Cubas bedste – fra vest til øst

Oplev Cubas bedste – fra vest til øst på en unik rejse, der fører jer til det østlige Cuba, som kun besøges af få turister. Lad jer også overraske af Havannas fascinerende charme og de fortryllende naturscenerier i Viñales-dalen. I besøger de smukke historiske byer Baracoa, Santiago de Cuba og Bayamo, der ligger omgivet af bjerge, jungle, kaffe- og kakaoplantager. Turen tilbage vestpå går via det flade landskab omkring Camagüey til den uberørte kolonitidsby Trinidad, hvor I får følelsen af, at tiden har stået stille. Inden I returnerer til Havanna, gør I stop i Cienfuegos.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark med flyskift undervejs, til Havanna.
I lufthavnen modtages I af en engelsktalende chauffør, der sørger for, at I bliver kørt til Habana Vieja. Her indlogeres I for de kommende to nætter på et godt turistklassehotel i hjertet af Havannas gamle bydel og kun få minutters gang fra de smukke pladser: Plaza Vieja, Plaza San Francisco, Plaza de Armas og Plaza de la Catedral.

Efter morgenmaden afhentes I på hotellet af en lokal guide, der tager jer med på en spændende byvandring i den gamle bydel. Hjemmevant leder han jer gennem Habana Viejas labyrint af smalle gader, der flankeres af gamle huse med tegltage, tunge trædøre og svungne smedejernsbalkoner. Husene er fra det 16. og 17. århundrede. De blev opført af spanierne, der i 1512 indlemmede Cuba i det spanske rige.
Siden fortsætter I ad de brolagte gader til en række af de store seværdigheder i Habana Vieja. I kommer blandt andet til at opleve byens ældste plads Plaza de Armas, der om aftenen oplyses af filigranlamper og med jævne mellemrum indtages af salsaorkestre, der sætter liv i kludene hos de lokale. Om dagen kommer turisterne for at se guvernørpaladset i den vestlige ende af pladsen. Paladset er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna og var fra 1780 og frem til uafhængigheden hjem for den spanske guvernør.
Videre til Plaza de la Catedral med den imponerende katedral, der i mange år husede de formodede jordiske rester af den spanske søfarer og opdagelsesrejsende Christopher Columbus. Ikke langt fra pladsen ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Hemingway drak sine “mojitos” (rom & mynte) i selskab med andre af byens forfattere, kunstnere, digtere og politikerspirer.
Ved middagstid spiser I frokost på en lille lokal restaurant i selskab med guiden. Dette er samtidig en god mulighed for at møde de lokale Cubanere og få et indblik i deres hverdag. Cubanerne er kendt for at være meget gæstfrie, og de fortæller gerne om deres liv.
Eftermiddagen er til fri disposition til at slappe af, og gå på opdagelse på egen hånd.

I dag forlader I Havanna med kurs mod Viñalesdalen. I bliver kørt til busstationen i Havanna, hvorfra I rejser videre med bus.
Viñales ligger i provinsen Pinar del Rio, der på mange måder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af de pukkelformede kalkstensbjerge, Mogotes, der skyder lodret op mellem bananpalmer og mangotræer i Vinales-dalen. I bjergenes skygge ligger de frodige grønne marker med verdens fineste tobaksblade, som mange cigarkendere drømmer om. I indlogeres på hotel i dette smukke område.
Ved ankomsten til Viñales er der arrangeret transport videre til jeres hotel, hvor I tilbringer de kommende to nætter.

Efter morgenmad skal I opleve områdets smukke natur.
Pinar del Rio-provinsen er kendt for verdens bedste tobaksplantager, cigarfabrikker, indianske huler med underjordiske floder samt ikke mindst den smukke dal Valle de Viñales med de specielle kalkstensbjerge “mogotes”, der skyder lodret op mellem bananpalmer, mangotræer og grønne tobaksmarker.
Landsbyen Viñales er en hyggelig lille by bestående af de små et-etages træhuse med verandaer, der er typiske for dette område. Husene langs hovedgaden er malet i forskellige farver og skaber en idyllisk stemning. Rundt om landsbyen ligger Viñalesdalen. Området kaldes med god grund for “Cubas Have”, naturen er storslået og landskabet unikt. Viñalesdalens små bjerge ligner “høstakke” og er et enestående skue. På vejene ses bønder i stråhatte pulsende på cigarer, mens de kommer cyklende eller ridende forbi. På markerne trækkes plovene gennem den røde jord af okser, der også tjener som transportmiddel til og fra marken.

Efter morgenmaden bliver I kørt retur til busstationen i Viñales, hvorfra I tager bussen tilbage til Havanna. Her står en chauffør klar til at køre jer til jeres hotel i Havannas gamle bydel, Habana Vieja.
Resten af dagen kan I på egen hånd tage på opdagelse i byen. Besøg f.eks. det moderne Havanna med Revolutionsmuseet og få et indblik i landets nyere historie. Foran museet ses den Stalin-tank, som Castro angiveligt sad i, da den cubanske hær i 1961 nedkæmpede en CIA-trænet brigade af eksilcubanere i Svinebugten. Museet huser også en af de små både, som invasionsstyrken brugte. Den er i dag dekoreret med et sørøverflag.
Er I blevet grebet af Cubas dragende salsarytmer, har I mulighed for, mod et tillæg, at få en 90 minutters lektion i salsa af en lokal danseinstruktør. Har I mere energi, at der gode muligheder for at teste jeres færdigheder blandt de lokale i Havannas natteliv.

I dag går turen mod øens sydøstlige spids til Cubas ældste koloniale by Baracoa. I bliver kørt til indenrigslufthavnen hvorfra I flyver til Baracoa, hvor I ved ankomsten køres til jer hotel for de kommende to nætter. Om eftermiddagen går I på opdagelse i Baracoas historiske centrum i selskab med en lokal engelsktalende guide.
Baracoa er en malerisk by, og de utallige palmer langs kysten giver området et præg af en sydhavsø – et uopdaget tropisk paradis. Baracoa var den første spanske bosættelse, grundlagt i 1512 af Diego Veláquez. Byen forblev isoleret, indtil hovedvejen blev bygget til Guantánamo og Santiago de Cuba i 1960’erne. Det mest karakteristiske kendetegn for byen er det fladtoppede bjerg El Yunque. Dagliglivet her bærer først og fremmest præg af en afslappet atmosfære, hvor dagens højdepunkt er et skyggefuldt spil domino, der er utroligt populært i Cuba.
Om aftenen får I mulighed for at opleve de livsglade cubanere, når I, i selskab med en lokal guide, besøger Casa de la Trova. Her underholder lokale musikere med traditionel cubansk live musik i en hyggelig og afslappet atmosfære, som er typisk for Baracoa.

Efter morgenmad vil I med lokal guide få indblik i, hvordan man dyrker kakao på Cuba. I lærer om hele processen fra plantning til høst og forarbejdning.  Frokost på en lokal restaurant er inkuderet. Tilbage på hotellet først på eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition.

Baracoa er også en fantastisk by at opleve til fods, og man kan let bruge timer på bare at nyde de mange detaljer i gadebilledet, de maleriske gamle huse og den smukke beliggenhed ud til havet. Gaderne i Baracoa er uimodståeligt maleriske i de sene eftermiddagstimer, og de er et sandt mekka for fotografer. Tempoet daler, og man betages af den gammeldags atmosfære med de yndige huse med røde tegltage. På havnepromenaden ligger restauranter og et privat marked for landbrugsprodukter. I weekenden fylder levende musik ofte Parque Independencia.
Uden for byen ligger noget af Cubas smukkeste natur, der let lader sig udforske på lokalt organiserede ture.
Lyder dette for aktivt, kan I naturligvis også vælge at sætte jer på restauranten ved det gamle spanske fort, Fuerte de la Punta, og nyde udsigten med en kold øl og en god bog. Endelig kan I også slappe af på hotellet eller gå en tur langs havet.

Tidligt om morgenen bliver I kørt til busstationen, hvorfra turen går videre mod Santiago de Cuba.
Den dramatiske rute gennem bjergene fører ad hårrejsende, men velholdte veje. Udsigten til bjergene, junglen, lunde med kokospalmer, kaffe- og kakaoplantager kompenserer dog for de skarpe kurver. Og denne køretur, langs kysten og gennem bjergene, hører uden tvivl til blandt Cubas smukkeste. Fremme i Santiago bliver I kørt til jeres hotel, hvor I tilbringer to nætter.
Santiago er Cubas næststørste by og en af øens absolutte kulturelle højborge. Folk fra så forskellige steder som Haiti, Afrika, Frankrig samt naturligvis Spanien bidrager alle til byens gadebillede, hvilket giver Santiago en mere “caribisk” atmosfære, end man finder det i de fleste andre cubanske byer.
Gå en tur i de hyggelige gader, f.eks. Calle Heredia, der er en af byens livligste gader. Lyt til musikken på byens torve. Eller sæt jer på en hyggelig café med en god kop kaffe og lad den cubanske hverdag udfolde sig omkring jer.
Historisk interesserede vil finde utallige museer om alt fra den cubanske revolution over romproduktion til teknologi og kunst. Blandt de mere atypiske er byens karneval-museum.
Selvom nye bygninger skyder op her og der i bybilledet, rummer det gamle centrum omkring Parque Céspedes endnu et utal af historiske bygninger og kirker. Deriblandt fæstningen Castillo de San Pedro del Morro og den store katedral, der ligger på det sted, hvor Cubas første katedral blev rejst i 1520’erne.
Santiago har utroligt mange forskelligartede oplevelser at byde på.

Efter morgenmaden er det tid til at udforske Santiago til fods i selskab med en lokal guide.
Byen ligger ved den flotte bugt for foden af Sierra Maestra og var i tidernes morgen centrum for Cubas slavehandel. Syd for byen, højt over bugten, ligger den spanske fæstning El Morro, hvor de afrikanske slaver blev holdt fanget, indtil de skulle sælges til øens plantager.
Senere blev Santiago erklæret den officielle vugge for revolutionen. På Antiguo Cuartel Moncada, der var Cubas næststørste militærpost, er der stadig mange skudhuller i murene. De siges at stamme fra dengang i 1953, da en ung Fidel Castro sammen med en styrke på lidt over hundrede oprørere stormede diktatoren Batistas militærforlægning. Castros angreb fejlede, og han blev sat i fængsel i to år.
I centrum af byen ligger Parque Céspedes, en skyggefuld plads, der er omdrejningspunktet i byen. Her mødes gamle og unge, rige og fattige for at udveksle nyheder og betragte livet på gaden.
Ved Martis grav kan I overvære vagtskiftet. Marti var en af Cubas store intellektuelle i det 19. århundrede. Han var særdeles politisk aktiv, og gennem sit omfattende forfatterskab og sine mange politiske aktiviteter kom han til at spille en vigtig rolle i Cubas kamp for uafhængighed af Spanien. Hans virke var særdeles varieret, og udover politisk journalistik har han også skrevet digte, essays, breve, foredrag og børnelitteratur.
Tusinder af pilgrimme valfarter hvert år i september til kirken, Virgen de la Caridad del Cobre, for at tilbede de afro-cubanske religioner. På afstand er den berømte helligdom et guddommeligt syn, som den cremefarvede kirke står der, omkranset af bougainvillea og med træbevoksede skråninger som baggrund.

Denne morgen rejser I videre med bus mod Bayamo, hvor I ved ankomsten mødes af en lokal chauffør, som kører jer til jeres hotel for natten.

Bayamo er en historisk by med en afslappet atmosfære, maleriske kolonibygninger og vippende hestekærrer. Her er det muligt at opleve den ægte cubanske stemning, da ikke mange turister finder vej til denne venlige, forholdsvist uspolerede by.
Bayamo er desuden velegnet som base for vandreture i nationalparken Sierra Maestra.

Efter morgenmaden afgår bussen til Camagüey. Vel fremme bliver I kørt til jeres hotel, hvor I tilbringer en enkelt nat.
Camagüey har omkring 300.000 indbyggere og ligger 558 km fra Havana. Det er en by med charmerende atmosfære og mange velbevarede hvide koloniale bygninger fra det 19. århundrede.
Efter ankomsten er resten af dagen fri til at gå på opdagelse i Camagüey.

Når I har spist morgenmad vil en lokalguide vise jer rundt i Camagüey.
Byen byder ikke på storslåede palæer, som man ser i Havana, men mere enkle, velbevarede koloniale bygninger. Til gengæld er gaderne anlagt i planlagt forvirring i modsætning til andre regelrette cubanske byer. Det skyldes, at man på denne måde mente at kunne forvirre pirater, der var en stor plage især i den tidlige kolonitid.
Camagüey har masser af små pladser og hyggelige torve. På Plaza Maceo mødes folk hver lørdag for at danse, Plaza San Juan de Dios er omkranset af smukke pastelfarvede huse og på Plaza del Carmen finder I de enorme “tinajones” (lerkrukker) rundt omkring på pladsen. Camagüey ligger på en tør højslette, så for flere hundrede år siden fik manglen på drikkevand de lokale pottemagere til at designe disse store lerkrukker. Krukkerne blev placeret i skyggen under et nedløbsrør for at opsamle regnvand til husholdningen. Den dag i dag bruger beboerne stadig deres enorme krukker som reservelager, idet bystyret et par gange om ugen skruer ned for vandforsyningen. I vil kunne se disse “tinajones” på turen rundt i byen.
Senere på dagen kører en privat chauffør jer videre til Trinidad, Cubas tredjestørste by, hvor I indlogeres hos en lokal familie, et såkaldt “Casa Particular”.

Byen opleves bedst til fods. Derfor afhentes I efter morgenmaden af en guide, der tager jer med på en spændende byvandring.
Formiddagen går med at udforske den smukke by. Flere steder kommer I indenfor i de gamle palæer, som f.eks. Museo Romántico, der har til huse i det der engang var palæ for en lokal sukkerbaron. I dag er det indrettet som museum med genstande fra de mange gamle palæer i byen. Men hovedattraktionen er livet i gaderne og stemningen i byen.
Efter frokost går turen til Sukkermøllernes Dal, der ligger lidt udenfor byen. Her i de store sukkerrørsplantager tog spanierne først livet af de indfødte indianere, siden hentede de slaver fra Afrika. Med disse slaver skabte de en sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. Den lokale guide vil fortælle mere om slavehandlen, sukkerbaronerne og den afrikanske kulturarv på turen rundt i dalen.
Er I blevet grebet af Cubas dragende salsarytmer, har I også i Trinidad mulighed for, mod et tillæg, at få en 90 minutters lektion i salsa af en lokal danseinstruktør.
Aftenen er til fri disposition. I kan f.eks. vælge at indtage middagen hos den værtsfamilie, hvor I er indlogeret.

Dagen er fri til at opleve Trinidad på egen hånd.
Byen er præget af fornemme bygninger fra kolonitiden, gamle pastelfarvede huse med røde tegltage og gader med toppede brosten, hvor kvinderne sidder og broderer hvide duge og mændene fletter de karakteristiske stråhatte. Der er næsten ingen trafik, og man har en følelse af, at tiden har stået stille i Trinidad.
Om aftenen er der masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter. På Casa de la Trova er der musik hver aften – og af og til også om dagen. I Trinidad vil I på nærmeste hold få mulighed for at opleve den cubanske kultur, gæstfrihed og livsglæde!
Trænger I til total afslapning og en tur i bølgerne, så ligger den kilometerlange hvide strand, Playa Ancón, blot seks kilometer fra Trinidad. Hyr en taxi eller en tag en af de busser, som regelmæssigt afgår fra Trinidad til Ancón-stranden.

Efter at have spist morgenmad hos jeres værtsfamilie forlader I Trinidad i privat bil med kurs mod Cienfuegos.
Byen ligger ved Jaguarbugten og er en af Cubas yngste. Den blev grundlagt for knapt 200 år siden af franske immigranter, der kom hertil fra Louisiana, da Napoleon solgte dette område til USA. Til trods for orkaner og borgerkrig fremstår byen med flere smukke bygninger i ny-klassicistisk arkitektur og velanlagte brede boulevarder. I vil få en lille smagsprøve på dette på en kort byrundtur.
Frokosten nydes på en lokal restaurant. Herefter fortsætter I i bus med kurs mod Havanna, hvor I bliver kørt til jeres hotel i den gamle bydel.

Dagen er til fri disposition frem til afrejsen.
Når tid er, afhentes I på hotellet og køres til lufthavnen i Havanna.

Efter flyskifte undervejs ankommer I til Danmark først på morgenen.

Cuba er et forholdsvist let rejseland, men man skal være indstillet på, at ikke alt fungerer som herhjemme. På Cuba tager ting af og til længere tid end beregnet, maden er ikke den bedste i verden, og ændringer i programmet kan forekomme. Transporten foregår ofte i busser af ganske udmærket standard. Moderne luksus er måske ikke Cubas største styrke, men landets få mangler opvejes til fulde af de mange spændende og eksotiske oplevelser, der venter på Cuba.

Bestil i god tid
Efter USA og Cuba har genetableret de diplomatiske forbindelser, har der været ualmindelig stor interesse for at opleve Castros gamle Cuba, inden landet ændrer sig for meget. Det betyder i øjeblikket længere svartider end normalt fra vores samarbejdspartner på Cuba. Det betyder også en forhøjet efterspørgsel efter landets alt for få hotelværelser. Derfor er det meget vigtigt at bestille i rigtig god tid for at få plads på de bedste hoteller på populære destinationer, inden de bliver udsolgt. Det gælder ikke mindst i perioden fra november til april, hvor klimaet på Cuba er ideelt. Jo tidligere man bestiller, jo flere valgmuligheder har man.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 •  Flyrejse fra Danmark til Havanna t/r
 •  Lufthavnsskatter og – afgifter
 •  15 overnatninger på Casa Particulares (privat indkvartering)
 •  15 x morgenmad
 • 4 x frokost ( dag 2+7+13+15 )
 • 3 x aftensmad ( dag 3+4+ 12 )
 •  Alle transporter – offentlig transport, transfers og indenrigsfly fra Havanna til Baracoa
 •  Sightseeing og entréer som nævnt i programmet
 •  Lokal, engelsktalende guide
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 •  Sygeafbestillingsforsikring
 •  Rejseforsikring
 •  Drikkevarer og drikkepenge
 •  Visum
 •  Afrejseskat fra Cuba CUC 25 (Ca. EUR 21)
 •  2 x 90 minutters salsaundervisning i hhv. Havanna og Trinidad

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 23 jun 2018
22 aug 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
fra 24.550 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2018 - 21 aug 2018
16 dec 2018 - 31 dec 2018
ved 2 voksne
fra 25.950 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cuba

Vi kender de skønneste steder i Cuba og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel