Pantanal

Oplev Pantanal med MarcoPolo

Pantanal er ikke nær så kendt som Amazonas, men området regnes som et af de bedste steder i Sydamerika at opleve kontinentets vilde dyr. Pantanal er en enorm slette, der dækker et areal på 230.000 km², hvilket er mere end fem gange Danmarks areal.

I den våde periode fra november til april går floderne over deres bredder, og den store slette bliver nærmest fuldstændigt oversvømmet og danner verdens største vådområde. I denne periode stiger temperaturen, og luftfugtigheden er høj. Floraen blomstrer, og alt i Pantanal bliver grønt.

Den tørre periode strækker sig fra maj til november, og i den periode falder vandstanden, græsset spirer frem, og dyrene begynder at yngle. Fugle fra hele Sydamerika samles i disse måneder i Pantanal for at bruge området som vinteropholdssted. Dette er det mest behagelige tidspunkt at opleve Pantanal på.

Da Pantanal ikke er en tropisk regnskov, overraskes mange af den mangfoldighed af plante- og dyreliv, der kan opleves her. Områdets dyreliv er i vid udstrækning den samme som den, der findes i Amazonas. Forskellen er bare, at man i Pantanals åbne landskab har meget bedre mulighed for at få øje på dyrene end i den tætte jungle.

Her findes alligatorer, hjorte, flodsvin, tapirer, pumaer, jaguarer, anakondaer og myreslugere for blot at nævne nogle få. Himlen over Pantanal er hjemsted for mere end 600 fuglearter, mens floder, søer og åer rummer flere end 260 forskellige typer fisk.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel Chat

Rejseforslag

Oplevelser i Pantanal

Artikler

Her finder du eksempler på oplevelser i Pantanal udvalgt af MarcoPolos lokalkendte eksperter.
Oplevelserne kan bruges som inspiration til din rejse, der laves unikt til dig.

Snak Pantanal med os - tættere på dit eventyr

Yvonne Larsen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning?

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel