70120303
Åben:

Rejser til Tonle Sap

Tonle Sap er en sø og en biflod til Mekongfloden. Der, hvor de to floder mødes, ligger Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

Navnet ”Tonle Sap” kan oversættes til ”Den store sø”, hvilket bestemt ikke er misvisende. Tonle Sap er nemlig den største ferskvandssø i Sydøstasien og floden slår sine bugter 120 km igennem det vestlige Cambodja. Under sommerens monsunregn (november til maj) vokser den op til seks gange sin størrelse under tørtiden.

Som et andet karakteristika er Tonle Sap den eneste flod i verden, der skiftevis løber den ene og den anden vej. Når floden ”vender” starter fangstsæsonen for fiskeri, hvilket fejres med en festival. Fejringen tager blandt andet form af kapsejlads i kano. En sejr her er vigtig, for den betyder held i den forestående fangstsæson.

Flydende huse og dyr i stor stil
I 1997 erklærede UNESCO Tonle Sap for et biosfærisk reservat. De overflodede skove i kanten af Tonle Sap er ynglegrund for en mangfoldighed af fisk. Herudover huser floden slanger, krokodiller, skildpadder, oddere og et hav af vandfugle. Langs Tonle Saps breder ligger flydende byer med opstyltede huse og store ruser, der vidner om den tætte relation, der er mellem de lokales liv, dyrelivet og tidevandet.

Via floden Tonle Sap kan I blandt andet besøge byen Kampong Chhnang. Ud mod floden er huse og fiskefarme placeret på pæle i den rige jord. I Kampong Chhnang finder I desuden en landsby, der er særligt kendt for sin traditionelle Khmer-keramik.

Byen Kompong Khleangs flydende huse oplever I på søen Tonle Sap. Kompong Khleang er en af de mindre turistfyldte, flydende byer nær Siem Reap. Byen er hjem for ca. 1800 familier, så her kan I se huse, skoler, klinikker og pagoder så langt øjet rækker. Når båden er navigeret væk fra de opstyltede huse begynder den ”egentligt flydende del af byen”, hvor træhuse flyder på floden. Disse huse flytter sig i overensstemmelse med årstiden og ”sætter sig” endda på søens bund under tørtiden.

MarcoPolos forslag:
Rejser til Tonle Sap

Tag på opdagelse i MarcoPolos rejseforslag og find din unikke rejse til Tonle Sap.

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker
  • Alle rejser er sammensat af MarcoPolos eksperter
  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din unikke rejse
Det bedste af Cambodia

Det bedste af Cambodia

Oplev det bedste af Cambodia på denne rejse til Angkor Wat, Battambang og Phnom Penh, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie, Verdensarv

15 dage fra 21.495 kr.

INSPIRATION - MarcoPolo anbefaler

Find inspiration til den næste rejse med MarcoPolo her.