Rejser til Costa Rica

Vulkaner, strand, regnskov og masser af dyreliv

De fleste rejser til Costa Rica med drømme om at opleve vild natur og det ualmindelig rige dyreliv. Og de bliver ikke skuffede. Naturen er ekstrem varieret, og hele 25% af Costa Ricas areal er beskyttet, hvilket giver fantastiske muligheder for et væld af forskellige naturoplevelser. Sejl for eksempel ad floderne dybt ind i Tortugero nationalparken den ene dag, og udforsk de vulkanske landskaber omkring vulkanerne Arenal og Poas til fods eller på cykel den næste. Du kan også kigge efter farvestrålende fugle i Monteverdes mystiske tågeskov, vandre gennem frodige regnskove i Manuel Antonio og opleve Centralamerikas fantastiske dyreliv i den afsidesliggende nationalpark, Corcovado.

Dyrelivet i Costa Rica er lige så rigt og varieret som landskaberne. Kolibrier, tukaner, papegøjer og farvestrålende quetzales fylder luften, mens aber, dovendyr og næsebjørne søger føde i trækronerne. I skovbunden gemmer tapirer og jaguarer sig side om side med neongrønne træfrøer, farvestrålende sommerfugle og mægtige alligatorer. Langs kysten kommer havskildpadder ind på strandene for at lægge æg, og på det dybere vand migrerer hvaler forbi. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men dyrene er der, og Costa Ricas nationalparker er blandt de bedste i verden.

Det er dog ikke natur det hele i Costa Rica. Du kan også besøge kaffeplantager i højlandet, suse mellem regnskovstræerne på ziplines og slappe af på vidunderlige strande. Hovedstaden San José er tilmed blandt de hyggeligste storbyer i denne del af verden, og trænger du til en pause, er du aldrig langt fra en kop forrygende lokal kaffe.

Mulighederne er mange i Costa Rica, og det kan være svært at vælge. Men heldigvis kender vores rejsekonsulenter Costa Rica særdeles indgående, og de hjælper hellere end gerne med at sammensætte den perfekte Costa Rica rejse baseret på dine individuelle ønsker.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Rejseforedrag om Costa Rica

Kom tæt på Costa Ricas rige natur og dyreliv på dette foredrag, der tager dig med på en fantastisk rejse gennem det Latinamerikanske land. Undervejs besøges både lavtliggende regnskove, tågeindhyllede bjergskove og rygende vulkaner. Du hører også om de bedste steder at opleve dyrelivet, samt får svar på en masse spørgsmål om at rejse i landet.

Læs mere her

Store oplevelser i Costa Rica

San José

Costa Ricas hovedstad San José er uden tvivl blandt de hyggeligste hovedstæder i Mellemamerika og et godt sted at starte en rejse til Costa Rica. Byen ligger i 1.150 m højde og har ifølge de lokale kun én årstid: Evigt forår. Omdrejningspunktet er gågaden med butikker, restauranter og caféer, der lokker med lokal kaffe og udsigt til folkelivet. Flere historiske bygninger pryder gaderne, og små museer fortæller om områdets rige fortid. Særligt guldmuseet er et besøg værd med sine fantastiske guldskatte fra tiden før spaniernes ankomst.

Se mere om San José

Turtuguero National Park med båd

Ingen veje fører ind i Tortuguero National Park, der bedst udforskes med båd på det store netværk af vandveje. Dette bidrager kun yderligere til følelsen af eventyr. Det er fantastisk at glide lydløst gennem vandet på udkig efter aber, alligatorer og tukaner langs floden. Måske får du også øje på et dovendyr, og rejser du i perioden fra februar til oktober kan du opleve havskildpadder lægge æg på de caribiske strande i ly af natten. Du bør sætte et par dage af til udforskning af Tortuguero for at få den bedste oplevelse. Nætterne tilbringes på en glimrende junglelodge dybt inde i nationalparken.

Se mere om Tortuguero

Vulkanske kræfter omkring Arenal

I mere end 400 år slumrende vulkanen Arenal, indtil den pludselig gik i udbrud den 29. juli 1968. Levn fra udbruddet ses tydeligt i landskaberne omkring vulkanen, der har været i udbrud med jævne mellemrum lige siden. Nogle gange stiger røg op af krateret, mens den på andre tidspunkter sprutter rødglødende lava mod himlen. Det er svært at forudsige, hvor aktiv Arenal vil være. Men området omkring vulkanen er altid et besøg værd. Du kan cykle mellem lavamarkerne, hvor naturen gradvis får fat igen. Du kan også oplevet livet i trækronerne fra hængebroer og nyde synet af den perfekte kegleformede vulkan.

Se mere om Arenal vulkanen

Kig ned i Poas vulkanen

Den aktive vulkan Poas er en helt anden oplevelse end Arenal. Hvor Arenal hæver sig smukt over landskaberne, kan du ved Poas kigge direkte ned i det enorme vulkankrater. Med en diameter på omkring halvanden kilometer er krateret blandt de største i verden. Røg stiger op af Poas de fleste dage, og du er ikke i tvivl om den vulkanske aktivitet i dybet under dig. Den rige vulkanske jord på vulkanens sider giver perfekte forhold for dyrkning af kaffe, og det er ofte muligt at besøge en af de lokale kaffeplantager.

Se mere om Poas vulkanen

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio er en af de mindste nationalparker i Costa Rica. Men den er også en af de mest populære. Her når regnskoven helt ned til nogle af landets smukkeste sandstrande og skaber den perfekte kombination af afslapning og naturoplevelser. Kig efter brøleaber, dovendyr og tukaner om morgnen, og slap af på stranden om eftermiddagen. Også egernaber, næsebjørne, papegøjer og et væld af andre dyr lever i regnskoven, og ud for kysten kan du være heldig at se hvaler på vandring.

Se mere om Manuel Antonio National Park

Dyreliv i Corcovado National Park

Det har aldrig været let at komme til Corcovado nationalparken, der beskytter en af de sidste intakte regnskove langs Centralamerikas Stillehavskyst. Men det er alle anstrengelserne værd. For nationalparken er så rig på dyr, at National Geographic har beskrevet den som ”det mest biologisk intense sted på Jorden.”. Det er her, du finder Costa Ricas største bestand af røde ara-papegøjer, og Centralamerikas tætteste koncentration af jaguarer. Du kan også opleve tapirer, alle Costa Ricas abearter, dovendyr, giftfrøer og et væld af andre dyr og fugle. Kun én lodge ligger ved parken, og den kan kun nås med båd.

Se rejseforslag med besøg i Corcovado

Mystiske tågeskove

Den høje luftfugtighed i tågeskove giver optimale forhold for epifytter (planter som vokser på andre planter). Nogle steder vokser de så tæt, at træerne knapt kan skimtes. Monteverde har en af Costa Ricas bedste stisystemer af hængebroer og ziplines, der gør det muligt at studere det særlige planteliv i trækronerne samt kigge efter de mere end 400 fuglearter, der lever her. Deriblandt kolibrier og den farvestrålende quetzal.

Et andet fantastisk eksempel er Braulio Carrillo National Park, hvis tågeskovsklædte bjerge er hjem for blandt andet brøleaber, kapucineraber, myreslugere og mere end 500 fuglearter. Også tapirer, jaguarer og ocelotter lurer mellem træerne, men det kræver ekstremt stort held at se de sky og sjældne dyr i den tætte vegetation

Se mere om Monteverde

Flere gode nationalparker i Costa Rica

Costa Rica bugner af fantastiske nationalparker. I Rincón de la Vieja kan du opleve det rige dyreliv side om side med boblende mudderpøle og kogende søer. Carara National Park derimod er det perfekte sted at kigge efter ara-papegøjer og alligatorer. Cahuita Marine National Park byder på smukke strande og koralrev, mens nationalparken Las Baulas gemmer på mangroveskove og øde strande, hvor de store læderskildpadder lægger æg. Dette er blot nogle få af Costa Ricas mange nationalparker. Der er mange flere at vælge imellem.

Se mere om Rincón de la Vieja

Se mere om Carara National Park

 

Se havskildpadder lægge æg

Der er rig mulighed for at se de store havskildpadder komme ind på stranden for at lægge æg, samt nyde synet af de små nyudklækkede havskildpaddeunger, der styrer målrettet mod vandet i skæret fra månen. Tortuguero er et godt sted at opleve havskildpadderne, da hele fire forskellige arter kommer her i løbet af perioden fra marts til slutningen af oktober. Fra oktober til marts derimod, er det langs Stillehavskysten, at havskildpadderne kommer ind. I denne periode lægger mere end 800 lædderskildpadder deres æg på Playa Grande i Las Baulas National Park nord for Tamarindo. Andre gode steder er Nicoya-halvøen (året rundt), Ballena National Marine Park (maj til november), Osa-halvøen (året rundt) og kysten mellem Puerto Viejo og Panama (året rundt).

Badeferie i Costa Rica

Der er alle muligheder for at kombinere naturoplevelser med badeferie i Costa Rica. I Manuel Antonio National Park har du begge dele side om side. Det samme gælder i Cahuita Marine National Park, der byder på nogle af de smukkeste palmestrande og bedste koralrev i Costa Rica. Flamingo Beach er også populær blandt både solbadere og dykkere, mens Playa Tamarindo på Nicoya-halvøen ved Stillehavet er perfekt til både afslapning og surfing. Eller kom helt ned i gear på Playa Panamá, der byder på en smuk strand og lækre hoteller.

Se mere om Flamingo Beach

Costa Rica med børn

Costa Rica er perfekt for eventyrlystne familier. Her kan I kigge efter aber, alligatorer og papegøjer i regnskoven, I kan ride på hesteryg og kigge ned i rygende vulkaner. I kan også bade i varme kilder, slappe af ved smukke tropestrande og se havskildpadder lægge æg. Mindre børn vil elske de farvestrålende sommerfugle og flotte kolibrier, mens større børn kan prøve kræfter med surfbrættet eller suse mellem trækronerne på ziplines. Landet er tilmed blandt de mest velfungerende i regionen, infrastrukturen er god, og afstandene er overkommelige. Der bliver uden tvivl masser at fortælle de andre børn, når I kommer hjem!

Se eksempel på en familievenlig rejse til Costa Rica

Udvalgte hoteller i Costa Rica

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i Costa Rica. Men vi har mange flere.

Grupperejser til Costa Rica

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Grupperejser til Costa Rica med Exodus byder på mange forskelligeartede oplevelser. Der findes både familierejser, cykelrejser og rejser, hvor du blandt andet rafter og kører mountainbike. Alt samme foregår i Costa Ricas smukke landskaber og i selskab med en dygtig guide og en international gruppe bestående af andre eventyrlystne rejsende.

Gå til Exodus

Snak Costa Rica med os - tættere på dit eventyr

Peter Schou deler hellere end gerne ud af sin store viden om Costa Rica. Så tag en snak med Peter Schou om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Costa Rica.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Costa Rica

Tidsforskel til Costa Rica
Costa Rica er otte timer efter Danmark, når vi har sommertid. Men da Costa Rica ikke skifter til vintertid, er tidsforskellen kun syv timer, når vi har vintertid.

Flyvetid til Costa Rica
Hvor lang tid tager det at flyve til Costa Rica? Der findes ikke direkte fly fra Danmark til Costa Rica. De fleste selskaber har to stop på vejen, men enkelte flyselskaber kan klare turen med et enkelt stop i Europa eller Nordamerika. Med de hurtigste forbindelser tager turen cirka 15 timer.

Regntid og klimaet i Costa Rica
Costa Rica har to sæsoner. Den tørre sæson som løber fra omkring november eller december til april er den mest populære periode at rejse til Costa Rica. Den grønne sæson fra maj til november kan også være rigtig fin. Men der er flere byger i den grønne sæson. Ofte i form af voldsomme tropiske regnskyl om eftermiddagen eller om natten. De vådeste måneder er september og oktober, hvor luftfugtigheden kan nærme sig 90%.

Temperaturerne er høje året rundt, og typisk vil de ligge mellem 25 og 30 grader langs kysten. Det kan også godt blive varmere. Især fra marts til oktober. Men så kan du heldigvis hoppe i det dejlige, varme badevand, der typisk er mellem 24 og 30 grader varmt. I højlandet væk fra kysten er det køligere, og især omkring de høje vulkaner og i tågeskovene kan en trøje være en god ide til de kølige aftener.

Sprog i Costa Rica
I Costa Rica er det officielle sprog spansk. Engelsk er også udbredt, og især i de områder, hvor rejsende ofte kommer, vil det ikke være svært at gøre sig forståelig.

Valuta i Costa Rica
Valutaen i Costa Rica er colones (CRC), men amerikanske dollars er også accepteret de fleste steder. Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater overalt i Costa Rica. Også i lufthavnen i San José. Der kan hæves costaricanske colones og amerikanske dollars. Kreditkort accepteres som betalingsmiddel på hoteller, restauranter og til udflugter mange steder. Dog foretrækkes kontanter, når du handler og spiser lokalt. Så det er altid en god ide at have lidt kontanter på dig.

Drikkepenge i Costa Rica
I Costa Rica er det god skik at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 100 colones. På restauranter og barer lægges typisk 10-15% i ’service charge’ oven i regningen. Er dette ikke tilføjet på regningen, er det normalt at lægge 5-10% af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Vaccinationer til Costa Rica
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Costa Rica. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Der er krav om gul feber certifikat, hvis du rejser til Costa Rica fra et land med gul feber.

Pas og visum til Costa Rica
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen.

Danske statsborgere med dansk pas får ved ankomsten et indrejsestempel med ret til 90 dages ophold for turistrejser. Til ophold ud over 90 dage kan du forlænge opholdet lokalt.
Visumreglerne kan dog ændre sig med kort varsel, og som rejsende er det dit ansvar at tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan få mere information om de aktuelle regler på udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Costa Rica
Costa Rica har 110 volt 60Hz. Stikkene er med flade ben som i USA, så du får brug for en adapter. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Costa Rica
Der findes internet og wi-fi på langt de fleste hoteller. Kvaliteten svinger dog, og især på lodges i regnskoven må du ikke have de store forventninger til hastigheden og stabiliteten.

Fotografering i Costa Rica
Costa Rica er et fantastisk land at fotografere i. Især hvis du er interesseret i natur- og dyrefotografering. En god zoomlinse på 300 mm eller derover er vigtig, hvis du drømmer om at få gode dyrebilleder med hjem. Husk også at lyset er svagt i en regnskov, så skru op for ISO’en for at undgå slørede billeder. I situationer med stærkt lys, kan et polfilter være en god ide. Det forstærker kontrasten og farverne i billedet. Især hvis der er vand på billedet. Husk dog at tage det af i regnskoven. Spørg generelt om lov, før du fotograferer mennesker.

Rejseforsikring til Costa Rica
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje i Costa Rica
Det er muligt, men vi anbefaler det ikke. Det er bedre at sammensætte rejsen, så du bliver hentet og bragt. Så kan du overlade kørslen til lokale og bare læne dig tilbage og nyde de smukke udsigter.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel