter du til Santiago de Atitlán, hvor traditionelle og farverige klædedragter op i gadebilledet. Frokosten serveres på en lokal restaurant, hvorefter det er tid at besøge byens mest berømte beboer; guden Maximón, der også tilbedes i Santiago de Atitlán. Byens kirke er også et besøg værd. Det samme er det lokale marked, der er et godt sted at kigge efter tekstiler samt andet kunsthåndværk fra området. Du har god tid til at suge alle indtrykkene til dig, inden turen går tilbage mod hotellet.

Guatemala - Lago Atitlán

Nyd den sidste morgen ved søen i fred og ro, inden turen går med båd og bil tilbage til Antigua Guatemala. Her indlogeres du på igen på Meson de Maria i hjertet af byen, hvorfra du let kan udforske Antiguas brolagte gader, smukke kirker og hyggelige restauranter. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til eventyr på egen hånd. Du kunne for eksempel kigge indenfor i luksushotellet Casa Santo Domingo, der er indrettet omkring ruinerne af byens største kloster. Foruden de gamle klosterruiner huser hotellet en meget fin samling af præcolumbiansk kunst samt kirkekunst fra den spanske periode.

Guatemala - Antigua Guatemala

Antigua Guatemala har en både spændende og dramatisk historie som hovedstad for de spanske kolonier i Mellemamerika. Dette hører du meget mere om på formiddagens guidede byrundtur. Undervejs besøger du en række af byens største seværdigheder såsom katedralen og klostret Merced. La Merced er malet i en stærk gul farve og pyntet med hvide dekorationer, der bærer tydeligt præg af den traditionelle maya-religion. Guiden giver dig også en god introduktion til byens lokale mad i de små gadekøkkener. Eftermiddagen er fri til at fortsætte udforskningen på egen hånd. Eller tag plads i gårdhaven på den hyggelige café Condesa på den centrale plads og nyd en stille eftermiddag i solen.

Guatemala - Antigua Guatemala

En længere køretur fører dig fra højlandet tværs gennem Guatemala til lavlandet og den caribiske kyst. Der er ingen veje til Livingston, så i Puerto Barrios udskiftes bilen med en båd, der sejler dig det sidste stykke langs kysten. Livingston ligner ingen andre byer i Guatemala. Byen ligger meget isoleret netop der, hvor Rio Dulce-floden løber ud i havet, og stemningen i byen er dybt præget af den lokale garifuna-kultur. En stor del af befolkningen er efterkommere af afrikanske slaver, der har taget meget af deres afrikanske arv med sig. Dette er du ikke i tvivl om, når du går rundt i byen. Folk er mørkere i huden her end andre steder i landet, og mange går barfodede omkring, mens de vugger i takt til reggaerytmer. Derfor føler du dig hurtigt hensat til Bob Marleys Jamaica eller måske endda det fjerne Vestafrika.
Livingston havde sin storhedstid omkring århundredeskiftet, da byen var landets mest betydningsfulde udskibningshavn for kaffe. I dag er hovederhvervet fiskeri, og friskfangede fisk er at finde på mange menukort rundt om i byen. Ingen synes at have travlt i Livingston, hvor langt de fleste har omfavnet den afslappede livsstil med palmestrande, reggae-musik og lidt fiskeri, når der skal mad på bordet. Du overnatter i byen, og inden længe er du også selv nede i gear i takt med byens rytme.

Sejlturen videre fra Livingston fører dig op ad Rio Dulce-floden, der snor sig gennem beskyttede naturområder. Fra båden vil du se forskellige fugle, og er du rigtig heldig, får du måske et glimt af de sky søkøer, der lever i floden. På vejen gør du holdt ved projektet Ak ’Tenamit, der blandt andet arbejder for at uddanne børnene i de små afsidesliggende samfund samt sikre adgang til lægehjælp. Langt størstedelen af børnene får jobs efter endt uddannelse, hvilket har højnet den generelle levestandard i området betydeligt. Du hører meget mere om projektet under besøget, inden turen fortsætter videre op ad floden til det sted, hvor hovedvejen krydser floden. Her skiftes til privat minibus, hvorefter turen fortsætter til El Peten-provinsen og den prægtigste af Guatemalas mange ruinbyer; Tikal.
Her indlogeres du på Jungle Lodge Tikal. Lodgen er i den mere simple ende af skalaen. Men det opvejes til fulde af beliggenheden omgivet af tropisk regnskov blot 10 minutters gang fra Tikal. Efter indlogeringen kan du vaske rejsestøvet af i poolen eller gå en tur i regnskoven omkring lodgen. Med held får du måske øje på tukaner i trækronerne eller et par af de nuttede næsebjørne på udkig efter det næste måltid.

Guatemala - Tikal

Tikal er blandt de mest spektakulære ruinbyer i Latinamerika, og sammen med en lokal guide dykker du ned i den fascinerende historie. På sit højeste i det 8. århundrede e.Kr. var byen en gigantisk bystat med omkring 100.000 indbyggere, hvilket var langt større end nogen by i Europa på dette tidspunkt. I dag ligger cirka 3000 stenbygninger spredt rundt i den tætte jungle. Nogle er blevet restaureret, mens andre stadig er overgroet af planter og lianer. Tilsammen fortæller de historien om maya-folket og deres avancerede civilisation, der nåede sit højdepunkt i Tikals guldalder. Flere af de største pyramider kan bestiges, og det er en fantastisk oplevelse at bryde igennem trækronerne og se de øvrige pyramidetoppe stikke op af junglens trækroner.
Dyrelivet er særdeles rigt blandt ruinerne. Papegøjer og tukaner patruljerer himlen, alt imens sommerfugle flakker mellem tropeblomsterne, og brøleabernes dybe kald runger gennem morgenluften. Næsebjørne ses ofte, og med held får du måske øje på de lokale flokke af edderkoppeaber. Også større dyr lever i skoven, omend de sjældent ses. Så der er lagt op til et ægte eventyr. Frokosten nydes på en lokal restaurant.

Guatemala - Tikal

Tidligt om morgenen bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i den nærliggende by Flores. Herfra flyver du til Guatemala City, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte eller to ankommer du til Danmark.

På det lille fly fra Flores til Guatemala City må hver passagerer medbringe 9 kg. check-in bagage samt et stykke håndbagage på 4,5 kg. TAG Airlines vil naturligvis være så imødekommende som muligt, og er flyet ikke fyldt, vil ekstra bagage blive fragtet ombord. Er det ikke muligt at tage al din bagage med dig, vil bagagen komme med det næste mulige fly. Dette burde være samme dag eller tidligt næste morgen. I dette tilfælde vil vores lokale agent sørge for at hente bagagen og bringe den videre til dig.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
10 jan 2019 - 13 jun 2019
ved 2 voksne
fra 36.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
14 jun 2019 - 15 aug 2019
ved 2 voksne
fra 37.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
16 aug 2019 - 10 dec 2019
ved 2 voksne
fra 36.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Guatemala City t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Guatemala City lufthavn til Antigua
 • 1 nat på Meson de Maria i Antigua inkl. morgenmad
 • Privat halvdagstur “DLG Fairly Traded Coffee Tour” inkl. frokost
 • Privat transport fra Antigua til Chichicastenango
 • 1 nat på Santo Tomas i Chichicastenango inkl. morgenmad
 • Privat guidet tur i Chichicastenango inkl. frokost
 • Privat transport fra Chichicastenango til Xela
 • 2 nætter på Hotel Bonifaz  i Xela inkl. morgenmad
 • Privat halvdagstur til San Francisco Market
 • Privat transport fra Xela til Lago Atitlán
 • Sejlads med privat båd til Santa Cruz
 • 2 nætter på Casa del Mundo ved Lago Atitlán inkl. morgenmad
 • Privat heldagstur til San Juan og Santiago inkl. frokost
 • Privat transport fra Lago Atitlán til Antigua
 • 2 nætter på Meson de Maria i Antigua inkl. morgenmad
 • Privat tur i Antigua, “Antigua Streets and Eats” inkl. streetfood
 • Privat transport fra Antigua til Livingston med bil og båd
 • 1 nat på Villa Caribe  inkl. morgenmad
 • Privat halvdagstur “Río Dulce Cruise & Ak´ Tenamit Project” inkl. frokost
 • Privat transport fra Livingston til Tikal
 • 2 nætter på Jungle Lodge i Tikal inkl. morgenmad
 • Privat heldagstur til Tikal inkl. frokost
 • Privat transport fra Tikal til Flores
 • Flyrejse fra Flores til Guatemala City
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Mellemamerika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Mellemamerika

Vi kender de skønneste steder i Mellemamerika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel