70120303
Åben:

Rejser til Vientiane

Rejs til Vientiane, der med et indbyggertal på blot 600.000 må siges at høre til blandt de mindre hovedstader i verden.

Vientiane er blevet kaldt ”Verdens største landsby”, og er en fantastisk charmerende by. Smukke franske herskabsvillaer fra den franske kolonitid ligger side om side med finurligt dekorerede buddhistiske templer.

Det emmer af Frankrig i Vientiane
Byen er ikke større, end at den kan opleves til fods, og man glemmer let, at man befinder sig i en hovedstad.  Om aftenen summer gaderne af liv, når indbyggerne trækker ud i gaderne for at spise deres aftensmåltid på byens mange hyggelige fortovscaféer. Det franske går igen i madlavningen. Den klassiske baguette med paté eller ”La vache qui rit”- ost fås på ethvert gadehjørne, og snegle og frølår er populære retter, som man kan nyde sammen med en glimrende laotisk vin. Det er svært at finde en hovedstad med en hyggeligere og mere afslappet atmosfære, end den man møder i Vientiane.

Smukke templer og en god morgenmad
Besøg for eksempel Wat Si Saket, som er Vientianes ældste tempel.  Den smukke bygning blev bygget i 1818 og er opført i traditionel thaistil, da det var Kong Anouvong, der var uddannet ved hoffet i Bangkok, der stod bag byggeriet. Tæt på Wat Si Saket ligger Haw Pha Kaew, som er et tidligere royalt tempel, der blev bygget på ordre af Kong Setthathirat i 1565. Læg også vejen forbi morgenmarkedet Talaat Sao, som trods navnet har åbent hele dagen. Markedet er et indendørs indkøbscenter med hundredvis af små forretninger, som handler med alt lige fra guld og sølv til elektronik og ure. Det forgyldte stupa That Luang, som stammer fra den 16. århundred skattes af befolkningen som et symbol for den buddhistiske religion og landets suverænitet.

Hvert år ved fuldmåne i november afholdes festivallen Bun That Luang, der er årets største højtid. Under festivallen modtager munkene gaver og ofringer fra befolkningen og på den sidste dag afholdes der en stor fest ved stupaen, hvor der er boder, gadekøkkener og musik.

Områder i Laos

MarcoPolos forslag:
Rejser til Vientiane

Tag på opdagelse i MarcoPolos rejseforslag og find din unikke rejse til Vientiane.

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker
  • Alle rejser er sammensat af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Eventyr i Laos og badeferie i Thailand

Eventyr i Laos og badeferie i Thailand

Oplev tre meget forskellige sider af Sydøstasien på denne rejse til Laos og Thailand. Fra Vientiane gennem et af Sydøstasiens smukkeste landskaber til Vang Vieng og videre mod charmerende Luang Prabang inden masser af forkælelse venter jer på en afslappende badeferie i Hua Hin. Bangkok venter som sidste stop inden rejsen går tilbage til Danmark.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Kulturoplevelser, Storby, Strandferie

16 dage fra 20.995 kr.

Oplevelser i Vientiane

Her finder du MarcoPolos pakker med oplevelser i Vientiane.

  • Pakkerne kan kombineres med hinanden som du ønsker
  • Pakkerne er nøje udvalgt af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Laos fra syd til nord

Laos fra syd til nord

Rejs gennem Laos fra syd til nord. Som rejsende føler man sig omgående godt tilpas i Laos. At rejse i Laos er som at komme tilbage til det gamle Østen. Til dengang Laos var kendt som »Riget med en million elefanter«, og Asien knap var kortlagt af vestlige opdagelsesrejsende.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

5 dage fra 5.195 kr.

INSPIRATION - MarcoPolo anbefaler

Find inspiration til den næste rejse med MarcoPolo her.