70120303
Åben:

Oplev Cuenca med MarcoPolo

Cuenca er den tredjestørste by i Ecuador, og her lå tidligere inkabyen Tomebamba. De fleste af inkaernes stenkonstruktioner blev ødelagt af spanierne og erstattet af kolonistilsbygninger og brolagte gader. Patioer, fine pladser, hvidkalkede bygninger og røde tegltage præger Cuenca i dag, og byen er en af de smukkeste i Ecuador.

Byen blev grundlagt af spanierne i 1557, og her findes charmerende kirker fra det 16. og 17. århundrede. Domkirkens kuppel rager op over byens tage og kan ses fra næsten ethvert punkt i byen.

Cuenca kaldes Panamahattenes hovedstad, og om tirsdagen, som er markedsdag, sælges lervarer, kurve samt de berømte panamahatte overalt i byen. Trods navnet er det her, disse berømte hatte stammer fra. De fås i mange kvaliteter. Jo finere flettearbejde des bedre og blødere er de, hvilket selvfølgelig har indflydelse på prisen. En god hat skal kunne rulles sammen og afslutningen på skyggen skal være flettet sammen og ikke blot syet.

Cuenca er desuden det bedste udgangspunkt for at se Ingapirca, der er Ecuadors største kompleks af ruiner fra inkatiden. Ruinerne har enten været et observatorium eller måske blot et tembo (en slags landevejskro). Her ses flere gode eksempler på smukt tilhuggede sten, der er sammenføjet med millimeters nøjagtighed.

Rejser til Cuenca

Tag på opdagelse i MarcoPolos rejseforslag og find din unikke rejse til Cuenca.

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker
  • Alle rejser er sammensat af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Ecuador - Andes og Amazonas

Ecuador - Andes og Amazonas

Tag med på en spændende rundrejse i Ecuador. Oplev regnskov, vulkaner, indianermarked og meget mere, imens I bor på hyggelige pousadaer og historiske haciendaer.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

10 dage fra 24.550 kr.

Ecuadors højdepunkter

Ecuadors højdepunkter

Start i verdens næsthøjest beliggende hovedstad Quito. Rejs videre til Ecuadors højeste vulkan, tag på togtur i bjergene til Djævlens Næse, og besøg inkaruiner. Afslut i Amazonjunglen og med byen Otavalo.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

16 dage fra 38.950 kr.