70120303
Åben:

Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden giver dig en ekstra sikkerhed som forbruger, så du får den ferie, du har købt. Men hvad er det nu lige, de to begreber indeholder?

Pakkerejseloven

Hvornår er jeg dækket af pakkerejseloven?

Du er dækket af pakkerejseloven, når du køber en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau. En pakkerejse defineres ved en rejse, der består af mindst to komponenter. Det kunne være fly og hotel eller hotel og billeje. Køber du enkeltdelene hver for sig – eksempelvis på forskellige hjemmesider– er der ikke tale om en pakkerejse, og så er du ikke dækket af pakkerejseloven. Selv hvis du køber hotel og fly på samme hjemmeside, er det ikke givet, at du er dækket. I nogle tilfælde kan forskellige udbydere godt fremstå som én virksomhed på den samme hjemmeside uden at være det. Ligeledes er det vigtigt at købe rejsen gennem et dansk firma. Er firmaet registreret i udlandet, er du ikke dækket af pakkerejseloven. Heller ikke selvom du køber en pakkerejse. Det betyder ikke noget, at hjemmesiden er skrevet på dansk eller ender med ’.dk’, hvis firmaet bag hjemmesiden er registreret i udlandet.

Hvorfor er pakkerejseloven vigtig for mig som rejsende?

MarcoPolo er naturligvis registeret i Danmark, og vores rejser er pakkerejser. Så køber du rejsen hos os, er du fuldt dækket af pakkerejseloven. Det betyder eksempelvis at:

  • Du er godt beskyttet som forbruger, da vi bærer ansvaret for rejsens gennemførsel.
  • Du er garanteret, at den rejse du køber lever op til det aftalte.
  • Du har ét sted at henvende dig, hvis der opstår spørgsmål eller brug for hjælp undervejs.
  • Vi har ansvar for vores leverandører. Så skulle der opstår problemer eller spørgsmål, står vi klar til at hjælpe.
  • Du kan søge om kompensation direkte hos os ved store forsinkelser, eller hvis der mod forventning skulle opstå problemer undervejs.Hvornår er jeg dækket af Rejsegarantifonden? Du er dækket af Rejsegarantifonden, hvis du køber en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau, der er medlem af Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden

Hvorfor er Rejsegarantifonden vigtig for mig som rejsende?

MarcoPolo er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden, hvilket giver en ekstra sikkerhed for dig som forbruger. Rejsegarantifonden dækker dig i situationer såsom:

  • Går rejsebureauet konkurs før din rejse, får du det indbetalte beløb tilbage. Dog ikke prisen for eventuelle rejse- og afbestillingsforsikringer.
  • Går dit rejsebureau konkurs, mens du er afsted, sikrer fonden, at du kommer hjem igen med et andet flyselskab ”inden for rimelig tid”. Fonden dækker dog ikke eventuel tabt arbejdsfortjeneste.
  • Kan du ikke længere bo på et hotel som følge af konkurs, sørger fonden for, at du får et andet sted at bo. Det kan være, at fonden er nødt til at afbryde din ferie. I så fald kan du søge erstatning for den del af ferien, som du ikke fik afholdt.

Kontakt os venligst, hvis du har yderligere spørgsmål.
MØD VORES REJSEEKSPERTER

Hos MarcoPolo har vi nogle af branchens mest erfarne og dygtige medarbejdere. De har rejst verden tynd og vil gøre alt for at arrangere den rejse, der passer bedst til dig og din familie.Pernille Heivert
Pernille Heivert

Pernille Heivert elsker selv at rejse, og det skinner igennem, når hun skræddersyer eksotiske eventyr til fjerne hjørner af verden.LÆS MERE
Bettina Toldbod
Bettina Toldbod

Bettina har stor erfaring i at skræddersy rejser til Asien – et område hun kender ualmindeligt godt fra utallige rejser.LÆS MERE
Margit Jensen
Margit Jensen

Margit kan skræddersy en rejse fra bunden og er klar til at udarbejde et tilbud på din unikke rejse.LÆS MERE