Rejser til Mauritius

Farvestrålende koralrev, hvide sandstrande og tropisk regnskov

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev Mauritius fra luften

Tips til de bedste oplevelser på Mauritius

Badeferie på Mauritius

Mauritius’ vidunderlige strande er uden tvivl øens helt store trækplaster, og de er præcis lige så smukke, som de ser ud på billeder. Læg dertil en række fantastiske resorts med hver deres charme og karakter, og Mauritius har de perfekte rammer for afslapning og forkælelse i tropiske omgivelser. Øens afslappede kultur hjælper også til, og inden længe er du helt nede i gear.

Snorkling på Mauritius

Der er glimrende snorkling og dykning flere steder på Mauritius. Blandt andet langs østkysten, hvor især Blue Bay nær Ponte d’Esny byder på farvestrålende fisk og velbevarede koraler. Mahebourg Bay og Trou d’eau Douce længere oppe ad kysten er også værd at udforske. Her finder du den lille sandø Île aux Cerfs, der er et populært udflugtsmål for både sine strande og det rige liv under havoverfladen. Andre gode snorkleområder er Pointe aux Piments samt Trou aux Biches, hvor dele af revet kan nås direkte fra kysten. Havet ud for den lange strand Flic en Flac byder også på snorkling og dykning.

Black River Gorges National Park

Også væk fra kysten er Mauritius velsignet med fantastisk tropisk natur. Ikke mindst i Black River Gorges National Park, hvor jungleklædte bjerge strækker mod horisonten, og brusende vandfald vælter ud over høje klippesider. Parken beskytter størstedelen af Mauritius’ tilbageværende regnskov, der blandt andet tækker 311 plantearter og 9 fuglearter, der kun lever på Mauritius.

Vandreture på Mauritius

Black River Gorges National Park er perfekt til vandreture på alle ambitionsniveauer. Fra længere hikes til kortere slentreture gennem den frodige natur. UNESCO-beskyttede Le Mourne på vestkysten er et andet godt sted at snøre vandreskoene og udforske Mauritius’ tropiske natur. Langs nogle ruter trakteres du med fantastiske vues over havet. Flere store naturoplevelser kan fås i området omkring Vallée de Ferney, hvor især vandreturen til Lion Mountain kan anbefales. Det er en hård tur, men den er alle anstrengelserne værd. Fra dette område kan du også besøge den lille ø Île aux Aigrettes, der er hjem for kæmpeskildpadder.

Udforsk Mauritius' køkken

Mange forskellige folkeslag har gennem tiderne sat deres præg på Mauritius, og det ses tydeligt i øens lokale køkken. Her blandes lokale råvarer med impulser fra både Asien, Mellemøsten og Europa. Resultatet er et velsmagende fusionskøkken, det absolut er værd at dykke ned i. Lokale retter kan findes overalt på øen. For eksempel på øens førende gourmetrestauranter, der hele tiden hæver niveauet for det lokale køkken til nye højder. Eller udforsk Port Louis’ simple madboder, hvor lokale kommer for at spise. Det er sjovt, billigt, og maden er forrygende. Kom eventuelt med en lokal guide, der kan fortælle om de forskellige retter og anbefale sine egne favoritter.

Port Louis

Hovedbyen på Mauritius, Port Louis, er også et besøg værd for at opleve den lokale kultur væk fra strandene. Med sine 200.000 indbyggere er byen klart den største på Mauritius, så det er her du finder det største udvalg af butikker og andre storbyglæder. Blandt Port Louis’ største seværdigheder er hindutemplet Kalaisson. Templet er bygget i sydindisk stil, og porten er fuldstændig dækket af statuer i alle regnbuens farver. Det centrale marked er også en sjov oplevelse – selv hvis du ikke har planer om at købe noget.

Den botaniske have i Pamplemousses

Den botaniske have i Pamplemousses lidt nord for Port Louis er en af øens mest populære seværdigheder – og det med god grund. Haven blev oprindelig grundlagt for mere end 300 år siden af den franske guvernør på Mauritius som hans private åndehul. Men den er siden blevet til hele øens have. Mere 650 forskellige træer og plantearter kan opleves her. Deriblandt baobabtræer samt en lille sø med kæmpe åkander.

Udvalgte hoteller i Mauritius

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Mauritius-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Snak Mauritius med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Mauritius. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Mauritius.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Mauritius

Tidsforskel til Mauritius
Mauritius er 2 timer foran, når vi har sommertid. Men da man ikke skifter mellem sommertid og vintertid, er Mauritius 3 timer foran os, når vi stiller uret tilbage til vintertid.

Flyvetid til Mauritius
Hvor lang tid tager det at flyve til Mauritius? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Mauritius. Men flere selskaber kan klare turen med et enkelt stop på omkring 15 timer. En mulighed kunne være at bryde rejsen op med et par dage i eksempelvis Dubai. Du kan også kombinere badeferie på Mauritius med safari i Afrika.

Regntid og klimaet på Mauritius
Hvornår skal man rejse til Mauritius? Med sit tropiske klima er Mauritius et dejligt rejsemål året rundt. Temperaturerne ligger typisk mellem 25 og 30 grader, men højere temperaturer kan forekomme. Især i sommermånederne fra december til april. Det er også i denne periode, at det typisk regner mest. Perioden fra maj til november er tørtiden med mindre regn, lavere luftfugtighed og køligere temperaturer. Det bliver dog aldrig koldt.

Trods Mauritius ikke er nogen stor ø, er der nogle lokale forhold, der er værd at have i mente, når rejsen bestilles. Fra maj til oktober er sydkysten typisk lidt køligere end de øvrige kyster på grund af de sydøstlige passatvinde. Østkysten har mere vind end nord- og vestkysten året rundt, men blæsten kan være dejlig i de varmeste måneder.

Sprog på Mauritius
Engelsk er det officielle sprog. Derudover tales fransk, kreols, hindi, urdu, hakka og bojpoori.

Valuta på Mauritius
Møntenheden på Mauritius er Mauritisk Rupee (MUR). Der er banker og hæveautomater i alle større byer samt i lufthavnen. Hoteller og restauranter accepterer også generelt kreditkort. Men det er altid en god ide at have lidt kontanter ved hånden, hvis kreditkortet ikke virker.

Drikkepenge på Mauritius:
De fleste finere restauranter og hoteller lægger et servicegebyr på 5-10 procent oven i regningen. Det er dog usandsynligt, at tjeneren eller stuepigen ser nogle af disse penge. Derfor er det god skik at give lidt drikkepenge på restauranter og hoteller. Dragere i lufthavnen og på hoteller bør have 5-10 R i drikkepenge.

Vaccinationer til Mauritius
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Mauritius. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Det er påkrævet at have gul feber-certifikat, hvis du rejser til Mauritius fra et land med gul feber.

Pas og visum til Mauritius
Dit pas skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Der er ikke visumpligt til Mauritius for ferierejser under 90 dage for danske statsborgere med dansk pas. Dette kan dog hurtigt ændre sig. Du kan finde de seneste oplysninger omkring visum til Mauritius på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet på Mauritius
220 volts AC, 50Hz. Man skal generelt bruge en adapter, men på nogle hoteller findes der ”danske stik”. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet på Mauritius
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller.

Fotografering på Mauritius
Mauritius er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, kan det helt klart anbefales at købe et polfilter. Det vil fremhæve den blå himmel og de fantastisk flotte farver, der er i vandet omkring Mauritius.

Rejseforsikring til Mauritius
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning.

Billeje på Mauritius
Man kan leje bil ved lufthavnen og i de større byer. De store selskaber er repræsenteret, og der er også en del lokale. For at leje bil, skal man have internationalt kørekort og oftest være fyldt 23. Man kører i venstre side af vejen. Billeje kan naturligvis også arrangeres hjemmefra.

Lokal transport på Mauritius
Der er gode busforbindelser over hele øen. Det er billigt at tage bussen, men du skal huske at beholde din billet, da der ofte kommer konduktører. Taxierne på Mauritius kan kendes på deres hvide nummerplader og holder gerne uden for hotellerne. De kører ikke efter taxameter, så man skal aftale prisen i forvejen.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel