Lima

Oplev Lima med MarcoPolo

Lima er Perus hovedstad og kaldes Kongernes by. Byen er især kendt for sin enestående kolonistils-arkitektur, der ligger til grund for optagelsen på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.

Plaza Mayor, som tidligere hed Plaza de Armas, er stedet, hvor den spanske kolonis magt var koncentreret gennem århundreder, og den er stadig en af byens mest livlige og smukke pladser. Omkring denne plads ligger også præsidentpaladset samt katedralen, hvor Francisco Pizarro, den spanske erobrer, er begravet.

Perlen blandt Limas gamle kirker er dog San Francisco klosteret, der er blevet repareret med kærlig hånd efter hvert eneste jordskælv gennem de seneste 400 år. Klosteret indeholder mosaikfliser fra Sevilla og nogle fine freskomalerier, der blev opdaget, da et jordskælv ødelagde dele af ydermuren. Samlingen af religiøs kunst er spændende, men det mest fascinerende er dog katakomberne, der blev anvendt som Limas begravelsesplads i kolonitiden. Her ligger tusindvis af skeletter til frit skue.

Den moderne del af Limas centrum finder man omkring Plaza San Martin. En statue af San Martin pryder midten af pladsen, der er omgivet af fransk-inspirerede bygninger. Dette er Perus finansielle centrum med banker, flyselskaber og lignende. I Miraflores og San Isidro findes de nyeste og rigeste dele af byen, som er fyldt med gode restauranter og butikker. Miraflores er et godt sted at bo i Lima, da området har gode faciliteter og stadig ikke er længere end en taxitur fra det gamle centrum.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Oplevelser i Lima

Snak Lima med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel