Machu Picchu

Rejser til Machu Picchu: Inkaerne mytiske borg i bjergene

Machu Picchu er et højdepunkt på enhver rejse til Peru. Og det er ligegyldigt, om I har vandret i adskillige dage over høje bjergpas for at komme hertil, eller om I har taget en komfortabel dagstur fra Cuzco.

Da spanierne ankom til Sydamerika i 1500-tallet, havde inkaerne skabt et enormt og meget veludbygget rige, der strakte sig fra det nuværende sydlige Colombia i nord til det nuværende nordlige Argentina og Chile i syd. På det tidspunkt var Inkariget befolket af op mod 15 millioner indianere. Men alt det ændrede sig med spaniernes ankomst. Den ene inkaby efter den anden faldt til de spanske erobrere, men ikke Machu Picchu, for den fandt spanierne aldrig. Langsomt gled byen ind i glemslen indtil den amerikanske historiker Hiram Bingham bogstaveligt talt faldt over den forladte ruin i 1911.

Mange har fremlagt teorier om byens historie. Flygtede inkahoffet til denne fjerne bjergby, da spanierne erobrede Cuzco? Var byen allerede et vigtigt religiøst centrum, inden spanierne kom? Eller var Machu Picchu måske allerede forladt, da Cuzco faldt? Ingen ved det med sikkerhed. Der er en mystisk aura over stedet, ikke mindst ved solopgang, når tågen letter, og de første solstråler rammer bjergsiden og får de rå stenmure til at gløde.

Vi glæder os til tilrettelægge jeres Machu Picchu rejse.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Oplevelser ved Machu Picchu

Snak Machu Picchu med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel