Vestkysten med Greymouth, gletsjere og Mt. Cook

Oplev vestkysten med Greymouth, gletsjere og Mt. Cook med MarcoPolo

Den nordlige del af Sydøen byder på en perlerække af smukke landskaber, der veksler mellem højdedrag med hårnålesving, stejle skråninger og store dale med blå søer og grønne marker. Find vej til vestkysten og besøg Punakaiki, hvor I bør opleve de specielle “Pancake Rocks” (pandekageklipperne), der er naturskabte lagdelte stenformationer, der minder om en stor stabel pandekager.

Besøg også Greymouth, der er vestkystens største by og det geografiske og kommercielle hjerte på kysten. Byen er omgivet af frodige grønne bakker mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest. Den centrale beliggenhed gør det til et ideelt udgangspunkt for at udforske den smukke vestkyst og The Southern Alps.

Kyststrækningen sydpå fra Greymouth får årligt op mod seks meter regn. Alle telefon- og hegnspæle bliver overgroet af mos på kort tid på grund af den megen regn. Mange steder langs denne rute omgiver den dybgrønne tempererede regnskov vejen på begge sider. Men hist og her stikker bjergene gletsjertunger ned gennem kløfterne, så man går med bregner på den ene side og gletsjere på den anden side – et meget usædvanligt syn.

Arthur’s Pass National Park ligger inde i landet syd for Greymouth. På den vestlige side af Alperne, hvor nedbøren er høj, er nationalparken klædt i en tæt og varieret regnskov og på de tørrere østlige skråninger præger bøgeskove og floder det imponerende landskab. Mange af bjergtoppene i området er over 2.000 meter høje for eksempel Mount Murchison på 2.400 meter.

Længere mod syd ligger Franz Josef gletsjeren og Fox gletsjeren i bjergkæden The Southern Alps. Franz Josef en af verdens lettest tilgængelige gletsjere. Det er muligt at gå rundt i området, men den flotteste oplevelse får I på en tur i enten helikopter eller med et af de mindre fly. Så vi kan varmt anbefale at reservere sådan en tur.

Mount Cook er det højeste bjerg i New Zealand og nationalparken som omgiver bjerget er uden tvivl en af New Zealands mest spektakulære nationalparker. Mere end en tredjedel af parken er permanent dækket af sne og gletsjeris. I kan køre til Mount Cook Village, men resten af den storslåede park må I opleve fra luften, til fods, i firehjulstrækker eller på sejlture.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Oplevelser på vestkysten med Greymouth, gletsjere og Mt. Cook

Snak Vestkysten med Greymouth, gletsjere og Mt. Cook med os - tættere på dit eventyr

Bettina Toldbod deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel