Panama og Costa Rica med stil

Panama og Costa Rica er paradis for naturelskere, og natur spiller en central rolle på denne rundrejse til afsides hjørner af de to lande. Men Panama og Costa Rica byder på meget mere end uberørt natur og et enestående dyreliv. Det oplever du allerede i Panama City, der er en progressiv storby med en farverig historie. Du besøger også den berømte Panama-kanal, hvor mægtige skibe glider tæt forbi kanalens bredder. En helt anden stemning finder du i ø-gruppen Boca del Toro, hvor livet går sin vante gang på de små tropeøer. Her er der tid til at bade, snorkle og udforske øens natur, inden du forsætter med båd og bil til Puerto Viejo i Costa Rica, hvor du tilbringer de første dage på et lækkert designhotel ved den caribiske kyst.

Fra kysten fortsætter du gennem højlandets tågeskove til Costa Ricas hyggelige hovedstad San José, inden du flyver til den afsidesliggende Osa-halvø. Her indlogeres du på en komfortabel junglelodge i den svært tilgængelige Corcovado National Park, der meget vel kunne være det mest intakte og imponerende naturområde i Centralamerika. Dyrelivet er særdeles rigt og tæller blandt andet Costa Ricas tætteste bestand af arapapegøjer, jaguarer og tapirer. Du udforsker også velbevarede koralrev, præcolumbianske levn og øde strande på den beskyttede ø Caño Island, inden rejsen slutter i Manuel Antonio National Park. Her kommer regnskoven helt ned til de gyldne strande, hvilket gør området perfekt til både afslapning og vandreture i junglen. Rejsen igennem bor du på særligt udvalgte boutiquehoteller og lodges, og du bliver hentet og bragt af chauffører og bådsmænd.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra Casa Corcovado Jungle Lodge

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod Panama, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. Ved ankomsten til Panama City bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i den gamle bydel. Her kan du hvile ud oven på rejsen, så du er klar til morgendagens oplevelser. Eller måske gå en tur på egen hånd.

Panama City er en by med mange ansigter. Her står moderne skyskrabere side om side med grønne parker, shoppingcentre, kirker og rustikke byhuse i malerisk forfald fra den spanske kolonitid. Fortiden er tydelig at se i Panama City. Men den kan ikke skjule, at byen samtidig er en af de mest progressive storbyer i hele Centralamerika. Det er her, tingene sker i disse år, og det har fået folk fra hele verden til at flokkedes til. Resultatet er en dynamisk storby i rivende udvikling fyldt med eksotiske oplevelser og en hektisk energi.

Rejser til Panama City med MarcoPolo

Fra morgenstunden bliver du hentet af en lokal guide, der vil tage dig med på en byrundtur i hovedstaden. Det oplagte sted at starte er ruinerne af den første by på dette sted, Panama Viejo, der blev grundlagt i 1519. Trods hårde betingelser blomstrede byen, indtil den engelske pirat Henry Morgan lagde den i ruiner i 1671. Byen stod ikke til at redde, så man grundlagde en ny lidt derfra, og det er den, der i dag er Panama City. Her udforsker du den gamle bydel, der er fyldt med hyggelige gamle gader flankeret af historiske byhuse og smukke kirker fra den spanske kolonitid. Du besøger blandt andet katedralen samt kirken San José, hvis alter er lavet af rent guld. Mange bygninger i den gamle bydel er præget af tidens tand, men efter optagelsen på UNESCO’’s kulturarvsliste i 2003, er området gradvist blevet restaureret til fordums storhed.

Ud på eftermiddagen lægger du storbyen bag dig og kører til Panama-kanalen. Drømmene om at forbinde Stillehavet og Atlanterhavet med en kanal på dette sted har eksisteret siden det 16. århundrede. Men det var ikke før i 1914, at de første skibe kunne tage den 77 km lange tur tværs gennem Centralamerika. Projektet er en af de største ingeniørmæssige bedrifter i det 20. århundrede, og det er en stor oplevelse at stå ved slusen Miraflores Locks og se de store skibe glide forbi helt tæt på. Tilbage i Panama City er aftenen til fri disposition. Byen er særdeles rig på gode restauranter og hyggelige caféer, så her er alle muligheder for eksotiske kulinariske oplevelser.

Panama Citys ældste bydel Panama Vieja

Helt andre sider af Panama venter forude, når du lægger storbyen bag dig og flyver til den afsidesliggende ø-gruppe Borcas del Toro i det nordvestlige hjørne af landet. Her ligger små tropeøer spredt ud i det turkisgrønne vand, og du fornemmer straks, at tempoet her er et helt andet end i Panama City. Du bliver hentet i lufthavnen af en chauffør, der vil kører dig til dit hotel; Island Plantation. Hotellet ligger lidt uden for øens lille hovedby, og turen foregår ad en støvet, bumlet junglevej. Det er en flot tur, der giver et godt indtryk af dette lille sted uendelig langt væk fra alting. Island Plantation er et hyggeligt boutiquehotel omgivet af tæt regnskov helt ned til en fire kilometer lang gylden sandstrand. Med blot 11 værelser er der tale om et lille sted, og stemningen er både afslappet og personlig. Værelserne er rene, pæne og komfortable uden at være prangende. Fjernsyn og køleskab findes eksempelvis ikke på værelset, og ventilationen klares af en loftfane. Men indretningen passer perfekt til øens afslappede stil og følelsen af at have fundet den perfekte tropeø for enden af verden. Hotellet byder desuden på en pool, restaurant og Wi-Fi, når vinden vel at mærke blæser i den rigtige retning. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at slappe af og komme ned på øens tempo.

Panama - Bocas del Toro

Nyd en stille og rolig morgen, inden det er tid at se nærmere på ø-gruppen. En bådsmand fører dig til Laguna Bocatorito, hvor delfiner som regel holder til. Dette er en unik mulighed for at komme tæt på disse nysgerrige og intelligente dyr, der gerne kommer helt tæt på. Dernæst fortættes med båden til Coral Cay, hvor du har mulighed for at nyde en lækker frokost med alt godt fra havet (ikke inkluderet). Bugten indbyder også til en svømmetur eller en snorkletur blandt farvestrålende tropefisk. Ud på eftermiddagen fortsætter du til Red Frog Beach, der er opkaldt efter en særlig frøart, der lever her. Om du ser frøen er et spørgsmål om held. Men stranden er et godt sted for endnu en dukkert og en snorkletur. Eller måske en lille vandretur i junglen bag stranden. Sejlturen videre fører dig forbi Hospital Point, inden kursen sættes tilbage mod hotellet og hovedøen. Her kan dagen fuldendes med en lækker middag, mens tropenatten sænker sig over Det Caribiske Hav.

Australien - Vestaustralien - Shark Bay - Delfin - Monkey Mia

Dagen er fri til afslapning og eventyr på egen hånd. Gå eksempelvis en tur langs stranden, og udforsk junglen bag resortet. Hotellet kan også arrangere rideture, og det er muligt at leje både cykler og firehjulede motorcykler, så du kan udforske øen på egen hånd. Naturelskere bør overveje en guidet gåtur med en lokal naturguide, der kan fortælle om regnskoven og hjælpe med at lokalisere nogle af de dyr, der lever i den. Både aber og dovendyr holder til på øen, og de ses ofte i regnskoven nær hotellet. I perioden fra februar til september kommer havskildpadder op på stranden for at lægge æg i ly af natten. Hvis du har lyst, kan hotellet som regel arrangere en lille aftentur på udkig efter skildpadderne. Lyder alt dette lige lovlig aktivt, er du naturligvis meget velkommen til at lægge dig godt til rette i hængekøjen med en god bog og en kølig drink. Hvordan du vælger at bruge dagen, er helt op til dig.

Det er aldrig let at forlade Boca del Toro. Men mange flere spændende oplevelser venter forude, så efter morgenmaden sættes kursen mod Costa Rica. Turen foregår delvis med båd og i bil. Efter grænseformaliteterne er i ordnet, kan du fortsætte ad kystvejen langs Det Caribiske Hav ind i Costa Rica. Dagens mål er Puerto Viejo, hvor du indlogeres på Le Caméléon Hotel. Et lækkert 4-stjernet boutiquehotel, der på elegant vis formår at kombinere moderne design og bekvemmeligheder med en afslappet jungle-stemning. Hotellet har pool, og det ligger blot få skridt fra en flot gylden sandstrand. Så der er rig mulighed for at vaske rejsestøvet væk efter dagens køretur.

Costa Rica - Puerto Viejo - Manzanillo

Dagen er fri til at slappe af og udforske området på egen hånd. Det kan i høj grad anbefales at besøge Cahuita Marine National Park en kort køretur lidt længere op ad kysten. Parken byder på nogle af Costa Ricas smukkeste palmestrande bestående af fint knuste koraler og skaller, hvilket giver en hvidere farve end normalt sand. Det er også her, du finder nogle af de bedste koralrev i Costa Rica. Mere end 500 fiskearter holder til omkring koralrevene, og guidede snorkleture er den perfekte måde at få en introduktion til denne farvestrålende verden. Tilbage på landjorden kunne du kigge forbi landsbyen Puerto Viejo, der byder på masser af lokal, caribisk stemning.

Costa Rica - Puerto Viejo - caribisk strand

Du lægger den caribiske kyst bag dig og kører ind i landet mod hovedstaden San José. Det er en flot køretur, der fører dig gennem Braulio Carrillo National Park; det storslået område med lave, grønklædte bjerge og frodige tågeskove. Du gør naturligvis holdt for at opleve dette særlige økosystem, der er hjem for blandt andet brøleaber, kapucineraber, myreslugere og et væld af andre dyr. Også tapirer, jaguarer og ocelotter lever i skoven, men det kræver ekstremt stort held at se de sky og sjældne dyr i den tætte vegetation. Fuglelivet er mindst lige så rigt, og både tukaner og det farvestrålende quetzals er blandt de mere end 500 fuglearter, der er registeret her.

Vel fremme i San José indlogeres du på luksushotellet Grano de Oro. Hotellet er indrettet i en historisk victoriansk villa og byder på masser af historisk charme, en hyggelig gårdhave og alle de bekvemmeligheder, man forventer af et hotel af denne klasse. Det er værd at fuldende dagen med en middag på hotellets restaurant, der anses for at være blandt Costa Ricas fineste.

Costa Rica - San Jose - Grano de Oro - Terraza Restaurante

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver ud til Drake Bay langs Stillehavskysten. Her står en chauffør klar til at køre dig mod en af de absolut bedste nationalparker i hele Latinamerika; Corcovado National Park. Det har aldrig været let at komme til Corcovado, og selv i dag foregår den sidste del af turen til hotellet med båd. Men belønningen er absolut rejsen værd. Dagens mål er Casa Corcovado Jungle Lodge. Denne 4-stjernede junglelodge er klart blandt områdets mest komfortable steder at bo, og beliggenheden omgivet af jungle på kanten af nationalparken bliver ikke bedre. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at slappe af ved poolen eller udforske junglen omkring lodgen.

Costa rica-pool- casa corcovado

Corcovado nationalparken beskytter en af de sidste intakte regnskove langs Centralamerikas Stillehavskyst. Udover regnskoven findes også områder med mangrover, klippefyldte strande og tågeskove, der tilsammen er hjem for et ualmindeligt rigt dyreliv. Deriblandt tukaner og Costa Ricas største bestand af røde ara-papegøjer, der højrøstet flagrer gennem skoven som en eksplosion af farver. Kapucineraber holder til i trætoppene, hvorfra de følger med i alt, hvad der rører sig. Det samme gør brøleaberne, der med høje, dybe brøl gør opmærksom på deres territorium i det tidlige morgengry. Farvestrålende giftfrøer gemmer sig på jorden. De er bittesmå, så det kræver gode øjne at finde dem. Dovendyrene er noget større, men med deres langsomme bevægelser er det let at forveksle dem med en gren. De små vildsvin, lokalt kaldet piccaries, er derimod ikke til at tage fejl af. Det samme gælder Costa Ricas forskellige junglekatte, der alle lever i skoven. Deriblandt Centralamerikas tætteste koncentration af jaguarer.

Som altid, når man har med vilde dyr at gøre, kan man aldrig vide, hvad man ser. Det kan være svært at få øje på dyrene i den tætte jungle, og du kan stå få meter fra en jaguar eller en tapir uden at vide det. Men du ser helt sikkert noget spændende, for denne skov er så rig på dyre- og plantearter, at National Geographic har beskrevet den som ”det mest biologiske intense sted på Jorden.” Efter dagens tur, vender du tilbage til junglelodgen.

Costa Rica - Corcovado - træmyresluger

Endnu en fantastisk dag i naturen venter, når du sammen med en naturguide sejler til Caño Island. Havet omkring øen er kendt for sin store mangfoldighed af liv, og både papegøjefisk, hummer, søpølser, kæmpekonkylier og et væld af farvestrålende tropefisk lever omkring de rige koralrev. Med held får du måske også øje på kæmperokker, havskildpadder eller en hvidtippet revhaj, der lydløst patruljere i havoverfladen. Også over havoverfladen, byder øen på store naturrigdomme. Træerne på Caño Island kan blive op til 50 meter høje, og dybt inde i skoven kan du se levn fra diquís-folket, der levede her før spaniernes ankomst. Der bliver naturligvis tid til både at snorkle, udforske øen og tage en svømmetur ved en af øens øde strande, inden turen går tilbage til Casa Corcovado Jungle Lodge. Hold et godt øje med havet på sejlturen til og fra øen. Især pukkelhvaler ses ofte langs denne kyst, hvor de kommer for at yngle. Men mere end 25 forskellige delfin- og hvalarter er observeret i området. Chancerne for at se hvaler er størst fra juli til november, men man kan også være heldig at spotte hvaler på andre tidspunkter af året.

Fra Corcovado sejler du tilbage mod Drakes Bay og videre op ad floden mod Sierpe, hvor en bil holder klar til at køre dig mod Manuel Antonio National Park. Manuel Antonio er en af de mindste – men også en af de mest populære – af Costa Ricas nationalparker. Det med god grund. For her ligger regnskoven helt ned til nogle af landets smukkeste sandstrande. En kombination som denne forbliver ikke en velbevaret hemmelighed særligt længe, og i dag er en del hoteller, butikker og restauranter skudt op i den lille by uden for nationalparken. Det er alt sammen meget hyggeligt, og bidrager kun yderligere til Manuel Antonios popularitet. De kommende tre nætter tilbringes på Arenas del Mar Beach Front & Rain Forest Resort. Dette er et lækkert førsteklasses resort med gode faciliteter og en fantastisk beliggenhed med udsigt over havet og den jungleklædte kyst.

Costa Rica - Manuel Antonio

Dagen er fri til at nyde stranden eller udforske junglen på egen hånd.

Costa Rica - Manuel Antonio

Du skal ikke lade sig snyde af Manuel Antonio National Parks lille størrelse. Skovene og kysterne her udgør et rigt økosystem, der ikke bare er ufatteligt smukt. Det er også hjem for et væld af dyr. Særligt aber trives godt i parken, og på dagens guidede tur er der gode chancer for at se dem langs stierne. De hvidhovedede aber er de mest almindelige, men også egernaber og brøleaber ses relativt ofte. Det samme gør dovendyr, vaskebjørne, næsebjørne, leguaner, tukaner, papegøjer og en række andre dyr og fugle. Guiden vil også vise dig nogle af parkens andre særlige seværdigheder såsom havgrotter, blæsehuller og en skildpaddefælde fra før spaniernes ankomst.

Rejser til Costa Rica - Arenal National Park

Nyd den sidste morgen i troperne, inden turen går mod lufthaven i San José, hvor hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 23 jun 2019
ved 2 voksne
fra 43.795 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2019 - 21 aug 2019
ved 2 voksne
fra 45.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
22 aug 2019 - 31 okt 2019
ved 2 voksne
fra 43.795 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Panama City og retur fra San José
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Panama City Lufthavn til hotel t/r
 • 2 nætter på Central Hotel i Panama City inkl. morgenmad
 • Privat byrundtur i Panama City med engelsktalende guide
 • Flyrejse fra Panama City til Bocas del Toro islands
 • Privat transport fra Bocas del Toro islands lufthavn til The Island Plantation
 • 3 nætter på The Island Plantation inkl. morgenmad
 • Bådsejlads i Bocas del Toro
 • Privat transport fra Bocas del Toro til Puerto Viejo
 • 2 nætter på Le Caméléon Hotel i Puerto Viejo inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Puerto Viejo via Braulio Carrillo National Park og Cloud Forest til San José
 • 1 nat på Grano de Oro Hotel i San Jose inkl. morgenmad
 • Privat transport fra hotel til San José Lufthavn
 • Flyrejse fra San José til Drake Bay
 • Transport fra Drake Bay Lufthavn til Casa Corcovado Jungle Lodge
 • 3 nætter på Casa Corcovado Jungle Lodge inkl. alle måltider samt aktiviteter ifølge program
 • Transport fra Casa Corcovado Jungle Lodge til Manuel Antonio
 • 3 nætter på Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Lodge inkl. morgenmad
 • Besøg ved Manuel Antonio National Park
 • Privat transport fra Manuel Antonio til San José Lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 •  Sygeafbestillingsforsikring
 •  Rejseforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Visum hvis påkrævet

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Mellemamerika

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Se lignende rejser

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Mellemamerika

Vi kender de skønneste steder i Mellemamerika og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Costa Rica

Kom tæt på Costa Ricas rige natur og dyreliv på dette foredrag, der tager dig med på en fantastisk rejse gennem det Latinamerikanske land. Undervejs besøges både lavtliggende regnskove, tågeindhyllede bjergskove og rygende vulkaner. Du hører også om de bedste steder at opleve dyrelivet, samt får svar på en masse spørgsmål om at rejse i landet.

Læs mere her
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel