Xian og omegn

Rejser til Xian og omegn

Rejs til Xian, med mere end 3100 års historie bag sig og over 1000 år som én af Kinas gamle hovedstæder. Xian var endestation for de karavaner, som rejste mod øst ad Silkevejen og centrum for det storrige, som Qin Shi Huangdi grundlagde i 221 f. kr., det rige vi i dag kender som Kina. Her stod den kinesiske civilisations vugge. Xians fantastiske historiske og kulturelle arv kan bl.a. opleves ved den gamle bymur, som stadig dominerer byens centrum, samt ved den berømte terrakottahær med de 6000 lersoldater i fuld legemsstørrelse, der bevogter den gamle kejser Qin Shi Huangdis grav.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Xian

I Xian stod den kinesiske civilisations vugge. Xian var centrum for det storrige, som Qin Shi Huangdi grundlagde i 221 f.Kr.; det rige vi i dag kender som Kina. Xian var landets hovedstad i mere end 1.000 år og endestation for de karavaner, som rejste mod øst ad Silkevejen.

Udforsk den gamle by, der er omkranset af en særdeles velbevaret 19 kilometer lang bymur, og gå en tur på den brede fæstningsmur med udsigt til tage og gårde i den gamle bydel. Læg også vejen forbi Den Store Vildgås Pagode

Terrakottahæren

Stå ansigt til ansigt med den mægtige terrakottahær, der bevogter kejser Qin Shi Huangdis grav. Hæren på 6.000 soldater er opstillet i kampformation. Mellem lersoldaterne, der er i fuld legemsstørrelse, står hestetrukne stridsvogne. Det er et fantastisk syn.

Fundet af soldaterne blev gjort ved en tilfældighed i 1974. I en granatæbleplantage omkring 1,5 km øst for Qin Shi Huangdis grav var lokale bønder i færd med at grave en brønd, da en hånd pludselig kom til syne. Den viste sig at tilhøre en af de mange tusinde soldater, som står vagt om Qin Shi Huangdis gravhøj. Kort efter blev gravearbejdet overtaget af arkæologer. I dag er bøndernes hul blevet til en 12.600 kvadratmeter stor udgravning. Og de tusinder af lersoldater, der er gravet frem af jorden, er kommet under tag. Siden har man åbnet hal to, mens der stadig graves i hal tre. De tre udgravninger udgør dog kun en meget lille del af det 56 kvadratkilometer store kejserlige gravområde.

Der er endnu ikke gjort forsøg på at udgrave selve gravhøjen. Men der verserer frygtindgydende historier om, hvad der venter dem, der forsøger at trænge ind til Kinas første kejser.

Snak Xian og omegn med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel