La bella Cuba

Drømmer I om at rejse til Cuba og opleve landets største attraktioner og smukkeste byer? Nærer I et ønske om at møde Cubas befolkning og lære kulturen at kende?

Så har vi rejsen til jer! På denne rejse får I La Bella Cuba. De første dage tilbringes i det gamle Havanna med de brostensbelagte gader, flankeret af huse fra kolonitiden. Fra Havanna over Cienfuegos til Trinidad, en fredfyldt by med brolagte gader og pastelfarvede huse. Her indlogeres I privat eller på et hyggeligt pensionat. I Viñalesdalen venter storslåede naturoplevelser og et møde med de lokale.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark til Havanna i Cuba.
Ved ankomst til lufthavnen i Havanna modtages I af en engelsktalende lokalguide, der sørger for, at I bliver kørt til Habana Vieja.
Her indlogeres I på Santa Brigida eller et tilsvarende hotel lige i hjertet af den gamle bydel og kun få minutters gang fra de smukke pladser: Plaza Vieja, Plaza San Francisco, Plaza de Armas og Plaza de la Catedral.

Efter morgenmaden afhentes I på hotellet af en lokal guide, der tager jer med på en spændende byvandring i den gamle bydel. Hjemmevant leder han jer gennem Habana Viejas labyrint af smalle gader, der flankeres af gamle huse med tegltage, tunge trædøre og svungne smedejernsbalkoner. Husene er fra det 16. og 17. århundrede. De blev opført af spanierne, der i 1512 indlemmede Cuba i det spanske rige. I dag er flere af husene i forfald. Nogle steder er man i gang med at restaurere, men som med alt andet foregår det i et adstadigt tempo.
Siden fortsætter I ad de brolagte gader til en række af de store seværdigheder i Habana Vieja. I kommer blandt andet til at opleve byens ældste plads Plaza de Armas, der om aftenen oplyses af filigranlamper og med jævne mellemrum indtages af salsaorkestre, der sætter liv i kludene hos de lokale. Om dagen kommer turisterne for at se guvernørpaladset i den vestlige ende af pladsen.
Paladset er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna og var fra 1780 og frem til uafhængigheden hjem for den spanske guvernør. Paladsets gårdhave er smukt dekoreret med planter og en hvid marmorstatue af Christopher Columbus. Her står også en lille kanon med tilnavnet El Fuerte, Den Stærke. Kanonen var én af mange på San Carlos de la Cabaña-fæstningen. Hver aften ved skumringstid bragede en kanonsalut fra fortets mure og lod befolkningen vide, at nu blev byens porte lukket i. Havanna er ikke længere omkranset af en bymur, men traditionen med at affyre en kanon på La Cabaña holdes i hævd.
Videre til Plaza de la Catedral med den imponerende katedral, der i mange år husede de formodede jordiske rester af den spanske søfarer og opdagelsesrejsende Christopher Columbus. Ikke langt fra pladsen ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Hemingway drak sine “mojitos” (rom & mynte) i selskab med andre af byens forfattere, kunstnere, digtere og politikerspirer.
Ved middagstid spiser I frokost på en lokal restaurant. Midt på eftermiddagen er I inviteret hjem til en danseinstruktør, der vil give jer en 90 minutters lektion i salsa. Om aftenen får I mulighed for at teste jeres færdigheder blandt de lokale, når guiden tager jer med til middag og dans på the Benny More Café.

I afhentes på hotellet af den lokale guide om morgenen. Denne formiddag skal I opleve det moderne Havanna. På rundturen besøger I blandt andet Revolutionsmuseet, hvor guiden vil sætte jer ind i landets nyere historie. Foran museet ses den Stalin-tank, som Castro angiveligt sad i, da den cubanske hær i 1961 nedkæmpede en CIA-trænet brigade af eksilcubanere i Svinebugten. Museet huser også en af de små både, som invasionsstyrken brugte. Den er i dag dekoreret med et sørøverflag.
Hvis vejret er til det, spiser I frokost på en fortovsrestaurant med udsigt til en af de smukke pladser i det gamle Havanna.
Efter frokost går turen mod Las Terrazas, hvor I om aftenen spiser middag på hotellet.

Efter morgenmaden skal I på en heldagstur til Viñales-dalen, der rummer noget af den smukkeste natur på Cuba.
Landskabet domineres af de pukkelformede kalkstensbjerge, Mogotes, der skyder lodret op mellem bananpalmer, mangotræer og grønne tobaksmarker. Vejen til provinshovedstaden Pinar del Rio fører gennem et område, der kaldes Vuelta Abajo. Det er bladene fra dette område, der ender på Havannas cigarfabrikker og rulles om verdenskendte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta.
Efter frokost på en lokal restaurant skal I møde en lokal bondefamilie, der lever af at dyrke tobak. Og kommer I på en hverdag, skal I ligeledes besøge en af de mange cigarfabrikker i området*.
Siden fortsætter I mod Cueva del Indio, Indianergrotten. Mange af bjergene i og omkring dalen er hule. De rummer fantastiske grotter og gennemstrømmes af underjordiske floder. Indianergrotten blev i sin tid brugt af de indfødte indianere som gravplads. Siden søgte de tilflugt her under spaniernes erobring af øen. I dag skal I sejle på den flod, der løber igennem grotten, og opleve de forunderlige drypstensformationer.
Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet, hvor I kan slappe af ved poolen og fordøje dagens indtryk.
* Besøg på en cigarfabrik er ikke muligt i weekenden (lørdag og søndag) samt i ferieperioder (fortrinsvist i august og januar).

I forlader Las Terrazas om morgenen og kører med bus til Santa Clara, hvor en lokal guide tager jer med på en byrundtur.
Santa Clara er revolutionens vugge. I december 1958 angreb oprørsstyrkerne Santa Clara, og efter blot to dages kampe indtog de byen. Santa Clara var den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. I dag er der indrettet museer og opført monumenter til minde om det berømte slag og den mand, der stod i spidsen for oprørsstyrken, argentineren Ernesto “Che” Guevara. Ved den store statue af Che Guevara på Plaza de la Revolución findes det mausoleum, hvor Che Guevara blev stedt til hvile i 1997, da hans jordiske rester blev ført til Cuba fra Bolivia. Her er der også indrettet et museum, der giver et godt indblik i den legendariske oprørsleders liv og hans rolle i den cubanske revolution.
Frokost serveres på en lokal restaurant.
Siden fortsætter I til Cubas tredjestørste by, Trinidad. Byen er præget af fornemme bygninger fra kolonitiden, gamle pastelfarvede huse med røde tegltage og gader med toppede brosten, hvor kvinderne sidder og broderer hvide duge og mændene fletter de karakteristiske stråhatte. Der er næsten ingen trafik, og man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidad.
Om aftenen er der masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter. På Casa de la Trova er der musik hver aften samt af og til også om dagen.
I Trinidad indlogeres I enten på et hyggeligt, men enkelt turistklassehotel eller hos en lokal familie. På denne rejse vil I på nærmeste hold få mulighed for at opleve den cubanske kultur, gæstfrihed og livsglæde.
Om aftenen afhentes I af den lokale guide, der tager jer med til et lille privat spisested. Her venter en fantastisk middag med enten hummer eller rejer. Senere tager guiden jer med ud i byens natteliv.

I afhentes efter morgenmaden af en guide, der tager jer med på en spændende tur i Trinidad og Topes de Collante.
I skal blandt andet opleve Museo Romántico, der har til huse i det, der engang var palæ for en lokal sukkerbaron. I dag er det indrettet som museum med genstande fra de mange gamle palæer i byen.
Formiddagen går med at udforske den smukke by. Flere steder kommer I indenfor i de gamle palæer, men hovedattraktionen er livet i gaderne og stemningen i byen.
Frokost er på en lokal restaurant. I dag spiser I middag, der hvor I er indlogeret. Aftenen er til fri disposition.

Tidligt om morgenen forlader I Trinidad med kurs mod Cienfuegos.
Byen ligger ved Jaguarbugten og er en af Cubas yngste. Den blev grundlagt for knapt 200 år siden af franske immigranter, der kom hertil fra Louisiana, da Napoleon solgte dette område til USA. Til trods for orkaner og borgerkrig fremstår byen med flere smukke bygninger i ny-klassicistisk arkitektur og velanlagte brede boulevarder. Frokosten indtager I på patioen på den elegante Cienfuegos Yacht Club med udsigt til vandet og lystbådene. Lokalguiden tager jer med indenfor i en lokal cigarfabrik, hvor kyndige hænder ruller berømte havannesere.
Om eftermiddagen tager I en bus tilbage til Havanna, hvor I tjekker ind på jeres hotel. Aftenen er til fri disposition.

Efter morgenmaden er dagen til fri disposition. Når tid er, afhentes I på hotellet og køres til lufthavnen i Havanna.

I skifter fly i Europa og fortsætter mod Danmark.

Forlæng rejsen med et ophold på den uberørte tropeø Las Brujas, der er en af Cubas bedst bevarede hemmeligheder. Kun meget få turister finder vej til denne perle af en ø, der ligger midt i en øgruppe fuld af lavvandede laguner og idylliske små bugter.
I bor på strandens eneste hotel, Villa Las Brujas, der råder over blot 24 simple værelser med eget bad og toilet. Så her er masser af plads på den fine strand. Mad serveres i hotellets restaurant ud til havet, og især de friskfangede fisk og andre retter med alt godt fra havet er suveræne.
Der ligger en lille marina i nærheden, og farvandene omkring øen er fantastisk til fiskeri. Men stranden og roen er Las Brujas største aktiv, og stedet er perfekt for enhver, der ønsker at lægge turiststrømmen bag sig, og tilbringe et par dage med total afslapning i vandkanten. Steder som dette, findes der desværre færre og færre af rundt om i verden.
Bemærk venligst at forlængelsen ligger på dag 6, således at I kører fra Santa Clara til Las Brujas efter sightseeing i Santa Clara. Efter tre nætter på Las Brujas flyver I tilbage til Havanna og fortsætter herfra til Las Terrazas. Dagen efter fortsætter I med dag 7 i ovenstående program.

Cuba er et forholdsvis let rejseland, men man skal være indstillet på, at ikke alt fungerer som herhjemme. På Cuba tager ting af og til længere tid end beregnet, maden er ikke den bedste i verden, og ændringer i programmet kan forekomme. Transporten foregår ofte i busser af ganske udmærket standard. Moderne luksus er måske ikke Cubas største styrke, men landets få mangler opvejes til fulde, af de mange spændende og eksotiske oplevelser, der venter på Cuba.

Bestil i god tid
Efter USA og Cuba har genetableret de diplomatiske forbindelser, har der været ualmindelig stor interesse for at opleve Castros gamle Cuba, inden landet ændrer sig for meget. Det betyder i øjeblikket længere svartider end normalt fra vores samarbejdspartner på Cuba. Det betyder også en forhøjet efterspørgsel efter landets alt for få hotelværelser. Derfor er det meget vigtigt at bestille i rigtig god tid for at få plads på de bedste hoteller på populære destinationer, inden de bliver udsolgt. Det gælder ikke mindst i perioden fra november til april, hvor klimaet på Cuba er ideelt. Jo tidligere man bestiller, jo flere valgmuligheder har man.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 •  Flyrejse fra Danmark til Havanna t/r
 •  Lufthavnsskatter og – afgifter
 •  7 overnatninger
 •  7 x morgenmad, 6 x frokost og 7 x middag
 •  Alle transporter
 •  Sightseeing, entréer, salsaundervisning
 •  Lokal, engelsktalende guide
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 •  Sygeafbestillingsforsikring
 •  Rejseforsikring
 •  Drikkevarer og drikkepenge
 •  Afrejseskat: 25 CUC pr. person, som skal betales kontant
 •  Visum

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 23 jun 2018
22 aug 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
fra 22.750 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2018 - 21 aug 2018
16 dec 2018 - 31 dec 2018
ved 2 voksne
fra 23.950 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cuba

Vi kender de skønneste steder i Cuba og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel