Kør-selv på Cuba

Kør-selv på Cuba og få eventyr fra morgen til aften. I en lejet bil bestemmer I selv hvilken vej, der skal føre jer til jeres næste destination.
I kan stoppe og nyde naturen, spise picnic når det passer jer, og måske tage en afstikker ad de små veje til byer, der sjældent ser en turist.
De første dage tilbringer I i det charmerende gamle Havanna med brostensbelagte gader og smukke gamle bygninger. Herfra går turen østpå, hvor I besøger Che Guevaras by Santa Clara, den stemningsfyldte kolonitidsperle Trinidad og en af Cubas yngste byer, Cienfuegos, inden I slutter af med et par afslappende dage ved Varaderos’ smukke hvide sandstrand.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark til Havanna.
Ved ankomst bliver I modtaget i lufthavnen af en engelsktalende lokal guide og kørt til jeres hotel i Habana Vieja. I indlogeres på Beltran de Santa Cruz eller et tilsvarende hotel for de kommende to nætter.
Hotellet ligger lige i hjertet af den gamle bydel, og kun få minutters gang fra de smukke pladser: Plaza Vieja, Plaza San Francisco, Plaza de Armas og Plaza de la Catedral. Området synes at summe af liv fra tidlig morgen til sen aften.
Aftenen er til fri disposition til afslapning eller til at gå på opdagelse på egen hånd.

Efter morgenmaden afhentes I på hotellet af en lokal guide, der tager jer med på en spændende byvandring i den gamle bydel.
Hjemmevant leder han jer gennem Habana Viejas labyrint af smalle gader, der flankeres af gamle huse med tegltage, tunge trædøre og svungne smedejernsbalkoner. Husene er fra det 16. og 17. århundrede. Siden fortsætter I ad de brolagte gader til en række af de store seværdigheder i Habana Vieja.
I kommer blandt andet til at opleve byens ældste plads Plaza de Armas, der om aftenen oplyses af filigranlamper og med jævne mellemrum indtages af salsaorkestre, der sætter liv i kludene hos de lokale. Om dagen kommer turisterne for at se guvernørpaladset i den vestlige ende af pladsen. Paladset er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna og var fra 1780 og frem til uafhængigheden hjem for den spanske guvernør. Ikke langt fra pladsen ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Hemingway drak sine “mojitos” (rom & mynte) i selskab med andre af byens forfattere, kunstnere, digtere og politikerspirer.
Efter denne byvandring er resten af dagen til fri disposition. Der findes næppe noget bedre tidsfordriv end at gå på opdagelse i den gamle bydel og betragte livet på gader og pladser!

Efter morgenmaden er det tid til at afhente jeres lejede bil. Herefter går turen østpå til Santa Clara ca. 280 km øst for Havanna.
Santa Clara er revolutionens vugge. I december 1958 angreb oprørsstyrkerne Santa Clara, og efter blot to dages kampe indtog de byen. Santa Clara var således den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. I dag er der indrettet museer og opført monumenter til minde om det berømte slag og den mand, der stod i spidsen for oprørsstyrken, argentineren Ernesto “Che” Guevara. Ved den store statue af Che Guevara på Plaza de la Revolución findes det mausoleum, hvor Che Guevara blev stedt til hvile i 1997, da hans jordiske rester blev ført til Cuba fra Bolivia. Her er der også indrettet et museum, der giver et godt indblik i den legendariske oprørsleders liv og hans rolle i den cubanske revolution.
Omegnen af Santa Clara er smukke landbrugsområder med kvæg, tobak, sukkerplantager og små søvnige fiskerlandsbyer.
I bor en enkelt nat på hotel eller “home-stay” i Santa Clara.

I dag fortsætter I ca. 90 km sydpå til Cubas tredjestørste by Trinidad, som ligger idyllisk i frodigt bakket landskab ved det caribiske hav.
Trinidad er en af Cubas smukkeste byer med pastelfarvede huse, røde tegltage og bakkede gader med toppede brosten. Som sukkerindustrien i området voksede, blev egnen kendt som Sukkermøllernes Dal. Det var på den tid, omkring 17-1800-tallet, at de eventyrlige plantageejendomme skød op overalt i landområderne. Det var her i de store sukkerrørsplantager, at spanierne først tog livet af de indfødte indianere, for siden at hente slaver hertil fra Afrika og skabe den sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. De rige sukkerbaroner opførte prægtige palæer i byen, hvoraf en del i dag er smukt restaurerede og indrettet som historiske museer. I 1988 kom Trinidad på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.
I Trinidad bor I på hotel eller “home-stay” i to nætter.

Dagen kan bruges til at udforske Trinidad og omegn.
Byen opleves bedst til fods. Det er svært ikke at betages af byens charme og afslappede stemning med hestekærer i gaderne og lokale der hænger ud på trappestenene. Den afrikanske kulturarv er heller ikke til at tage fejl af såvel i befolkningen som i musikken, der strømmer ud fra byens mange spillesteder.
Om aftenen er der masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter. På Casa de la Trova er der musik hver aften – og af og til også om dagen.
I omegnen af Trinidad kan I besøge Sukkermøllernes Dal og nogle af de mange plantageejendomme. I kan blandt andet besøge det berømte vagttårn Manaca Iznaga, hvorfra man holdt øje med brande i området og slaver, der stak af. Tårnet ligger ved en stilig hacienda, hvor frokosten kan indtages.
Nationalparken Topes de Collantes byder på storslåede udsigter, vandreture og kaffeplantager og 12 km syd for Trinidad ligger den dejlige sandstrand Playa Ancon, et skønt sted at tilbringe et par timer med en forfriskende dukkert eller måske noget dykning.

Det er nu tid til at forlade Trinidad og fortsætte til næste destination, Cienfuegos, som ligger ca. 80 km vest for Trinidad.
Cienfuegos ligger ved Jaguarbugten og er en af Cubas yngste. Den blev grundlagt for knapt 200 år siden af franske immigranter, der kom hertil fra Louisiana, da Napoleon solgte dette område til USA. Til trods for orkaner og borgerkrig fremstår byen med flere smukke bygninger i ny-klassicistisk arkitektur og velanlagte brede boulevarder. De mest berømte bygninger er det gamle teater Teatro Tomás Terry og palæet Palacio del Valle. For besøgende er Calle 54 et besøg værd. Gaden er anlagt som gågade med små hyggelige caféer. Byens salsaspillested Casa de la Trova, er et af landets bedste, hvor mange af de bedste salsabands spiller op.
I bor på hotel i Cienfuegos en enkelt nat.

Fra Cienfuegos går turen nu tilbage vestpå til Sierra del Rosario-bjergegnen, som ligger knapt en times kørsel sydvest for Havanna. Dagens køretur er på omkring 320 km.
Las Terrazas ligger i bjergrige omgivelser nær det økologiske reservat Sierra del Rosario Reserve. Området byder dermed på en mængde udendørs aktiviteter såsom vandreture, rideture, ture til kaffeplantager og ture i trætoppene.
I indlogeres på hotel i Las Terrazas en enkelt nat.

I dag fortsætter I længere mod sydvest til Viñales-dalen.
Viñales-dalen ligger i provinsen Pinar del Rio, der på mange måder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af de pukkelformede kalkstensbjerge, Mogotes, der skyder lodret op mellem bananpalmer og mangotræer i Viñales-dalen. I bjergenes skygge ligger de frodige grønne marker med verdens fineste tobaksblade, som mange cigarkendere drømmer om.
De kommende to nætter bor I på hotel i dette smukke område.

Denne dag kan I bruge til at udforske Viñales-dalen.
På vejene ses bønder i stråhatte pulsende på cigarer, mens de kommer cyklende eller ridende forbi. På markerne trækkes plovene gennem den røde jord af okser, der også tjener som transportmiddel til og fra marken.
Vejen til provinshovedstaden Pinar del Rio fører gennem et område, der kaldes Vuelta Abajo. Det er bladene fra dette område, der ender på Havannas cigarfabrikker og rulles om verdenskendte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. Tobakken høstes med håndkraft og hænges til tørre i specielle tobakshuse, der står rundt omkring i tobaksmarkerne. På cigarfabrikkerne rulles bladene ligeledes med håndkraft. Både mænd og kvinder er beskæftiget på cigarfabrikkerne, og de dygtigste kan rulle op mod 120 cigarer på en arbejdsdag. Cigarfremstilling er et flere hundrede år gammelt håndværk på Cuba og et besøg på en cigarfabrik er et “must” på enhver Cubarejse og et indblik i en helt speciel kultur.
Mange af bjergene i og omkring dalen er hule og rummer fantastiske grotter, der gennemstrømmes af underjordiske floder. Cueva del Indio, Indianergrotten, blev i sin tid brugt af de indfødte indianere som gravplads. Siden søgte de tilflugt her under spaniernes erobring af øen. Der tilbydes sejlture gennem grotten, hvor I kan opleve de forunderlige drypstensformationer.

I forlader atter Viñales dalen og turen går tilbage mod Havana og videre til det smukke Varadero, som ligger på Cubas nordkyst 140 km øst for Havanna. Dagens tur er på i alt ca. 280 km.
I Varadero er det tid til at aflevere bilen og komme ned i gear. Her venter en dejlig afslutning på ferien på Iberostar Tainos Hotel ved Varaderos smukke strand. Jeres hjem for de kommende tre nætter.
Af Cubas 300 strande er Varadero nok den største og mest kendte. Varadero Beach ligger på den 22 km lange halvø Peninsula de Hicacos, der stikker ud i Atlanterhavet. Et badeparadis med en international stemning – Cubas svar på Miami Beach. Her er luksushoteller, hvide sandstrande og det flotteste krystalklare vand. Omgivelserne er ideelle for en tropisk badeferie med mulighed for at dyrke vandsport og tage på snorkel- og dykkerture.

Iberostar Tainos er beliggende 13 km udenfor Varadero by og direkte ned til den smukke Varadero Beach. All Inclusive-hotellet er bygget som en lille farverig, caribisk by og er omgivet af tropiske haver og finkornede bounty-strande. I hovedbygningen findes der 272 værelser, yderligere er der 17 toetages bungalower. Alle er i caribisk stil og er udstyret med aircondition, satellit-tv, minibar og hårtørrer. Derudover er der naturligvis egen balkon eller terrasse, hvorfra I kan nyde en kold eksotisk drink. I poolområdet, med separat børnepool, er der solsenge og parasoller, men ønsker I at mærke det pudderagtige sand, så er stranden kun få skridt væk.
Hotellet har et væld af aktiviteter I kan afprøve såsom et intro-dyk, kajak, snorkling, windsurfing og sejlads f.eks. i en katamaran. Er I mere til fast grund under fødderne, så kan I lære spansk, få danseundervisning, spille tennis eller gå til en yoga-time. Desuden er der Mini Club for børn (4-12 år), hvor de kan slå sig løs med konkurrencer og spil, og trænger I til lidt forkælelse, så besøg hotellets Spa & Wellness (mod gebyr).
Der er i alt tre restauranter på hotellet. Udover madoplevelserne i den traditionelle buffet, byder to andre restauranter på japansk cuisine og cubansk gastronomi. Hver aften er der live-underholdning og fem af ugens dage spiller et orkester op til dans.
Fra hotellet arrangeres udflugter til bl.a. den 2 ½ km lange grotte Cueva de Bellamar og byen Matanzas, der har fået tilnavnet “Cubas Athen” på grund af de mange kunstnere, der er bosat i byen.
I Varadero er der tre marinaer, hvorfra I kan være heldige at få fisk på krogen. Der er ligeledes mulighed for at svømme med delfiner i Delfinaro i Punta Hicacos Park og for en dejlig spadseretur i Josone Park.

Jeres hjemrejse påbegyndes i dag og I bliver kørt til Havanna lufthavn.

Efter flyskifte fortsætter rejsen mod Danmark.

Cuba er et forholdsvis let rejseland, men man skal være indstillet på, at ikke alt fungerer som herhjemme. På Cuba tager ting af og til længere tid end beregnet, maden er ikke den bedste i verden, og ændringer i programmet kan forekomme. Transporten foregår ofte i busser af ganske udmærket standard. Moderne luksus er måske ikke Cubas største styrke, men landets få mangler opvejes til fulde af de mange spændende og eksotiske oplevelser, der venter på Cuba.

Bestil i god tid
Efter USA og Cuba har genetableret de diplomatiske forbindelser, har der været ualmindelig stor interesse for at opleve Castros gamle Cuba, inden landet ændrer sig for meget. Det betyder i øjeblikket længere svartider end normalt fra vores samarbejdspartner på Cuba. Det betyder også en forhøjet efterspørgsel efter landets alt for få hotelværelser. Derfor er det meget vigtigt at bestille i rigtig god tid for at få plads på de bedste hoteller på populære destinationer, inden de bliver udsolgt. Det gælder ikke mindst i perioden fra november til april, hvor klimaet på Cuba er ideelt. Jo tidligere man bestiller, jo flere valgmuligheder har man.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 •  Flyrejse fra Danmark til Havanna t/r
 •  Lufthavnsskatter og – afgifter
 •  7 dages leje af bil (Seat Ibiza eller lign.)
 •  9 overnatninger på turistklassehoteller inkl. morgenmad
 •   3 nætter på hotel Iberostar Tainos (All Inclusive)
 •  Transfer fra/til lufthavnen ved ankomst dag 1 og ved afrejse dag 13
 •  Halvdags-byvandring i Havanna inkl. guide
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 •  Sygeafbestillingsforsikring
 •  Rejseforsikring
 •  Drikkevarer og drikkepenge
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Visum
 • Afrejseskat fra Cuba CUC 25 (Ca. EUR 21)
 •  Forsikring, depositum og benzin i forbindelse med billeje

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 23 jun 2018
22 aug 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
fra 24.550 kr
Tillæg på enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2018 - 21 aug 2018
16 dec 2018 - 31 dec 2018
ved 2 voksne
fra 25.950 kr.
Tillæg på enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cuba

Vi kender de skønneste steder i Cuba og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel