70120303
Åben:

Rejser til Santiago de Cuba: En kulturel højborg med caribisk twist

En rejse til Santiago er en rejse til Cubas næststørste by og en af øens kulturelle højborge. Folk fra så forskellige steder som Haiti, Afrika, Frankrig samt naturligvis Spanien bidrager alle til byens gadebillede, hvilket giver Santiago en mere caribisk atmosfære, end man finder det i de fleste andre cubanske byer.

Gå en tur i de hyggelige gader, for eksempel Calle Heredia, der er en af byens livligste gader. Lyt til musikken på byens torve, eller sæt jer på en hyggelig café med en kop god kaffe, og lad den cubanske hverdag udfolde sig omkring jer.

Historisk interesserede vil finde utallige museer om alt fra den cubanske revolution over romproduktion til teknologi og kunst. Blandt de mere atypiske er byens karnevalsmuseum.

Byen ligger ved en flot bugt for foden af Sierra Maestra og var i tidernes morgen centrum for Cubas slavehandel. Syd for byen, højt over bugten, ligger den spanske fæstning El Morro, hvor de afrikanske slaver blev holdt fanget, indtil de skulle sælges til øens plantager.

Senere blev Santiago erklæret den officielle vugge for revolutionen. På Antiguo Cuartel Moncada, der var Cubas næststørste militærpost, er der stadig mange skudhuller i murene. De siges at stamme fra dengang i 1953, da en ung Fidel Castro sammen med en styrke på lidt over hundrede oprørere stormede diktatoren Batistas militærforlægning. Castros angreb fejlede, og han blev sat i fængsel i to år.

Ved Martis grav kan du overvære vagtskiftet. Marti var et af Cubas store intellektuelle mennesker i det 19. århundrede. Han var særdeles politisk aktiv, og gennem sit omfattende forfatterskab og sine mange politiske aktiviteter kom han til at spille en vigtig rolle i Cubas kamp for uafhængighed af Spanien. Hans virke var særdeles varieret, og udover politisk journalistik har han også skrevet digte, essays, breve, foredrag og børnelitteratur.

Tusinder af pilgrimme valfarter hvert år i september til kirken, Virgen de la Caridad del Cobre, for at tilbede Jomfru Maria, der er gudinde i de afro-cubanske religioner. På afstand er den berømte helligdom et guddommeligt syn, som den cremefarvede kirke står der, omkranset af bougainvillea og med træbevoksede skråninger som baggrund.

MarcoPolos forslag:
Rejser til Santiago de Cuba

Tag på opdagelse i MarcoPolos rejseforslag og find din unikke rejse til Santiago de Cuba.

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker
  • Alle rejser er sammensat af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Cubas bedste – fra vest til øst

Cubas bedste – fra vest til øst

Denne unikke rejse går til det østlige Cuba, som kun få turister finder vej til. Men I oplever også alle de kendte højdepunkter som Havanna, Trinidad og Vinales.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

17 dage fra 24.550 kr.