70120303
Åben:

Rejser til Pakse

Rejs til charmerende Pakse, der blev grundlagt af franskmændene i 1905 under deres kolonisering af Laos (1893 – 1953). Byen er den største i det sydlige Laos og hovedstad i provinsen Champassak.

Pakses seværdigheder ligger centralt og kan derfor ses i løbet af en dag. Oplev blandt andet en buddhistisk ceremoni i det store, smukke tempel Wat Luang. Templet er hjem for en buddhistisk munkeskole og derfor er munke, klædt i orange rober, ikke et ualmindeligt syn i området. Byens ældste tempel, Wat Phabad, genkendes let med dets farverige stupaer og skulle efter sigende have et fodaftryk af Buddha. Foruden byens templer – besøg Ban Keosamphanh, der er en tidligere fransk militærlejr, hvor man i dag finder skønne, grønne rismarker og det ældste marked i Pakse.

Oplevelser nær Pakse
Udover egne seværdigheder er Pakse udgangspunkt for videre udforskning. blandt andet Bolaven-plateauet, der er et stort, frugtbart og højtliggende område (ca. 1000-1300 m. over havets overflade). Plateauet er hjem for en række stammer og opkaldt efter den største, Laven-stammen, der er kendt for at dyrke noget af det bedste Arabica kaffe i verden. I området er der altså mange kaffeplantager, men også adskillelige vandfald. Mest berømt er vandfaldet Tad Fane, hvor to vandstrømme falder 100 m. ned i junglen.
Fra Pakse kan man også besøge templet Vat Phou (Wat Phou), der blev udnævnt af UNESCO som verdensarv i 2001. Vat Phou blev oprindeligt bygget imellem det 6. – 12. århundrede, men i det 11. – 12. århundrede genopbyggede Khmer arkitekter flere sektioner, hvilket betyder, at flere af templets elementer minder om tempelruinerne i Angkor.
Ved ankomst til Vat Phou ser man en kunstig sø, der skal repræsentere havet. Herefter følger man en vej, flankeret af en række smukt udhuggede stenstøtter. Man føres til foden af bjerget Phu Kao, som man fortsætter op ad via stentrin. Øverst finder man en lille bygning med tre døre. Hvad der ses i den midterste dør skal forblive en overraskelse for dem, der endnu ikke har besøgt templet. Men så meget kan siges, at man er ankommet helligdommen i Vat Phou. Et sted folk stadig besøger for at bede. Vat Phou var oprindeligt helliget guden Shiva, men eftersom buddhisme erstattede hinduisme i Laos i midten af det 13. århundrede, fungerer templet i dag som en buddhistisk helligdom.

Mødet med de lokale
Nær Vat Phou ligger et andet tempel, Oum Moung. Dette tempel blev bygget i det 13. eller 14. århundrede og fungerede sandsynligvis som opholdssted for besøgende ved Vat Phou.
Fra Vat Phou kan man sejle ned ad Mekong og nå til Si Phan Don (De 4000 øer). Denne gruppe af øer er delt af flodens strømme og halvdelen oversvømmes når den er på sit højeste. De mest populære turistmål er øerne Don Khong (Khong Island), Don Det og Don Khon. På disse øer møder man den venlige lokalbefolkning. Man kan hilse ved at sige “Sabai dee” (”Hej”) og presse håndfladerne sammen. Udenfor de mere turistede områder kan man se, hvordan de lokale lever med risgårde og masser af husdyr. Der er også flere små templer, men husk at det er god skik at tage sine sko af, inden man træder ind i et tempel eller hjem.

Mellem øerne kan man se den gamle jernbanebro, franskmændene byggede under kolonitiden for at forbinde Don Det og Don Khon, og ud for sidstnævnte er man måske heldig at se de sjældne Irrawaddy delfiner (lokalt kendt som pakha).
Sidst, men ikke mindst, bør nævnes Si Phan Dons nok største seværdighed, vandfaldet Khone Pha Peng. Disse brølende og brusende vande er det største og måske mest voldsomme vandfald i Sydøstasien, og Ifølge laoterne også en form for naturligt forsvar, der fanger onde ånder.

Områder i Laos

MarcoPolos forslag:
Rejser til Pakse

Tag på opdagelse i MarcoPolos rejseforslag og find din unikke rejse til Pakse.

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker
  • Alle rejser er sammensat af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse

Oplevelser i Pakse

Her finder du MarcoPolos pakker med oplevelser i Pakse.

  • Pakkerne kan kombineres med hinanden som du ønsker
  • Pakkerne er nøje udvalgt af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Det ukendte sydlige Laos

Det ukendte sydlige Laos

De sydlige dele af landet er knap nok opdaget af turismen. Men godt for det. For her venter storslåede ruinbyer, uberørt landlig idyl og 4.000 småøer bare på at blive udforsket af eventyrere, der gerne lægger de gængse rejseruter bag sig.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

3 dage fra 3.150 kr.

Vat Phu cruise

Vat Phu cruise

Oplev Mekongflodens maleriske landskaber og mange seværdigheder på dette dejlige 3 dages cruise fra Pakse i det sydlige Laos. De  4000 øer, fascinerende Champasak og ikke mindst det idylliske landsbyliv langs flodens bredder.

LÆS MERE
Rejsetype: Krydstogt, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

3 dage fra 4.595 kr.

INSPIRATION - MarcoPolo anbefaler

Find inspiration til den næste rejse med MarcoPolo her.